Don Dusko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 5 minutes ago, Drug Crni said: To što je u tvitu FTN Borko namerno isečen..pustili su mu izjavu sa kraja intervjua, ali ne i sa početka u kojoj odaje priznanje i studentima Ako je tako i stavljanje los kontekst radi samog pljuvanja onda mi je bas gadno. Edited 13 hours ago by Don Dusko
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 17 minutes ago, Drug Crni said: hajde da ne To što je u tvitu FTN Borko namerno isečen..pustili su mu izjavu sa kraja intervjua, ali ne i sa početka u kojoj odaje priznanje i studentima Sa početka odaje priznaje veličanstvenoj pobuni građana, studenata i opozicije. Kasnije ih nije ni pomenuo, želeo je da podeli zasluge sa studentima. Shvatio je da je pogrešio pa je kasnije u parlamentu u prvi plan isticao one koji su sve ovo i pokrenuli i koji su najzalužniji za odlučnost naroda da se ovo zlo otera, a to su studenti. To isto su uradili i ostali govornici. Edited 13 hours ago by Volter
uncletima Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 25 minutes ago, Volter said: Smej se sad kretenu. Ti, kolega, vAltere, neke stvari treba u spojlere da meces. Kako ja sad da znam, kome se lemur plazi sad? PS. Sto se Vikinga tice, sjajan trensformens od sevedzes do ministri biciklom idu na posao. Svakako da ce poneki Kvisling da zaluta, ali nema sanse da pobede, rado sam gledao svaki film/seriju gde okupatore krckaju... 1
SteveFrancis#3 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 13 minutes ago, Drug Crni said: To što je u tvitu FTN Borko namerno isečen..pustili su mu izjavu sa kraja intervjua, ali ne i sa početka u kojoj odaje priznanje i studentima Da, odao je priznanje, a na samom kraju pri nabrajanju svih zasluznih sudionika u procesu, omaskom ih izostavio, sto je primetila i zla novinarka i dala slagvort tim uzletelim studentima da lakse mogu nisko da padnu. 1
Drug Crni Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Kontekst ne znam i ne komentarišem..činjenica je da je Borko na početku razgovora spomenuo i studoše. Na kraju nije..možda namerno,možda ne, to isto ne mogu da znam, ali reakcija je stvarno nepotrebna.. Just now, Volter said: Sa početka odaje priznaje veličanstvenoj pobuni građana, studenata i opozicije. Kasnije ih nije ni pomenuo, želeo je da podeli zasluge sa studentima. Shvatio je da je pogrešio pa je kasnije u parlamentu u prvi plan isticao one koji su sve ovo i pokrenuli i koji su najzalužniji za odlučnost naroda da se ovo zlo otera, a to su studenti. Pa eto, i to onda ipak govori da nije bilo namere, posebno ne zle.. U drugim vestima: Boško Obradović obavestio javnost da se "reaktivirao" i da se vraća u politiku Ovo znači da je: 1) dogorelo do nokata kad se bude ovakvi likovi ili 2) situacija u ugostiteljstvu vrlo loša (jedno drugo ne isključuje) 1
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 minute ago, Drug Crni said: Pa eto, i to onda ipak govori da nije bilo namere, posebno ne zle.. Bem li ga da li je bilo namere ili ne Inače, dobar govor imali su Pavle Grbović, Ana Jakovljević, Biljana Đorđević. Pričali su i o Nikolini, o tome kako su za Vučića heroji oni koji su polomili vilicu studentkinji i o svim brutalnostima ludaka na vlasti.
