Jump to content

Recommended Posts

Posted
22 minutes ago, Geronimo said:

Ja ne mogu da verujem sta citam od nekada vrlo postovanog forumasa. Navedeni deo je posebno los, primer loseg zakljucivanja, preterivanja i teranja na svoju vodenicu. Boreci se i plaseci se od nacionalizma odoste u suprotnu krajnost, koja mozda nije tako opasna, ali je sigurno jednako bezvezna. Upoznajte par studenata, popricajte sa njima, pogledajte par slika, procitajte o divno normalnom odnosu prema Pazarcima (pa cak i tih 'tata-brada'). Skinite naocare iskljucivosti. Uvazavanje razlicitosti, zar to nije prava vrednost? Sta, ja koji sam krsten i kome su deca krstena sam podanik religije i bespogovorno pratim njena ucenja? Ma nije nego...

I jos nesto - nismo u 90tim. Tada je nacionalizam bio zaista pokretac i imalo je smisla da to bude glavni neprijatelj. Ovde je instrument za kontrolisanje tupavih. Ovde je u toku borba protiv kriminala i bahatosti. Levi, desni, kakav god da si, potreban si...

Naravno, Srbija je decenijama daleko od normalne drzave, drustvo je jednako daleko od neke zrelosti, prosecan Srbin je sajkaca, malo cega ima svetlog, u uzasno teskoj smo borbi... Ali ovo gore napisano je usko, pristrasno i netacno.

Ne, to ne znači ako je neko kršten i pravoslavni je vernik da je fanatik, četnik i sve tako; to samo znači da je studentima bitna Crkva (kao institucija, jedan od 3 stuba tzv. srpskog sveta).
Govoriš o “uvažavanju različitosti” ali ja sem (među)religijskih motiva na protestima ne vidim ništa što simbolički predstavlja EU, Zapad, LGBT i sve oni koji su daleko više ugroženi od svih tih vernika (bilo koje vere) zajedno.

Daću ti i jedan primer : pre neki dan je Dijana Hrka dobila upravo od studenata ikonu kao znak podrške. Ja mislim da je to bezveze i da toj ženi treba konkretnim primerom pružiti podršku. A imam i predlog (da ne misle zlonamernici da samo kritikujem) - da se svi Beograđani i oni iz ostatka Srbije koji su protiv ovog klana okupe ispred skupštine i ne odlaze dok se ne ispune zahtevi studenata. Šatori, kampovi, druženje, tribine i sl. Eto, to bi bilo razumno s obzirom na to ko sve stoji s one druge strane.

Problem je što je većini ipak bitnije da zarade za svoja putešestvija po svetu, stanove, skijanja i letovanja a sad ako ostane vremena, može se otići i na na neki (ne svaki) protest.

Da su ‘90.,  sankcije i siromaštvo nema sumnje da bi sve ovo daleko ozbiljnije izgledalo.

Posted

Pa eto, uvek ostaje mogućnost glasa za Anu Brnabić - žena, lgbt, iz zapadnog okruženja, nije ruski nastrojena, nije vernik... idealan izbor. Tu su i Šule, Čomićka, Čeda, Jelena Milić, Vesić, italijanski državljanin Šapić, Balint Pastor, Milan Antonijević, Azdejković, Zorana... svi kao nacrtani da njima ode prozapadni glas. 

• Pumpaj! 6
Posted

Prozapadna opcija nema svog predstavnika u Srbiji. Ili možda i ima ali je dobila 0.9 %.
Jedino rešenje je glasati za Studentsku listu a onda na nekim narednim izborima organizovati se oko neke takve opcije s kojom nema kompromisa oko usmerenja Srbije.

Posted
26 minutes ago, melankolic said:

Na koga je glasio sef?

Pisalo i na tarabi...

A nisam ni spomenuo 7 kg kokaina nađenih u sefu Mihalja Kertesa, tada direktora Savezne uprave carina...

Kasapin je finansirao sve svoje pohode prodajom droge na zapadnom tržištu (Beograd i uopšte Srbija su mala tržišta za tolike količine) i to je nepobitna činjenica. Sve to mu nije pomoglo. Neće ni "narko kartel" Fireru iz našeg sokaka. Sve siledžije su strašne kukavice kad im se konačno pokaže pesnica. Dokazano. 

Posted

Neverovatno! Toliko apatije, defetizma. Daj da se studenti raziđu, da sve ode u kurac. I  onda dobro, onda da se ne bunimo protiv Vucica jer valjda nema sanse nikakve. Smetaju zastave, smetaju ikone, smeta ovo, smeta ono, ne valja ovaj na listi, ne valja onaj... Uostalom, po nekima ne bi  ništa  trebalo kod Vucica da smeta. Odjebace Rusiju vrlo brzo, vec radi na tome. Okrece se EU, sa Francuzina trguje na veliko,  Ukrajini daje oruzje, podrzao je Izrael, dao je Kosovo, omogucava ulazak migranata, uvesce radnike iz afričkih vukojebina, ima lgbt pripadnika u samom vrhu vlasti. Dace zgradu generalštaba omiljenim Amerima, dace i taj litijum i ko zna šta sve još.

