Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Ma jok. Bitno je podsećati druge ljude da on nije nadležan, jer smo upravo mi ti kojima je potrebno da se oslobode opsednutosti njegovim likom ("lik koji vuče sve konce u ovoj državi, za sve se pita, sve drži u fioci...") Omniprisutnost mu je potrebno ukinuti, ali ne zbog njegove patnje ili nepatnje, već zato što jeste nebitan i situaciju i događanja kontroliše mnogo manje nego što svi mislimo. Edited 5 hours ago by Smrtokapa gramatik
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kad pogledam unazad, na Đinđićev pokušaj da od Srbije napravi modernu državu u EU, imam utisak da je to bilo pre sto godina, a ne 25. Koliko smo mi ustvari zastranili..strahota & sramota 11
Miki28 Teoljub Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 3 minutes ago, Drug Crni said: Kad pogledam unazad, na Đinđićev pokušaj da od Srbije napravi modernu državu u EU, imam utisak da je to bilo pre sto godina, a ne 25. Koliko smo mi ustvari zastranili..strahota & sramota Mani se ti Djindjica i te price. Samo treba da podrzimo studente koji su za razliku od nas zaljuljali zestoko ove jer ih studenti ne zarezuju ih 2%. Edited 5 hours ago by Miki28 Teoljub typo
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Studenti imaju potpuno zasluženo svoj topik. U čemu je problem da, na godišnjicu njegovog ubistva, napišem koju o Đinđiću? Uostalom - da ga nisu ubili,ne bi ni ovi mladi ljudi danas krvarili noge šetajući uzduž i popreko po Srbiji. 6
Miki28 Teoljub Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Full fokus na ovu omladinu koja vodi bitku za sve nas i nas opstanak. Edited 4 hours ago by Miki28 Teoljub typo
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 minutes ago, Drug Crni said: Studenti imaju potpuno zasluženo svoj topik. U čemu je problem da, na godišnjicu njegovog ubistva, napišem koju o Đinđiću? Uostalom - da ga nisu ubili,ne bi ni ovi mladi ljudi danas krvarili noge šetajući uzduž i popreko po Srbiji. pa problem je onima sto su protiv Vucica jer nije dovoljno veliki Srbin, a jebe im se za pravedno drustvo i demokratiju. 1
Drug Crni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ne znam ja šta je problem.. Moram priznati da sam ostao i zatečen..jer u sadržinskom smislu, studenti upravo slede viziju i politiku ZĐ - da u jednom društvu politiku dobrih namera zameni politika odgovornosti. Ne pada mi na pamet da na bilo koji način razvodnjavam podršku studentskim zahtevima. Mislim da je ona na tom topiku skoro pa nepodeljena.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 13 minutes ago, Drug Crni said: Studenti imaju potpuno zasluženo svoj topik. U čemu je problem da, na godišnjicu njegovog ubistva, napišem koju o Đinđiću? Uostalom - da ga nisu ubili,ne bi ni ovi mladi ljudi danas krvarili noge šetajući uzduž i popreko po Srbiji. Nažalost, nisam sigurna da li baš sve bilo potpuno drugačije da je Đinđić živ. I ovo ne govorim zbog njega, već smatram da neke generacije (npr. moje keve) tada nisu bile spremne za korenite promene, kao i da žive u konstantnom strahu i naučenoj bespomoćnosti zbog 90ih. Samim tim su bili podložniji manipulaciji koju su odradili smradikali presvučeni u naprednjake. Generacija koja nas je danas pokrenula nema taj balast i samim tim jeste okrenuta demokratskim vrednostima. Svakako, ostaje žal što nismo videli sve što je Zoran mogao da postigne... 4
vilhelmina Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 19 minutes ago, Drug Crni said: Kad pogledam unazad, na Đinđićev pokušaj da od Srbije napravi modernu državu u EU, imam utisak da je to bilo pre sto godina, a ne 25. Koliko smo mi ustvari zastranili..strahota & sramota Danas je neko dobro primetio da je Djindjiceva vizija za Srbiju bila upravo ovo za sta se studenti danas zalazu. I tu ne mislim na EU ili bilo kakvu ideologiju nego na njegovo zalaganje za elementarnu normalnost. Kao ono kad je likove u nekoj fabrici pitao sto prvo ne poprave onaj zidni sat koji im ne radi, pa posle investicije, kule i gradovi. 4
Miki28 Teoljub Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Drug Crni said: Ne znam ja šta je problem.. Moram priznati da sam ostao i zatečen..jer u sadržinskom smislu, studenti upravo slede viziju i politiku ZĐ - da u jednom društvu politiku dobrih namera zameni politika odgovornosti. Ne pada mi na pamet da na bilo koji način razvodnjavam podršku studentskim zahtevima. Mislim da je ona na tom topiku skoro pa nepodeljena. Problem je sto je sada 2025. Samo pustiti studente da rade svoje i ne poistovecavati ih sa nekim/a. Oni su svoji, jedinstveni. Pricao sam sa masu ljudi kako u realnom zivotu tako i ovdje, niko nije ocekivao da imamo ovakvu omladinu.
Drug Crni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, vilhelmina said: Danas je neko dobro primetio da je Djindjiceva vizija za Srbiju bila upravo ovo za sta se studenti danas zalazu Mislim da sam otprilike na ovo i ukazao u mom narednom postu. Dobro je, Miki. Nemaš ti tapiju na podršku studentima. 7 1
Drug Crni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Nego,kad si se već javila @vilhelmina: nadam se da si otela Brljabu,svukla je golu i vezala je za radijator u nekom hladnom i vlažnom stokholmskom podrumu i ostavila je da joj na repeat ide ona pesma u kojoj narodnjak uzvikuje: Pumpaj,pumpaj,pumpaajjj! A harmonika probija uši Edited 4 hours ago by Drug Crni Dopuna posta 1
Smrtokapa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Đinđićeva popularnost je naglo skočila tek nakon što je ubijen. Da ga nisu ubili, najverovatnije bi otišao u opoziciju na sledećim izborima. Možemo samo da nagađamo šta bi bilo. Možda bi npr. nezavisnost Kosova bila proglašena za vreme nove radikalske vlasti pa bi se oni ranije zacementirali u svesti većine ljudi kao najveće zlo koje nas je zadesilo. 7 1
vilhelmina Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Nažalost, nisam sigurna da li baš sve bilo potpuno drugačije da je Đinđić živ. I ovo ne govorim zbog njega, već smatram da neke generacije (npr. moje keve) tada nisu bile spremne za korenite promene, kao i da žive u konstantnom strahu i naučenoj bespomoćnosti zbog 90ih. Samim tim su bili podložniji manipulaciji koju su odradili smradikali presvučeni u naprednjake. Generacija koja nas je danas pokrenula nema taj balast i samim tim jeste okrenuta demokratskim vrednostima. Svakako, ostaje žal što nismo videli sve što je Zoran mogao da postigne... Ne radi se tu o opterecenosti tih generacija ratovima i posledicnoj podloznosti manipulacijama, nego o potpuno drugacijoj situaciji od danasnje. Tada su trebale brze promene i dosta je i uradjeno za to kratko vreme. Korenite promene bi dosle vremenom, onog kojeg nije bilo. Ali kad vec tako cesto pominjes te neke generacije, da te nesto pitam. Znam da neces zameriti 😊. Sta mislis, odakle su ispali ti studenti, bas takvi divni i prepametni, pod uslovom da su zaista s ovog sveta (u sta ponekad posumnjam)? Ne verujem da su svu tu pamet i lepo vaspitanje pokupili s interneta, jer evo ovi oko mene u swe provode vreme na istom mestu, ali imaju sasvim drugacije prioritete. Da nemaju nesto s tim njihovi roditelji, bake i dede? Neko je to sve podigao i vaspitao, neko je to voleo, mazio i pazio, pa je ispalo ovako dobro. Od nekoj je to naucilo istinske vrednosti, neko mu je ulio tu ljubav, solidarnost i sposobnost empatije, Pa je sad imaju u onolikim kolicinama. I da konacno dodjem do poente. Moja generacija je krivila penzionere, to su radile sve generacije pre i posle mene, sve tamo do tvoje i mozda jos nekoliko posle teve. Od ovih danas nisam cula ni najmanji nagovestaj toga, samo rasirene ruke spremna da zagrle svakoga, ceo universum. Zato im i ide tako dobro. 5
Henry Chinaski Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Hahah upravo pored mene prošla Milena Ivanović i Igor Jurić bili na protestu ispred škole Ivo Ribar u Novom Sadu 🤣 "Protest roditelji koji hoće da im deca idu u školu" 🤣 Nisam siguran, ali mislim da je za stotinjak kilometara omašila školu u kojoj joj ide sin 🙂
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, vilhelmina said: Ne radi se tu o opterecenosti tih generacija ratovima i posledicnoj podloznosti manipulacijama, nego o potpuno drugacijoj situaciji od danasnje. Tada su trebale brze promene i dosta je i uradjeno za to kratko vreme. Korenite promene bi dosle vremenom, onog kojeg nije bilo. Brza promena je bila i biranje sns, ispostaviće se i korenita (samo ne u pozitivnom pravcu). 13 minutes ago, vilhelmina said: Ali kad vec tako cesto pominjes te neke generacije, da te nesto pitam. Znam da neces zameriti 😊. Sta mislis, odakle su ispali ti studenti, bas takvi divni i prepametni, pod uslovom da su zaista s ovog sveta (u sta ponekad posumnjam)? Ne verujem da su svu tu pamet i lepo vaspitanje pokupili s interneta, jer evo ovi oko mene u swe provode vreme na istom mestu, ali imaju sasvim drugacije prioritete. Da nemaju nesto s tim njihovi roditelji, bake i dede? Neko je to sve podigao i vaspitao, neko je to voleo, mazio i pazio, pa je ispalo ovako dobro. Od nekoj je to naucilo istinske vrednosti, neko mu je ulio tu ljubav, solidarnost i sposobnost empatije, Pa je sad imaju u onolikim kolicinama. Kakve veze roditeljstvo ima sa političkim ponašanjem? To što su deca super, ne znači da starije generacije ne snose odgovornost za stanje u kom se država nalazi danas. Godine 2012. kad je sns dobio izbore prvi put, ja još uvek nisam imala pravo glasa, dok su današnji brucoši imali tek 6-7 godina. Ko je glasao za Tomu Nikolića? 13 minutes ago, vilhelmina said: I da konacno dodjem do poente. Moja generacija je krivila penzionere, to su radile sve generacije pre i posle mene, sve tamo do tvoje i mozda jos nekoliko posle teve. Od ovih danas nisam cula ni najmanji nagovestaj toga, samo rasirene ruke spremna da zagrle svakoga, ceo universum. Zato im i ide tako dobro. Pa da, ide im dobro jer starije generacije ne čačkaju u tu bolnu tačku, zvanu pozivanje na odgovornost. To je njihov izbor i nemam šta da im zamerim jer studenti rade mnogo teškog posla. Ali mi međusobno možemo da se pogledamo i iskreno diskutujemo o tome. Štaviše moramo, inače nam se smeši neki novi nenadležni za 20 godina, a naša deca i unuci će voditi sličnu borbu. Prva znam da sam odgovorna jer godinama nisam izlazila na izbore niti imala neko političko ponašanje izvan šetanja na protestima.
Koca Popovic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 14 minutes ago, Henry Chinaski said: Hahah upravo pored mene prošla Milena Ivanović i Igor Jurić bili na protestu ispred škole Ivo Ribar u Novom Sadu 🤣 "Protest roditelji koji hoće da im deca idu u školu" 🤣 Nisam siguran, ali mislim da je za stotinjak kilometara omašila školu u kojoj joj ide sin 🙂 Ko je Milena Ivanovic?
Drug Crni Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Profuknjača koja je muževljevim ubicama javljala kad bi napuštao njihov stan u K.Mitrovici. Ili je prećutala ono štp zna o ubistvu. Pa onda to dobro unovčila selidbom u Beograd i ulaskom u kartel. 2
Romantik Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 21 minutes ago, DameTime said: Godine 2012. kad je sns dobio izbore prvi put, ja još uvek nisam imala pravo glasa, dok su današnji brucoši imali tek 6-7 godina. Ko je glasao za Tomu Nikolića? Ja i slicni meni, koji smo generalno bili prilicno apoliticni, kojima ideologija nije bila bitna i koji smo zeleli da vidimo ledja "zutima" jer nisu uradili jedinu stvar do koje nam je stalo, vec su je usavrsili i podigili na visi nivo (a sadasnji SNS na jos visi), a to je ukidanje partisjkog zaposljavanja i korupcije. Prosto bili smo besni i onda je bilo daj bilo koga ko obecava ono sto nam treba, verovacemo i u bajke sam da se skinu lopovi. Kad si siromasan najveci neprijatelj ti je protekcija i korupcija, i onda se sarene lazi i populizam lako primaju jer sve sto zelis u zivotu je da zivis od svoga rada i da nikad ni za koga ne moras glasti ili ga podrzati zbog ucene. 1 1
vilhelmina Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 minutes ago, DameTime said: Ali mi međusobno možemo da se pogledamo i iskreno diskutujemo o tome. Štaviše moramo, inače nam se smeši neki novi nenadležni za 20 godina, a naša deca i unuci će voditi sličnu borbu. Prva znam da sam odgovorna jer godinama nisam izlazila na izbore niti imala neko političko ponašanje izvan šetanja na protestima. Pa eto, tu pokusavam da te dovedem 😁. Meni ne pada na pamet da celu tvoju generaciju optuzim za to sto ovaj nije odleteo pre 4-5 godina, a realno je mogao da su svi koji ga nisu hteli izasli i glasali za nekog drugog. Ali tebe bih svakako naribala da si mi bila pri ruci na nekim od tih izbora koje si propustila. Neki su izlazili i na te izbore, neki od njih bolje da nisu, svako nosi svoj krst. Samo pusti to s generacijama jer stvarno ne stoji, a nije ni posteno. Ne glasaju generacije, nego pojedinci. Nekad iz ubedjenja, nekad iz zabluda, a nekad i iz sitnih licnih interesa. Kako bilo sta od toga moze biti zajednicko citavoj generaciji? 2
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 7 minutes ago, vilhelmina said: Pa eto, tu pokusavam da te dovedem 😁. Meni ne pada na pamet da celu tvoju generaciju optuzim za to sto ovaj nije odleteo pre 4-5 godina, a realno je mogao da su svi koji ga nisu hteli izasli i glasali za nekog drugog. Ali tebe bih svakako naribala da si mi bila pri ruci na nekim od tih izbora koje si propustila. Neki su izlazili i na te izbore, neki od njih bolje da nisu, svako nosi svoj krst. Samo pusti to s generacijama jer stvarno ne stoji, a nije ni posteno. Ne glasaju generacije, nego pojedinci. Nekad iz ubedjenja, nekad iz zabluda, a nekad i iz sitnih licnih interesa. Kako bilo sta od toga moze biti zajednicko citavoj generaciji? Evo, prozivam pojedince iz generacije, recimo, 1965-1974... Mada je tu realno bilo više od jedne "generacije". Je li sad lakše? Ja nemam problem s tim da prozoveš moju generaciju, jer jesmo (bili) užasno apolitični i apstinenti... To se tek sad možda promenilo, možda. Malo mi je smešno da čekamo studente da nas pozovu na odgovornost, pa ako oni ne upiru prstom, we good. Edited 2 hours ago by DameTime
Perkos2 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 49 minutes ago, Koca Popovic said: Ko je Milena Ivanovic? Ja nisam siguran da se ona preziva Ivanovič pošto nije bila venčana u opštini sa pokojnim Oliverom. No možda je kasnije promenila svoje devojačko prezime. Koliko sam ja čuo niko je iz inače brojne porodice Ivanović ne priznaje kao deo porodice
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Novi 12. mart, ista prica o Zoranu. Jbg, 20 godina ranije kao napaljeni fakultetlija sam sekao vene na obe ruke za ZĐ. I danas mislim da talentovanijeg politicara nismo imali. Koliko bi taj talenat bio prepoznat od ovog, politicki najblaze receno, debil og naroda, ne znam. Verovatno bi otisao u opoziciju da je ostao ziv. Toliko o narodu. Posle sto nas jase ova budala 13 godina. Ali hajde da 22. godine kasnije prestanemo sa jebenim proglasavanjem za sveca bilo koga, pa i Zorana Djindjica. Koji je bio sve sem sveca. Kako bi izgledala Srbija da je ostao duze na vlasti i sa vecom podrskom, mozemo da pretpostavimo. Al da ne zatvaramo oci na njegove slucajno ili namerno odabrane najgore sljamove kojima se okruzio a od kojih vecina i dan danas vedei i oblaci u svojim esnafima. Da ne zatvaramo oci pred cinjenicom da je, sto rece Haos, na onaj svet otisao maaaalkice bogatiji nego pre dolaska na vlast. Samo je bio naš pa malo zmurimo jbg. I, na kraju, tuzno je sto se tako talentovana osoba odlucila da na put ka boljoj i modernijoj Srbiji ide sa najgorim sljamom kao levom i desnom rukom. 7
vilhelmina Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 16 minutes ago, DameTime said: Evo, prozivam pojedince iz generacije, recimo, 1965-1974... Je li sad lakše? Ja nemam problem s tim da prozoveš moju generaciju, jer jesmo (bili) užasno apolitični i apstinenti... To se tek sad možda promenilo, možda. Malo mi je smešno da čekamo studente da nas pozovu na odgovornost, pa ako oni ne upiru prstom, we good. Tako mozes prozivati i ljude iz manjih sredina jer u vecem broju glasaju za psiha nego ljudi u velikim gradovima, pa jednu citavu etnicku grupu za koju svi znamo da je posebno podlozna manipulaciji, svaku manjinu koja glasa za svoje predstavnike, a oni kasnije kolektivno pretrce u vlast… Samo meni i dalje nije jasno cemu to vodi osim etiketiranju citavih grupa, pri cemu se ogresujes o pojedince. Ako si ti svih ovih godina bila apoliticna, onda stani iza toga. Mislim, i nije neki zlocin. Ali nije okey da u to uvlacis i one tvoje vrsnjake za koje to ne vazi. Mnogo su glasali, bili kandidati ili kontrolori, neki su sigurno imali i problema zbog toga.
Recommended Posts