Molina23 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Stefanović je tačno rekao to što je rekao, još se namestio Maji Dragić da ga elegantno zakuca na volej. To ga i boli jer je ispao klovn. Lik mrtav ladan priča o borbi opozicije dok studente 10 meseci razvaljuju od batina, nezakonito hapse i prate i prave im bukvalno pakao od života. Mnogi od njih su žrtvovali ono što makijato opozicija ne sme ni zamisli u životu. Nije ga sramota još da prebacuje nešto i izigrava žrtvu. Zamisli gospoda otišla u Strazbur i digla ubuđala dupeta posle 13 god sjebavanja svih protesta, stotine hiljada ljudi na ulici, 150 duplih pasova sa žvalavim i još treba da se izjednače sa studentima i ako mogu i prepišaju i preuzmu sve zasluge. Pa nismo u 2015-oj i da onu Rekovićku i ekipu zagrli drug Đido, primi u stranku i završi priču. Druga je ovo generacija, ne jebe uhodani sistem i kombinacije. Srđan Milivojević je živ primer kako se zaista sarađuje u zajedničkom frontu. Ove jajarice i večiti trkači za svojih bednih 3% zaslužuju da ih napušavaju kad god se nameste. Sve po zasluzi. 7 2 1
Drug Crni Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ja stalno govorim: borba na samo jednom frontu nije dovoljna. Svaka akcija koja Hohštapleru ljulja kavez je dobrodošla. Glavne odlike studentskog pokreta su: hrabrost, zrelost i odgovornost. Oni moraju ostati dostojni svoje borbe. Tvitovi kao okačeni nisu to. Svi moraju da spuste svoj ego, sujete i dignute noseve. I dalje smatram da je Kosjerić putokaz; samo zajednička sinergija ruši ovaj zlikovački režim. A posle? Posle će biti kako odlučimo... 6
Barkley#34 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Lepo rečeno. 21 minutes ago, Drug Crni said: U drugim vestima: Boško Obradović obavestio javnost da se "reaktivirao" i da se vraća u politiku Ovo znači da je: 1) dogorelo do nokata kad se bude ovakvi likovi A ne, za sada samo piše kolumnu, nije još tolika frka. 1
Drug Crni Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 minute ago, Barkley#34 said: A ne, za sada samo piše kolumnu, nije još tolika frka. Neverovatno...razumeo sam da se baš vraća...
uncletima Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ja se sramim i dok pisem ove redove, ali jebi ga, moram. Moja jedina zamerka deci je, sto buduce pedstavnike traze u sedim glavama, a ne medju sobom. Vasa borba - vas Bosko Buha, Valter brani Sarajevo, Max Manus...
vilhelmina Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja mislim da je opozicija odradila odlican posao jucer u EU parlamentu i da, najblaze receno, nije zasluzila sarkasticne tvitove od strane studenata i cetvorenje dlake od strane sire javnosti. Jer ne treba se zavaravati, nisu Marta Kos i ostatak EU ekipe gledali N1 pa se dozvali pameti nego neko na tome radi svih ovih meseci, neko ko je deo i ima pristup celoj toj masineriji u Briselu i Strasburu, a pri tome ne mislim na jedan simbolican odlazak tamo, nego na visemesecan rad, lobiranje i sl. Nije ni ”zeleni olos” slucajno svratio u Novi Sad kriticne veceri, niti je citava gungula u EU parlamentu pokrenuta tek nakon njihovog odlaska. I ko god misli da je ono jucer nebitno i cak vredno sprdnje, grdno gresi. Studenti sada imaju sjajnu priliku da uce na greskama opozicije, ali oni izgleda vise vole da uce na sopstvenim. Pa srecno onda, ali moje je da im kazem da ovako ne moze doveka. Jednom se mora odluciti, preseci i reci popu pop, a bobu bob. Po meni, to znaci da je doslo vreme da se izadje s tom listom i planom za dan posle. Oni cija se podrska trazi i ocekuje zasluzuju bar toliko, da znaju koga i zasto podrzavaju. Ranije je bilo okey bez toga, ali vise nije. Bojim se da studentski pokret ovako rizikuje da potone u sopstvenu sujetu, upravo na nacin na koji je i opozicija dospela u situaciju u kojoj je sada. 6
