Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 14 hours ago, DJ_Vasa said: Hvala. Potvrdili smo još jednom za koga radi Đido. Čekaj, ajde na minut da proširimo kritičko mišljenje, bez slavodobitnog zadovoljavanja površnim "dokazima". Je li moguće da je Vučić "branio" Mariniku (ako jeste) ne iz čistote srca i iskrene želje da zaštiti timskog igrača nego je možda neka druga igra tu, (Bajo moj). Na primjer, šta košta notornog lažljivca i pokvarenjaka da "pruži podršku" političkom protivniku ne bi li ga/je - pazi sad - regulisao i sklonio, kako to poetično primijetiše admini jednog studentskog naloga? Pa ne bi to Vučiću bio prvi put, to je ono što konstantno radi opoziciji. Eto, to bi bilo moje razmišljanje. 2
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 9 minutes ago, fancy said: Meni u životu nije palo na pamet da povezujem "oluju" iz tvita (a pročitao sam ga) sa onom Olujom. Jednostavno nije. To što tebi nije palo na pamet, ne znači da nije pogrešno. 9 minutes ago, fancy said: A onda sam, sat vremena kasnije video vedete DBa (Bora Konj npr. i slični) na tviteru kako pumpaju tu priču ni iz čega. Naravno da se proširilo ko šumski požar jer je tako convenient pišati po svemu što je remotely povezano s Đilasom. Čuj, Marinka, Oluja, ispala glupa...cool. neko ko tako ispadne glup automatski sve što kaže dovodi u ravan gluposti. Što je super za koga? Sve one info koje cure se automatski obaraju... Naravno, onda kao po komandi ide i friendly fire raznih kombi opo udruga koje će se utrkivati da se nakače na taj izvorni "619 milki" narativ (Đilas lopov! ). A lično mislim da u SSP imaju najbolje info s one strane (dal iz policije dal iz šireg vrha SNS - a toga su i tamo svesni). Kada krene nešto ovako - nepogrešivo je delo spin doktora s one strane. Pridruživanje "naših" tome je samo pragmatičan potez, da se razumemo, potpuno legitiman. Politika je to. Ali, takođe legitimno, i ja mogu to da prozivam i nazovem pravim imenom, ne? Naravno da će iskoristiti ovo, što kaže Barkli oni uzmu pa izmišljaju informacije samo da bi demonizovali opoziciju. Sticajem okolnosti malopre gledam Pink, neka budala priča kako rektora Đokića i Bodirogu finansira Velika Britanija, obojena revolucija, sedeli sa Hrvatima ispod "šahovnice"... Sve to ne znači da opoziciju ne treba kritikovati. 9 minutes ago, fancy said: Moguće. Sa buttplugom i sestrom medicinskim tehničarem u halterima i bičem pored kreveta. Nadam se sa se ne ljutiš što sam ti malo ispravila ovo, mislim da Vesara ima druge afinitete. 14 hours ago, DJ_Vasa said: Hvala. Potvrdili smo još jednom za koga radi Đido. Vaso, rekla bih da te čovek zajebava. 😁 Pogledaj pokrete usana i slušaj zvuk, uopšte nisu u skladu.
