Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Ne pamtim da sam se nekad generalno osecao ovako kao u poslednjih par nedelja/meseci. Odjednom stvari imaju vise smisla nego ranije kad je postalo jasno protiv cega i za sta se borimo.

Ne mislim da postoji bilo sta sto na licnom nivou moze da me ispuni toliko kao ovo sto trenutno svi kolektivno radimo.

Samo ne smemo da im dozvolimo da pobegnu, mora sljam da odgovara za sve ovo sto su radili i sto jos uvek rade.

• Like 17

53 minutes ago, Dracarys said:

Kad sam bio dečačić, drugi-treći razred, bio sam u mogućnosti više puta da prepešačim 20+ km, od kojih je dobar deo puta bio brdovito-šumski kraj. Voleo sam ići kod famElije u goste.

Ne vidim što bi za ove studente koji fizički nikad bolji u životu neće biti, bio podvig da prepešače 80km u dva dana. Kapiram da ima dosta lezilebovića, ali opet...

Bio si vredan kao decacic zato sad kad si u pubertetu mozes i uzbrdo i nizbrdo.

• Like 3

Da završim dan u pozitivnom raspoloženju.

Kako me pumpaju osećanjem ponosa i sreće studenti i svi koji ih prate. Carevi totalni!
Ja sam bio potpuno skeptičan da ovde postoji takva snaga..priznajem da nisam osetio da mogu ovo da izvedu. Deca. Tako kreativni i čestiti u ponašanju. Neshvatljivo.

Oni ako izguraju ovo do kraja,to će biti veća senzacija od Lesterove titule. :classic_biggrin:

• Like 1

25 minutes ago, DameTime said:

Možda je i ovo proleće u januaru neki znak ☀️

U to ime ide muzička podloga

Ne Prelevica vec Zlatka Golubovica.

Pevao je za jednu devojku iz Praga 1968. godine , koja je zverski ubijena u Praskom prolecu.Nije se pravio mutav kao ovi iz Ateljea 212.

Jedan lokalni hit iz NS koji se vrtio na protestima 90-ih, inače bio sam na nebrojenim koncertima ovog benda u svoje vreme  :

Vreme je da ih vadimo iz naftalina i ponovo koristimo. Tekst aktuelan kao da je pisan pre par meseci.

• Like 3

Ali to što je ovaj dečko odbio pomilovanje, još jedna je rana naneta vrhu vlasti, njihovim dušama, mozgovima i bićima.

Ta deca im danima poručuju da ih one njihove ponude za razgovore, njihova pomilovanja, njihove laži i pretnje uopšte ne dotiču, niti ih zanimaju koliko i lanjski sneg. Njih samo zanima ko pobi one ljude u Novom Sadu i kad će batinaši pred lice pravde.

Najbolje vođen višednevni protest u istoriji Srbije, bez ikakve dileme, najbolji istupi u javnosti i dinamika koja je bez greške.

• Like 1

31 minutes ago, Clash said:

Ako nekom nije jos uvek jasno zasto im treba jebati sve po spisku.

Gamad

Da ponovim po n-ti put...na izborima ću izaći i glasati samo za onu stranku koja bude obećala revanšizam i masivnu lustraciju...

• Like 5
  • Thanks 1

2 hours ago, nemanjaol said:

Pogledao sam emisiju.

Novinarka je jako iritantna, ali mi deluje da je istovremeno i jako uplasena.

Dosta je ovo komplikovano, obican covek tesko moze da ovo pohvata.

Ono sto sam ja shvatio samo, je da su ljudi poginuli na nelegalnom gradilistu.

Meni bi to bio kraj cele diskusije.

Treba u lancu odgovornosti videti ko je tacno bio odgovoran za sta, ali onaj ko je dosao na nelegalno gradiliste i rekao ovo moze da se koristi je kriv 100%

Tačno, barata se u emisiji i sa nekim stručnim i specijalizovanim terminima, pa je teško nekome ko nije u materiji da sve isprati, ali da, najbitniji deo je ovaj koji navodiš.

Sve je ovo posledica sistemskog problema, koji ne traje čak ni godinama, već decenijama (Železnice su zapustile svoju imovinu). Osim inženjera, koji su sada u pritvoru, a možda nisu ni dobili dobre ulazne podatke (primer profesora koji je radio na idejnom projektu), treba da odgovaraju oni zbog kojih se žurilo da se formalno ispoštuju rokovi i preseče crvena vrpca. Što reče profesor, da li su krivi samo inženjeri u lancu projektnih i izvođačkih faza, ili je kriv i onaj koji im je rekao "a ko je to tebe pitao?"

Ovde je to zaobilaženje propisa poprimilo ekstremne mere, ali je to i inače praksa. Rekao bih da su naši propisi, i pored svojih manjkavosti, mnogo manji deo problema. Građevinska operativa koju imamo nije u stanju ni to da isprati. I onda, kada biraš hoće li se radovi razvlačiti godinama ili da se zažmuri na jedno ili oba oka i proglasi novi uspeh našeg Vrhovnog Neimara, odabere se, naravno, ovo drugo. Na nadstrešnici su se slomila kola, ali bi se to desilo negde pre ili kasnije.

Korupcija, javašluk i kriza kadra i struke ovde ne deluju nezavisno već u sinergiji, hraneći jedni druge.

Edited by Smrtokapa
slovo, rečenica
  • Like 3