Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Grupa A nema šanse da drugoplasirani ima plus 20. E sada da li će Sudanci ili Japanci više spustiti gaće. Videćemo.

Dobro je da nema Litvanije, Portoriko možemo otresati a i J Sudan sa po 20 razlike. Šanse su sasvim realne da budemo najbolji drugi ako nas Ameri ne masakriraju.

Pa ni to ne znaci da ne igramo sa Amerima u polufinalu jer se zrijeb vrsi poslije takmicenja po grupama, dakle opet 50:50 da naletimo na Amere. Samo dvije najbolje prvoplasirane ekipe ne mogu da se sretnu do finala.

Posted
27 minutes ago, Bojdo said:

Pa ni to ne znaci da ne igramo sa Amerima u polufinalu jer se zrijeb vrsi poslije takmicenja po grupama, dakle opet 50:50 da naletimo na Amere. Samo dvije najbolje prvoplasirane ekipe ne mogu da se sretnu do finala.

Pa naravno kao što rekoh milion puta pod pretpostavkom da niko nema 3-0 sem Amera.

Jer ne, nisu dve najbolje prvoplasirane ekipe već dve NAJBOLJEPLASIRANE ekipe koje su nosioci u top šeširu posle grupne faze. 

Posted
20 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Pa naravno kao što rekoh milion puta pod pretpostavkom da niko nema 3-0 sem Amera.

Jer ne, nisu dve najbolje prvoplasirane ekipe već dve NAJBOLJEPLASIRANE ekipe koje su nosioci u top šeširu posle grupne faze. 

Pot D comprises the top two-ranked first-placed teams from the group phase.

Posted (edited)

Ne treba glavu razbijati sa zrebovima. Ekipa treba da igra sto je moguce bolje pa i da se pokusa da se dobije i ta amerika. Oni su najranjiviji u grupnoj fazi takmicenja, mozda nas potcene posle onog razvaljivanja sinoc a mi pojacani iscackamo nekako pobedu 28-og🙂

Edited by Miki8
  • Like 4
Posted
38 minutes ago, Bojdo said:

Pot D comprises the top two-ranked first-placed teams from the group phase.

https://www.fiba.basketball/en/events/mens-olympic-basketball-tournament-paris-2024/competition-system

Final Phase

A draw will take place following the conclusion of the Group Phase to determine the pairings of the Quarter-Finals.

The qualified teams shall be divided into four pots. The cumulative ranking between the three groups, established according to the FIBA Official Basketball Rules, Chapter D - Classification of Teams, will assign positions from 1st to 8th place to the eight teams qualified for the Quarter-Finals.

Pot D shall consist of the two-best-ranked teams, Pot E of the 3rd and 4th ranked teams, Pot F of the 5th and 6th ranked teams and Pot G of the 7th and 8th ranked teams.

Gde tu stoji first placed?

Ovo je sa zvaničnog sajta turnira. Evo ti i link.

Posted
19 minutes ago, Miki8 said:

Ne treba glavu razbijati sa zrebovima. Ekipa treba da igra sto je moguce bolje pa i da se pokusa da se dobije i ta amerika. Oni su najranjiviji u grupnoj fazi takmicenja, mozda nas potcene posle onog razvaljivanja sinoc a mi pojacani iscackamo nekako pobedu 28-og🙂

I u polufinalu.

Finale nisu nikad izgubili.

Posted
8 hours ago, Stiletto said:

SR Jugoslavija je bila svetski prvak 1998., evropski prvak 1999., evropski prvak 2001., svetski prvak 2002. Igrače znate svi, legende ovog sporta kod nas. A na Olimpijadama u tom periodu?

Ovde si nešto pomešao, bili smo treći te godine. 1997 smo uzeli evropsko.

Posted (edited)
47 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

https://www.fiba.basketball/en/events/mens-olympic-basketball-tournament-paris-2024/competition-system

Final Phase

A draw will take place following the conclusion of the Group Phase to determine the pairings of the Quarter-Finals.

The qualified teams shall be divided into four pots. The cumulative ranking between the three groups, established according to the FIBA Official Basketball Rules, Chapter D - Classification of Teams, will assign positions from 1st to 8th place to the eight teams qualified for the Quarter-Finals.

Pot D shall consist of the two-best-ranked teams, Pot E of the 3rd and 4th ranked teams, Pot F of the 5th and 6th ranked teams and Pot G of the 7th and 8th ranked teams.

Gde tu stoji first placed?

Ovo je sa zvaničnog sajta turnira. Evo ti i link.

Hvala, tvoj izvor je jači.

Ovo što sam ja prenio sa drugog foruma se nalazi na Wiki.

https://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_at_the_2024_Summer_Olympics_–_Men's_tournament

Edited by Bojdo
Posted

Ja nisam nezadovoljan posle ove dve utakmice. Ozbiljni protivnici, jedni fizikalni, drugi brutalni per se. Mi smo obe izgubili zbog zutih minuta i u obe smo imali bekove koji su igrali zaduzenja za koja nisu kvalifikovani.

Utakmicama sa Amerima nista ne znaci - Karijeva isplanirana tehnicka u prvom minutu i odsustvo Bogija i Milutinova nam govore da je to sa nase strane dosta bilo predstava i proba nekih stvari. I dobro je sto si nas nabili, ako mene pitate. Pak, uveren sam da Australiju necemo sresti, ali i ako je sretnemo mislim da su nasi.

