Drug Crni Posted yesterday at 09:35 PM Posted yesterday at 09:35 PM 11 hours ago, Chaos Is Me said: "Gradjanska Srbija, programeri, ateisti, citaoci Frankla i Dostojevskog, ljubitelji avokada, ispijaci vrhunskog espresa, furaci jlc satova, priznavaci Kosova i legalizatori gej brakova nikada nece zbaciti ove." Upravo zato se ništa epohalno neće promeniti ni nakon promene vlasti. Niti ikada u Srbiji
djura.net Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 11 hours ago, Volter said: Slede i lokalni izbori u deset mesta. Moramo pobediti u nekim mestima, vreme je za pobedu. Jesi li u toku, o kojim opstinama je rec?
Volter Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) 1 hour ago, djura.net said: Jesi li u toku, o kojim opstinama je rec? Bor, Aranđelovac, Bajina Bašta, Kladovo, Knjaževac, Kula, Lučani, Majdanpek, Smederevska Palanka i Sevojno. Najverovatnije i u Zaječaru. Biće održani u martu, aprilu ili maju, verovatno će aprili biti izabran. Edited 14 hours ago by Volter 2
40Wins Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 17 hours ago, DJORDJE said: Nije samo SVM na strani SNS-s vec i sve ostale manjinske stranke. Dosli su do slicnog zakljucka kao Pupovac pre 20 godina, ako si uz vlast mozes nesto da dobijes , u opoziciji samo gubis. Pravo je pitanje sta bi studenti/opozicija mogli da ponude SVM-u da bi promenili stranu. Politika je na kraju uvek svede na trgovinu. Samo je Shaip Kamberi opozicija Vucicu i nadam se da ce i na sledecim izborima uzeti taj jedan mandat jer je on siguran za Studente. Kao sto je neko vec naveo, svakako bi bilo dobro da se poklopi visoka izlaznost sa glasanjem 18-40 korpusa Madjara i Bosnjaka za Studente, onda i Madjari mogu da padnu na 4 poslanika a Bosnjaci sa 4 na 3. Svaki glas se racuna, bitno je nekako podici tenziju do tada i da nikoga ne mrzi taj dan da izadje. Sve sto je 50-50 ide u korist kartela.
DJ_Vasa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ne znam da li je Kamberi prava adresa. Iako se definitivno protivi režimu, on se protivi i nacionalistima, naglašava koliko su Albanci diskriminisani i okrenut je pre svega svojoj zajednici. Njega ne bi zanimale personalne ili kozmetičke promene jer ni studenti ni građani nisu imali lepe reči za Albance. Osim nekih opštih mesta o tome kako treba poštovati sve, parola „Aco, Š*ptare” je bila prisutna i kod studenata i kod građana, nedavačkih zastava je bilo na kilo, a budale na društvenim mrežama su kačili njegovu sliku sa kečetom. Do sada je mogao da se proda za neko ministarsko mesto, za pare i slično, a to nije uradio. Ne verujem da bi pristao da bude u vlasti koja se profilisala kao grupa toleriše prezriv odnos i diskriminaciju prema Albancima. 2
Chaos Is Me Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 12 hours ago, Drug Crni said: Upravo zato se ništa epohalno neće promeniti ni nakon promene vlasti. Niti ikada u Srbiji Ništa, neka jašu mafijaši i ovi sa dna kace onda. Ja ni ne očekujem ništa epohalno, već samo bar neke pomake na planu vladavine prava i rada institucija u okviru svojih delokruga. I da bar neko završi na dugoj robiji, znam da će se mnogi izvući ali tako je to. Btw, čak i u "bastionima demokratije" kao što vidimo ovih dana, orkovi su u ogromnom broju. Za nas koji smo na periferiji civilizacije i mali pomaci su koraci od 7 milja. 12 1
