DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, Barkley#34 said: To smo uglavnom znali. Možda je bolje tako, da našu stranu natera na potpunu ozbiljnost i borbu za svaki glas. Ovo će biti teško jer naša strana nema nikakvu organizaciju. Studentima školska godina počinje u oktobru, a od njih se ne može očekivati da ranije dođu do univerzitetskih gradova ili da se okupe. Sada ionako rade na autopilotu i prepustili su građanima famozno zeleno svetlo. Od građana nema 'leba jer se sve svodi na aktivnosti zborova pojedinačnih mesnih zajednica, koji umeju samo da organizuju besciljne proteste, a u suštini se ni za šta ne pitaju. Da bi paradoks bio veći, opozicija ima kakvu-takvu infrastrukturu, ali ih odjebavaju i studenti i građani. Ostaje pitanje izbora, koje je i najvažnije. Na izbore izlazi nepoznata i po svoj prilici trenutno nepostojeća studentska lista koja nema ni program, ali izlazi i veći deo opozicije. Ne postoji šansa da lista bude zajednička, što se već sada vidi. Studenti i opozicija će na izborima biti konkurenti, što je i logično. Možemo mi sada da pričamo o tome da li je bolje da bude jedna lista (studentska + opozicija) ili dve kolone (studentska i opoziciona), da li je bolje da opozicija jednostavno preskoči izbore i pomogne studentima i tako to, ali ni od toga nema ništa. Zborovi građana, tj. nekolicina najglasnijih plus sveti plenum mi deluju kao put u propast. Ukoliko se protesti ne organizuju bolje, ne kombinuju sa građanskom neposlušnošću, pozivima na bojkot režimskih firmi i slično, od cele priče nema ništa. A ako gologuzija u državnoj službi ne doprinese, pri čemu izuzimam prosvetu, zaslužuju da ih kartel trpa još jače i bolje.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Volter said: Ovako isto sam ja polagala psihologiju učenja i pamćenja. 😂
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Lepo je čovek objasnio sve šta je i kako je, samo ja nisam siguran da će velike opozicione vedete imati sluha za bilo šta drugo osim da izađu na izbore i politički se samoubiju. Edited 3 hours ago by robespierre 6 2
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, DJ_Vasa said: Ovo će biti teško jer naša strana nema nikakvu organizaciju. Studentima školska godina počinje u oktobru, a od njih se ne može očekivati da ranije dođu do univerzitetskih gradova ili da se okupe. Sada ionako rade na autopilotu i prepustili su građanima famozno zeleno svetlo. Od građana nema 'leba jer se sve svodi na aktivnosti zborova pojedinačnih mesnih zajednica, koji umeju samo da organizuju besciljne proteste, a u suštini se ni za šta ne pitaju. Da bi paradoks bio veći, opozicija ima kakvu-takvu infrastrukturu, ali ih odjebavaju i studenti i građani. Ostaje pitanje izbora, koje je i najvažnije. Na izbore izlazi nepoznata i po svoj prilici trenutno nepostojeća studentska lista koja nema ni program, ali izlazi i veći deo opozicije. Ne postoji šansa da lista bude zajednička, što se već sada vidi. Studenti i opozicija će na izborima biti konkurenti, što je i logično. Možemo mi sada da pričamo o tome da li je bolje da bude jedna lista (studentska + opozicija) ili dve kolone (studentska i opoziciona), da li je bolje da opozicija jednostavno preskoči izbore i pomogne studentima i tako to, ali ni od toga nema ništa. Zborovi građana, tj. nekolicina najglasnijih plus sveti plenum mi deluju kao put u propast. Ukoliko se protesti ne organizuju bolje, ne kombinuju sa građanskom neposlušnošću, pozivima na bojkot režimskih firmi i slično, od cele priče nema ništa. A ako gologuzija u državnoj službi ne doprinese, pri čemu izuzimam prosvetu, zaslužuju da ih kartel trpa još jače i bolje. Ne bih bio toliko negativan niti bih trčao pred rudu. Prvo, tehnička stvar, nova školska godina na fakultetima ove godine počinje 1. novembra. Drugo, meni se čini, da su ovi letnji protesti bili sve samo ne besciljni, uz asistenciju vlasti. Studenti nisu otišli, učestvuju, imaju i dalje one akcije Student u svakom selu, učestvuju i opozicioni aktivisti i prvaci, a nekako je to preraslo u širi pokret, svako je sad deo a ne samo podrška studentima. Iz tih zborova će se regrutovati budući čuvari kutija i slično. Dešavanja su i dalje u celoj zemlji, pokazani su zubi batinašima i pandurima, najavljen je protest srednjoškolaca... za ovaj trenutak to je više nego što sam očekivao. To što se neke stvari ne dešavaju javno (organizacija, lista, razgovori...) ne znači da ne postoje. Kada budu raspisani izbori tada će biti i konkretnije kampanje, bar ja tako vidim. A sigurno će najesen biti ozbiljnijih pritisaka za raspisivanje istih. Uostalom, ni 1.11. nije daleko, kao godišnjica pada nadstrešnice, neće vlastima biti svejedno tada. 4
Recommended Posts