Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, DJ_Vasa said:

Koji je ovo šljam...

Ja razumem da je neko siromašan, što nije sramota, ali da se proda za oko 1500 dinara u ovoj robi je odvratno. Vidim da ovaj sa snimka puši, a tih 1500 dinara potroši za 3-4 paklice. Koliko đubre treba da bude da nečiju sudbinu upropasti za jednu kesu jeftinih proizvoda? Hajde da se prodao za traktor ili bar televizor pa da čovek razume jer je u pitanju sirotinja, ali ovo je dno dna.

Oni ne vide to kao ti, vec misle da ih je drzava prevarila. Da parafraziram Cercila, najbolji argument protiv demokratije je razgovor sa prosecnim biracem.

• Like 2
Posted (edited)

Mnogi od njih su sa golemim intelektualnim mukama, ne mogu oni Vaso shvatiti to o čemu ti pišeš. Imam takve i u familiji, u jednom trenutku mi ih čak bude i žao. Dolaskom Kukavice na vlast se najbolje mogla videti inteligencija mnogih. 

Edited by Volter
  • Like 6
Posted

Ništa novo neću reći, opšte je mesto, ali nije zgoreg ponoviti. Kad čovek godinama živi na rubu ili ispod nivoa elementarne egzistencije, kad ti je normalno da u kući nemaš ni pristojno kupatilo ni grejanje preko zime, onda te sistem pretvara u životinju. A životinja saterana u ćošak je spremna na sve za puko preživljavanje, i da jede svoje saplemenike ako treba. Glasanje za 4 kg nečega je ništa u tom mikrosvetu socijale. 

Ova jeziva država i bolesni sistem sve rade na tome da milione ljudi drže u statusu životinje i da to i ostanu do smrti. Već ih imamo u više generacija. Ovi jadnici su samo broj, zato don't blame the player, blame the game. Studenti to kapiraju vrlo dobro. 

• Like 17
Posted

U Za opozicija dosla do kompletnog paralelnog izbornog spiska koje je navodno SNS govedo bacilo u kontejner...

https://nova.rs/vesti/politika/zajecarci-blokirali-ulaze-u-opstinu-posto-je-naprednjak-bacio-biracki-materijal-u-kontejner/

Sledi blokada Opstine...

Ne mogu da se otmem utisku da je SPS ekipa sve ove rabote radila sa vise stila i umeca nego ovi lokalni Vucicevi maloumnici... Kralj negativne selekcije.

• Like 11
Posted
2 hours ago, DJ_Vasa said:

Koji je ovo šljam...

Ja razumem da je neko siromašan, što nije sramota, ali da se proda za oko 1500 dinara u ovoj robi je odvratno. Vidim da ovaj sa snimka puši, a tih 1500 dinara potroši za 3-4 paklice. Koliko đubre treba da bude da nečiju sudbinu upropasti za jednu kesu jeftinih proizvoda? Hajde da se prodao za traktor ili bar televizor pa da čovek razume jer je u pitanju sirotinja, ali ovo je dno dna.

Tuzno je da ti nemas tuzilastvo koje bi reagovalo

Jbt javno na tv kazes da su ti obecane pare za glas

Ko to isplacije, iz kog fonda nikoga nije briga

• Like 4
Posted

Nisam sve procitao ali za ono sto jesam po zakonu ne pada biracko mesto.

Gledam ono BM gde su navodno svi glasali od kuce.

Jel moguce da 10-15 ljudi iz BO nije primetilo tu gresku(koja je tehnicke prirode vrt upisali broj ukupnih glasaca koji su isasli)

Toliko o prici svake god kako su obucili clanove BO i sl i uvek ista prica

Posted
1 hour ago, DJORDJE said:

Oni ne vide to kao ti, vec misle da ih je drzava prevarila. Da parafraziram Cercila, najbolji argument protiv demokratije je razgovor sa prosecnim biracem.