Plavi Dres Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Evo malo i konkretnih podataka za šta se optuženi terete: https://nova.rs/vesti/hronika/kako-su-vesic-i-momirovic-povecali-troskove-na-rekonstrukciji-pruge/?fbclid=IwY2xjawL8KAtleHRuA2FlbQIxMQABHvYsxysJ4u-yn5NJVnuGevaR0G_flE6oUwV6KC-OGYzS-x5I5-w0mYZKWWeZ_aem_9O_3Nucff8HszSsrf-ah9w Nova najavljuje da će sutra biti još novih informacija. 1
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Mina D. Harker said: Čekaj, ajde na minut da proširimo kritičko mišljenje, bez slavodobitnog zadovoljavanja površnim "dokazima". Je li moguće da je Vučić "branio" Mariniku (ako jeste) ne iz čistote srca i iskrene želje da zaštiti timskog igrača nego je možda neka druga igra tu, (Bajo moj). Na primjer, šta košta notornog lažljivca i pokvarenjaka da "pruži podršku" političkom protivniku ne bi li ga/je - pazi sad - regulisao i sklonio, kako to poetično primijetiše admini jednog studentskog naloga? Pa ne bi to Vučiću bio prvi put, to je ono što konstantno radi opoziciji. Eto, to bi bilo moje razmišljanje. To šta (ni)je rekao Oskar je samo izolovan primer. Ako gledamo malo unazad, evo kakvi su im rezultati: - Kartel je dobio Beograd na tacni jer je SSP-u upravo 'sinulo' da su se izborni uslovi pogoršali, ali u Beogradu, dok su u nekim drugim gradovima izborni uslovi bili OK. - Uprkos većinskom dogovoru da se ponovo izađe na Beogradske izbore, SSP je rešio da krene samostalno u bojkot i time je jedinstvena opozicija nestala - Organizovali su veći broj protesta koji su se pretvorili u vašar za kapućino-opozicionare koji su ga iskoristili za selfije i šetanje kučića po centru. Besmislene šetnje vikendom su imale toliko jak efekat da su od njih odustali oni koji su zapravo iskreno bili za promene - Štrajk glađu u stilu Tome Diplome, ali ovoga puta bez popa, pokazao je da je Marinika budala, mada je ovo nebitno za sve ostale pošto je time otkačila deo sopstvenih glasača - Diplomatska aktivnost prema EU je ravna nuli, osim nekolicine kurtoaznih poseta, što malo čudi za stranku koja se predstavlja kao pro-EU. - Mlako angažovanje u dosadašnjim protestnim aktivnostima - Prdenje i smrdenje u Skupštini i skupštinskim odborima, čime se daje legitimitet institucijama. Nisu jedini koji prave greške, ali često iritiraju. Bolje bi bilo da ostatak opozicije napravi sopstvenu listu, a da oni lepo idu samostalno, pa neka jure procente kako znaju i umeju. 3
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 30 minutes ago, DameTime said: Sve to ne znači da opoziciju ne treba kritikovati. ...Ili ih braniti. U ratu protiv ovog zla uvek biram ovo drugo. Ne želim da dodajem gorivo na vatru kojom bi sekta želela da spali sve što nisu oni. Kad budemo živeli u Švajcarskoj istinskoj demokratiji, boleće me za politiku en general. 30 minutes ago, DameTime said: Nadam se sa se ne ljutiš što sam ti malo ispravila ovo, mislim da Vesara ima druge afinitete. Ma jok, ne menja se suština, poenta je da je ova njegova "poseta bolnici" (how convenient) čista zajebancija... 1
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @DJ_Vasa Zaboravio si Đilasa na kanabetu. Pola ovih stavki su neki lični osjećaji, nešto fluidno i subjektivno, posebno je lijepo velikodušno poređenje Marinike i Tominog faux štrajka glađu na stiropoLu. E, neka pojedem vnogo po 10. put ako i kad budem glasala na sledećim izborima, ali sve ovo vaše birkanje (podsjeća me na onu narodnu (?) priču o braći Manićima) može samo da znači Vučićev ostanak na vlasti još jedno 20 godina dok ova opoziciona garnitura ne poumire ili se penzioniše - a i mi s njima. 2
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @Mina D. Harker Ma to su sve gluposti, čista borba za pozicioniranje na opo sceni, vide se jasne ideološke boje u celoj toj priči. Klasično "hoćemo li zeca i crveni ili beli sos" dok zeka srećno vršlja šumom jer ekipa umesto da ga lovi ima kulinarske nesuglasice... I'm out iz te priče. Daj mi listu, jednu po mogućnosti i glasaću ko god da je na njoj. 3
033zero330 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 19 hours ago, 033zero330 said: Džabe kad se ne ograđuju. Ono čuveno, nismo nadležni. Dodajmo i to da su pojedini profili, poput ftn_se_budi i studentiublokadi počeli da blokiraju ljude. Polako se otkrivaju, izgleda da samo žele da vide i čuju loknaste brabonjke. Prilažem još jednu marinku, čisto da glođete već oglođenu kost. Quote ...right?” while highlighting her blue eyes. American Eagle denies any hidden meaning: “It’s about jeans. Her jeans. Her story.” Priznajem, prvo što sam pomislio je da je nacista. Edited 6 hours ago by 033zero330
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ali stvarno nije birkanje. Ja mislim stvarno da sam bio jedan od najvećih branilaca opozicije na ovom forumu, uključujući i ssp. Mislim da su u jako teškoj situaciji, izloženi napadima pritiscima, uz užasno tešku startnu poziciju. I naravno da su grešili jako puno do sada, ali svi greše, to je jednostavno prirodno i stvarno se trudim da imam dobro volju i da im ne uzimam za zlo svaku sitnicu. Ali ovo je bilo IZUZETNO glupo, kao i kačenje onih fotografija sa 'Vučićevom slikom' gde je jasno iz aviona da to nije on i na netu je već bilo istih fotki sa bolje rezolucije. I da se vratimo na ovu konkretnu stvar. Ne znam ko od onih koji pišu živi u Srbiji, a ko ne. Ali svake godine u ovo vreme na TV-u gledamo isti ciklus. U Hrvatskoj se organizuju velike proslave Oluje, ove godine su pravili i veliku vojnu paradu i to mesec dana nakon koncerta Tompsona na kome je bilo pola miliona ljudi. Uvek se taj period koristi da se podignu međunacionalne tenzije i podseti na rat. I to bi bilo tako čak i da nema smišljene kampanje, jednostavno više stotina hiljada ljudi je proterano, naravno da će taj dan i drugačija interpretacija da izazovu neku reakciju. I u takvom trenutku Marinika kao top 5 opozicionih političara kači tvit u kome kaže da predstavnike vlasti čeka "Oluja". I to sve u kontekstu diskusije o tome kako je studentski pokret desničarski, naručenim smeće tekstovima u nemačkim medijima i generalno momentu u kom se pokušava napraviti razdor u frontu protiv vlasti. Znači ili je užasno glupa i jako politički netalentovana ako nije mogla da pretpostavi kako bi jasna aluzija na Oluju mogla biti interpretirana, ili je to uradila upravo sa namerom da izazove ovakvu reakciju. Bilo koja od te dve opcije je diskvalifikuje kao nekoga na koga treba ozbiljno računati kao saveznika u rušenju ove vlasti. SSP kao stranka još uvek može da se pozitivno odredi prema svemu kad budu bili raspisani izbori, i to ćemo tek videti 12 2
DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, Mina D. Harker said: @DJ_Vasa Zaboravio si Đilasa na kanabetu. Pola ovih stavki su neki lični osjećaji, nešto fluidno i subjektivno, posebno je lijepo velikodušno poređenje Marinike i Tominog faux štrajka glađu na stiropoLu. E, neka pojedem vnogo po 10. put ako i kad budem glasala na sledećim izborima, ali sve ovo vaše birkanje (podsjeća me na onu narodnu (?) priču o braći Manićima) može samo da znači Vučićev ostanak na vlasti još jedno 20 godina dok ova opoziciona garnitura ne poumire ili se penzioniše - a i mi s njima. Nisam. Svi redom su razgovarali javno, što u Skupštini, što ovako, premda je u pitanju samo neuspeli pokušaj da se nešto uradi. Štetu je naneo samo rejtingu sopstvene stranke, ali ne i opoziciji u celini. Ne znam šta je subjektivno a šta objektivno u pomenutim stavkama, ali činjenica jeste da su pravili mnog brljotine. Ne znam ni šta znači 'birkanje' na temi koja se, između ostalog, bavi i kritikom bilo kog političkog faktora, a budući da nisu u pitanju svete krave (i volovi), neću držati jezik za zubima. A za glasanje ćeš morati da se strpiš jer i dalje ne znamo ko će izaći na izbore.
Clash Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, fancy said: Really? Ma hajde Meni u životu nije palo na pamet da povezujem "oluju" iz tvita (a pročitao sam ga) sa onom Olujom. Jednostavno nije. E jebiga tebra, ti onda u periodu oko Nove godine kad neko pomene Rudolfa, irvasa crvenog nosa pomislis na Rudolfa Valentina a ne na Deda Mraza. 8 1 1
Darko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Što reče @fancy - jedna lista. To je pokušavao i Navalny u Rusiji, zato je i ubijen jer su Putin i zločinci oko njega znali da ih čeka pad ako se svi ujedinje protiv njih. Inače, autogol Marinike. Mozak na ispašu. Edited 6 hours ago by Darko 3
Spooky Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Vaso, rekla bih da te čovek zajebava. 😁 Pogledaj pokrete usana i slušaj zvuk, uopšte nisu u skladu. Ne zajebavam, zaista sam gledao uzivo ali ne pitaj zasto, rekao je tacno tako. To sto zvuk i slika na tom snimku ne idu sinhrono je druga stvar. 1
Div Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Bolje da prestanemo sa tupljenjem da ne bi još više zaoštrili. Edited 5 hours ago by Div 3
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, srlepajce said: Reveal hidden contents 😂 A gde je pecat su lisice?
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Spoiler Makar mu lisice nisu stavili!Stvarno su bezdusnici!! 1
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, DJ_Vasa said: Kartel je dobio Beograd na tacni jer je SSP-u upravo 'sinulo' da su se izborni uslovi pogoršali, ali u Beogradu, dok su u nekim drugim gradovima izborni uslovi bili OK. - Uprkos većinskom dogovoru da se ponovo izađe na Beogradske izbore, SSP je rešio da krene samostalno u bojkot i time je jedinstvena opozicija nestala Ispravi me ako grešim, najpre je potpisan sporazum sa ProGlasom da će se zahtevati bolji uslovi, pa je deo opozicije odlučio da to pogazi (PSG drugi put), pa je organizovano glasanje na kome je presudio glas fakin' Parandilovića, koji je na sumnjiv način postao jedan od onih koji odlučuju (Đilas je pričao nikad demantovanu priču da je on ušao u parlament kao deo Aleksićeve kvote a odjednom je prerastao u jednog od jednakih). Ponoš je kasnije prozivao ove iz Biram borbe da su se predomislili što na poziv Vučića, što na poziv patrijarha, što na poziv Hila, što je jedan u nizu domaćih tračeva. Mislim da BGD ponovo ne bi bio osvojen, a SSP je napravio nekoliko diletantskih poteza (npr. neizlazak u Nišu a izlazak u NS), plus što je Đilas k. od političara a sumnju na njegovu saradnju sa Vučićem bacaju i neke organizaciono-menadžerske brljotine koje ne bi trebalo da pravi neko ko ima ozbiljan biznis (nametanje svog stava, neposobnost da se zaista vodi koalicija ako se proglašavaju najvećima u njoj, neposobnost organizovanja posmatračke ekipe, "pad" aplikacije...), dakle nisam njihov fan ali nisu ni ostali bajni&sjajni. Iskreno, mislim da su svi iz opozicije u nekom trenutku šurovali sa vlastima, što se radi i u drugim zemljama ali kod nas je kritična situacija i to nije normalno.
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 8 minutes ago, Barkley#34 said: Ispravi me ako grešim, najpre je potpisan sporazum sa ProGlasom da će se zahtevati bolji uslovi, pa je deo opozicije odlučio da to pogazi (PSG drugi put), pa je organizovano glasanje na kome je presudio glas fakin' Parandilovića, koji je na sumnjiv način postao jedan od onih koji odlučuju (Đilas je pričao nikad demantovanu priču da je on ušao u parlament kao deo Aleksićeve kvote a odjednom je prerastao u jednog od jednakih). Ponoš je kasnije prozivao ove iz Biram borbe da su se predomislili što na poziv Vučića, što na poziv patrijarha, što na poziv Hila, što je jedan u nizu domaćih tračeva. Mislim da BGD ponovo ne bi bio osvojen, a SSP je napravio nekoliko diletantskih poteza (npr. neizlazak u Nišu a izlazak u NS), plus što je Đilas k. od političara a sumnju na njegovu saradnju sa Vučićem bacaju i neke organizaciono-menadžerske brljotine koje ne bi trebalo da pravi neko ko ima ozbiljan biznis (nametanje svog stava, neposobnost da se zaista vodi koalicija ako se proglašavaju najvećima u njoj, neposobnost organizovanja posmatračke ekipe, "pad" aplikacije...), dakle nisam njihov fan ali nisu ni ostali bajni&sjajni. Iskreno, mislim da su svi iz opozicije u nekom trenutku šurovali sa vlastima, što se radi i u drugim zemljama ali kod nas je kritična situacija i to nije normalno. Ne sećam se detalja i ne mogu da te ispravim ili da potvrdim, ali sećam se da glasovi jesu bili na klackalici. Bilo kako bilo, ako se neko zalaže za demokartiju, onda poštuje volju većine. Ne mogu da sudim o ishodu izbora jer ne znam koliko bi ljudi izašlo i kako bi se branili glasovi, što zavisi delom i od samih učesnika na izborima. Ipak, da koalicija nije razbijena, šanse bi bile velike, a ako smatraju da izbori nisu bili regularni, onda lepo treba da napuste gradsku skupštinu. Izborni uslovi nisu bili sjajni, ni najmanje, ali za njih je potrebno izboriti se. 1
Henry Chinaski Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Darko said: Što reče @fancy - jedna lista. To je pokušavao i Navalny u Rusiji, zato je i ubijen jer su Putin i zločinci oko njega znali da ih čeka pad ako se svi ujedinje protiv njih. Inače, autogol Marinike. Mozak na ispašu. Mala digresija. Navalny to nikad nije pokušavao, plus i da jeste, ta lista bi uzela 20%, najoptimističnija prognoza. A Marinka fula gol, za golom u zadnje vrijeme. Počevši od štrajka gladju, pa do droge sa likom Vučića, i sad ovo. Malo previše, da bi bila slučajnost...