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Slažem se sa svim osim dela o listi i planu. Nema raspisanih izbora - nema liste. Ovo za sujetu je poenta. Uostalom, i taj Borko je doživeo isto nasilje kao brojni studenti i građani. 1
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kakve su ovo scene sa Rajka sinoć, majko mila... Ovaj mali plače jbt, ćale ga panično nosi, ovi degenerici biju i šutiraju decu. Ima snimaka gde drže prst preko usta kao pssst. Mamu li vam jebem da vam jebem u pičku svima. I predsednik države u loži koji sve to posmatra. Ničija do zore, je l' te... ali ovi ljudi će i posle pada vlasti nešto morati da rade i to će biti ogroman problem za novu vlast. Čitam sad da je dobar deo na privremenom radu u Beogradu, mahom ljudi iz Zvečana, Leposavića, severne Mitrovice. Nije kao da su im životne alternative job search na linkedinu ili infostud/poslovi. Koliko me ovakve stvari izbace iz koloseka, neverovatno... 10
Volter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sujete ima i kod studenata ali svakako u daleko manjoj meri nego kao kod opozicije. Studenti su opoziciju podržali u Kosjeriću, bili stalno na terenu, podržali bi ih u Zaječaru da je opozicija uspela da se dogovori. Objava jednog fakulteta nije ni mišljenje svih studenata, a i u pitanju je bezazlena šala, ništa strašno. Često se od studenata traži da sve bude idealno pa se i od mrava pravi slon. Lista će se objaviti kad budu raspisani izbori, bolje tada nego sada, imaće priliku medijski kerovi da ih tada razvlače, a biće naravno zamerki i sa naše strane. Nekima će verovatno smetati i frizure kandidata. 1
Pletilja Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 hours ago, uncletima said: Bolje da me ovi sa vlasti umlate, nego da me oPozicija brani. Kako vas, bre, nije sramota, da decu nipodastavate svakom prvom prilikom?! Kako su zapenili, na kraju ce oni biti heroji - pizduni, najobicniji. Ujko, ne moze da se pregovara sa amorfnom masom. Ne moze EU parlamentarac da krene biciklom ili peske kroz Srbiju i svaku babu pita za misljenje. To bi bilo flagrantno krsenje medjunarodnog javnog prava u smislu ugrozavanja naseg suvereniteta, mesanje u nase unutrasnje stvari. Dakle, ako studenti nece da se udruze sa opozicionim politickim partijama, normalno je da ce opozicioni politicari sa glasom u parlamentu raditi svoj posao, postace legitimni pretstavnici volje gradjana. Koliko god da mi je muka od srpske opozicije, imam razumevanja za vecinu njihovih neuspeha jer nije sve do njih, ima nesto i do nas, gradjana. Mnogo smo, bre, cutali na jezive nesrece koje je rezim prozivodio ovih 13 godina, da ne idem dalje u proslost i sve svinjarije koje su radikali radili uz veliku podrsku gradjana. To je nasa realnost, nema nevinih. Neka svako radi ono sto moze i mora: studenti su nas oslobodili straha, pokazali da je car go, parlamentarna opazicija pregovara sa EU, gradjani se organizuju na lokalnom nivou i eto pomaka na koij smo cekali 10 meseci. Sinergija, ujko, sinergija nam treba a ne sujetno otimanje o zasluge. To ce posle da dodjde kad ovo zlo prodje.🤣 3
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, NMX said: Čitam sad da je dobar deo na privremenom radu u Beogradu, mahom ljudi iz Zvečana, Leposavića, severne Mitrovice. 2 3
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Što se tiče duela studenti vs. opozicija, jbg - treba razumeti obe strane. Svakako nije lako biti opozicija u Srbiji pod vlašću tiranina, biti satanizovan 13 i kusur godina, prebijan, nazivan najgorim imenima, proganjan po malim i velikim gradovima, trpeti nasilje od strane hunte, biti praćen, prisluškivan... I dobro da posle svega i imamo bilo kakvu opoziciju, makar i na papiru. I za ovo što rade sada, buše i viču po Briselima i Strazburima - kapa dole. Da li je zakasnelo, verovatno jeste ali je i do sagovornika, pitanje je koliko su uboge EU birokrate uopšte bile spremen da slušaju sve dok je stabilokratija kidala, investicije tekle a ludi Coa isporučivao zadato. Sad kad se kita više ne diže Coa više nije faktor stabilnosti čulo sluha se naprasno vratilo. I hvala opoziciji na tome. Sa druge strane treba razumeti i studente. Jedini, ponavljam JEDINI su za 13 godina uspeli ovoliko da odvale psihopatu, da mu toliko pomere težište i da mu ne dozvole da 10 meseci uz sve trikove i pare koje ima vrati stanje na staro. Što se nikada do sada nije desilo. Uspevala je opozicja (plus narod) da ga na trenutak izvali iz težišta (Savamala, protesti nakon izbornih krađa, protesti nakon najavljenih novih covid zatvaranja leta 2020, krvave košulje, Ribnikar, Malo Orašje i Dubona...). I sve je to bilo kratkog daha i Coa se vraćao em jači em (bitnije) sa opozicijom koja nosi beleg novog poraza. I sada posle ovih 10 meseci apsolutnog razvaljivanja autokrate, studenti sa pravom imaju štošta da kažu (neretko nespretno, mladalački nadmeno, napaljeno i umišljeno) ali jbg - uspeli su ono što niko do sada nije i naravno da će se kurčiti. Ko tu kurčevitost spori jednoj mladosti (uz sve greške koje vuče, poput ovog šiljenja kurca nad opozicjom) taj nikad nije bio mlad i ne razume koja je ovo vrsta bunta i kakve će posledice imati. Takođe, posle svega, mislim da opozicija uz sav ovaj trud oko EU mora da bude svesna da je probušena sa svih strana, da je delom ucenjena, da ako makar i za sekund pomisli da sutra treba da izađe na izbore pod bilo kakvim imenom sem studentskim (ma kako se ta lista bude zvala) - učiniće kontra uslugu celoj ovoj stvari i baciti niz vodu ovih 10 meseci. I Srky Milivojević (ma kako smešan, neretko naivan i sirov) je to najbolje prepoznao. Pokojni DS se od svih stranaka možda i najbolje drži. Full podrška, guramo gde možemo, pišemo kome možemo, kada dođu izbori imate sve naše resurse pa izvol'te. ZLF i PSG nešto slično. Ostaje SSP i onaj butt plug Srce ili kako se već zove Ponoševa stranka, sa ogromnim znakom pitanja pre svega zbog neverovatnih zicera datih psihopati u poslednjih par meseci (slika na paketima droge, oluja od ponedeljka, prelazna vlada, uslovi pa izbori...). Da li je do neiskustva i netalentovanosti ili je nešto drugo u pitanju, saznaćemo jako brzo. Za ljude sa toliko stranačkih preleta i toliko godina u politici, teško da je do netalentovanost/neiskustvo u pitanju. Kažem - videćemo vrlo brzo. Ukratko, Hvala studentima koji sve ovo rade i neka se dozovu u pamet kada je merenje patke sa opozicijom u pitanju. Hvala opoziciji na svemu što je istrpela ovih 13 godina, hvala im na svemu što sada rade, hvala im na podršci koju daju studentima samo sada nije njihovo vreme. I sve što rade će se svakako pamtiti. Kao i što će se pamtiti (možda i bolje) sve što ne rade ili u ovom zaista istorijskom trenutku - pogrešno urade. Dakle i opozicija da se dovede u pamet i ni na sekund ne pomisli da ima pravo da na bilo koji način sabotira buduću jedinstvenu listu ma kako prdstavili taj predlog (više kolona, daj uslove, daj chatam house, kurac palac). Sada toga više nema. 10 1
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Buduća predsednica Srbije! Andjeo naš! ❤️ Što se tiče opozicije, poštovanje i podrška samo za one koji nedvosmisleno, bez trunke potrebe da se nešto ućari za sebe, stoje iza studenata. Jasno je da opozicija bez studenata nema podršku ni za cenzus. Bar se nadam da su toliko promućurni. A sve sam više ubjeđen, što sam dugo odbijao da povjerujem, da vecina radi za Vučića. Od Djilasa, Jovanovica, pa nadalje. 1
vilhelmina Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 49 minutes ago, Barkley#34 said: Slažem se sa svim osim dela o listi i planu. Nema raspisanih izbora - nema liste. Ovo za sujetu je poenta. Uostalom, i taj Borko je doživeo isto nasilje kao brojni studenti i građani. Lista nije bitna u smislu pojedinacnih imena, redosleda itd, ali neko mora da govori o planu, ne samo za dan posle, nego i za godinu ili cak cetiri. Kad se raspisu izbori i krene kampanja, nece biti vremena za to. Za sada postoji neki plan u 19 tacaka, ali on otvara vise pitanja nego sto daje odgovora. S jedne strane razumem da su ljudi u Srbiji toliko ocajni da su vecinski spremni da glasaju za studentsku listu i bez svih tih odgovora. Ali ako studenti racunaju na svesne gradjane, a ne na prostu masu, onda ni pristup ”verujte nam na rec i ne pitajte mnogo” nije bas primeren. 2
Leo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ocigledno je, da se svaki potez opozicije bio dobar ili los doceka na noz od strane studenata.
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Leo said: Ocigledno je, da se svaki potez opozicije bio dobar ili los doceka na noz od strane studenata. Da studenti greše što je sve na nož - greše. Samo tako je to kada izgubiš svaki kredibilitet. I teško se vraća, jbg. 1
SteveFrancis#3 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Koliko znam, koncept se nije menjao od kako se izaslo sa zahtevom za raspisivanje vanrednih: ideja je da se odrze izbori na kojima bi nastupila zajednicka lista koju su hendpikovali studenti. Oni konkretna imena i lica kriju iz sasvim jasnih razloga - #1 jos uvek nisu raspisani i #2 sprecavaju se ad-hominem napadi i izbija adut dugotrajnog provlacenja kroz tabloide i izlaganje pretnjama). Ta lista bi onda imala nekakav orocen mandat od godinu ili godinu i po da sredi i koliko-toliko uspostavi uslove za prve normalne, zaista demokratske izbore u poslednjih skoro 15 godina. Nerealno je i na kraju krajeva nema nekog smisla traziti i ocekivati od studenata nekakav cetvorogodisnji plan kada je njihova ideja i bila da se unormali situacija kako bi se nakon tog kratkog tranzicionog perioda stvari naravno prepustile redovnim mehanizmima ostvarivanja i praktikovanja predstavnicke demokratije - politickim strankama. Nigde nisam video ambicije niti uopste zelju i spremnost studenata da oni na sebe (i grupu ljudi koju izaberu) preuzmu vodjenje drzave u narednom ciklusu od tipa 4 godine ili tome slicno. 3
nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sa skoro svim sto ste napisali se slazem, ali imam jedno pravo pitanje i jedno retoricko pitanje. 1. Sta se radi sa predstavljanjem u RIK-u i birackim odborima kad na izborima bude jedna studentska lista, SNS i jos 3 fantomske liste. Imao sam prilike da pricam i sa nekim low level aktivistima opozicije i niko nije znao da mi kaze. 2. Da li smo toliko sigurno da izbori mogu da se pobede sa platformom koja se svodi na Ua Vucic? Do sada to nije dobro prolazilo. Studentska lista mora da ponudi neku pozitivnu viziju za dalje, makar neki program, mora da apsolutno pokida kampanju. Prijavio sam se na onu mailing listu preko qr koda na vidovdanskom protestu. Jos mi nista nije stiglo. Vidim po grupi Zbora da se stvari pripremaju, tako da sam siguran da se radi dosta stvari u pozadini, ali ponovo se bojim da 45 dana od momenta raspisivanja izbora moze da ispadne prekratko. Jedino ako ce na listi biti toliko prepoznatljivi i ugledni ljudi koji odmah krecu sa neke visoke pozicije da im to vreme nece trebati
Recommended Posts