Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Dracarys said:

Naravno, mislio sam na otkaz po pitanju povrede. Kao što se x prvenstava unazad dešava.

Ti snaš da će neko da se povrijedi?

Daj 5 brojeva od 1 do 50 i 2 od 1 do 12, ima izvlačenje Euromiliona noćas.

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Tako nesto ce sigurno biti tj. morace ali mi je Gudura na playu uvod u apokalipsu. Mnogo srecniji bih bio ako bi Jovke uspeo da izgura 25min na playu. 

meni super. jebes jovketa, nume da je metne u kos

1 hour ago, freethrow said:

Da li je ovo najslabiji sastav reprezentacije od kada je Crna Gora postala nezavisna?

po meni je onaj prvi dudin srb silver 2009e, slabija ekipa, mozda sam gresan.

• Like 1
Posted
34 minutes ago, uini said:

po meni je onaj prvi dudin srb silver 2009e, slabija ekipa, mozda sam gresan.

U pravu si, tamo je samo Krstić bio afirmisan igrač

Posted
2 hours ago, uini said:

PG gudura - avram - s.jović

SG bogdan - vanja - avram

SF vanja - gudura - ognjen d. 

PF n.jović - deda -petrušev

C milutinov - petrušev - rile legenda

Da skrenem paznju na bold, tu dvostruku ulogu koju Gudura moze da ima, razmisljao sam bas o tome. Koliko to moze u nekom inicijalnom momentu da zbuni protivnika, kako igrace tako i trenera da ne reaguje adekvatnom postavkom i/ili izmenom. Naravno asistenti su tu da prate izmene i sugerisu treneru sta se desava ali mogu da vidim da ovo nekada bude neki faktor iznenadjenja sa nase strane. 

Na primer igraju Gudura, Bogdan, NJovic, Petrusev, Milutinov. Izlazi Petrusev i ulazi recimo SJovic, Gudura se sada pomera sa keca na 3, NJovic na 4 (SJovic, Bogdan, Gudura, NJovic, Milutinov)... Gudura mozda ostane sa nekim nizim guard-om, NJovic mozda dobije priliku da odigra protiv sporije cetvorke ili sutira za 3p... 

Ili na primer izvrsi se dvostruka izmena, i kao protivnik u momentu mozda ne ukacis da li ce Gudura na pleja ili krilo. 

Siguran sam da Kari sve to zna 😄 

• Like 3
Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Imamo sve preduslove da igramo jako ruznu kosarku. Bice patnje, bice bola.

I biće medalja ba kraju, nekad je bilo na zvezdinoj temi ona čuvena" puna podrška stručnom štabu i igračima"

Posted
12 minutes ago, uini said:

sto ne bi znao

nije on jedini, bogdan moze da igra i sf i pg, avram pg i sg, jovic teoretski sf i c

NJovic tesko C ali moze od 2 do 4 bez problema. 

Kod Gudure mi je ovo nekako izrazenije jer ne prelazi na susednu poziciju vec preskace.  

Posted
Just now, Kooineeperk said:

NJovic tesko C ali moze od 2 do 4 bez problema. 

ne može SG u ovom životu a i za SF sam onako, velikodušno dodao, u smislu ovih formacijskih iznenađenja koje pominješ, menjanja inicijalne formacije, jer imamo nekolicinu igrača koja to može u toku napada

može da igra C protiv italijana npr, beonegro je pominjao kako je bio kiks što nije probao kari njega na centru kada su italijani izašli sa nekom smallball posadom

igrao je u majamiju na C po 7-10mins

• Like 2
Posted
11 minutes ago, uini said:

ne može SG u ovom životu a i za SF sam onako, velikodušno dodao, u smislu ovih formacijskih iznenađenja koje pominješ, menjanja inicijalne formacije, jer imamo nekolicinu igrača koja to može u toku napada

može da igra C protiv italijana npr, beonegro je pominjao kako je bio kiks što nije probao kari njega na centru kada su italijani izašli sa nekom smallball posadom

igrao je u majamiju na C po 7-10mins

Moram priznati da ga nisam gledao u Majamiju i meni je u glavi NJovic iz Mege gde je cak i prenosio loptu... ali to je Mega. Rekao sam bas na nekom topic-u, da je igrao na poziciji nabijaca statistike 🙂 Ali svakako se napucao u Americi i verujem ti onda da pre moze na C nego na SG sa takvom konstitucijom koju sada ima. 👍

Posted
40 minutes ago, Beonegro said:

U pravu si, tamo je samo Krstić bio afirmisan igrač

Mrtva trka sa 2013

I Novica je 2009 svakako bio afirmisan igrač, Tepic je presao u Panatu i očekivalo se da će nešto postati. Tripko takođe bio živ. Bjelica i Teo u usponu, svakako igrači od kojih je mogao da se očekuje napredak ili iskorak. Mačvan beše takođe tu, Kosta Perovic u Barsi/Valensiji. Bilo je materijala svakako.

2013 mi izgleda tanja. Imali smo Bjelicu i Krstica. Bogdan i Vasa koji još nisu bili zakoracili u ozbiljnu seniorsku košarku. Kalina koji je tada bio wtf poziv. Bili tu i Gagic, Stimac, Rasko, onaj drugi Krstic, Andjusa.. Marković bio i 2009 i 2013.

Mnogo je bolja priča i flow bio 2009 i 2010.

• Like 1
Posted (edited)

2013 smo imali i Nedu 😎

i kao takvi okrnjeni , izasli smo iz grupe kao prvi, pa nas Spanci sahranise 

Edited by Admiral
Posted
7 minutes ago, Admiral said:

2013 smo imali i Nedu 😎

i kao takvi okrnjeni , izasli smo iz grupe kao prvi, pa nas Spanci sahranise 

Spanci su namerno izgubili od Italije i to bas ocigledno i izabrali nas u doigravanju. Secam se kako smo svi navijali za Italiju da ih izbegnemo ali dzabe😄 Vodili su 40ak razlike u jednom trenutku, epski samar.
Mi smo dobili Francusku i Litvaniju u grupi prilicno sigurno ali izgubili ako se ne varam od Crne Gore i jos nekoga, ne secam se koga. Dobili smo Bosnu i sa 3-2 bili prvi.

Posted

Izgubili smo i od Makedonije u Jasenicama. 
Dobili Litvaniju i Letoniju a Francuze u drugom krugu.

i onda onaj poraz od Ukrajine 🤦🏻

• Like 2
Posted
5 minutes ago, Admiral said:

Izgubili smo i od Makedonije u Jasenicama. 
Dobili Litvaniju i Letoniju a Francuze u drugom krugu.

i onda onaj poraz od Ukrajine 🤦🏻

Tako je. Ukrajina je omogucila Hrvatskoj prvo polufinale u milion godina kao protivnik u 1/4. 
A mi smo dobili posle Italiju u kljucnoj utakmici za 7. mesto i kvalifikovali se za SP direktno.

• Like 1
Posted

I simptomaticno, sa nikad slabijim sastavom smo u obe grupne faze takmicenja bili prvi u grupi. Dok nas nisu sacekali Spanci.

Dobili smo Francusku, Litvaniju, Letoniju, Belgiju i Bosnu, a izgubili od Ukrajine, CG i Makedonije 😏

• Like 3
Posted
1 hour ago, Admiral said:

I simptomaticno, sa nikad slabijim sastavom smo u obe grupne faze takmicenja bili prvi u grupi. Dok nas nisu sacekali Spanci.

Dobili smo Francusku, Litvaniju, Letoniju, Belgiju i Bosnu, a izgubili od Ukrajine, CG i Makedonije 😏

Ti sastavi - 2009-2013 su bili relativno ok. Na postojeći tim, imao si ( hipotetički) Rakočevića i Stojakovića, iz stare ekipe koji su još igrali ozbiljno koliko toliko.

Dakle, u odnosu na sve najbolje što je igralo tada, falilo nam je dvojica, trojica max.

U apsolutninim brojkama gledano, 2009-2010 se igrao svemirski difens u poređenju sa ovim danas.

Ne sporim, danas smo 5 svemirskih godina potentniji ofanzivno

• Like 1
Posted

Postava 2009. (Bojan Popović, Tepić, Teodosić, Paunić, Bjelica, Stef Marković, Tripković, Raduljica, Krstić, Perović, Veličković, Mačvan), svi od 21 do 23 godine osim Popovića i Krstića od 26 i Mačvana od 20. Duda se nije plašio da na prvenstvo pozove omladinu 😁

U prvoj grupi pobeda protiv Španije i Britanije, poraz od Slovenije. U drugoj grupi pobeđeni Litvanija i Poljska, poraz od Turske u produžetku. Četvrtfinale pobeda protiv Rusa, polufinale pobeđeni Slovenci u produžetku, u finalu poraz od Španije.

U sećanju mi ostalo kako su nas Turci dobili u produžetku rezultatom 5-0 i kako su Tripko i Kosta pokidali Ruse u četvrt, a Teo Slovence u polufinalu.

• Like 2
Posted

Mi smo 2010 igrali bas to , svemirski basket. I ako sam slab na reprezentaciju, to mi je verovatno najdraza selekcija od kada pratim, i ako nije uzela medalju. 

Ono protiv Turaka, uz Bordo , verovatno trauma za zivota. 

• Like 7
Posted

Obe ekipe koje su uzele četvrta mesta ('10 i '15) su igrale sjajnu košarku, imale potencijal čak i za zlato. Šteta što ni jedni ni drugi nisu smogli snage bar za tu bronzu.

• Like 4