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Mina D. Harker said: E, neka pojedem vnogo po 10. put ako i kad budem glasala na sledećim izborima, ali sve ovo vaše birkanje (podsjeća me na onu narodnu (?) priču o braći Manićima) može samo da znači Vučićev ostanak na vlasti još jedno 20 godina dok ova opoziciona garnitura ne poumire ili se penzioniše - a i mi s njima. 2 hours ago, fancy said: I'm out iz te priče. Daj mi listu, jednu po mogućnosti i glasaću ko god da je na njoj. Glasaću i ja za tu jednu listu na kojoj se nalaze i SSP sa Marinikom (ako budu), jer viši cilj. Samo ne volim da neko pokušava da nas pravi budalama (kao da sns nije dovoljan), a njoj ovo nije prvi gaf.
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pretpostaviću da je poenta sa Sidni Svini to da nema loše reklame, bitno je da se o reklami priča. To mi je jedino "normalno" (ne stvarno normalno) objašnjenje ove zavrzlame, da je kontroverzan tvit plasiran upravo da bi SSP ostao relevantan. Alternative su da rade za vlast ili da je Marinika Tepić potpuni imbecil, što su mi za sada prejake tvrdnje. Što se studenata tiče, ovo leto treba što pre da prođe pa da se veća masa uključi, ovi što su toliko entuzijastični da vode profile tokom raspusta ne mogu biti sasvim normalni.
Plavi Dres Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Na temu šurovanja sa režimom, uvek treba podsetiti da je i rektor Đokić, za koga mi se čini da će biti nosilac studentske liste, na položaj došao upravo zahvaljući podršci SNS-a. Naravno da režim može jedino da se promeni, ako neko promeni stranu. I nemam problem sa tim, ali to ne znači da su svi iz opozicije dogovralai sa režimom, kao što ne znači da su ovi "neukaljani" članstvom u strankama sve od reda moralne gromade. Reče mi inače jedan profesor pre nekog vremena- kad vidim koga moji studenti predlažu za listu, pre bih glasao za Mariniku Tepić. Iz iskaza vam je jasno da ni o Mariniki nema dobro mišljenje. Naravno ovo što je sad uradila jeste gaf, van sumnje. 6
Molina23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Plavi Dres said: Na temu šurovanja sa režimom, uvek treba podsetiti da je i rektor Đokić, za koga mi se čini da će biti nosilac studentske liste, na položaj došao upravo zahvaljući podršci SNS-a. Naravno da režim može jedino da se promeni, ako neko promeni stranu. I nemam problem sa tim, ali to ne znači da su svi iz opozicije dogovralai sa režimom, kao što ne znači da su ovi "neukaljani" članstvom u strankama sve od reda moralne gromade. Reče mi inače jedan profesor pre nekog vremena- kad vidim koga moji studenti predlažu za listu, pre bih glasao za Mariniku Tepić. Iz iskaza vam je jasno da ni o Mariniki nema dobro mišljenje. Naravno ovo što je sad uradila jeste gaf, van sumnje. Šurovanje je blaga reč, jer je sad uslovno naš. Direktno učešće u BNV, sramno sklanjanje Ivanke Popović sa dr Sinišom, upravni odbor FKCZ itd. Mutan je Dovlica toliko da ga odmah treba preventivno skinuti čim studentska pobedi, da nam ne odradi prof dr Koštunica manevar. A to je jedino što će kartel bojsi i tražiti od nove vlasti. https://nova.rs/vesti/drustvo/koja-ja-uloga-novog-rektora-u-beogradu-na-vodi/ Plot twist: prvi komentar na ovu vest pre 4 god glasi - gde su studenti 😄 1
Recommended Posts