Znam da na to drugačije gledaju, baš kao što i lopov gleda na ono čime se bavi. Kada čujem da neki lupetaju kako AV daje penzije, plate i slično, kosa mi se diže na glavi. Šteta je što takvima ne oduzimaju poslovnu sposobnost ili što za biračko pravo nije osnova IQ, ali ne postoji idealan sistem.

1 hour ago, Volter said:

Mnogi od njih su sa golemim intelektualnim mukama, ne mogu oni Vaso shvatiti to o čemu ti pišeš. Imam takve i u familiji, u jednom trenutku mi ih čak bude i žao. Dolaskom Kukavice na vlast se najbolje mogla videti inteligencija mnogih. 

Videla se ta inteligencija i ranije. Domanović je početkom ovog veka napisao Vođu, a imalo je šta da ga motiviše.

59 minutes ago, Molina23 said:

Ništa novo neću reći, opšte je mesto, ali nije zgoreg ponoviti. Kad čovek godinama živi na rubu ili ispod nivoa elementarne egzistencije, kad ti je normalno da u kući nemaš ni pristojno kupatilo ni grejanje preko zime, onda te sistem pretvara u životinju. A životinja saterana u ćošak je spremna na sve za puko preživljavanje, i da jede svoje saplemenike ako treba. Glasanje za 4 kg nečega je ništa u tom mikrosvetu socijale. 

Ova jeziva država i bolesni sistem sve rade na tome da milione ljudi drže u statusu životinje i da to i ostanu do smrti. Već ih imamo u više generacija. Ovi jadnici su samo broj, zato don't blame the player, blame the game. Studenti to kapiraju vrlo dobro. 

Koliko se sećam onoga što sam učio iz istorije, nekada su se i robovi bunili. U jugoslovenskim ratovima su ljudi gubili sve što su imali, ali su uspeli da stanu na noge. Ima i onih koji su iz razvaljene kuće otišli da rade sve i svašta po inostranstvu bez osnovnog znanja jezika, pa danas lepo žive. Nadam se da ne moram da nabrajam dalje.

3 minutes ago, srlepajce said:

Tuzno je da ti nemas tuzilastvo koje bi reagovalo

Jbt javno na tv kazes da su ti obecane pare za glas

Ko to isplacije, iz kog fonda nikoga nije briga

Čujem da su tražili da tužilaštvo reaguje. Ako se dobro sećam, postoji mogućnost da se kasnije tužioci gone zbog nepostupanja, ali bih molio da ovo potvrdi neko ko se razume u materiju.

Posted
2 hours ago, DJ_Vasa said:

Koji je ovo šljam...

Baš sam ovo komentarisala sa nekim poznanicima sa levice. Dosta je bilo da se nalaze opravdanja "sirotinji" jer glasaju za nenadležnog, zato što su socijalni slučajevi, nemaju dovoljno, teško im je itd. Mi ne pričamo o nekoj mesečnoj sumi na određeni period, koja bi im pomogla na duže vreme, već jednokratnoj "pomoći" od 3000 dinara + namirnice. Postoji dosta humanitarnih udruženja koja će pomoći za toliko, pa i više kome je to potrebno. Evo, ja ću im dati to isto, čak i više, samo da ne glasaju za njega. Na kraju dana, ovo jeste stvar ličnog izbora, moramo tako i da prihvatimo, bez traženja nekih opravdanja.

• Like 3
Posted
16 minutes ago, DJ_Vasa said:

Videla se ta inteligencija i ranije. Domanović je početkom ovog veka napisao Vođu, a imalo je šta da ga motiviše.

Ljudima sa intelektualnim mukama je nemoguće objasniti da je vođa slep i da vodi narod prema provaliji. 

Inače, koliko vidim nismo usamljeni što se tiče problema sa inteligencijom. Zaprepastim se kad vidim širom sveta koga narod bira, ludake, cirkuzante, idiote, šarlatane...

• Like 7
Posted (edited)

Bilo je predloga i da se opozicija otvori, bar ova najelitnija. Pošto Đilazz, Marinika, Aleksić i društvo nemaju nikakvu i ideju i pristup najsiromašnijima, a jelte žele što brži pad režima, prosto i jednostavno skupljate pare i otkupljujte Vučićeve robove. Odreknite se poslaničkih, vadite iz slamarica i tih firmica i pare na sunce za viši cilj. Na svako kilo dajte kilo i vi, 4 na 4. Uz obećanje da će dobiti i više odmah će im postati simpatični, džabe i Pink i Informer. Ma 40% da ih kupiš, on je gotov. Uz studentski aktivizam, udarac od koga nema odbrane. Samo treba malo iscimati članstvo van rada na tviteru i tiktoku, prašnjav je to posao jebigica.

Edited by Molina23
  • Like 7
Posted
32 minutes ago, DameTime said:

Baš sam ovo komentarisala sa nekim poznanicima sa levice. Dosta je bilo da se nalaze opravdanja "sirotinji" jer glasaju za nenadležnog, zato što su socijalni slučajevi, nemaju dovoljno, teško im je itd. Mi ne pričamo o nekoj mesečnoj sumi na određeni period, koja bi im pomogla na duže vreme, već jednokratnoj "pomoći" od 3000 dinara + namirnice. Postoji dosta humanitarnih udruženja koja će pomoći za toliko, pa i više kome je to potrebno. Evo, ja ću im dati to isto, čak i više, samo da ne glasaju za njega. Na kraju dana, ovo jeste stvar ličnog izbora, moramo tako i da prihvatimo, bez traženja nekih opravdanja.

Ima i ono što je neko pametan nazvao mentalna sirotinja. Nije bitno da li se neko prodao za deset ili hiljadu evra. Obojica su sirotinja, i to u glavi.

8 minutes ago, Molina23 said:

Bilo je predloga i da se opozicija otvori, bar ova najelitnija. Pošto Đilazz, Marinika, Aleksić i društvo nemaju nikakvu i ideju i pristup najsiromašnijima, a jelte žele što brži pad režima, prosto i jednostavno skupljate pare i otkupljujte Vučićeve robove. Odreknite se poslaničkih, vadite iz slamarica i tih firmica i pare na sunce za viši cilj. Na svako kilo dajte kilo i vi, 4 na 4. Uz obećanje da će dobiti i više odmah će im postati simpatični, džabe i Pink i Informer. Ma 40% da ih kupiš, on je gotov. Uz studentski aktivizam, udarac od koga nema odbrane. Samo treba malo iscimati članstvo van rada na tviteru i tiktoku, prašnjav je to posao jebigica.

Ne znam ko je to predložio, ali evidentno je da nema mozga. Pošto je u pitanju krivično delo, verujem da bi sudovi radili svoj posao i da bi Nelečeni skakao od sreće jer bi mu to vredelo više od deset Svinjformera.

18 minutes ago, Volter said:

Inače, koliko vidim nismo usamljeni što se tiče problema sa inteligencijom. Zaprepastim se kad vidim širom sveta koga narod bira, ludake, cirkuzante, idiote, šarlatane...

Nažalost, mnogi obrazovni sistemi u svetu su svedeni na obdaništa, bar kad su u pitanju osnovna i srednja škola. A ludake su nekada lečili, dok im danas povlađuju. Da živimo u nekom srećnom društvu, Nestorović bi nosio dugu belu košulju sa kopčanjem otpozadi ili prugasto odelo.

• Like 2
Posted

Što se tiče manjiskih lista, bilo je priče da će studenti u Novom Pazaru pokušati da nešto pokrenu, kada za to dođe vreme. Biće sigurno pod velikim pritiskom postojećih bošnjačkih stranaka koje su isto mafijaški ustrojene kao sns ali ko zna, možda nešto uspeju da urade. Takođe, možda se nešto pokrene i među Mađarima a bilo je priče i da su u DSHV prilično nezadovoljni što je Žigmanov saučesnik dok režim divlja prema Hrvatima. Videćemo.

19 hours ago, dali_man said:

Koliko se ja secam, 2000-te nisu postojali materijalni dokazi o kradji izbora, vec samo vrlo osnovana sumnja da su izbori, pre svega na Kosovu, pokradeni. Na kraju je izborna komisija morala da ponisti kompletne rezultate sa Kosova, ukljucujuci i legitimne glasove Srba koji su vecinski glasali za Slobu, kako bi formalno namakli pobedu Kostunici. 

Formalno je Ustavni sud poništio glasanje na Kosovu jer se tamo glasalo samo do 16h i tako rešio stvar. U realnosti, odlučujuća je bila činjenica da je odnos glasova bio tipa 2,4M prema 1,9M pa je bilo jasno svima na koju stranu se okrenula strelica i da je uzaludno boriti se protiv jasne većine.

19 hours ago, dali_man said:

Rezim ce pasti kada se bude dovoljno urusio iznutra. A urusavace se sve vise praznjenjem SNS kasice-prasice. Tako da, sve te price kako su strudenti morali da urade neznamsta kako bi ubrzali pad rezima je cisto palamudjenje i sviranje kurcu. Ne moze pre nego sto moze.

Slažem se sa poslednje dve rečenice. Mislim (tj. želim da verujem) da će se urušavati pre pražnjenja kasice jer bismo u suprotnom svi bili u velikom problemu jer bi otišla kasica svih nas. U suštini, dva su procesa u toku - prvi je taj da im pada čru podrška jer dobro znaju koji je odnos ulupanih para na one kojima su se samo prigodno zahvalili na vernosti prema onima koje su bukvalno morali skupo da plate. Cenim da je taj odnos gori nego ikada pre po njih a kao što je više puta primećeno ne možeš baš svima u zemlji da tako turaš u džep. Drugi proces je veliki rast broja imunih na te ponude i njihovo ignorisanje lažnih opoz. listi. Ovi nesrećnici iz lokalnih sns odbora, vajni pobednici, znaju sad dobro kakvi su im raspoloženje i podrška u komšiluku i ne mogu da im prosipaju priče o svom uspehu, kad su se sklonili uterivači. A to sad znaju u svim lokalnim odborima sekte, kao i u centrali i cenim da nisu srećni.

20 hours ago, dali_man said:

da, opet, koliko se ja secam, Causeskog su smakli, i preuzeli vlast, prvi esalon funkcionera ispod njega. Takoreci, njegov Sinisa Mali i Brnaba.

Po sećanju, u osnovi zavere su bili neki tada aktuelni ali i neki bivši visoki funkcioneri ali da su nakon prevrata svi iz tog prvog ešalona ostali bez visokih pozicija.

• Like 3
Posted
4 hours ago, DJ_Vasa said:

Koji je ovo šljam...

Jedino sto je ovde sramota, jeste tvoj komentar.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
10 hours ago, Red said:

:ajme:

Slucajno naleteh na Pinkov izvestaj o ovom intervjuu. Sve kao ovde gore, samo deo recenice o ocu isecen, nema ga. I to vrlo vesto, da nisam vec videla ovo gore, ne bih ni primetila. 

• Like 4
Posted
13 hours ago, DJ_Vasa said:

Koji je ovo šljam...

Znas sta je najgore?! Ovi ljudi uopste nisu svesni da cine krivicno delo, njima je sasvim normalno da trguju glasovima. 

• Like 9
Posted (edited)
11 hours ago, DJ_Vasa said:

Ima i ono što je neko pametan nazvao mentalna sirotinja. Nije bitno da li se neko prodao za deset ili hiljadu evra. Obojica su sirotinja, i to u glavi.

Da, no ja ipak mogu da razumem ako je neko ucenjen, prećeno mu je, ako je stvarno ugrožen egzistencijalno. Samo to opravdanje u 2025. godini nekako sve manje važi. Plus, paradoks je u tome što se ti ljudi koji zaista nemaju uglavnom neće prodati za flašu ulja i 3000 dinara.

Na temu izbora u Zaječaru, prenosim sa FB:

Blokirana je opština, vlast ne da uvid u izborni materijal na koji imamo pravo po zakonu, od juče su tamo ljudi u blokadi.

Pre sat vremena je stigla jedinica za razbijanje demonstracija, iz Niša i sa Banovog brda iz Beograda.

Edited by DameTime
  • Like 3
Posted
11 hours ago, Barkley#34 said:

Što se tiče manjiskih lista, bilo je priče da će studenti u Novom Pazaru pokušati da nešto pokrenu, kada za to dođe vreme. Biće sigurno pod velikim pritiskom postojećih bošnjačkih stranaka koje su isto mafijaški ustrojene kao sns ali ko zna, možda nešto uspeju da urade. Takođe, možda se nešto pokrene i među Mađarima a bilo je priče i da su u DSHV prilično nezadovoljni što je Žigmanov saučesnik dok režim divlja prema Hrvatima. Videćemo.

Smislen pristup. Bravo. 

Sve manjine imaju i svoju omladinu (da ne ogranicim samo na studente). Zasto ta omladina ne bi izasla samostalno s obzirom da u danasnje vreme, manjinske stranke koje imamo, i ove validne i one fejk, saradjuju sa huljom? To je skroz validno i ako se to ne dozvoli jasno je da je jedini razlog za to hulja i njegov strah.

• Like 2
Posted

Samo iz nase perspektive deluje da se neko prodao za 3k dinara, jer razumemo koliko to na kraju bude znacajno kad se sakupi dovoljan broj ljudi na taj nacin, i koliko ce da nas usere long term.

S druge strane, ti ljudi nemaju predstavu o bilo kakvoj siroj slici, iz njihove perspektive su dobili nesto a zauzvrat treba da zaokruze broj na papiru, vrhunski trade-off ako ne razumes nista dalje od toga. Sve i da nisu na ivici egzistencije, prihvatice ako nemaju predstavu cemu to vodi.

• Like 15
Posted

Ne mogu da osudjujem ove sto su se prodali za 3.000din. 

Uglavnom su to siromasni ljudi, sklapaju kraj sa krajem. Znaci im i 3000din pa jos ako ih ima vise u domacinstvu, to je mozda red velicine jedne bedne penzije koju primaju. Kazu da svako ima svoju cenu. Za njih je tih 3.000din mozda kao meni lupam 300.000din. Meni ni 300.000, ni 3mil dinara, ma nema tih para koje bi mi bile motiv da prodam svoj glas. Ali zaista. Ali ja zivim dobro, pa mi nikakva razlika ne znaci kao njima. Ekonomski aspekt aj' da kazem da razumem. 

Ali osim ekonomskog aspekta, sigurno je tu prisutan i socioloski aspekt, da ne kazem manjak intelekta, ili pravednije reci neobrazovanost i neobavestenost. Kad im to dodamo na ekonomski, donekle cak i opravdavam ove ljude. Samo sto postoje nacini kako ti ljudi mogu i taj svoj glas da fiktivno prodaju a da ipak glasaju po volji. Zaokruzi hulju, slikaj ako treba, precrtaj to sto si zaokruzio ako neces za njega, i zaokruzi onog za koga hoces da glasas - to je validan glas! Treba otici i edukovati ove ljude, raditi na terenu. Ako neko nesto ne zna - nauci ga - a ne da ga omalovazavas zbog neznjanja, neobrazovanosti... 

Tako da stvarno, ne mogu zaista da sedim u fotelji i osudjujem ove ljude... 

Osudjujem onoga ko im je to omogucio. Znamo ko je. 

• Like 4