DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 17 minutes ago, Papanikolesku said: Baš zato što smo upoznati, kao što sam već istakao iznad, sa tvojim stavovima na temu, zato je i izazvalo reakciju ovo tvoje, podvešću pod nespretno izraženo izjednačavanje dva topika i učesnika, konkretno ovog foruma. Nisam izjednačila ništa, već ukazala na ono što smatram suštinom problema, a prilično sam sigurna da sam u pravu. Mnogo više me zanima rešenje od ove ko je kriv priče. 9 minutes ago, СтелаРоса said: Kada jedna trenerska velicina poput Zeljka Obradovica sebi daje za pravo da se ponasa kako se ponasa (a podseticu usput je placen nenormalan novac u odnosu na nas ovde koji pisemo iz zabave) zasto bi onda mi morali da se ponasamo onako kako vi zamisljate? Imamo pravo i mi na ispade kao i pojedini treneri ili igraci cije reci i postupci imaju tezinu, za razliku od nasih slova ovde. Imate pravo, ali pošto niste napolju, niti ste Željko kome su kzm zapravo medijska obaveza (gde nekad manje ili više fejluje), a valjda se piše sa određenom zadrškom, onda postoje i sankcije. Napisane reči u ovoj našoj zajednici nose težinu i prilično je smešno da vam izjava Obradovića služi da izbacite "sve što vam je na duši", bez ikakvog filtera. Takođe je problem pokušaj da se objektivizuju negativne emocije koje mnogi gaje prema Željku, time da je to do njega i njegovih izjava. Own up to your shit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago To što si emotivan, iracionalan i šta sve već, te ne abolira od toga šta radiš, i ne može se pripisivati afektu, jer prvo to treba i da otkucaš. Pun vam je topik rsb retorike, vas isprovocira bilo šta što ima veze sa Partizanom, i Želimirom. Moderacija nije sasekla u korenu, sad je to kao dobar dan kod vas, a rešava se prilično jednostavno. Trajno doviđenja na svako ponovljeno vređanje, dok se ne probere žito od kukolja. Pa kad vas ostane 40ak, da vidiš kako će kvalitet diskusije biti na nivou KKP teme i forumaša koji aktivno učestvuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Nisam izjednačila ništa, već ukazala na ono što smatram suštinom problema, a prilično sam sigurna da sam u pravu. Mnogo više me zanima rešenje od ove ko je kriv priče. Imate pravo, ali pošto niste napolju, niti ste Željko kome su kzm zapravo medijska obaveza (gde nekad manje ili više fejluje), a valjda se piše sa određenom zadrškom, onda postoje i sankcije. Napisane reči u ovoj našoj zajednici nose težinu i prilično je smešno da vam izjava Obradovića služi da izbacite "sve što vam je na duši", bez ikakvog filtera. Takođe je problem pokušaj da se objektivizuju negativne emocije koje mnogi gaje prema Željku, time da je to do njega i njegovih izjava. Own up to your shit. Slazem se i sustina je da postoje sankcije koje se i primenjuju. Da li se pravedno primenjuju to je vec druga tema u koju ne zelim da ulazim. Licno sam dobio do sada jedno 10ak banova iskljucivo zbog komentara o Obradovicu i pojedinim igracima Partizana. I ne bunim se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillam Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) 24 minutes ago, СтелаРоса said: Ja ne znam sta se ovde ocekuje od NAVIJACA koji su emotivni, iracionalni, neobjektivni? Da budu emotivni, iracionalni i neobjektivni u svoja 4 zida ili makar u nekom shitpost friendly okruženju. Ne mora baš ni svaka emocija da bude javno podeljena sa svima, nego nekad malo da nadvlada i socijalna inteligencija. A ako već mora, dovoljno je da se lajkom ili nekom drugom reakcijom podrži upis sa mišljenjem/emocijom koju delite, a ne da se štanca 4 strane recikliranih upisa na temu 'lažnog gospodina, sore losera, govnara, dizača tenzija, vatača maloletnica'. Ko pre Želimiru, njemu srculenca i već će biti čitljivije. Edited 3 hours ago by fillam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) 8 minutes ago, Papanikolesku said: To što si emotivan, iracionalan i šta sve već, te ne abolira od toga šta radiš, i ne može se pripisivati afektu, jer prvo to treba i da otkucaš. Pun vam je topik rsb retorike, vas isprovocira bilo šta što ima veze sa Partizanom, i Želimirom. Moderacija nije sasekla u korenu, sad je to kao dobar dan kod vas, a rešava se prilično jednostavno. Trajno doviđenja na svako ponovljeno vređanje, dok se ne probere žito od kukolja. Pa kad vas ostane 40ak, da vidiš kako će kvalitet diskusije biti na nivou KKP teme i forumaša koji aktivno učestvuju. A sta radim? Ili radimo? Napisemo nase misljenje o onome sto je aktuelno i u cemu je nas klub indirektno ili direktno prozvan. Jel ovde pricamo o upisima koji sadrze psovke i uvrede? Pisanje u afektu bi bilo upravo to, ali ovde je rec o upisima u kojima je izneto misljenje na tu i tu temu.l koja je aktuelna. Opet kazem, vi na vasoj temi ne morate da komentarisete izjave Sferopulosa ili poteze Bolomboja kojima pokusava da osakati nekog vaseg igraca. A kao ne bi to komentarisali kada bi isto bilo prisutno? Tu ste vec u startu u prednosti u odnosu na nas. Inace vasa tema je bas odisala kvalitetom pre i tokom kupa. Edited 3 hours ago by СтелаРоса 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) E pa, da si dobio opomenu posle prvog puta da ćeš trajno leteti ako nastaviš da vređaš i pljuješ, i ne samo ti naravno, da vidiš kako bi se pisanje i atmosfera na topiku dovela u red. Ovako, kao što si i rekao, nije te briga, ne buniš se, nastavljaš po starom i malo malo pa patkometrišeš. Imaš društvene mreže, imaš druge forume, imaš svoja četiri zida, pa tamo udri. Son je lepo postavio pitanje, koji su aršini i granice koje se ne prelaze, za jednu a koji za drugu stranu? Edited 3 hours ago by Papanikolesku Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Papanikolesku said: E pa, da si dobio opomenu posle prvog puta da ćeš trajno leteti ako nastaviš da vređaš i pljuješ, i ne samo ti naravno, da vidiš kako bi se pisanje i atmosfera na topiku dovela u red. Ovako, kao što si i rekao, nije te briga, ne buniš se, nastavljaš po starom i malo malo pa patkometrišeš. Imaš društvene mreže, imaš druge forume, imaš svoja četiri zida, pa tamo udri. Son je lepo postavio pitanje, koji su aršini i granice koje se ne prelaze, za jednu a koji za drugu stranu? Pa ja i jesam dobio opomenu za trajni ban, ali za mene to ne znaci da cu se suzdrzavati. Ako ne smem da napisem svoje misljenje onda je to cenzura. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Just now, СтелаРоса said: Pa ja i jesam dobio opomenu za trajni ban, ali za mene to ne znaci da cu se suzdrzavati. Ako ne smem da napisem svoje misljenje onda je to cenzura. Sjajno. Evo ja sam dobio ban od 7 dana, a bio mi je prvi prekršaj, koji su vezali za teoriju zavere (dakle bez vređanja/psovanja/unižavanja druge strane) i recimo ti, kojem je to ko zna koji ban po redu, i to za ponovljene prekršaje istog tipa + opomena pred trajni ban =7 dana. Ban kao ban me ne zanima, meni je problematično bilo što me patkomer upozorava. Dakle, jedan primer koliko moderacija nema iste aršine, i tretman dve strane je drugačiji. Da ne govorim ponovo o tome koliko vam se oprašta, koliko se stvari previdi, ili zažmuri na. A najgore od svega je što ti misliš da je samokontrola izražavanja bez vređanja - cenzura. I nije ti problem da to podeliš ovde, upravo jer znaš da će ti biti istolerisano. I nastavićeš u istom stilu, kao i brdo sličnih sa vašeg matičnog topika - a kvalitet iste je baš u skladu sa vama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TB Told Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 26 minutes ago, Papanikolesku said: To što si emotivan, iracionalan i šta sve već, te ne abolira od toga šta radiš, i ne može se pripisivati afektu, jer prvo to treba i da otkucaš. Pun vam je topik rsb retorike, vas isprovocira bilo šta što ima veze sa Partizanom, i Želimirom. Moderacija nije sasekla u korenu, sad je to kao dobar dan kod vas, a rešava se prilično jednostavno. Trajno doviđenja na svako ponovljeno vređanje, dok se ne probere žito od kukolja. Pa kad vas ostane 40ak, da vidiš kako će kvalitet diskusije biti na nivou KKP teme i forumaša koji aktivno učestvuju. Apsolutno se slažem. Treba uvesti pravilo da se "gospodin" Obradović ne sme pominjati u negativnom kontekstu. Pa makar očigledno lagao i stvarao tenzije pred mečeve svoje ekipe sa Zvezdom. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 minute ago, TB Told said: Apsolutno se slažem. Treba uvesti pravilo da se "gospodin" Obradović ne sme pominjati u negativnom kontekstu. Pa makar očigledno lagao i stvarao tenzije pred mečeve svoje ekipe sa Zvezdom. Eto vidiš kako se razumemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 minute ago, Papanikolesku said: Sjajno. Evo ja sam dobio ban od 7 dana, a bio mi je prvi prekršaj, koji su vezali za teoriju zavere (dakle bez vređanja/psovanja/unižavanja druge strane) i recimo ti, kojem je to ko zna koji ban po redu, i to za ponovljene prekršaje istog tipa + opomena pred trajni ban =7 dana. Ban kao ban me ne zanima, meni je problematično bilo što me patkomer upozorava. Dakle, jedan primer koliko moderacija nema iste aršine, i tretman dve strane je drugačiji. Da ne govorim ponovo o tome koliko vam se oprašta, koliko se stvari previdi, ili zažmuri na. A najgore od svega je što ti misliš da je samokontrola izražavanja bez vređanja - cenzura. I nije ti problem da to podeliš ovde, upravo jer znaš da će ti biti istolerisano. I nastavićeš u istom stilu, kao i brdo sličnih sa vašeg matičnog topika - a kvalitet iste je baš u skladu sa vama. Brate jel mislis da ja nisam imao neke svoje razloge zbog kojih sam smatrao da sam nepravedno banovan ili da ne vaze ista pravila za mene i nekog drugog? Evo ti samo dva primera: 1. prosle sezone ban od mesec dana za upis koji je lajkovalo 30-40 forumasa, 2. ban za nekakvu teoriju zavere 10 dana, a isti dan jedan forumas sa vase teme dobija 5 dana jer je drugom forumasu napisao da pusi ku*ac ??? I bilo je jos takvih situacija gde sam smatrao da je neka nepravda nacinjena prema meni, ali onda shvatim koliko ovde ima forumasa, upisa, prekrsaja i da je nerealno da sve bude perfektno moderisano. Ljudima koji imaju zivce da sve ovo uredjuju svaka cast, ja ne zelim da im stajem dodatno na muku, a tebi srecno u toj borbi isterivanja pravde. Nemam sta vise reci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ti da ne želiš da im staješ na muku, ne bi ni ponavljao iste prekršaje konstantno. Uvideo si da možeš, da su sankcije mizerne, i za tebe prihvatljive i teraš po svom. Na sebe dodaj još gomilu takvih, i dobiješ ono što dobiješ - KKCZ temu u punom sjaju, ali RSB foruma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago U pravu si za prvu recenicu, a za drugu se ne slazem. Ne razmisljam na taj nacin, zapravo ni ne razmisljam o istoriji banovanja i potencijalnim novim. Po meni je najbitnija stvar odrzati pristojan nivo komunikacije sa drugim forumasima. Sve ostalo uvek neko moze da protumaci drugacije od onoga kako zamisljas i mislis dok pises upis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Stvar je vrlo prosta. Jednom, drugi put - upozorenje, zatim kraći ban, treće vređanje letiš trajno. Jes da bi vas ostalo 30,40% od trenutne brojke, ali kvalitet > kvantitet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted 37 minutes ago Share Posted 37 minutes ago (edited) Moram da ponovim ono što sam pisao i ranije. Nema foruma koji je savršen i svima potaman. Primetio sam na svakom forumu iste priče kao i ovde, pogotovo na rad moderacije. Što se tiče komšija, ova ekipa koja je ovde je uglavnom odlična, čak se i Kendrik primirio. Mogu i da ih razumem, verovatno nekad izbegavaju rasprave sa nama zbog naše brojnosti, brzo dojuri nas desetak i onda nemaju ni volje ni želje za raspravom pogotovo kad vide u kom pravcu ide rasprava. Jedan od razloga zašto su oni gotivili Kupera i zašto im je toliko značio, jeste što je on imao i volje i želje po ceo dan da se pičakra sa nama, a umeo je vala biti gadan sa doskočicama. Inače, mišljenja sam da onaj mod koji banuje i ima najviše uticaja na ban. Koliko sam shvatio jedan od moderatora predloži nekog od forumaša za ban, ako je većina moderatora saglasna, onda onaj ko je predložio forumaša za ban, on i banuje. Što znači da ima najviše odgovornosti, možda i grešim Edited 35 minutes ago by Volter Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 20 minutes ago Share Posted 20 minutes ago Za forum koji se protiv, i nastao je kao borba protiv srpske mitomanije za AV-a i sl, moj ban je zaista presmešan, nekonzistentan sa generalnim principima foruma. Nikad nisam kukao na svoje banove. Zarad socijalng mira gajite, i ne brisete postove, koji su klasicna delusional mitomanija. Ovaj forum treba da predstavlja utočište kritickog razmisljanja, a vi kaznjavate napad na nekritick razmisljanje, samo da bi podilazili odredjenom obrazcu ponasanja. Pogotovo sto sam maltene isti sat napisao afirmativni post za KKP, i nista ne pisem lose za sam KKP. Niti ijednog igraca. Ako mislite da ja kao mislece bice moram da skrivam smislene stavove prema odredjenom coveku (cija neka dela su argument sam po sebi) da zbog toba ne bi uvredio navijace Partizana. Jer im se dira sveta krava… That’s not great. Nemoj nikad da mislite da ste carevi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts