McLeod Posted yesterday at 03:58 PM Posted yesterday at 03:58 PM 25 minutes ago, мајор јосип said: Da su mediji nebitni ne bi ovaj gledao da ih drži sve. Većina njegovih glasača ponavlja identične rečenice koje čuju baš preko tih medija i propagandnih glasila. Ne ponavljaju te recenice, vec recenice iz kafane, njive, i drugih tradicionalnih srpskih kvalitetnih mesta za druzenje. Ovo dole Vasino je dobar primer. 5 minutes ago, DJ_Vasa said: To je idealno za DB, koja zna kako se takve priče puštaju. Ne znam da li se svi sećaju 1999. i čuvenih bajki o 'lokatorima' i o tome da je avijacija u Albaniji uništila ne znam koliko američkih aviona. Čak i od normalnog sveta se moglo čuti da su to čuli od kolega, prijatelja ili rođaka, koji su se pozivali na ljude koji rade u vojsci i policiji. Upravo te kolege, prijatelji i rođaci su radili za DB i ubeđivali su one koji imaju poverenja u njih, a takvi su iskreno verovali u pomenute vesti i prepričavali ih dalje. Hajde da zamislimo da na Pinku i Svinjformeru govore o SNS-u ono što govore o studentima. Verujem da za dve nedelje ni najsitniji šraf u njihovoj mašineriji ne bi smeo da ode ni hleb da kupi. Upravo tako, mediji su tu sekundarni. Sto se drugog dela tice, oni to vec ne smeju. Ali do ovog budjenja nismo dosli zbog toga sto su nas mediji osvestili, nego sto nam je dokurcilo. Ti i danas imas one koji protestuju protiv Vucica pa pricaju CNN1 i strani placenici, imaju oni neku agendu sigurno zasto ovo rade, a to jedini medij koji prenosi proteste. Ljudi na "nasoj" strani to pricaju. 2 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Bas bi se stotine hiljada ljudi sakupilo u par hiljada kafana i svi smislili svoje verzije kako je Vucic zapravo super a mediji su odjednom postali sranje. Postoji razlog zasto je jedan od ciljeva u uspostavljanju autokratije uvek i svuda kontrola medija. Zato sto su diktatori mahom psihopate, to moze biti jedan od olaksavajucih elemenata, ali nije potreban. Evo ti Milo ledjenda, najduze na vlasti u Evropi, apsolutno nikada nije imao potpunu kontrolu medija. Imao je "svoje" i "njihove" medije. I to sto su postojali opozicioni mediji mu nista nije smetalo da vlada maltene 30 godina. Vucic je nebitan, bitno je kako je on nasao mesto u srpskom folkloru. Na to uticu mediji, ali nije kljucno, kljucna je iskrivljena percepcija naseg the naroda, mediji tu mogu da podgreju, ali nisu kljucni. A percepcija se oblikuje lako na nacin na koji sam vec pisao, da se ne ponavljam, tu je kanal nebitan. Fejsbuk, kafana, njiva, posao, bitno je samo da neko "pametan" otkrije "istinu koja se krije od nas". I uvek smo mi potlaceni jer smo opasni za najmocnije narode, jer imamo potencijal, lepi i pametni, al nas drze pod cizmom. I onda kad ti to neko "objasni" - voila. Kompleks vise vrednosti cuci u milionima ljudi u Srbiji. Vucic je samo ekstrem, ali odlican predstavnik tih masa.
Kooineeperk Posted yesterday at 04:08 PM Posted yesterday at 04:08 PM Najvise se sablaznim kada neko pomisli da ovo moze da se dobije bez neobrazovanih seljaka, uboge sirotinje, apoliticnih likova, znacajnijih manjina... Da ce ovo neko aktivno urbano gradjanstvo da sve resi samo i da predstavlja neku vecinu. I sve to, bez podrske nekih medija, veceg broja politickih organizacija. I onda kad se to izmeri na izborima i shvati se da toga ima tek, lupam, 3% e onda ce da bude "Kakva nam je Srbija, kakvi smo mi to ljudi, treba nas jebati, odoh ja odavde..." i slicno, a gotovo da prstom nisu mrdnuli (ako tu ne racunamo kuckanje na forumima i drustvenm mrezama) da nesto urade, da povezu segmente... Bukvalno mi se povraca na to. Studenti, mladi, a kapiraju to sve. I ajde sto kapiraju, nego i rade na tome, ozbiljno su potegli i povukli mnoge segmente, rizikuju godinu dana svog zivota... 1 1
DJ_Vasa Posted yesterday at 04:10 PM Posted yesterday at 04:10 PM 5 minutes ago, McLeod said: Upravo tako, mediji su tu sekundarni. Sto se drugog dela tice, oni to vec ne smeju. Ali do ovog budjenja nismo dosli zbog toga sto su nas mediji osvestili, nego sto nam je dokurcilo. Ti i danas imas one koji protestuju protiv Vucica pa pricaju CNN1 i strani placenici, imaju oni neku agendu sigurno zasto ovo rade, a to jedini medij koji prenosi proteste. Ljudi na "nasoj" strani to pricaju. Na toj 'našoj' strani se nalaze i kuso i repato, sa sve nedavačima, ruSSofilima, marksistima, nacošima, zapadomrziteljima, antivakserima i ostalom menažerijom koju trpimo. Ne znam šta oni misle o N1, ali računam da kada je u celom svetu svima stalo da koliko-toliko drže medije ili da bar obezbede objektivnost koliko je to moguće, možda to i nije tako nebitna sitnica.
McLeod Posted yesterday at 04:10 PM Posted yesterday at 04:10 PM 2 minutes ago, Kooineeperk said: Najvise se sablaznim kada neko pomisli da ovo moze da se dobije bez neobrazovanih seljaka, uboge sirotinje, apoliticnih likova, znacajnijih manjina... Da ce ovo neko aktivno urbano gradjanstvo da sve resi samo i da predstavlja neku vecinu. I sve to, bez podrske nekih medija, veceg broja politickih organizacija. I onda kad se to izmeri na izborima i shvati se da toga ima tek, lupam, 3% e onda ce da bude "Kakva nam je Srbija, kakvi smo mi to ljudi, treba nas jebati, odoh ja odavde..." i slicno, a gotovo da prstom nisu mrdnuli (ako tu ne racunamo kuckanje na forumima i drustvenm mrezama) da nesto urade, da povezu segmente... Bukvalno mi se povraca na to. Studenti, mladi, a kapiraju to sve. I ajde sto kapiraju, nego i rade na tome, ozbiljno su potegli i povukli mnoge segmente, rizikuju godinu dana svog zivota... Ko je to ikada rekao, bar na ovom forumu? Ja sigurno nisam.
MarkoKep Posted yesterday at 04:14 PM Posted yesterday at 04:14 PM 14 minutes ago, McLeod said: Ne ponavljaju te recenice, vec recenice iz kafane, njive, i drugih tradicionalnih srpskih kvalitetnih mesta za druzenje. Ovo dole Vasino je dobar primer. Kakva crna kafana, većina tih ljudi, penzionera, ne izlazi iz kuće i jedini prijatelj im je televizor. 3
McLeod Posted yesterday at 04:14 PM Posted yesterday at 04:14 PM 1 minute ago, DJ_Vasa said: Na toj 'našoj' strani se nalaze i kuso i repato, sa sve nedavačima, ruSSofilima, marksistima, nacošima, zapadomrziteljima, antivakserima i ostalom menažerijom koju trpimo. Ne znam šta oni misle o N1, ali računam da kada je u celom svetu svima stalo da koliko-toliko drže medije ili da bar obezbede objektivnost koliko je to moguće, možda to i nije tako nebitna sitnica. To je potpuno druga prica, mediji bi u normalnom drustvu trebalo da imaju obrazovnu i informativnu ulogu, drzava bi trebalo da bude servis gradjana, a drustvo okrenuto progresu. To u ovakvim drustvima gde je sve izvitopereno nije bitno.
Kooineeperk Posted yesterday at 04:14 PM Posted yesterday at 04:14 PM 1 minute ago, McLeod said: Ko je to ikada rekao, bar na ovom forumu? Ja sigurno nisam. Nisam ciljao na tebe, niti na nekog sa foruma, mada sa nekim stavovima ne odudaras od takvog poimanja stvari, na primer eto to oko medija. Ali daleko od toga da si to ti, pisao sam generalno. To sto imas jedan stav koji se moze pripisati takvima ne cini te takvim u celini (mada, razna ucitavanja sam dozivljavao na forumu i sam).
