Luchifer89 Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 stigao, zadovoljan sam jedino mi se cini da mi malo kasni audio kad ide preko soundbara...mozda ima neko podesavanje Nešto mi poznat ovaj sound bar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 Kako vam se ovaj cini: https://gigatron.rs/laptop-racunari/acer-aspire-3-a31554k-57bp-not Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green23 Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 18 minutes ago, ras kass said: Kako vam se ovaj cini: https://gigatron.rs/laptop-racunari/acer-aspire-3-a31554k-57bp-not Sramotno visoka cena za ovaj model, jeste kvalitet izrade okej, ali procesor star 4-5 godine. https://www.tehnomedia.rs/it-uredjaji/laptop/lenovo-ideapad-5-14are05-81ym003uya.html#data Po meni je ovo odlična ponuda, jedino ako ti je 14 inča problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 (edited) https://www.tehnomedia.rs/it-uredjaji/laptop/dell-3593-i3-1005g1-8gb-256gb-win-10-black-5y5b.html#data Ne bih ispod 15' uzimao Edited September 30, 2020 by ras kass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 (edited) Onda slobodno možeš i 9. generaciju i 8GB RAM-a i integrisanu grafičku. Gledaj samo što veći SSD jer je razlika ogromna u odnosu na HDD. Ako gledaš filmove razmisli o 17 inči monitoru, mnogo znači za multimediju. Ovaj ti je 1000 dinara jeftiniji od onog što sam ti ja predložio a slabiji čipset i manje RAM i nema dodatni HDD. Ako si ograničen na tu radnju mislim da tu nema bolje ponude u tvom cenovnom rangu. Edited September 30, 2020 by Klotzen Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 (edited) https://www.tehnomedia.rs/it-uredjaji/laptop/hp-250-g7-1q2x9es.html#data i5, 8gb, 256 ssd, fullHD (pokušavaju još da uvale neke ne fullHD). Više ti ne treba. Kućište je plastika, ne znam je l' ti dovoljno 256gb prostora i nema OS, pa sve zavisi šta želiš. Edited October 6, 2020 by uvrnuto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Ma hocu sa Windowsom. I nije za mene, za sestru moju, njoj ipak treba da bude da kazem sve vec namesteno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Laptopovi su bar 10% skuplji nego pre korone. Moj savet, za ovu namenu koju si ti napisao, apsolutno nema potrebe da juriš nešto prejako. i3 neke iole novije generacije, sa SSDom, će da prede. Recimo ovaj https://www.tehnomanija.rs/it-shop/laptop-racunari/lenovo-81vd00a4ya.html ima m2ssd, dobart procesor, ja bi tu jedino dodao 4/8gb RAMa i to je to. Mada, opet kažem, za ovo što si napisao, ni to nije potrebno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Pre 10 godina sam kupio HP laptop, 80 hiljada, i3, 4gb rama 500GB HHD, nVidia neintegrisana kartica da picim Dotu 1 i jos jednu igricu, super je sluzilo i za Dotu 2, ali sada radi na najnizim podesavanjima, fakticki je beskorisno. Odem da vidim sta ima od ponude, iste performanse kostaju isto para ili sam ja nesto prespojio? Ok, kapiram da je ovaj novi i3 mnogo bolji od mog i3, ali u odnosu na mobilne telefone ne deluje mi da su laptopovi nesto napredovali. Sta biste preporucili da moze da se igra Dota i neka minimalna obrada slika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 (edited) Je l' može neko ko je ispratio nove xiomi telefone da mi preporuči neki? Do 300e. Dobro, ne mora biti ni xiaomi, ali kontam da je najbolji odnos cene i kvaliteta. Edited October 10, 2020 by uvrnuto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 2 hours ago, uvrnuto said: Je l' može neko ko je ispratio nove xiomi telefone da mi preporuči neki? Do 300e. Dobro, ne mora biti ni xiaomi, ali kontam da je najbolji odnos cene i kvaliteta. Imas dosta upisa na temu tvog pitanja na topiku Android. Isti ovaj PDF 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 U toj klasi do 300 evra mozes da biras izmedju mi 10 lite i mi 9t. Oba imaju snapdragon i amoled ekran. Samo vidi koji model sto se tice memorije je dostupan pa prelomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 (edited) 21 hours ago, uvrnuto said: Je l' može neko ko je ispratio nove xiomi telefone da mi preporuči neki? Do 300e. Dobro, ne mora biti ni xiaomi, ali kontam da je najbolji odnos cene i kvaliteta. Najbolji telefon u toj klasi je ovaj Xiaomi Pocophone X3 NFC 32000din 128GB verzija kod nas 2 godine garancija , 30000din je 64GB verzija. Telefon odlican, ima stereo zvucnike, odlicnu kameru, odlican IPS ekran sa osvezenjem od 120Hz i ogromnu bateriju. https://www.benchmark.rs/artikal/test_poco_x3_nfc_video-5034 Edited October 11, 2020 by Slavisa iz Tavankuta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dingospo90 Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Treba mi mala pomoc oko kupovine laptopa. Okvirna cena koju bih platio je izmedju 650 i 750 eur. Gledao sam malo po netu i ovaj mi ima najbolje specifikacije, mada uopste nisam strucnjak na ovu temu https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-hp-15-db1104nm-15-6-fhd-ag-ryzen-qc-r7-3700u-12gb-512gb-ssd-vega-10-8658792.html#mm-menuOno sto sam se iznenadio je da nema win10 kao operativni sistem vec freeDOS. Pretpostavljam da ja za njega mogu da kupim originalni windows ili da instaliram krekovanu verziju, pa me interesuje sta od ta dva da uradim ili da se ne zezam sa tim nego da kupim komp sa vec postojecim win10 operativnim sistemom?Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Treba mi mala pomoc oko kupovine laptopa. Okvirna cena koju bih platio je izmedju 650 i 750 eur. Gledao sam malo po netu i ovaj mi ima najbolje specifikacije, mada uopste nisam strucnjak na ovu temu https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-hp-15-db1104nm-15-6-fhd-ag-ryzen-qc-r7-3700u-12gb-512gb-ssd-vega-10-8658792.html#mm-menuOno sto sam se iznenadio je da nema win10 kao operativni sistem vec freeDOS. Pretpostavljam da ja za njega mogu da kupim originalni windows ili da instaliram krekovanu verziju, pa me interesuje sta od ta dva da uradim ili da se ne zezam sa tim nego da kupim komp sa vec postojecim win10 operativnim sistemom?Послато са SM-A405FN помоћу ТапатокаAko ti se dopada idi na neki linux. Uff, sad se setih da te igre možda zanimaju, onoa je win must. Na savaku mašinu možeš windows da nakačiš. Možda čak i win7 da uštediš malo.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 7 hours ago, Dingospo90 said: Treba mi mala pomoc oko kupovine laptopa. Okvirna cena koju bih platio je izmedju 650 i 750 eur. Gledao sam malo po netu i ovaj mi ima najbolje specifikacije, mada uopste nisam strucnjak na ovu temu https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-hp-15-db1104nm-15-6-fhd-ag-ryzen-qc-r7-3700u-12gb-512gb-ssd-vega-10-8658792.html#mm-menu Ono sto sam se iznenadio je da nema win10 kao operativni sistem vec freeDOS. Pretpostavljam da ja za njega mogu da kupim originalni windows ili da instaliram krekovanu verziju, pa me interesuje sta od ta dva da uradim ili da se ne zezam sa tim nego da kupim komp sa vec postojecim win10 operativnim sistemom? Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока Mozes krekovanu verziju, a mozes i kupiti originalni windows ( ja sam skidao nekad windows sa microsoft sajta, a onda kupim kljuc za 10-20evra , jedino sto vazi samo za jednu konfiguraciju ) , te freedos verzije dolaze da laptop bude jeftiniji, a imas i opciju da instaliras linux, ili bilo sta. Ja ne volim te preinstalirane windows os puni su nepotrebnog bloatvara koji koce rad systema 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dingospo90 Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 7 hours ago, mrd said: Ako ti se dopada idi na neki linux. Uff, sad se setih da te igre možda zanimaju, onoa je win must. Na savaku mašinu možeš windows da nakačiš. Možda čak i win7 da uštediš malo. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk 2 hours ago, Slavisa iz Tavankuta said: Mozes krekovanu verziju, a mozes i kupiti originalni windows ( ja sam skidao nekad windows sa microsoft sajta, a onda kupim kljuc za 10-20evra , jedino sto vazi samo za jednu konfiguraciju ) , te freedos verzije dolaze da laptop bude jeftiniji, a imas i opciju da instaliras linux, ili bilo sta. Ja ne volim te preinstalirane windows os puni su nepotrebnog bloatvara koji koce rad systema Hvala puno na odgovorima. Najverovatnije cu da instaliram Windows 10 pa cu da kupim aktivacioni kljuc. Posto nisam kupovao komp 10ak godina, bio sam u ubedjenju da uz svaki dolazi preinstalirani Windows operativni sistem, pa sam se malo iznenadio kad sam video da to nije slucaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Win 10 ne morate ni da "krakujete". Radiće sve osim podešavanja windowsa i update-a. Instaliraš, nađeš na netu kako se aktivira i aktiviraš ga i posle toga može sve da se koristi. Imate čak i tutorijale na YT kako se to radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
extremesportist Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Ja sam aktivirao Windows 10 i MS Office pomoću KMSPico aktivatora. Nemam nikakvih problema u radu, jedino mora na svakih 6 meseci da se ponovi postupak, ali pošto isti traje 5min, nije neki problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dingospo90 Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Vidim da ima da se uzme na kupujem prodajem windows i office originalne licence za ukupno 2500 rsd. Verovatno cu se odluciti za to.Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) Kako misliš original licenca za 2500 RSD ? Jedino za tu lovu što je legalno je ona licenca što ti radnja instalira win 10 i važi samo za taj komp, ali to se ne može kupiti odvojeno od kompjutera jer se odma registruje. Mada i sa tim licencama treba biti oprezan jer neke radnje podvale piratski a prodaju ti priču da imaš original. Edited October 12, 2020 by Klotzen Link to comment Share on other sites More sharing options...
extremesportist Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 12 minutes ago, Klotzen said: Kako misliš original licenca za 2500 RSD ? Jedino za tu lovu što je legalno je ona licenca što ti radnja instalira win 10 i važi samo za taj komp, ali to se ne može kupiti odvojeno od kompjutera jer se odma registruje. Mada i sa tim licencama treba biti oprezan jer neke radnje podvale piratski a prodaju ti priču da imaš original. Imaš one sajtove koji prodaju aktivacione ključeve i što se tiče Win10 cene se kreću oko 10-15 evra. Sad, valjda je fora što ključ možeš samo jednom da iskoristiš ili ima ograničeno trajanje (nisam 100% siguran), ali uglavnom ima nekih nedostataka u odnosu na legalnu kopiju koja košta dosta više (što je i logično). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Pa to ništa nije legalno. To ti je isto kao i piratska verzija. Jedina razlika je da ako baš imaš sreće da dobiješ ključ od nekog ko je dobio recimo 100 ključeva iskoristio 60 pa odlučio da proda 40. E sad ni oni nisu legalni ali ako je čovek pošten i nikom drugom ne proda taj ključ microsoft ga nikad neće provaliti i neće ga staviti na crnu listu. Ali i taj je nelegalan sa zakonske osnove jer ti ključevi važe isključivo za onog kome su prodani, uglavnom firme i organizacije koje kupuju gomile ključeva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Legalno je, nije piratska verzija. Sve radi normalno, updejti i sve.Sent from my Mi 10 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) Pa radi i meni sve na piratskoj verziji. Edited October 12, 2020 by Klotzen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts