Miki28 Teoljub Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Dakle za sada: Haliburton, Brunson Edwards, Reaves Ingram, Bridges Portis JJJ, Kessler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Krupno telo kakvo im je falilo, pokriva poziciju belca a uz sve to je i dobar igrač. Gde ćeš više. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 27 minutes ago, Manu said: Krupno telo kakvo im je falilo, pokriva poziciju belca a uz sve to je i dobar igrač. Gde ćeš više. Opasna ce ovo ekipa biti. Meni vec i na oko gotivnija od one nakaradne na SP '19. Bas da vidimo jos ove preostale 3 pozicije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Šta znam, ne deluje mi ova ekipa nešto bolja (ako uopšte) od ove: Walker (tada all-nba), Smart Jaylen Brown, Mitchell, White Tatum, Middleton, Harris Turner, Barnes Lopez, Plumlee Svakako treba sačekati konačan spisak i izgled ekipe na samom svetskom pa onda konkretno porediti. Mislim da sa ovim trenutnim sastavom nisu ubedljivi favoriti. Uz to, ono što je jako bitno je da potencijalno nemaju top4 igrača na ovom šampionatu (Jokić, Luka, Janis, Shai), a uz to ima i mnogo dokazanih FIBA igrača koje bih pre imao nego bilo ko od ovih FIBA rukija poput Gobera, Markanena, Bogdana. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 s'tim što u ovom starijem sastavu ima puno igrača koji nisu skrojeni po stilu igre za fiba & punjenje reketa, manji teren i dopuštanje da te ekipa pobedi tricama (ako nešto mora da se dopusti) -kemba x smart su tu baš hendikepirani, mitchell i tatum su imali 21 /22 godine a middleton je, ako nisam sad izmislio, odigrao prilično loše, iako je po meni baš upisan za fiba. daklem, jedno su imena a drugo sastav koji može da ima prosperitet u drugačijoj košarci 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 25 minutes ago, uini said: s'tim što u ovom starijem sastavu ima puno igrača koji nisu skrojeni po stilu igre za fiba & punjenje reketa, manji teren i dopuštanje da te ekipa pobedi tricama (ako nešto mora da se dopusti) -kemba x smart su tu baš hendikepirani, mitchell i tatum su imali 21 /22 godine a middleton je, ako nisam sad izmislio, odigrao prilično loše, iako je po meni baš upisan za fiba. daklem, jedno su imena a drugo sastav koji može da ima prosperitet u drugačijoj košarci Bold: E baš zbog toga sam i rekao da bih ove dokazane FIBA dominatore uzeo pre bilo koga iz ovog sastava iako su uglavnom manje bitni u NBA; slažem se da ova imena imaju veću šansu da se snađu u FIBA košarci ali se baš kroz primer Midltona koji je nacrtan za FIBA vidi da to ne ide tako lako. Uostalom na OI pre dve godine je ovaj sastav: Lilard, Jrue Booker, LaVine KD, Tatum, Midleton, Keldon Draymond, Jerami Grant Adebayo, McGee Izgubio od Francuza u grupi, a u finalu dobio na dva poseda. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 43 minutes ago, Manu said: Šta znam, ne deluje mi ova ekipa nešto bolja (ako uopšte) od ove: Walker (tada all-nba), Smart Jaylen Brown, Mitchell, White Tatum, Middleton, Harris Turner, Barnes Lopez, Plumlee Svakako treba sačekati konačan spisak i izgled ekipe na samom svetskom pa onda konkretno porediti. Mislim da sa ovim trenutnim sastavom nisu ubedljivi favoriti. Uz to, ono što je jako bitno je da potencijalno nemaju top4 igrača na ovom šampionatu (Jokić, Luka, Janis, Shai), a uz to ima i mnogo dokazanih FIBA igrača koje bih pre imao nego bilo ko od ovih FIBA rukija poput Gobera, Markanena, Bogdana. Tatum se na početku turnira povredio i nije ni igrao do kraja. Kemba je od tog prvenstva krenuo naniže i ubrzo i izgubio relevantnost. Bez Tatuma su baš bili obezglavljeni, jedini je Mitchell mislim odigrao na nivou. Sećam se kako me je Turner razočarao na tom prvenstvu, dosta sam očekivao od njega. Mogao bih se složiti da je ova nova ekipa tu negde striktno po individualnom kvalitetu ali su dosta bolji na PG poziciji sada. Ingram bi trebalo da bude taj koji pravi razliku, bez njega bi bili u problemu jer nešto ne verujem Edwardsu kad naleti na zonske odbrane spakovane na dosta manji teren i po FIBA pravilima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 edwards je divlja karta; možda bude najbolji igrač turnira a verovatno najgori. sa njim kao najboljim uzimaju tozla verovatno lgano, sa njim neupotrebljivim i dalje mogu da budu favoriti protiv svakoga *možda to nije divlja karta, nego neka druga karta ali kapirate šta hoću da kažem 😐 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogoljub Gagic Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Фаворити су свакако, али дефинитивно ћемо моћи играти са њима и надати се нечему поготово ако Јокић игра и не само ми већ и Канада, Француска па и Грчка, Словенија и Аустралија. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 29 minutes ago, Chaos Is Me said: Tatum se na početku turnira povredio i nije ni igrao do kraja. Kemba je od tog prvenstva krenuo naniže i ubrzo i izgubio relevantnost. Bez Tatuma su baš bili obezglavljeni, jedini je Mitchell mislim odigrao na nivou. Sećam se kako me je Turner razočarao na tom prvenstvu, dosta sam očekivao od njega. Mogao bih se složiti da je ova nova ekipa tu negde striktno po individualnom kvalitetu ali su dosta bolji na PG poziciji sada. Ingram bi trebalo da bude taj koji pravi razliku, bez njega bi bili u problemu jer nešto ne verujem Edwardsu kad naleti na zonske odbrane spakovane na dosta manji teren i po FIBA pravilima. Oni su i sa Tatumom dobili gotovo 100% izgubljenu utakmicu protiv Turske, Osman promasio milion bacanja pa su faulirali Tejtuma u zadnjoj desetinki pri sutu za 3 - a pogodio je sva 3 za izjednacenje. Nisu izgledali bolje ni sa Tatumom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 4 hours ago, Manu said: Šta znam, ne deluje mi ova ekipa nešto bolja (ako uopšte) od ove: Walker (tada all-nba), Smart Jaylen Brown, Mitchell, White Tatum, Middleton, Harris Turner, Barnes Lopez, Plumlee Svakako treba sačekati konačan spisak i izgled ekipe na samom svetskom pa onda konkretno porediti. Mislim da sa ovim trenutnim sastavom nisu ubedljivi favoriti. Uz to, ono što je jako bitno je da potencijalno nemaju top4 igrača na ovom šampionatu (Jokić, Luka, Janis, Shai), a uz to ima i mnogo dokazanih FIBA igrača koje bih pre imao nego bilo ko od ovih FIBA rukija poput Gobera, Markanena, Bogdana. Meni je ovo do sada bolje nego taj '19. Ovdje sada ima kreacije, suta, odbrane. Tatum se povrijedio, Mitchell mi je tu neki nivo Edwardsa sada. Brown, Middleton, White ne mogu ni da mi se porede sa Ingramom, Mikalom pa i Reaves koji ce biti opasan po Fiba pravilima. Visoki su isto zajebani, JJJ>Brook, Turner koji je podbacio. Kessler je tu osigurac za jace centre. Vidjecemo jos tu 3 ali svakako i sa ovih 9 su mi bas onako kompaktniji od te ekipe '19. Nisu zemlja jaki i mogli bi sa Jokicem da se sibamo itekako ali su no1 favoriti svakako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 brunson i haliburton su puno bolja kombina od kemba-smart. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosMan_jr Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Ekipa im je bas simpaticna, Kesler je samo dopunio to, ali kao sto Manu lepo rece, kvalitet je veoma slican 2019, ne mozemo gledati te igrace iz ugla 2023 nego tadasnjeg ugla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 (edited) Evo i Cam Johnson je 10ti. Sad ocekujem jos jednog kombo beka i visokog i to je to. Edited June 15, 2023 by Miki28 typo Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Austin Reaves MVP turnira 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Kakve ponude. Jbt ko je pravio ovu anketu taj ne prati bas NBA. :D 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Ima dosta nas starijih koji smo pratili NBA nekada, a sada polovinu sa ove liste ne znam, za takve je anketa idealna. Za moje pojmove je nedopustivo da ti u timu nemas bar polovinu aktuelnih all star igraca, a ako sam dobro ispratio ovde ih je samo 2, a i oni su sporedni likovi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 1 minute ago, Romantik said: Ima dosta nas starijih koji smo pratili NBA nekada, a sada polovinu sa ove liste ne znam, za takve je anketa idealna. Za moje pojmove je nedopustivo da ti u timu nemas bar polovinu aktuelnih all star igraca, a ako sam dobro ispratio ovde ih je samo 2, a i oni su sporedni likovi. Zasto je nedopustivo? Ameri smatraju OI ozbiljno. https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/1994 Uporedi sa OI '92 i '96 https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/2002 Dje su O'Neal, Kobe, AI, Timmy itd itd https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/2006 Dje su Kobe, Shaq, Timmy, T-Mac itd itd Tu su Mladi Lebron, Wade, Melo itd itd https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/2010 KD isto tada mlad, onda DRose, Russ, Steph https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/2014 https://basketball.realgm.com/national/countries/1/United-States/rosters/2019 Gledajte te igrace sa te distance a ne sada vidimo KD, Stepha, Hardena, Russa, Rose, Lebron, Wade, CP3 itd itd. Sve te timove uporedi sa OI od '08 , '12 pa '16 i poslednjim ( mada taj je najtanji ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaDixXx Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Neko je skoro spominjao ovde da nema poznatih arapskih kosarkasa Kanadjanin Dzamal Marej,je verovatno najbolji arapski igrac ikada, poreklom Sirijac sa majcine strane 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 6 hours ago, Miki28 said: Evo i Cam Johnson je 10ti. Sad ocekujem jos jednog kombo beka i visokog i to je to. On se nesto pominjao da bi mogao da igra za Hrvatsku? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 https://basketnews.com/news-191029-kostas-sloukas-highly-unlikely-to-play-for-greece-in-world-cup.html Prvi put da će propustiti reprezentativno okupljanje od 2006. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Ugašene poslednje nade Italijana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Ameri 11 igraca, jos 1 Tyrese Haliburton Jalen Brunson Austin Reaves Anthony Edwards Brandon Ingram Mikal Bridges Cam Johnson Paolo Banchero Bobby Portis Jaren Jackson Jr. Walker Kessler Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Ide tu vjerovatno jos jedan bek. Bas lijepo koncipiran tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milko Miller Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Na papiru ovo moze vrlo dobra FIBA ekipa da bude, ako igraju pravu timsku kosarku. Ako igraju klasican USA basketball style mislim da bi tim bio nedovoljno dobar za zlato. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts