Jump to content

Recommended Posts

Posted

- Ubrzali smo aktivnosti. Kosjerić je nakon dugo vremena dobio na značaju. Imamo još novih zahteva, kad smo bili s Aleksandrom Vučićem u Seča reci dobili smo još 20. Iz kabineta predsednika sam dobio poruku da su sva pitanja i problemi, sva pisma koje smo dobili u subotu u Seča reci smo rešili. Sve što su građani tražili predsedniku, sve je rešeno - istakao je Vučević tokom jučerašnje posete Kosjeriću za Informer.

Znači dobili su zahteve u subotu popodne a u utorak popodne sve rešeno.

I ovako efikasnu vlast hoćete da smenite obojeni izdajnici jedni?

Inaće Kurcoglavi je ovo izjavio ispod šatora na Informerovom eventu u Kosjeriću.

Posted (edited)
1 hour ago, NMX said:

Više su za izbore u Kosjeriću i Zaječaru uradili studenti i NGO sektor nego cela jebena opozicija zajedno. I znam, svi ćemo se složiti sa  ko im jebe mater, nek se sklone sada samo imamo problem što su oni tu, imaju mandate u skupštini još 2.5 godine, aktivni su politički činioci. I kao takvi, apsolutne su štetočine koje, posle one jučerašnje Marinikine epizode sasvim je jasno - svesno rade na štetu svog naroda. 

Neko objavi sliku koju jebenom search google by photo u dva klika možeš da proveriš da li je istina i mi sutra očekujemo da će takvi ljudi voditi državu.

Kosjerić i Zaječar će proći kao što su prošle ove Marinikine informacije. Ma koliko nebitni izbori bili (mala sredina), istovremeno imaju ogroman značaj jer dodatno mogu da zaljuljaju brod. I umesto da se apsolutno svaki resurs, dinar, čovek, aktivista stušti ka tim mestima, mi danas na svim naslovnim stranama imamo Marinikin centaršut u peterac za psihopatu na vlasti. Ceo SNS ne izlazi iz ta dva mesta a naši ako su jednom svratili, sve prepustili lokalnim mučenicima koji ionako žive pod SNS terororm i sada još ostavljeni sami. Mrš bre.

I mislim da je dosta više skandala na strani opozicije, i to 99% iz jedne stranke, da bi smo svi već morali da kažemo jasno i glasno da su i oni deo problema i da im u bilo kojjoj budućoj vlasti ne sme biti mesta. A u pičku materinu više.

Za razliku od Kosjerića gde studenti zajedno sa opozicijom, koju su podržali na izborima, učestvuju u kampanji, u Zajerčaru nisu politički angažovani. U Zaječaru imamo dve opozicione liste, ne vidim da su se nešto potrudili u kampanji, a možda i nema dovoljno informacija u medijima o njihovim aktivnostima. Na poslednjim izborima u Zaječaru ubedljivo je pobedio SNS, ali to je malo i posledica razočaranosti ljudi prethdnim dešavanjima. 2017. godine pobedio je Boško Ničić, tada je on bio neprijatelj naprednjacima, međusobno se pljuvali ali su brzo postali ortaci. 2021. pobedio je SNS zajedno sa Ničićem, ali je iznenadio onaj doktor koji je odbio orden od Kukavice, maltene se kleo da neće sa naprednjacima ali je i on brzo postao njihov ortak. Dobio je 30%. Evo ga sada opet se samostalno kandiduje. Problem u Zaječaru su i dve opozicione liste, čak i u ovakvom trenutku opozicija nije uspela da se dogovori, neki su bili za bojkot, neki samostalno da izađu. To dovoljno govori koliko je njima stalo, napravljena je zbrka. Nisam za Zaječar veliki optimista, ali bi i neka pobeda naprednjaka sa malom razlikom bio njihov poraz. Videćemo.

Edited by Volter
  • Like 4
Posted

Video sam da je neko okačio na FB istraživanje javnog mnjenja za Kosjerić (Profaktor Plus), prema kome su prognoze sledeće:

- Opozicija: 47%

- Kartel: 42%

- Ruska stranka: 2,2%

Ostali ne žele ili ne znaju da kažu, a takvih je 8,8%.

Ukoliko je istraživanje urađeno kako valja, rezultati zabrinjavaju. Pretpostavljam da ne moram da govorim o tome šta je kartel upropastio na svim nivoima, a u ovoj tabeli cela zajednička lista ima tek nešto ispod polovine. Ruska stranka je klasična podmetačina, a nije mi jasno koja budala i zašto bi glasala za nacionalnu stranku manjine koja tamo praktično ne postoji, ne računajući eventualne privremene boravke nekih Rusa koji su tamo privremeno. Poslednja grupa je najveća zagonetka, a tu su apstinenti i oni koji bi glasali za prve tri opcije, ali ne žele da se izjasne.

Moram priznati da mi ovo uopšte ne izgleda dobro.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, DJ_Vasa said:

Video sam da je neko okačio na FB istraživanje javnog mnjenja za Kosjerić (Profaktor Plus), prema kome su prognoze sledeće:

- Opozicija: 47%

- Kartel: 42%

- Ruska stranka: 2,2%

Ostali ne žele ili ne znaju da kažu, a takvih je 8,8%.

