Jump to content

Izbori 2022


Div

Izbori 2022  

135 members have voted

  1. 1. Za koga ćete glasati na predstojećim parlamentarnim izborima 2022 (anonimna anketa):

    • Zajedno možemo sve - Aleksandar Vučić
      5
    • Premijer Srbije - Ivica Dačić
      1
    • SRS - Dr. Vojislav Šešelj
      1
    • Ujedninjeni za pobedu Srbije (SSP, NS, DUVM - VMDK, & co.) - Marinika Tepić
      81
    • Nada za Srbiju (Nada, NDA, DSS, Monarhisti) - Dr. Miloš Jovanović
      3
    • Srpska stranka Zavetnici - Milica Đurđević Stamenkovski
      1
    • Moramo, Akcija, Ekološki ustanak, Ne Davimo Beograd - Ćuta i Nebojša Zelenović
      28
    • DJB, ZS, ŽZS - Suverenisti
      1
    • Srpski pokret Dveri, POKS, Patriotski blok - Boško Obradović
      0
    • Ajmo ljudi, SDS, NS & co. - Boris Tadić
      1
    • Neka od ostalih lista
      2
    • Izaći ću, ali ću poništiti listić
      1
    • Neću izaći na izbore
      10


Recommended Posts

Da, za prvi je potrebna izlaznost. Nego me strah da se ne završi sve u prvom krugu. 

Ljudi sa kojim sam razgovarao skoro o izborima (dijaspora mahom tako da većina verovatno neće ni glasati) na pomen da ja mislim da jedino Ponoš možda može nešto da uradi su uglavnom bili u fazonu ko je to? Neki Mađar, Hrvat? A ovi koji znaju su ti automatski u fazonu onaj izdajnik i slično i tu vidiš da u pauzi zadruge gledaju vesti i onda do đavola sve. 

 

Videćemo šta će biti, nadam se da ne bude ćorak kao prošli put, prošli put sam sa više euforije čekao izbore, možda se iz ovog što ne očekujem previše nešto i rodi.

 

Mada kako god bilo mislim da Vučić i da dobije neće sastaviti više od dve godine na vlasti.

Link to comment
Share on other sites

Ima jedan razlog zašto ne valja više kandidata opozicije u prvom krugu. A to je da oni što razmišljaju "resistance is futile" i ne izlaze na izbore neće izaći ni na ove jer im je jasno da ovaj pobeđuje. Sa druge strane njihov izlazak nije siguran ni sa jednim kandidatom opozicije tako da je to sve stvar istraživanja. Ja se nadam da opozicija ima istraživanja a da višak kandidata nije teranje inata. Recimo Tadićeva eventualna kandidatura je čisto inaćenje jer eto njega nisu pozvali  da ide sa njima na listu. On nema šanse ni da namakne svojoj stranci cenzus 3% tako da je jedini razlog zašto on izlazi da umanji rezultat ostale opozicije za taj njegov 1% ili koliko već ima.

Link to comment
Share on other sites

Ja ne vidim kako je to Vucic koji ocigledno reaguje na cepanja iz normalnog sveta gori od anti NATO i anti EU "opozicije". A sto se tice krađa, samo bi jedni lopovi koji dobijaju nameštene tendere zamenili druge. Ne kazem da ih ne treba smeniti, samo da je svejedno.

 

Inace ne izlazim na izbore skoro 20 godina, niti cu. Kad se pojavi neko ko otvoreno kaze da se zalaze za ponovno zabijanje srbendi i srbendizma u rupe u kojima su bili do "događanja naroda", bičem i kamdžijom, i da će se tu na 100 godina za svako anticivilizacijsko ponasanje, od pljuvanja na ulicu, do masovnih ubistava, uvesti samo jedna presuda, kriv je, i samo jedna kazna, sifra Vlad Cepes, mozda ne bukvalno, ali tako nesto, tipa "ko parkira kola ispred ulaza ista se oduzimaju i unistavaju u presi, i plus ovom divljaku se oduzima dozvola na 5 godina" za toga ću da glasam.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Zabole me bas kakve on voli, ja nisam opsednut njime kao ovi sto im treba egzorcista. Za takve bolje sto ne izlazim, jer kad bih izlazio, glasao bih za njega, iako me onomad nervirao vise nego milosevic. Ali ne sto mislim da je dobar, nego da jos vise gazi srbende i srbendizam. Da onim doktorima i filozofima na usta ide pena, pena bela i krvava. A od toga tu nema nista i tako, niti ce biti. Ali mu ne treba moj glas, tako da, ćao. Vi zašto kao drustvo ne isprdite jednu stranku koliko god mala bila, ili bilo kakvu organizaciju, ne mora da je stranka, koja ce otvoreno reci "jebeš srbende i srbendizam, i sve njihove mitove i ostalo u sta veruju ti sektaši, onako na gomili, sve to treba na smetliste istorije, mi smo za NATO i za usmrćivanje srbstva te prevrednovanje svega tu, ako treba silom, a treba" nego ni za to niste sposobni, zato sto su tu sve autocenzurisani kilavi radovani. Mogu misliti, ako se takvi pojave "narod" ce ih anatemisati, kao Homeini Rušdija. Koga boli ... onda za takve. Gazi to pa da zapevamo.

Link to comment
Share on other sites

Pa ja ne mogu jedan protiv 5, 6 miliona njih. A i zasto bih? Oni vole tako, njima nista ne smeta, samo bi da jednog kurtu zamene murtom, pa kad ga izgustiraju, i njega ce, ali nista ne bi tu da menjaju. Posebna podvrsta su ovi sto ne da im nista ne smeta, nego im se tu sviđa, a Vucic im ne valja zato sto po njima nije dovoljno srbenda. Kao i ovi njihovi "mislioci" koji su svi do poslednjeg teski umobolnici, primitivci, i atavisti, kao da su iz džungle izasli, sa nekim zaumnjm "idejama" minimum ceo vek iza normalnog sveta. Plus su se svi komplet na onu stvar popeli njihovim kolektivnim identitetom, i silovanjem u glavu svakoga koga pomenuta stvar boli i za takve i za njihove "vrednosti", kao kad su silovali onu misicu zbog nekog usranog znaka rukama, pa se tome pridruzili i njeni "roditelji". Da li im je Vucic rekao da to rade? Zato su za mene odavno otpisani i uopste me ne zanimaju. Sa takvima nemam nista, niti sam imao, a necu ni imati. Samo boravim pored njih. Oni su za mene samo smetnja (kao i za vecinu ostalih) , i zato je dobro kad ih neko gazi. Ko ce to raditi, meni je svejedno. Zato ne idem na lažne izbore. Zajebavajte nekog drugog.

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam Utisak zbog komentara o nastupu Ponosa. Mogu samo da kazem da nista od toga nije pogresno preneseno kako je poceo da se vadi danas, vrlo gadan traktat o Mladicu.

 

Vrlo je indikativna taktika "catch all" koju pokusavaju sa njim da urade, samo ne znam koliko im neuspesnih pokusaja treba da shvate da to ne radi.

 

Nikada u istoriji politike nije ni radilo, da ti napravis isto samo bolje od vlasti, uvek vlast pada kada dokazujes da si apsolutna suprotnost iste.

Link to comment
Share on other sites

Ladno citam  ovde da se zamera NDBG sto su malo vise ulevo..Evo, ja na parlamentarnim glasam za Moramo a, niti sam  Beogradjanin, niti sam  neki ultralevicar(nisma ultranista, ne volim ekstreme)..okej su mi NDBGD..Zelenovic mi mozda u toj kolaciji i najvse strci..slozio bih se s akomentarom da, sv ei da dobije, na duze staze, ovo Vucicevo nece dugo..nezadovoljstvo raste, iz ovih ili onih razloga, rejtingh mu svakako  pada, sporo,ali pada..

Edited by Harmonika
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To klasicno levo i desno u Srbiji ne postoji. 
samo razni pojavni oblici nacionalizma, 

a i drzava je takva da se tu manje vise preliva socijala, bukvalno nema prostora za levicarske (niti legitimne desnicarske) ideje

 

Sad valjda kad se u Srbiji kaze da si skrenuo levo, to je ko da si poludeo, skrenuo levo kod Albukerkija, pravo kod Sorosha u NATO bazu. 
 

Jos ako seres nesto o ljudskim pravima, tak si tad posasavio

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McLeod said:

Jedino NDM BGD osudio rusku agresiju na Ukrajinu.

 

Jos cu da glasam za komuniste...

Joj, sad kad ih blatoidi satanizuju i raspale po njima iz svih mogucih oruzja..... tesko njima. 

Edited by FrediB
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Chaos Is Me said:

Jel može neko ukratko bez palamuđenja, racionalno i bez ostrašćenosti da predstavi pros and cons ulaska Srbije u NATO? 

Tesko...ja bih bas voleo  da vidim, jeste celendz:classic_biggrin:..posle pisem kraci osvrt o opoziciji, onoj relevantnoj meni..bice i o Kluniju..

Edited by Harmonika
Link to comment
Share on other sites

  • Eddard pinned this topic
  • A sad unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...