Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, nemanjaol said:

Verovatno je velikom broju ljudi, ako ne i većini, svašta prošlo kroz glavu kad su videli ovo.

Ali ne moramo sve što pomislimo i napisati ili izgovoriti, nevezano za to što je iskreno.

Uostalom kontrola nagona je ono što nas razlikuje od životinja.

Sve ovo je sada javni prostor i eno već kače skrinšotove po Informeru i zgražavaju se. A i neki opozicioni lideri su propustili dobru prliku da ćute.

Mnogi pišu u skladu sa onime što misle, a zaista nemam ništa protiv kada neko iskreno objavi sopstveno mišljenje, ma kakvo ono bilo.

Što se tiče boldovanog, iskreno me zabole za to šta objavljuju. A neka i objave šta drugi kažu jer to je ipak javno mnjenje. Onaj ko čita Svinjformer i veruje u njihovu propagandu ionako nema mozak, već samo neku kašu između ušiju.

Edited by DJ_Vasa
Posted

Oni od mene prave lošeg čovjeka, ne mogu to da sakrijem. 

Srećom je fancy uletio jako, inače pomislih da će me banovati zbog neetikecije. :classic_smile:

Spoiler

oh well, uvijek mogu da probam tatisanje 😂

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Koliko su ovi zlotvori zla naneli, koliko je ljudi umrlo zbod stresa koji su izazvali kod ljudi koji nisu njihovi... Koliko uvreda, slomljenih kostiju... Koliko ubijenih, koliko nestalih.... Koliko je majki iz drugih ex yu drzava ostalo bez najmilijih zbog politike koju je tako vatreno zastupao ovaj zlikovac na vlasti...

Ništa ovom razbojniku ne zelim, ni da se oporavi, ni da crkne. Nisam neki vernik, ali verujem da ce proci baš onako kako je zaslužio. Kao i svi iz te bande.

• Like 4
Posted

Moraš biti bolestan da bi ti bilo svejedno što će neki sns kriminalac možda da umre

ja:

061219-kgo-kd-surgery-insta-img.jpg

• Like 6
  • Thanks 1
  • Ha-ha 5
Posted
2 hours ago, Stiletto said:

Nisam lekar pa ne znam. Za tebe ne znam jesi li.

@Eddard, @Helena, za vas dvoje znam da jeste lekari. Ako ste videli snimak, možda vi možete preciznije da nam kažete?

Prepoznavanje mozdanog udara nije znanje rezervisano iskljucivo za lekare. Dapace, laici mogu odigrati presudnu ulogu. Te informacije su dostupne i laicima upravo zato da bi na vreme mogli da reaguju u hitnim situacijama, jer vreme je jedan od vaznih faktora za ishod. Isto vazi i za kardiopulmonalnu reanimaciju – u mnogim zemljama se sprovode kratke obuke u skolama, firmama i raznim ustanovama. Tako se spasavaju zivoti, upravo na javnim mestima – tamo gde prisutni gradjani mogu brzom i reakcijom da pruze prvu pomoc dok se pacijent ne zbrine medicinski . U tim trenucima, osnovno znanje i prisebnost mogu da znace razliku izmedju zivota i smrti. 

Znaci mozdanog udara => zapamtiti skracenicu FAST:

F – Face: Da li jedna strana lica pada?

A – Arms: Moze li osoba da podigne obe ruke?

S – Speech: Da li je govor nejasan ili nerazumljiv?

T – Time: Odmah pozvati hitnu pomoc – vreme je mozak!

• Like 2
  • Thanks 2
Posted
6 minutes ago, Cyber said:

Prepoznavanje mozdanog udara nije znanje rezervisano iskljucivo za lekare. Dapace, laici mogu odigrati presudnu ulogu. Te informacije su dostupne i laicima upravo zato da bi na vreme mogli da reaguju u hitnim situacijama, jer vreme je jedan od vaznih faktora za ishod. Isto vazi i za kardiopulmonalnu reanimaciju – u mnogim zemljama se sprovode kratke obuke u skolama, firmama i raznim ustanovama. Tako se spasavaju zivoti, upravo na javnim mestima – tamo gde prisutni gradjani mogu brzom i reakcijom da pruze prvu pomoc dok se pacijent ne zbrine medicinski . U tim trenucima, osnovno znanje i prisebnost mogu da znace razliku izmedju zivota i smrti. 

Pa i Sarapa reagovao FAST. 

Nije vam dobro? Aj da pustimo šta kaže precednik Vučić.

• Like 2
  • Ha-ha 10
Posted
10 minutes ago, Cyber said:

Evo dijagnoze.

• Ha-ha 17
Posted (edited)

ovaj je bio bahat da ne može biti bahatiji, totalno zaboravio onu staru " što vidiš u svjetu,nadaj se u vijeku " 

lično nije me taklo baš ni malo kao Pikca u seriji "rode"

Edited by Perkos2
Posted

Ko bre pošten?

Elem, osim par zajebancija na račun informerskih debila, stvarno mislim da ne treba pridavati pažnju ovom događaju. Lik je potpuno nebitan kad se malo odzumira. Bitnija je reklama Sidni Svini, a i ona je nebitna.

Režimski propagandisti će svakako njegov leš / bolesnički krevet da izlažu po celoj Srbiji kao putujući cirkus, govoreći kako ustaški blokaderi nemaju ljudskosti. Ignorisati ih zarad ono malo mentalnog zdravlja koje nam je preostalo.

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Smrtokapa said:

Ko bre pošten?

Elem, osim par zajebancija na račun informerskih debila, stvarno mislim da ne treba pridavati pažnju ovom događaju. Lik je potpuno nebitan kad se malo odzumira. Bitnija je reklama Sidni Svini, a i ona je nebitna.

Režimski propagandisti će svakako njegov leš / bolesnički krevet da izlažu po celoj Srbiji kao putujući cirkus, govoreći kako ustaški blokaderi nemaju ljudskosti. Ignorisati ih zarad ono malo mentalnog zdravlja koje nam je preostalo.

Nisam siguran da je nebitan.

Mislim da im je on jedan od glavnih operativaca za sranja koja rade na terenu i mislim da će se njegovo odsustvo osetiti u sns logistici, pogotovo ako idemo uskoro na izbore

• Like 5
Posted

Glišić je (bio) predsednik izvršnog odbora sekte. Znao je svako selo, svaki mesni i opštinski odbor, svakog predsednika odbora i članove. Svi sigurni glasovi su bili njemu potvrđivani.

Pa svake izbore koje je sekta dobijala, proglašavali su pobedu kad Vučić dobije podatke od Glišića (kome do poslednjeg raportira svaki odbor - koliko je stoke izašlo, po satima, ukupno...).

Tako da nije nebitan šraf, ma koliko delovao kao prodavac lubenica iz gepeka Pasata hehe

• Like 13
  • Thanks 2
Posted
1 minute ago, nemanjaol said:

Nisam siguran da je nebitan.

Mislim da im je on jedan od glavnih operativaca za sranja koja rade na terenu i mislim da će se njegovo odsustvo osetiti u sns logistici, pogotovo ako idemo uskoro na izbore

To je drugo. To je hladna analiza implikacija neoperativnosti Darka Glišića u sns organizaciji.

Mislim na ove moralne implikacije.

Posted

Primećujem da je veliki broj komentara na raznim forumima usmeren na informer. Šta kažu na informeru, jao sad će informer ovo da zloupotrebi...

Radovao bih se da s kontra-informerske strane informer ne živi nikom u glavi, što kažu, rent-free. Koga briga, realno.

• Like 1
Posted
14 hours ago, 033zero330 said:

Pretpostaviću da misliš na neku direktnu podršku. Mislio sam na generalnu svaku ljudsku podršku, koja se mogla videti na televiziji, internetu, etc.

Jako mali broj ljudi je dao takvu podršku kroz te kanale (u odnosu na populaciju) tako da teško da bi se uopšte mogla nazvati najširom. Među studentima ima i ovakvih i onakvih likova i povlače različite poteze ali mislim da je poslednje što im se treba staviti na leđa potreba ispunjavanja različitih želja kako u zemlji tako i van nje.

• Like 1
Posted (edited)

Što se tiče podrške iz regiona (tu se pretpostavljam misli na Hrvatsku i BIH) našim studentima, tamošnja populacija koju to eventualno zanima se deli na dve grupe:

- ljudi koji kapiraju da su studenti mladi ljudi koji se bore protiv autokratije i svakako pozitivno gledaju na njih,

- ljudi koji imaju svakojake maliciozne primedbe, to su oni koji bi glasali za Vučića samo da je njihov.

Ostali, "neopredeljeni", malobrojni su i nevažni - ako već moramo da razbijamo glavu time kako kolebljive ljude u Srbiji privoleti na pravu stranu, zaista je preterano brinuti se šta o studentima misle isti takvi iz susednih država.

Edited by Smrtokapa
slovo
  • Like 1
Posted (edited)

A za ministra za javna ulaganja, očekivano je da mu se pruži najbolja nega koju naše zdravstvo ima na raspolaganju.

V9Vh5i4.jpeg

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
  • Ha-ha 1