мајор јосип Posted yesterday at 04:23 PM Posted yesterday at 04:23 PM 24 minutes ago, McLeod said: Ne ponavljaju te recenice, vec recenice iz kafane, njive, i drugih tradicionalnih srpskih kvalitetnih mesta za druzenje. Ovo dole Vasino je dobar primer. Ne kreću iz kafane priče da neko hoće da otcepi Vojvodinu ili da su studenti nacisti ili da imaju i studenti koji žele da uče. A znam ljude koji su te stvari pričali. 4
McLeod Posted yesterday at 04:24 PM Posted yesterday at 04:24 PM Evo vam najbolji primer nebitnosti medija - Rio Tinto. Pored sve propagande drzavnih medija i njihovi su dobrim delom protiv. "Nasi" mediji nisu uradili gotovo nista za osvescivanje naroda, ne jer nisu pokusali, nego ono sto su radili nije imalo uticaja. To je krenulo kao borba ljudi u tim predelima protiv rudnika koji ce im promeniti zivot. Nastavilo se kao svetska zavera protiv Srba i novi nacin zlog zapada da nas unisti. Hoce da nam spale zemlju, a onda da u praznu Srbiju nasele migrante (koji ce na tu spaljenu zemlju pohrliti, ali logika nikada nije bila njihov prijatelj). U ovoj zemlji kad je neko lopov, on se snasao. Kad je neko ozbiljan kriminalac, velica se njegov kodeks. Te stvari nisu egzoticne da bi se borio protiv njih. Ali ako zli zapad hoce da nas zatre na neefikasan, ali nov nacin, kad se digne kuka i motika, zapamtice oni Srbina! Prica o medijima vam je najklasicniji coping mehanizam. Necete da priznate sebi da su ljudi siromasni duhom, glupi, zli. Nego ih prevario mangup lreko Pinka i Informera i isprao im mozak. Takvi se mere jednocifrenim procentima 4 minutes ago, мајор јосип said: Ne kreću iz kafane priče da neko hoće da otcepi Vojvodinu ili da su studenti nacisti ili da imaju i studenti koji žele da uče. A znam ljude koji su te stvari pričali. To je samo podgrejan sentiment preko medija koji vec postoji, ali je jako prizeman cak i za glupake, pa se nije sjajno primio.
nemanjaol Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Na temu one rasprave od juče Ono sto se kaze +1000 15 3 1
quentin Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 2 hours ago, McLeod said: Slusacemo radio Slobodnu Evropu kao za vreme bombardovanja. Zar nije Tramp ono nešto krenuo da ih gasi?
мајор јосип Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Al Meče eto uzmi Rio Tinto. Da svi mediji su protiv ne bi bilo ni ovih 20-30% ili koliko ih ima što podržavaju. Mediji kroje javno mnjenje, kroje koje su stvari u fokusu, koje opcije se isturaju, koje se pljuju, koje se ignorišu i koje su bitne. Kako je eto onaj Pavlović postao poznat Pa nije se pričalo po kafanama nego po medijima. Itd. I sad tamo neka baba zna da je on dobar student koji hoće da uči. 5
DJ_Vasa Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 40 minutes ago, McLeod said: Evo vam najbolji primer nebitnosti medija - Rio Tinto. Pored sve propagande drzavnih medija i njihovi su dobrim delom protiv. "Nasi" mediji nisu uradili gotovo nista za osvescivanje naroda, ne jer nisu pokusali, nego ono sto su radili nije imalo uticaja. Pa ne glasaju oni za Rio Tinto, već za SNS. Ne verujem ni da bi glasali za povećanje poreza, da zdravstvo loše funkcioniše, za smanjenje plata i penzija, za visoke cene goriva, za poskupljenje struje itd. Svemu ovome što sam nabrojao bi se protivili svi, bez obzira na to da li su za vlast ili ne. A ovi prvi to ipak tolerišu. Glasaće oni koji imaju direktne koristi, ali i oni koji razmišljaju ružičastim televizorom i šarenim novinama. A ovih drugih baš i nije malo. 1
Smrtokapa Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) Većini ljudi, i to vrlo dobroj većini, mediji neće promeniti fundamentalne stavove. Mogu im promeniti mišljenje oko nekog pitanja koje im nije zaista suštinski bitno. I to ne važi samo za Srbiju. Ako tako posmatramo ovaj problem, Mek je sasvim u pravu. Ipak, postoji izvestan broj ljudi koji nije toliko investiran u politička i društvena zbivanja, oni "neopredeljeni" i "neodlučni", gde mediji mogu biti taj tas na vagi zbog koga će se opredeliti. I još jedna stvar - mediji propagandom mogu ubediti ljude da je određena politička opcija baš ta koja se bori za isto ono za šta se oni zalažu. Primera radi, da se Vučić bori za Kosovo, iako u stvarnosti Vučiću puca ona stvar za Kosovo. A kada su pata karte i kada je tesno (uzmimo, primera radi, skorašnje poljske predsedničke izbore ili srpske izbore 2012), to malo može značiti mnogo, može biti onaj teg koji će da pretegne na terazijama i promeni sudbinu jedne zemlje. Edited 22 hours ago by Smrtokapa 6
Perkos2 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Kad nisu bitni mediji ajde za promenu da šest meseci kritikuju svaki potez psihopate, da pišu o štetnim ugovorima o lopovluku, huliganima pa da vidimo rezultate na sledećim izborima 5
Barkley#34 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 27 minutes ago, Smrtokapa said: Ipak, postoji izvestan broj ljudi koji nije toliko investiran u politička i društvena zbivanja, oni "neopredeljeni" i "neodlučni", gde mediji mogu biti taj tas na vagi zbog koga će se opredeliti Mislim da debelo potcenjujemo broj ljudi koji nije posvećen političkim dešavanjima na svakodnevnoj ili svakosarnoj bazi. Čak mogu da budu opredeljeni, ne treba im propaganda nego samo da pogledaju vesti ili Kesića ili da "prelistaju" par portala, čisto da budu u toku, a ponekad i da posvete malo više pažnje nekom tekstu ili video materijalu. Kao što mene zanima da povremeno pogledam pregled kola premijer lige i da bacim pogled na tabelu i rezultate, a nemam nikakvu želju za kilometarskim analizama, podkastima ili da redovno gledam mečeve. Takvi ljudi će ostati bez izvora informacija, dakle nikakve propagande nego samo običnog pregleda dešavanja. Neko će potražiti alternativne izvore, neko će potpasti pod propagandu jer nema šta drugo a navikao je da jednom dnevno prođe kroz vesti a neko će jednostavno upasti u mrak jer neće verovati Pinku ali neće znati šta se dešava. 6
Volter Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Kukavica je dobro znao da je lako manipulisati jednom ne tako malom delu Srbije. Mediji su glavni razlog što taj deo ljudi ga smatra božanstvom. U pitanju je psiho, osim što želi da vlada i u najmanjoj mesnoj zajednici, želeo je da ima kontrolu svakog medija. Ta šizofrena i napadna kampanja je čak uticala i na onaj pametniji deo, pa su mnogi digli ruke od svega uvereni da se ništa više ne može promeniti sve dok se nisu pojavili studenti. Ovo o čemu piše Mek će se možda desiti u skorijoj budućnosti kada mediji neće imati toliki uticaj.
Molina23 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 2 hours ago, nemanjaol said: Na temu one rasprave od juče Ono sto se kaze +1000 Ovu sliku treba štampati za majice 28.06. Ge ni ja lno. 2
Čvarkov Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago "Kamion propao kroz asfalt u beogradskoj Ulici gospodara Vučića" 1 5 1 1 2
Div Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Volter said: Ovo o čemu piše Mek će se možda desiti u skorijoj budućnosti kada mediji neće imati toliki uticaj. Mediji će se menjati, kao što su se menjali i dosad, uvek će neko pokušavati da ih zloupotrebi, ali informacija će uvek biti značajna, mediji prenose informaciju, čistu ili zapakovanu u celofan, priča da nisu značajni mediji, svako može sam da se informiše, je Mekova konstrukcija jednaka po istinosti tvrdnji da škole nisu bitne, svako može sam da uči. 9
Volter Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne mislim da neće biti značajni, ja sam samo izdvojio Mekov deo komentara o tome da mediji nisu imali uticaj na popularnost Vučića. E na taj uticaj sam mislio u budućnosti jer kao neko ko je vidovit, vidim da će sve manje ljudi pratiti medije, vidim i da svet ide ka...ajd neću da vas deprimiram.
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago to sto neki od vas misle da mas mediji i dalje oblikuju javno mnjenje je posledica vasih godina i babla. Od ove studentske mase na ulicama preko tva se informise jednocifreni procenat i on sve vise pada. Televiziju gleda populacija koja je 65+ predominantno ali njima mozak ne treba dodatno da se ispira. Drustvene mreze i okruzenje imaju nemerljivo veci uticaj od tradicionalnih medija.
Volter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Pa mi pišemo o jednom delu Srbije koji nije mali i na koji mediji imaju uticaj. 5 minutes ago, McLeod said: posledica vasih godina i babla. Hvala Mek što si mi dao rešenje, ovo drugo gledaću da promenim, al ovo prvo, prc, a voleo bih. Spoiler
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Koliko mediji nisu bitni ja da nisam naisao na pokojni forum B92 i sad ovde....Bio bih totalno suprotnog stava po pitanju svega. Da kao sto kaze Mek moze se svako informisati samo sto 70% Srba to nece vec ce da gledaju u TV. Ili ako hoce oni se informisu tamo gde bi potvrdili svoje stavove. 1
Volter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Predsedniče, Novi Sad te neće: Svi Vučićevi propali pokušaji da organizuje miting na mestu tragedije i užasa sa pečatom SNS https://nova.rs/vesti/politika/predsednice-novi-sad-te-nece-svi-vucicevi-propali-pokusaji-da-organizuje-miting-na-mestu-tragedije-i-uzasa-sa-pecatom-sns/ Ako ga i bude pravio, biće sigurno kontramitinga. 1
Recommended Posts