Tex_Willer Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Da li je moguće da Ruska stranka ide u koaliciju sa komunjarama i da nose 1 poslanika... A ispred Ruske stranke je covek koji se preziva Nikolic, ovoga nema ni u diznilendu... Neko napisa da je 0,4% prag za manjine, meni tako ne deluje jer su ta Ruska stranka i Kamberi upravo bili ispod tih 0,4%
40Wins Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 36 minutes ago, DJ_Vasa said: Ne znam da li je Kamberi prava adresa. Iako se definitivno protivi režimu, on se protivi i nacionalistima, naglašava koliko su Albanci diskriminisani i okrenut je pre svega svojoj zajednici. Njega ne bi zanimale personalne ili kozmetičke promene jer ni studenti ni građani nisu imali lepe reči za Albance. Osim nekih opštih mesta o tome kako treba poštovati sve, parola „Aco, Š*ptare” je bila prisutna i kod studenata i kod građana, nedavačkih zastava je bilo na kilo, a budale na društvenim mrežama su kačili njegovu sliku sa kečetom. Do sada je mogao da se proda za neko ministarsko mesto, za pare i slično, a to nije uradio. Ne verujem da bi pristao da bude u vlasti koja se profilisala kao grupa toleriše prezriv odnos i diskriminaciju prema Albancima. Parola Aco Siptare nikako nije bila prisutna kod zvanicnih Studentskih organizacija, njihovih objava ili prilikom govora, vec samo kod gradjana, sto verujem da Shaip kao pametan covek ume da prepozna. A naravno da on kao predstavnik manjine koja ga je izabrala treba prvenstveno da zastupa njihove interese. Takodje, uopste ne vidim kako su se to Studenti profilisali kao grupa koja tolerise prezriv odnos i diskriminaciju prema Albancima. Akosenevaram, mislim da je cak i bilo poziva da se Aco Siptare zameni sa Aco Lopove i slicno. Kako Studenti mogu da zabrane grupi gradjana koja se okupila da uzvikuje: "Si saj qr ac Aco Siptare, Aco Siptare.🎶" Evo, znajuci koliko on zudi za Aco Srbine, verujem da Shaip uopste nije uzeo za zlo sto je ovom proradila zuc kad su se ove parole cule po Beogradu. 1
SteveFrancis#3 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 32 minutes ago, Chaos Is Me said: Btw, čak i u "bastionima demokratije" kao što vidimo ovih dana, orkovi su u ogromnom broju. Za nas koji smo na periferiji civilizacije i mali pomaci su koraci od 7 milja. Ovo je tuzna realnost. Porazavajuce je kako danas izgledaju mnoge zemlje, cak i one koje su nekoc bile lideri u mnogo cemu, a pre svega kada je rec o ljudskim pravima, slobodama, nepovredivosti osnovnih dobara, striktnoj podeli vlasti, pravnoj drzavi. Neke iluzije su se rasprsile, jasno je da su ti orci mnogo prisutniji nego sto smo mislili, a da ih ima bogami i u Rivendellu, Lorienu, mestima gde nikada ne bismo ni pomislili. Ne opravdavam stanje naseg drustva, ali bi mi sigurno bilo znacajno lakse da stvari i globalno ne izgledaju ovako. Bas zato sto smo ta periferija civilizacije i sto do nas sve putuje duze. Samo sad i ovi vozovi koji dolaze donose slabo sta dobro. Such are the times. U tom smislu rekao bih da treba malo smanjiti i ocekivanja. Bilo kakav pomak, ako je sustinski, makar i ne bio kolosalan, za nas je od neprocenjivog znacaja. 2
DJ_Vasa Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 minute ago, 40Wins said: Parola Aco Siptare nikako nije bila prisutna kod zvanicnih Studentskih organizacija, njihovih objava ili prilikom govora, vec samo kod gradjana, sto verujem da Shaip kao pametan covek ume da prepozna. A naravno da on kao predstavnik manjine koja ga je izabrala treba prvenstveno da zastupa njihove interese. Takodje, uopste ne vidim kako su se to Studenti profilisali kao grupa koja tolerise prezriv odnos i diskriminaciju prema Albancima. Akosenevaram, mislim da je cak i bilo poziva da se Aco Siptare zameni sa Aco Lopove i slicno. Kako Studenti mogu da zabrane grupi gradjana koja se okupila da uzvikuje: "Si saj qr ac Aco Siptare, Aco Siptare.🎶" Evo, znajuci koliko on zudi za Aco Srbine, verujem da Shaip uopste nije uzeo za zlo sto je ovom proradila zuc kad su se ove parole cule po Beogradu. Jeste, a koliko se sećam, poslednji put se pojavila kod onih sa Poljoprivrednog na društvenim mrežama, plus što sam je lično čuo na protestima nešto ranije. Ne znam da li su je uzvikivali studenti ili građani jer je nemoguće znati da li neko poseduje indeks, osim ako ga lično ne pokaže. A verujem da su redari to lako mogli da spreče, baš kao što su sprečavali one sa evropskim zastavama. A zaboravio sam da spomenem i likove kao što je Lompar, od kojih se baš i ne ograđuju. 35 minutes ago, Tex_Willer said: Da li je moguće da Ruska stranka ide u koaliciju sa komunjarama i da nose 1 poslanika... A ispred Ruske stranke je covek koji se preziva Nikolic, ovoga nema ni u diznilendu... Neko napisa da je 0,4% prag za manjine, meni tako ne deluje jer su ta Ruska stranka i Kamberi upravo bili ispod tih 0,4% Sasvim je moguće jer UDBA lepo koristi loše napisane zakone da ubaci i takve zbog prisutne rusofilije. Na nekim od ranijih izbora je bila i stranka Grka, koja ima veze sa Grčkom jedino preko letovanja u Haniotiju i ostalim žarištima paradajz turizma. Iako Rus teorijski može da se preziva Petrović, Smith, Fischer, Fernandez, Fekete i slično ako je iz mešovitog braka ili ima bar rusko poreklo, ovi su Rusi koliko sam i ja Japanac. Naprosto, nije propisano da se dokazuje poreklo ili da onaj ko nije pripadnik manjine ne može zastupati tu manjinu, a bilo je dosta ovakvih zloupotreba. Nisu jasno definisane ni nacionalne manjine, u smislu da su izjednačene autohtone populacije Mađara, Slovaka, Hrvata i drugih sa imigrantima, gastarbajterima ili doseljenicima.
Drug Crni Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 3 hours ago, Chaos Is Me said: Ja ni ne očekujem ništa epohalno, već samo bar neke pomake na planu vladavine prava i rada institucija u okviru svojih delokruga. I da bar neko završi na dugoj robiji, znam da će se mnogi izvući ali tako je to. Ja uopšte nisam siguran da možemo i ovaj iskorak da učinimo. Ti si advokat - vidiš li igde među kolegama tužiocima i sudijama kapacitet da ovo izvedu? Tu čak i ne mislim na tzv.političku volju, već čisto pravničko znanje i umeće, kao i broj personala koji bi ovako veliki zadatak izveo. Ja ne. A to da li bi neka nova pol.nomenklatura to uopšte dozvolila je tek pitanje. 3 hours ago, Chaos Is Me said: Ništa, neka jašu mafijaši i ovi sa dna kace onda. Bez podmetačina ovog tipa, molim. Ja sam bio na opozicionoj strani i kad ti nisi. Glasaću i pomoći ću u granicama sopstvenih mogućnosti da pobedimo. Ja u pobedu i dalje verujem, ali ne verujem u preokret. Opet ćemo (ne)slavno fejlovati.
DJORDJE Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 23 minutes ago, Drug Crni said: Ja u pobedu i dalje verujem, ali ne verujem u preokret. Opet ćemo (ne)slavno fejlovati. Pa zasto bi verovao u Srbiji nema stranke licnosti koja nudi bilo kakav plan za preokret i resavanje barem nekih od problema u zemlji. Svi nesto analiziraju, citiraju Hegela i nude sebe kao pravu licnost za resavanje svih problema, sa programom koji se svodi na to verujete mi na rec. Ja sam vec ranije rekao, Vucica ce zameniti neki novi Vucic ili jajara tipa Tadic.
Chaos Is Me Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago pristajem i na jajaru tipa Tadić samo ovoga da se rešimo 4
DJORDJE Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Slazem se, bitno je da se vlast menja svake cetiri godine. 2
Edinburgh Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Tesko je verovati da se i ovde osecaju legalisticke tendencije oko dana posle. Valjda nismo zaboravili sta i kako je govorio Djindjic o tome:
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nisu ovde problem samo stranke. Veći je problem sam narod čija je politička promišljenost otprilike na nivou Crvenih kmera. Ima ovde hiperbole, ali evo - nisu Crveni već crkveni kmeri. 1
Perkos2 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 hours ago, Drug Crni said: Ja uopšte nisam siguran da možemo i ovaj iskorak da učinimo. Ti si advokat - vidiš li igde među kolegama tužiocima i sudijama kapacitet da ovo izvedu? Tu čak i ne mislim na tzv.političku volju, već čisto pravničko znanje i umeće, kao i broj personala koji bi ovako veliki zadatak izveo. Ja ne. A to da li bi neka nova pol.nomenklatura to uopšte dozvolila je tek pitanje. Bez podmetačina ovog tipa, molim. Ja sam bio na opozicionoj strani i kad ti nisi. Glasaću i pomoći ću u granicama sopstvenih mogućnosti da pobedimo. Ja u pobedu i dalje verujem, ali ne verujem u preokret. Opet ćemo (ne)slavno fejlovati. Za preokret je potrebno vreme, daj da jednom u zadnjih 100 godina ovaj narod dobije priliku da živi normalno pa da vidimo da li može ili ne. Nikad tu šansu nismo imali, uglavnom svojom zaslugom ali ni drugi nisu mnogo pomogli da nešto lepo doživimo.
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 26 minutes ago, Perkos2 said: Za preokret je potrebno vreme, daj da jednom u zadnjih 100 godina ovaj narod dobije priliku da živi normalno pa da vidimo da li može ili ne. Nikad tu šansu nismo imali, uglavnom svojom zaslugom ali ni drugi nisu mnogo pomogli da nešto lepo doživimo. Život se jeste poboljsavao od polovine 19-tog veka, problem je nastao jer praktično u svim fazama kada je taj napredak trebao biti maksimalizovan mi smo bili na svaki način totalno degradirani, npr pred početak drugog rata ljudi jesu solidno živeli, pogotovo oni u gradovima( sela su uvek problem bila i iskoriscavanje ljudi u njima). Ali da sto Protić kaže mi smo kroz celu modernu istoriju imali autokrate, kralj Petar može to nije bio, ali i on je stvarao kult ličnost u narodu i pre prvog rata. Evo i dan danas se prebacuje Evropi što nema vodju, lidera, to i nije problem, veći je problem sto neki to žele da postanu a jednostavno nisu za to( niti trebaju biti). 1
tomas.hokenberi Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago On 1/12/2026 at 8:50 AM, DameTime said: Pored svega ovoga, podatke RZS treba uzeti s rezervom, jer ti podaci podrazumevaju da je sve legalno i da su svi prijavljeni na pune iznose plate. U Srbiji, veliki broj ljudi je prijavljen na minimalac, pa onda poslodavcu vraća određeni iznos u koverti. Ima toga, a ima i onih koji pristaju da budu prijavljeni na minimalac a da im poslodavac uplaćuje razliku u koverti. Kada se tu dodaju oni koji nikako nisu prijavljeni podaci RZS su potpuno nepouzdani i jako je teško reći kolika su stvarna medijalna i prosečna primanja u Srbiji. 1
Recommended Posts