Pak, Ameri... Opasno su brutalni. Kari je cheat code, Ant sjajan ofanzivno, sa vrhunskim motorom. S druge strane terena - Dejvis brutalni PVO sistem, a Adebajo odlicno krpi (ofanzivno ovakvu partiju nece odigrati na OI). Bice ih interesantno videti protiv ekipa sa turbo bekovoma, ali su protiv svih veliki favoriti.

• Like 10
Posted

Ljudi, kakav je pregled sa gornjeg prstena Arene? Skontao sam da nikad ništa nisam gledao odatle, dole sam uvek, a razmatram da pogledam sa ćaletom utakmicu protiv Grka.

Posted
4 hours ago, Bogoljub Gagic said:

Јокић 2019 и овај сад су небо и земља. 2022 је једна утакмица која је могла сваком да се деси, као што се и десило тада и Грцима и Словенцима да испадну са Јанисем и Дончићем.

Jokić je i 2022 bio neuporedivo bolji nego 2019 i postaje smešno pisati da je on neki krivac za ispadanje ili da se nije zalagao 2022. Dovoljno je pogledati snimak te utakmice protiv Italijana i sve će biti jasno, mislim da je u 4/4 jedini od naših igrača davao koševe do neka 2 minuta pred kraj.

2019 je bio kriminalan i što tiče spreme i što se tiče zalaganja.

4 minutes ago, fillam said:

Ljudi, kakav je pregled sa gornjeg prstena Arene? Skontao sam da nikad ništa nisam gledao odatle, dole sam uvek, a razmatram da pogledam sa ćaletom utakmicu protiv Grka.

Meni je ove sezone bilo ok kad sam išao na zvezdu ali sam sedeo uglavnom u prvim redovima tog gornjeg prstena, nisam nikad vaš skroz gore.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, fillam said:

Ja preferiram gornji prsten (donja sedista pri sredini) u odnosi na rubove donjeg. Sad, mozda sam ja lud, ali i kosarku i atletiku mi je bilo bolje odatle da gledam. Lakse se sagleda ceo teren. Mozda samo caletu bude nezgodno jer postoji sansa da mu igraci budu sitni.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
15 minutes ago, fillam said:

Ako si negde u sredini, generalno ok. Doduse, velika je razlika da li si najnize sto moze ili najvise sto moze. 🙂

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
17 minutes ago, Geronimo said:

Ja preferiram gornji prsten (donja sedista pri sredini) u odnosi na rubove donjeg. Sad, mozda sam ja lud, ali i kosarku i atletiku mi je bilo bolje odatle da gledam. Lakse se sagleda ceo teren. Mozda samo caletu bude nezgodno jer postoji sansa da mu igraci budu sitni.

Slažem se s ovim samo bih dodao da izbegavam prva dva-tri reda, zvog šipki koje blokiraju pogled. 

• Like 1
Posted (edited)

Igrali se u Nedelju utakmica sa Japanom??? Sad sam proverio, igraju. Opet budale zakazuju utakmicu za utakmicom kao da prizivaju povrede.

Edited by Miki8
  • Like 1
Posted
8 hours ago, goldberg said:

Bas tako, pritom je mnogo veca sansa da Portoriko iznenadi nas nego da bilo ko dobije USA. 

Sve ovo o cemu se pise vazi i za Portoriko, ako budu imali suterski dan mogu da nas pobede. 

Pogotovo kad se sete da je u nekom trenutku bilo 50 razlike prošle godine u Areni i 30 na SP. Doduše nije igrao Joka.

Posted
7 hours ago, Wingwalker said:

A nisu ga se ni naigrali...

4 puta su bili u finalu od 1986-e kao i SRB/YU.

Verujem da je mislio na Olimpijske igre a ne na Svetsko prvenstvo 

Posted

-Dobili smo amere na Timinom snimku

-Pokušao sam iz postova da ukapiram žreb, ali mi ide sve teže

-Slažem se sa skoro svakim Mekovim postom

-3x pročitam post Wingwalkera da bih skontao šta je pisac hteo da kaže (volim njegov unikatan stil pisanja)

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Od Wingwalkera i dalje pamtim kako je tokom SP pod uticajem alkohola okačio sliku Stefa Jovića na društvene mreže firme uz opis "jebem odma" :lol_2:

Lepo, lepo, sviđa mi se kako nadolazi...

spacer.png

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, DameTime said:

Od Wingwalkera i dalje pamtim kako je tokom SP pod uticajem alkohola okačio sliku Stefa Jovića na društvene mreže firme uz opis "jebem odma" :lol_2:

Kako sam ovo mogao da zaboravim 🤣🤣

Posted
17 minutes ago, Čvarkov said:

Pokušao sam iz postova da ukapiram žreb, ali mi ide sve teže

Odustaneš na vreme, kao ja. Ionako će se to aktuelizovati kad krenemo u kalkulacije da li nam je dovoljno da pobedimo Južni Sudan sa 13,653 poena razlike ili treba i neki koren da se vadi.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
10 minutes ago, Clash said:

🚩🚩🚩🚑

Treba biti pošten i reći da je Mek prilično lepo pisao tokom prošlogodišnjeg SP i većinom pogodio. 

Možda druga Čvarkova to još uvek drži 😄 

• Like 3
  • WOW 1