handys Posted yesterday at 04:11 PM Share Posted yesterday at 04:11 PM 14 minutes ago, DameTime said: 100% tačno. Takođe pripadam milenijalcima i ovo je velika istina. Stariji milenijalci su stasavali u vreme Otpora, bilo nas je i tamo - čak i sadanji ministar spoljnih poslova! - izlazili smo na proteste, doduše, pre nego šti smo mogli da glasamo, a onda početak 2000-ih, kad smo krenuli da glasamo, politička borba je dobila (na žalost samo) privid normalnosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Evo,ja više ne znam gde spadam...Generacija X, generacija Z, Milanijalci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 4 minutes ago, Drug Crni said: Evo,ja više ne znam gde spadam...Generacija X, generacija Z, Milanijalci... Bitlsi Deep purple - boomers Iron Maiden, Nirvana - X Britni, Pitbul - Y (milenials) Bili Ajlis, Desingerica, Breskvica - Z Sam se kategorisi 🙂 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago (edited) Iron Maiden i Nirvana nisu ista dekada niti su muzicki i kulturoloski spojivi. Maideni su kros X i Y sto se tice slusalaca, Nirvana isto, ali je osnovana 1987 Edited 23 hours ago by McLeod 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 17 minutes ago, Drug Crni said: Evo,ja više ne znam gde spadam...Generacija X, generacija Z, Milanijalci... Ti si X. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 6 minutes ago, McLeod said: Iron Maiden i Nirvana nisu ista dekada niti su muzicki i kulturoloski spojivi. Maideni su kros X i Y sto se tice slusalaca, Nirvana isto, ali je osnovana 1987 Ne moraju da budu usti podzanr, izdvojio sam ih kao muzicare/bendovr koji su obelezili jedan period koji su minprvi pali na pAmet. a valda se uzima u obzir ko su bili glavni konzumenti. Kobejn je 1994 odlucio da bude an hero. najstariji gen y je tada imao 12 god Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago (edited) 3 hours ago, Selina said: Ako krenemo ovako onda svako od nas ko ima neku profesiju, zanat, nema potrebe da ih podrzava nego da gledamo svi od reda svoja posla. Mi smo gradjani Srbije, i ti i ja, i on , zelimo da Srbiji bude bolje, vidimo da nije dobro, vidimo da su ovi mladi ljudi hrabriji od nas i zato je duznost svakog od nas da ih na bilo koji nacin podrzimo. Ovdje si u pravu - svi imaju neke uloge, i nesto za izgubiti, i ovi mladi ljudi koji svakodnevno demonstriraju svoju hrabrost zasluzuju svaku iskrenu podrsku. Ako neko nije spreman na potpuno iskrenu podrsku - "so be it", studenti i djaci su pokazali da se uzdaju u se i u svoje kljuse i da ce raditi ono sto misle da treba bez obzira na podrsku ovog ili onog. Jedini od kojih ocekujem da bezrezervno budu sa njima na ulici i da ih stite od bagre koja ih napada i gazi, su njihovi profesori i roditelji - slagali se sa zahtjevima ili ne. Ostalima je na volju da pokazu kakvi su ljudi. Djokovicu treba odati priznanje za sve sto je ucinio za Srbiju do 2020. godine. Nacin na koji je predstavljao Srbiju na svjetskoj sceni ostavice trajan trag, i to mu nikada ne treba zaboraviti. U posljednjih nekoliko godina napravio gomilu gresaka i donosio debilne odluke, ali u ovom konkretnom slucaju mu se vjerovatno moze progledati kroz prste i omoguciti mu da koliko-toliko dostojanstveno ode u penziju. Edited 23 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Dejan Nedić... Bivši fudbalski sudija, analitičar na RTS-u, a takođe i direktor Druge ekonomske... U dve reči, kakav slepac. 2 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Čuj u zakonu ne postoji blokada 😂, pa ne postojiš ni ti orangutanu jedan! 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago ^snsovci, poznati legalisti 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Predlažem učenicima da poslušaju svog direktora i ovako mu pokažu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Hahahahahahahahahahahahah jbt el realno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 6 minutes ago, Don Dusko said: Hahahahahahahahahahahahah jbt el realno? Nedićeva ljubav prema muzici datira još iz đačkih dana. Završio je nižu muzičku školu, i to dva instrumenta – klavir i klarinet. Vodio je hor bivšem direktoru i direktoru pre njega, a time se i sada bavi. Kao kompozitor i tekstopisac svojevremeno je učestvovao na Beogradskom proleću, a pesma koji je on napisao danas je himna Druge ekonomske škole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago (edited) 33 minutes ago, Eddard said: Čuj u zakonu ne postoji blokada 😂, pa ne postojiš ni ti orangutanu jedan! Ali, on zapravo postoji u zakonu. Zakon o zaštiti životinja štiti i orangutane. 15 minutes ago, Selina said: Nedićeva ljubav prema muzici datira još iz đačkih dana. Završio je nižu muzičku školu, i to dva instrumenta – klavir i klarinet... ...ali umesto da svira ova dva instrumenta, opredelio se da svira ku*cu. Edited 22 hours ago by DJ_Vasa 3 1 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Bar reci sa blokada... Citati uz Do you hear the people sing? iz Jadnika 🙂 . Ovi moji ne odustaju, ima ih. Ne onoliko koliko bih zeleo, nema ih ni onoliko koliko sam se nadao, ali ih ima. Mladi su, lepi i normalni. Fakultet u odlicnom stanju, nema ni najmanjih incidenata. Higijena na fakultetu je dobra. Razonode ima, organizuju kvizove i radionice, gleda se Evroliga, Hari Poter, Sablja, posetili ih momci iz Mentalnog razgibavanja, Dragan Micanovic... Mudro odbijaju alkohol ili da se kompromituju na bilo koji drugi nacin. Sa namernicama stoje vrlo fino, spektar darodavaca sirok. Profesori ih podrzavaju, posecuju, organizavali su studentima ruckove "na kasiku". S druge strane, nenastavno osoblje krece da sere, iznenadjen sam brojem Vucicevaca... Znate, slika i prilika onoga sto pisemo svi mi ovde godinama - bune se oni kojima egzistencija nije ugrozena, dok su oni sa tanjim primanjma Vucicevi u ozbiljnom broju. Ofc, ovo je generalizacija, ali trendovi su jasni. Sto se samih blokada tice - jako dobro uradjeno, kroz gradaciju. Prvo blokiran samo fakultet, a koji dan kasnije i prometna ulica. Sada se svakodnevno blokira ulica, ali sa varijacijama dalje eskapacije kroz setnje do kruznog toka. Cenim da ce u nedelju biti setnja do Slavije, a slicne akcije ocekujem i kako se ide ka NG. Blokada je dobro organizovana - npr. automobili do same blokade su mahom vozila ljudi bliskih studentima, kako niko ne bi bio ugrozen. Reakcije 'blokiranih' su razlicite. Mnogi skrenu ili se vracaju u rikverc, ali najveci broj ljudi stane, saceka, oda postu. Provokatora ima, mestimicno. Npr. u nedelju je bilo apsolutno mirno, u ponedeljak se pojavio neki dedica koji se (deluje iskreno) bunio i psovuckao studente u blokadu. Danas je pak bilo najnapetije - trotoarom se budaletina u audiju bez tablica (posle videh da mu je tablica u kabini, svestan je placenik da je modus operandi da se nasilnicima tablice skidaju) zaleteo na ljude, ali je pred blokadu naglo kocio, mozda zbog ljudi, a mozda i zbog visokog trotoara. Izasao je, malo pljuvao i svadjao se (mi matori(ji) smo se brzo tu grupisali da bi se problem izbegao/minimizovao), ali brzo je bolid usao u automobil i vratio se u rikverc. Cvrsto verujem da niko pri zdravoj svesti ne bi tako nesto uradio - tako da su dve opcije - ili je lud ili je placen... Btw, moj nacin razmisljanja: 1. Procitajte jednom sta pise Informer i slicna govna. Posle toga treba da vas apsolutno zabole sta pisu. Manir ove kriminalne vlasti je da pripise protivnicima sve one gadosti koje oni rade. Svest neosescenih se sigurno nece menjati kroz ove toaletne papire. Znaci - apsolutno je nebitno sta pisu. 2. Zavadi pa vladaj - ne pecajte se na studenta koji Srebrenicu smatra genocidom ili momke koji se krste kad prodju pored crkve - to su podele na koje vlast ide. Njima je cilj da razjedeni, pa razjebe. Ja znam u sta verujem, znam gde sam ja i moja uverenja u politickom spektru - ali to je u borbi protiv ovih kriminalaca totalno nebitno. Da bi oni pali potreban je svaki covek, svako sa iole normalnim sistemom vrednosti. Jos jednom, ne borimo se protiv politicke opcije, vec protiv kriminalne vlasti. Ma, u krajnjem slucaju - oni hoce da nas razjedine. Oni hoce da se plasimo. Fora je samo nedozvoliti ono sto oni zele... 22 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 21 hours ago, DameTime said: Nije to Pa koja si ti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Uz pohvale za izveštaj koji daje @Geronimo, primetio sam da se studenti ne bave jeftinim folklornim srbovanjem, opančarenjem, kosovarenjem i sličnim glupostima. Imajući u vidu gde su odrasli, ovo je još samo jedan plus za mudrost koju iskazuju. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 4 minutes ago, Koca Popovic said: Pa koja si ti? Nisam na fotografiji. Nego je transparent nešto što bih nosila na protest 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 4 minutes ago, DJ_Vasa said: Uz pohvale za izveštaj koji daje @Geronimo, primetio sam da se studenti ne bave jeftinim folklornim srbovanjem, opančarenjem, kosovarenjem i sličnim glupostima. Imajući u vidu gde su odrasli, ovo je još samo jedan plus za mudrost koju iskazuju. Apsolutno. A opet se ne odricu tradicije - danas su slozili klupe u slavski sto i uz (pretpostavljam pretezno) posnu klopu obelezavaju svetog Nikolu. Za sada su jasan primer za dobre stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 2 hours ago, Eddard said: Čuj u zakonu ne postoji blokada 😂, pa ne postojiš ni ti orangutanu jedan! Ne znam nista u vezi doticnog direktora ali sam siguran da sad ima dosta "kvalitetnih" ljudi koji moraju da jedu govna jer su se jednom uhvatili u vrzino kolo sa sektom, sad sekta hoce naplatu... Moguce da je disa klasican snsovac a moguce da je svojevremno zbog necega x postao deo sekte. Elem sekta ce proci mene brine da li smo ista naucili iz propustene sanse 6oktobra 2000? Ne mislim nista krvavo vec batice jel si bio deo sekte? Jesi. E vidi necemo ti lomiti koske ali batice nema da prismrdis javnoj funkciji niti javnim parama jos xy godina. Javlja mi se da ima sektasa koji ce biti ma lomite mi noge i ruke samo to ne 😄 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 3 minutes ago, Geronimo said: ...Za sada su jasan primer za dobre stvari. A biće i u budućnosti. Suština svih njihovih zahteva se može opisati kao želja da se uspostavi pravda, a to je zapravo i suština cele situacije. Lepo je što su takvi i iskreno im želim da se ovaj ideal maksimalno ostvari. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 2 hours ago, Selina said: Nedićeva ljubav prema muzici datira još iz đačkih dana. Završio je nižu muzičku školu, i to dva instrumenta – klavir i klarinet. Molim od srca ovdašnje dame da mi oproste na rečniku, ali Dejan Nedić najbolje svira u kožnu frulu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 6 hours ago, DameTime said: Očekivani rezultati. Begam ja u Skandinaviju Vidim da se @Eddard i dalje protivi mojoj ideji o vladavini proleterijata... Dobro dosla🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Ja ću se vratiti na Đokovićev tvit. Doduše,ne toliko na sam tvit koliko na ono na čemu je nekolicina vas ukazivala - da je sada bitna reakcija vlasti na njega. Pa,kako da kažem..danas sam još čvršći u stavu da Novak nije podržao studentske proteste. Tvit mi više deluje kao neka iznuđena,neutralna izjava,nakon što je javnost počela da proziva sportiste da nemaju hrabrosti da daju podršku..ovo je izjava u fazonu "podržavam da mladi ljudi iskažu svoje mišljenje". Mislim..to je toliko preterano diplomatski da ti se smuči. Shodno tome,moje je mišljenje da vlast može slobodno da iskulira ovaj tvit i nema problema..nije ni neophodna nikakva reakcija s njihove strane. Ko zna,možda su ovo i dogovorili sa njim;ne bih da da grešim dušu ako sam u krivu,ali.. Poenta je da ovakvu izjavu vlast može komotno da zanemari. Nema nikakve potrebe da reaguju. Mogu da konstatuju kako on nije podržao proteste,već mladost Srbije. Ne znam ni od koga je poteklo da je Novak podrđao proteste kad nije. Moj stav se od devedesetih nije promenio: oni koji su materijalno zbrinuti i ekonomski i socijalno nezavisni od vlasti,treba da budu najhrabriji u istupima protiv režima. Nažalost nisu.. Imaju novca za tri života,ali ne i muda. Tako da ja ne žalim sportiste. Treba da ih prozivaju. Čak se to malo i čini kolika su govna. Imaju milione na računu,a neće kurcem da mrdnu. Onomad su samo retki dizali glas protiv Zlobe: poneki vatrpolisti (igrali za kiselu vodu otprilike), Sanja Ivošev,možda poneki odbojkaš..dakle,sportks sirotinja..oni bogati koji nisu imali nikakav osnov za strah su ćutali kao mulci..izuzetak je bio Savo Milošević. Bitna napomena:ne zameram im ja danas. Samo ih onda nazivam pravim imenom - kukavicama,jajarama,oportunistima i govnima. Svaka čast pojedincima poput Veselina Vujovića, Vidića, Bodiroge..malo ih je..na stranu što svojim angažmanom oni ništa ne mogu promeniti,ne treba to od njih očekivati,a još manje tražiti. Indikativno je da ćute..a veliki broj i podržava ovaj režim. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molina23 Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Među studentima kao i među svakom većom masom ima različitih političkih opcija, od kranjih anarhista, komunista do centrista i ober nacionalista. Takvi i sada čine neko novo društvo i to je sve normalno. Dovoljno su pismeni da izbegnu bilo kakve ideološke zamke na koje ih pecaju. Svako ko ih u ovom trenutku forsira da se bave imaginarnim a TV kliše temama, tipa Kosovo, EU, Nato, Srebrenica itd je direktan službin/Vučićev žbir. I ti agenti će vrlo brzo na površinu, tolike proteste su već usrali. Samo ovaj je očigledno totalno drugačiji, zato se i plaše svi od Vučića do Đidoa i Lazovića. Cela politička jama je iznenadno protresena i svi su uhvaćeni nespremni za ove besne kul klince. I to je već mala pobeda. U ovakvim okolnostima i ovakvoj nakaznoj narko-partijskoj prćiji, ovi protesti su mnogo veći i od 68-e i 97-e. Istorija će to pokazati. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts