Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

46 minutes ago, JPM said:

Ako su Slovenci zaista odbili predlog da Goran Vesic bude ambasador Srbije u Sloveniji, ja evo ne mogu dublji naklon ka Slovencima. Znaci apsolutni carevi od ljudi.

Ako se ne varam, odbili su predhodno ono bivšeg direktora pošte, Đorđevića. Takođe, za poštovanje.

• Like 4

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Mene generalno nervira taj crno-beli pogled na svet i brutalna dihotomija. Da li ima nešto između ovog sad turboprimitivizma, ultranacionalizma i protokapitalizma sa jedne strane i dokazano usranog komunizma sa druge strane?

2025. godina pred vratima a mi i dalje razglabamo o socijalizmu, drugu Titu, moćnoj Jugoslaviji, spavanju na klupi u parku i sličnim budalaštinama. Patimo za sistemom koji je još pre 35 godina bio mrtav. Pitam se samo dokle više ?

2 minutes ago, MarkoKep said:

2025. godina pred vratima a mi i dalje razglabamo o socijalizmu, drugu Titu, moćnoj Jugoslaviji, spavanju na klupi u parku i sličnim budalaštinama. Patimo za sistemom koji je još pre 35 godina bio mrtav. Pitam se samo dokle više ?

Sve dok ne iskoračimo korak napred, a ne kao do sada......samo rikverc.

• Like 4

10 minutes ago, McLeod said:

Interesantne izjave danas posle fijaska od protesta juce. Prvo Djilas: BIA razbija opoziciju. Odgovara Danijela Nestorovic: Djilas razbija opoziciju i njegovim izjavama se raduje samo Vucic.

Ne znam kako da pridjem u glavi ovakvoj situaciji.

Protesti su normalna ljudska reakcija na uzas koji se desio. Iako je svaki protes sa zahtevima za smenom i odgovornoscu medju izvrsnom vlasti u svojoj biti politicki, ovo nije politicki motivisan protest. Da, zahteva se odgovornost, zahtevaju se "glave"odgovornih politicara ali iz jednog potpuno normalnog, gradjanskog revolta.

I zato mi je enormno odvratno, organski gadno, kada politicari opozicije pokusavaju da te proteste na neki nacin prisvaoje i anektiraju svojoj borbi za vlast.

45 minutes ago, JPM said:

Ne znam kako da pridjem u glavi ovakvoj situaciji.

Protesti su normalna ljudska reakcija na uzas koji se desio. Iako je svaki protes sa zahtevima za smenom i odgovornoscu medju izvrsnom vlasti u svojoj biti politicki, ovo nije politicki motivisan protest. Da, zahteva se odgovornost, zahtevaju se "glave"odgovornih politicara ali iz jednog potpuno normalnog, gradjanskog revolta.

I zato mi je enormno odvratno, organski gadno, kada politicari opozicije pokusavaju da te proteste na neki nacin prisvaoje i anektiraju svojoj borbi za vlast.

Šta onda opozicija treba da uradi da ne bude gadna ? Ako se priključe protestima, onda je protest politički i skupljaju se poeni na tuđoj nesreći. Ako se ne priključe, onda su Vučićevi trojanci. Ako niko ne preuzme da vodi proteste, napadaće ih zašto se niko ne istakne kao vođa i definiše zahteve protesta. Ako se neko istakne kao vođa, opet će protest biti politički.

Prosto ne vidim koji je način da se ujedini kritična masa koja će izgurati neke promene do kraja. S druge strane postoji masa koja će podržavati Vučića bez obzira na sve.

• Like 6

Kopiran tvit odozgo:

Neće mnogo ljudi videti ovu objavu ali ne mari, pišem je više zbog sebe. Mnogi bi da prećute utiske sa večerašnjeg skupa, ja ne bih. Krenuo sam sâm samcijat iz Novog Sada (jer svi imaju preča posla), parkirao kod SC i stigao na protest mokar do kože. 3 stvari i to je to:
1. Beograd sija (da ne bude zabune, slična priča je i van BG). Zida se, t. centri puni, restorani i kafići isto, automobila more. Lova - preliva. Poreklo - nebitno. Dakle, mnogi "žive" dobro, zadovoljni su, kakve bune, kakvi bakrači. Mrtvih može biti i više, to mu dođe neugodnost

2. Nikome nije u interesu da sada dođe do krupnijih promena ovde. Pre svega biznisu i svetskim političkim centrima. Sa ovima imaju sve, promena bi samo odložila projekte koji su u toku. Što je nedopustivo. To je verovatno rečeno i opoziciji. Mrtvi - samo neugodnost

3. Utučen i zamišljen nad svojim životom, nakon svega, dok sam vozio nazad ka NS, shvatio sam najveću istinu: Nije ovakav narod proizvod Vučića, nego je Vučić proizvod ovakvog naroda. Što nas koji ne delimo njihove stavove čini taocima. Ja to neću biti. Ostajte mi živi i zdravi.

Ne slazem se sa dobrim delom ovoga, ali je treca tacka istina i ono sto recimo ja pisem vec 10 godina.

E tek kad to svi shvate mi cemo da se pomerimo sa mrtve tacke i resimo problem, i to trajno, jer vise necemo birati Milosevice, Kostunice i Vucice.

31 minutes ago, MarkoKep said:

Šta onda opozicija treba da uradi da ne bude gadna ? Ako se priključe protestima, onda je protest politički i skupljaju se poeni na tuđoj nesreći. Ako se ne priključe, onda su Vučićevi trojanci. Ako niko ne preuzme da vodi proteste, napadaće ih zašto se niko ne istakne kao vođa i definiše zahteve protesta. Ako se neko istakne kao vođa, opet će protest biti politički.

Prosto ne vidim koji je način da se ujedini kritična masa koja će izgurati neke promene do kraja. S druge strane postoji masa koja će podržavati Vučića bez obzira na sve.

Znam, zato sam i napisao upis.

Mozda da se samo prikljuce protestu bez medijske eksponiranosti.

27 minutes ago, McLeod said:

Kopiran tvit odozgo:

Ne slazem se sa dobrim delom ovoga, ali je treca tacka istina i ono sto recimo ja pisem vec 10 godina.

E tek kad to svi shvate mi cemo da se pomerimo sa mrtve tacke i resimo problem, i to trajno, jer vise necemo birati Milosevice, Kostunice i Vucice.

Ja se bas slazem sa svime.

I to je cela poenta u tri stavke. Mi nekako mislimo da dobro zivimo a neki i zive dobro. To sto nema nikakve zastite i sigurnosti im padne na pamet kad nekome od rodbine padne nadstresnica. Misle da im se nece desiti dok se ne desi.

A ovo da je Vucic produkt nas, 101% tacno.

• Like 1

1 hour ago, Helena said:

..................  Ako je bilo, prašćajtr, duboko me dojmilo celo izlaganje i istina koju ne volim da čujem

Nemam kod kuće Novu.

Helena, nemam ni ja (zivim na drugoj strani okeana) - ali imam internet, kao i ti.

Sve se to moze procitati, pa i videti, ovde: https://nova.rs/

Ne volim sto trolujem, ovo spada na neku drugu temu...

Vec godinama nemam televizor ni kablovsku pretplatu. Postoji gomila sajtova preko kojih mozes gledati TV programe iz citavog sveta. Kao i sajtovi samih medijskih kuca kao ovaj koji sam naveo.

Mada, razmisljam da kupim veliki televizor - samo da ga prikopcam na komp pa da imam veci ekran (TV pretplatu necu).

Dole na sportskim temama ce cesto pojavi pitanje gde se moze videti neki mec ili trka pa smo mi neki kacili linkove.

Ali isto vredi i za politiku ili dnevne vesti.

Sta cu, perverzan sam (nostalgican/emocionalno vezan) pa gledam (i) vesti iz domovine, mada me ne lupaju direktno u dupe.

6 hours ago, JPM said:

Ako su Slovenci zaista odbili predlog da Goran Vesic bude ambasador Srbije u Sloveniji, ja evo ne mogu dublji naklon ka Slovencima. Znaci apsolutni carevi od ljudi.

Vazda su oni cenili sebe. Razlika između patriotizma iole normalne države i udbaške prćije koja okiti Stefana Nemanju trobojkom i to smatra vrhuncem srpstva. Dok bi istovremeno sutra prihvatili da ambasador Slovenije u po Beograda bude neki njihov učesnik rijalitija, uličar, diler, ko god, još bi ga ugošćavali po jutarnjim. Ogromne su to razlike. 

Edited by Molina23
  • Like 1
  • Thanks 1

14 minutes ago, Perkos2 said:

Profesor fakulteta gde su najbolji đaci bili vučić i dačić ne bi smeo nikog da proziva 

Dačić je sa FPN, a Vučić nije bio najbolji student.

A i ovaj što proziva je iz Niša.

Mada i ovi iz žute zgrade svakako treba da se pokriju ušima. 😁

Edited by Smrtokapa
  • Like 3

41 minutes ago, Smrtokapa said:

Dačić je odličan student bio stvarno i nije nikako glup za razliku od Vučića. Nije ni prvi ni poslednji "štreber" sa faksa što je govno 😄

• Like 6

52 minutes ago, Smrtokapa said:

Žuta kuća je izvor zla, a Boga mi i niskog IQ-a.  Kad se setim tih davnih dana i spodoba koje su to studirale, ijaooo.... uz par izuzetaka koje i danas poštujem.

• Like 1

4 hours ago, zoran59 said:

Helena, nemam ni ja (zivim na drugoj strani okeana) - ali imam internet, kao i ti.

Sve se to moze procitati, pa i videti, ovde: https://nova.rs/

Ne volim sto trolujem, ovo spada na neku drugu temu...

Vec godinama nemam televizor ni kablovsku pretplatu. Postoji gomila sajtova preko kojih mozes gledati TV programe iz citavog sveta. Kao i sajtovi samih medijskih kuca kao ovaj koji sam naveo.

Mada, razmisljam da kupim veliki televizor - samo da ga prikopcam na komp pa da imam veci ekran (TV pretplatu necu).

Dole na sportskim temama ce cesto pojavi pitanje gde se moze videti neki mec ili trka pa smo mi neki kacili linkove.

Ali isto vredi i za politiku ili dnevne vesti.

Sta cu, perverzan sam (nostalgican/emocionalno vezan) pa gledam (i) vesti iz domovine, mada me ne lupaju direktno u dupe.

Sam portal Nove se ne razlikuje mnogo od Pinkovog, isti bombastične naslovi, gluposti od vesti i glupavi novinari-uglavnom.

I slabo ja gledam TV da bih se jedila što nemam te stanice, i ja koristim uglavnom net.

Nama nedostaje portal sa objektivnim ljudima i objektivnim novinarstvom i ono nikad neće ni postojati, jer se tamo neće niko ni oglašavali, i ne može biti isplativ.

TV mi fali kad ima, eto, tenis, pa ne mogu da gledam.

I ako je Mask u nečemu u pravu, to je da su društvene mreže potopite mejnstrim medije.

• Like 2

9 hours ago, MarkoKep said:

Da nesto kazem na ovo . Dragi momce mora da si mlad. Moras da znas da neki pate za tim sistemom koji nije bio bas najbolji ali morao bi da znas da ima ljudi kojima fali ono sto je bilo u tom sistemu. Neka sigurnost, dobra muzika, dobri filmovi  to je bilo u glavi nas omladinaca iz tog vremena. Da dodam oko rasprave partizani i cetnici. Gubitnici probaju da nam objasne nemoguce. A ti vjerujes da je to neka rasprava. Tu brate nema rasprave. Ovi drugi su bili i ostace supci.I da GUBITNICI.

• Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1

18 hours ago, Chaos Is Me said:

Mene generalno nervira taj crno-beli pogled na svet i brutalna dihotomija. Da li ima nešto između ovog sad turboprimitivizma, ultranacionalizma i protokapitalizma sa jedne strane i dokazano usranog komunizma sa druge strane?

Tekst nije političko propagandni, autor nije politički analitičar, on upravo govori o tome, nismo hteli jednu krajnost, nismo hteli ni umerenost, izabrali smo drugu rajnost. Isto se ponašamo i u izboru opcija i u oceni ljudi i događaja. Komunizam je neuspeli ekspeiment, nedemokratski, totalitarni sistem, ali nema razloga da se laže kako nismo smeli da slavimo slave, idemo u crkve, nema razloga ni da lažemo kako smo živeli fantastično, svi imali sve. Odbacili smo komunističku parolu, bratsvo i jedinstvo, da bi pokazali koliko smo se ideološki oslobodili, poklali smo se sa susedima, braćom, a umesto jedinstva imamo podvojenost, društva i ličnosti.

Kad su sazrele prilike za raskid sa komunizmo, nismo pogledali gde se nalazi svet, nismo se prikačili na dostignuti nivo, svesti i mišljenjs, ako ne tehnologije, već smo pohrlili u prošlost, u despotiju, tiraniju, ali bez ideologije, bez cilja ako nije izražen stanjem na ličnom računu.

• Like 13