A to što malo mlati, ubija protivnike, prebija studente, davi medije, krade na izborima, pljacka nemilice.... Nebitno valjda.

Umesto da svako u skladu sa mogucnostima da podrsku velikoj borbi i zrtvi studenata, ovde se vazda mrači. Najbolje da stoka vlada dozivotno, a posle da ga nasledi onaj debilasti sin.

• Like 1
Posted

Ključ nakon izbora i pobede na istim mora biti ogoljevanje kgb propagande i ,,braće Kineza", samo na taj način mi se možemo početi čistiti iznutra.

Ne kažem da Eu nam treba biti ideal, ali ukoliko se ogoli istocnjacka podvala mi ćemo imati kakvu takvu buducnost.

Posted

To je fejk prozapadna opcija. Stvari su daleko složenije nego devedesetih. Srbija je bukvalno prestala da bude država, postala je neka vrsta srednjovekovne feudalne grofovije, prvo to da rešimo.

Uostalom i Marta Kos juče reče da stvari koje traže pobunjene mase su takođe vrednosti koje vode Srbiju u EU, što bismo joj protivurečili?

• Like 3
Posted
1 minute ago, berti said:

Neverovatno! Toliko apatije, defetizma. Daj da se studenti raziđu, da sve ode u kurac. I  onda dobro, onda da se ne bunimo protiv Vucica jer valjda nema sanse nikakve. Smetaju zastave, smetaju ikone, smeta ovo, smeta ono, ne valja ovaj na listi, ne valja onaj... Uostalom, po nekima ne bi  ništa  trebalo kod Vucica da smeta. Odjebace Rusiju vrlo brzo, vec radi na tome. Okrece se EU, sa Francuzina trguje na veliko,  Ukrajini daje oruzje, podrzao je Izrael, dao je Kosovo, omogucava ulazak migranata, uvesce radnike iz afričkih vukojebina, ima lgbt pripadnika u samom vrhu vlasti. Dace zgradu generalštaba omiljenim Amerima, dace i taj litijum i ko zna šta sve još.

A to što malo mlati, ubija protivnike, prebija studente, davi medije, krade na izborima, pljacka nemilice.... Nebitno valjda.

Umesto da svako u skladu sa mogucnostima da podrsku velikoj borbi i zrtvi studenata, ovde se vazda mrači. Najbolje da stoka vlada dozivotno, a posle da ga nasledi onaj debilasti sin.

Naravno da dobija podršku iz inostranstva kada mnogi sa ove druge strane govore o zloj Evropi, najezdi “afričkih vukojebinaca”, prokletim lgbtevcima, “omiljenim Amerima”, prokletoj Ukrajini se daje oružje, “davanju” (odavno nezavisnog) Kosova i sl.

Zato je Nikola Šarović, radikalčina, legenda. Kao što su i razni lomparoidi simboli bunta i promena.

Posted
3 minutes ago, Barkley#34 said:

To je fejk prozapadna opcija. Stvari su daleko složenije nego devedesetih. Srbija je bukvalno prestala da bude država, postala je neka vrsta srednjovekovne feudalne grofovije, prvo to da rešimo.

Uostalom i Marta Kos juče reče da stvari koje traže pobunjene mase su takođe vrednosti koje vode Srbiju u EU, što bismo joj protivurečili?

Ono što je prozapadna opcija nije fejk nego političko usmerenje koje može ići ka soc-demokratiji ili konzervativizmu / liberalizmu. Ali što o tome pričati kada je “studentski put” jedinstven i nikada viđen u svetu. Ideološki se ne zna šta je, a zna se jedino da se želi uređenje pravosuđa (što zdušno podržavam) i držanje koštunjavog ustava. I onda hteo-ne hteo imaš situaciju gde Olja Matijina preslišava novopazarski studentkinju da li je ona za nezavisnost Kosova ili za “nedavanje”. To su te nijanse koje puno govore o onima koji ne bi da menjaju sistem, samo Vođu.

Posted
10 minutes ago, melankolic said:

Naravno da dobija podršku iz inostranstva kada mnogi sa ove druge strane govore o zloj Evropi, najezdi “afričkih vukojebinaca”, prokletim lgbtevcima, “omiljenim Amerima”, prokletoj Ukrajini se daje oružje, “davanju” (odavno nezavisnog) Kosova i sl.

Zato je Nikola Šarović, radikalčina, legenda. Kao što su i razni lomparoidi simboli bunta i promena.

Vidi, ljudi su ovde takvi, kakvi su. To je fakat. Da li to ispravno ili ne, totalno je nebitno. Nego, daj da vidimo recimo koja bi ti imena stavio na listu studentsku. Ziv nisam da čujem to. Koja obelezja da nose, cije slike.   Meni se jebe cije slike nose, samo da pobede.

Najjaci su oni.koji non stop nešto mrače, ne slazu se ni sa čime, ali zato nikada nemaju konkretan predlog. Najjaci su oni kojima bi najbitnije bilo da se mrcina okrene sto posto EU i Amerima, pa makar ovde bio kao Pinoče. Najbitnije da odjebe skroz Ruse, pa makar bilo jos Cvijana i Olivera Ivanovica. Takvima se jebe za zivot ljudi u Srbiji, vode neki imaginarni rat l mole boga da ovde bude sve gore, pa da mogu da kazu da su bili u pravu.

Posted
35 minutes ago, melankolic said:

Ne, to ne znači ako je neko kršten i pravoslavni je vernik da je fanatik, četnik i sve tako; to samo znači da je studentima bitna Crkva (kao institucija, jedan od 3 stuba tzv. srpskog sveta).
Govoriš o “uvažavanju različitosti” ali ja sem (među)religijskih motiva na protestima ne vidim ništa što simbolički predstavlja EU, Zapad, LGBT i sve oni koji su daleko više ugroženi od svih tih vernika (bilo koje vere) zajedno.

Daću ti i jedan primer : pre neki dan je Dijana Hrka dobila upravo od studenata ikonu kao znak podrške. Ja mislim da je to bezveze i da toj ženi treba konkretnim primerom pružiti podršku. A imam i predlog (da ne misle zlonamernici da samo kritikujem) - da se svi Beograđani i oni iz ostatka Srbije koji su protiv ovog klana okupe ispred skupštine i ne odlaze dok se ne ispune zahtevi studenata. Šatori, kampovi, druženje, tribine i sl. Eto, to bi bilo razumno s obzirom na to ko sve stoji s one druge strane.

Problem je što je većini ipak bitnije da zarade za svoja putešestvija po svetu, stanove, skijanja i letovanja a sad ako ostane vremena, može se otići i na na neki (ne svaki) protest.

Da su ‘90.,  sankcije i siromaštvo nema sumnje da bi sve ovo daleko ozbiljnije izgledalo.

E, sad pricamo, sa mnogo cime se slazem, sa necim ne, al ima smisla.

Svakako nam je zajednicka glavna poenta - glasati za Studentsku listu, istrajati i promeni ovo chudo, pa onda kreirati pravu proEU opciju. 

• Like 1
Posted

Ta opcija što je dobila 0,nešto glasova je fejk, ne generalno zapadno usmerenje. Tonje potpuno druga stvar.

5 minutes ago, berti said:

Najjaci su oni kojima bi najbitnije bilo da se mrcina okrene sto posto EU i Amerima, pa makar ovde bio kao Pinoče. Najbitnije da odjebe skroz Ruse, pa makar bilo jos Cvijana i Olivera Ivanovica. Takvima se jebe za zivot ljudi u Srbiji, vode neki imaginarni rat l mole boga da ovde bude sve gore, pa da mogu da kazu da su bili u pravu

Druga strana ogledala onih koji samo brinu da ruski i Putinov interes budu zaštićeni, šta god da se dešava ovde. Suštinski najpotrebniji jedni drugima. Srećom, nema ih previše (ovih sumanuto ruskih je više nego prvih), ali su više glasni nego bitni. 

Takvim likovima je pored toga da mogu da kažu da su u pravu najbitnije da mogu da ostanu moralne veličine bez previše muke jer bi u društvu koje stvarno napreduje bili pročitani kao neko ko nudi opšte priče.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Barkley#34 said:

Druga strana ogledala onih koji samo brinu da ruski i Putinov interes budu zaštićeni, šta god da se dešava ovde. Suštinski najpotrebniji jedni drugima. Srećom, nema ih previše (ovih sumanuto ruskih je više nego prvih), ali su više glasni nego bitni. 

Takvim likovima je pored toga da mogu da kažu da su u pravu najbitnije da mogu da ostanu moralne veličine bez previše muke jer bi u društvu koje stvarno napreduje bili pročitani kao neko ko nudi opšte priče.

Naravno. Ja licno bih otkačio jebene Ruse i odvratnu EU i maksimalno se priblizio Amerima. 

Samo hocu da kazem da ovi ljudi ovde, kakvi god da su i kojoj svetskoj sili god da su naklonjeni, ne zasluzuju da ih smrskaju tone betona. 

• Like 1
Posted

Ljudi ovde ne umeju da odvoje EU interese od evropskih vrednosti i to važi za obe strane u ovoj diskusiji koja u Srbiji traje otprilike od polovine 19. veka. 

Evropska komisija je trenutno najveći Vučićev saveznik, ali ne zato što on promoviše evropske vrednosti, nego zato što radi u njihovom interesu.

• Like 1