Ukoliko je istraživanje urađeno kako valja, rezultati zabrinjavaju. Pretpostavljam da ne moram da govorim o tome šta je kartel upropastio na svim nivoima, a u ovoj tabeli cela zajednička lista ima tek nešto ispod polovine. Ruska stranka je klasična podmetačina, a nije mi jasno koja budala i zašto bi glasala za nacionalnu stranku manjine koja tamo praktično ne postoji, ne računajući eventualne privremene boravke nekih Rusa koji su tamo privremeno. Poslednja grupa je najveća zagonetka, a tu su apstinenti i oni koji bi glasali za prve tri opcije, ali ne žele da se izjasne.

Ne znam šta očekuješ, Kosjerić je praktično selo, cela opština ima 10.000 stanovnika. Ako je u takvoj ruralnoj sredini njihov rejting tih 42% to je veliki pad. Na republičkom nivou bi bili ispod 40% sigurno.

• Like 8
Posted (edited)
25 minutes ago, DJ_Vasa said:

Al nije ni loše, mogu čak napisati da je odlično. :smiley53: Ne možemo mi ni očekivati ubedljivu pobedu, ne samo u Kosjeriću ili Zaječaru, nego i na parlamentarnim izborima. Ne samo zbog toga što će da kradu, imaju svu moć, nego što još uvek imaju i veliki broj simpatizera, veliki deo ljudi kojima je lako manipulisati. Najvažnije je pobediti. Milošević kad je izgubio tesno, vrlo brzo je na parlamentarnim izborima izgubio ubedljivo. Sličan scenario očekujem i sada.

Edited by Volter
  • Like 3
Posted
14 minutes ago, MarkoKep said:

Ne znam šta očekuješ, Kosjerić je praktično selo, cela opština ima 10.000 stanovnika. Ako je u takvoj ruralnoj sredini njihov rejting tih 42% to je veliki pad. Na republičkom nivou bi bili ispod 40% sigurno.

8 minutes ago, Volter said:

Al nije ni loše, mogu čak napisati da je odlično. :smiley53: Ne možemo mi ni očekivati ubedljivu pobedu, ne samo u Kosjeriću ili Zaječaru, nego i na parlamentarnim izborima. Ne samo zbog toga što će da kradu, imaju svu moć, nego što još uvek imaju i veliki broj simpatizera, veliki deo ljudi kojima je lako manipulisati. Najvažnije je pobediti. Milošević kad je izgubio tesno, vrlo brzo je na parlamentarnim izborima izgubio ubedljivo. Sličan scenario očekujem i sada.

Čak i ukoliko gledamo tako kao što obojica kažete, a što jeste sasvim legitimno i moguće stanovište, onih 8,8% su misterija, a mogu da izjednače ili prevaziđu rezultat. Ruska stranka lako može da bude tas na vagi, što je takođe loše. Sve ovo što sam napisao važi ukoliko sve bude papirološki čisto, tj. ako nema uvoza birača, dvostrukog glasanja ili ako ne glasaju mrtvi. O kupovini glasova ne bih ni da govorim.

Ako bude izjednačeno, sasvim je moguće i da će naprosto kupiti nekog odbornika ili da već imaju trojance koji će jednostavno glasati suprotno interesima liste i onda je pobeda uzaludna. A jedini mehanizmi koji su na raspolaganju su kontrola izbornog procesa i kampanja za opozicionu listu.

Posted

59 minutes ago, DJ_Vasa said:

Čak i ukoliko gledamo tako kao što obojica kažete, a što jeste sasvim legitimno i moguće stanovište, onih 8,8% su misterija, a mogu da izjednače ili prevaziđu rezultat. Ruska stranka lako može da bude tas na vagi, što je takođe loše. Sve ovo što sam napisao važi ukoliko sve bude papirološki čisto, tj. ako nema uvoza birača, dvostrukog glasanja ili ako ne glasaju mrtvi. O kupovini glasova ne bih ni da govorim.

Ako bude izjednačeno, sasvim je moguće i da će naprosto kupiti nekog odbornika ili da već imaju trojance koji će jednostavno glasati suprotno interesima liste i onda je pobeda uzaludna. A jedini mehanizmi koji su na raspolaganju su kontrola izbornog procesa i kampanja za opozicionu listu.

Ne znam zašto misliš da bi tih 8,8% nešto drastično promenili, sigurno nisu svi koji neće da se izjasne glasači SNS-a. Dovoljno je da samo 20-30% od tog broja budu glasači opozicije da bi opozicija pobedila.

Kako god, verovatno pričamo o brojkama koje je neko lupio na nekoj društvenoj mreži. Ne mogu da nađem nikakav zvanični dokument ovog istraživanja niti bilo kakav dokaz da agencija Profaktor plus uopšte postoji. 

• Like 1
Posted

Mariniki treba priznati da ima ličnu hrabrost, ali bez promišljenosti i političke mudrosti to je više mana nego vrlina.

Mislim da su poslije ovog gafa u SNS poslije dugo vremena imali razloga da otvaraju šampanjac.

Od ovih lokalnih izbora ne bih očekivao čuda. Svaki opipljiv rast opozicije bio bi zapravo dobar signal. 

• Like 3
Posted

Opština Kosjerić ima nešto više od 10.000 stanovnika. Od toga sama varošica nešto više od 2000. Ostali žive po okolnim selima, mestašcima, zaseocima itd. Ako nisam u pravu neka neko koriguje.
Juče gledam prilog na N1 kako studenti upravo obilaze takva sela..razgovaraju sa jednom babom i jednim dedom. Baba kaže da će da glasa za Vučića jer daje penzije i asfaltira. Dodaje da bi sve koji protestuju trebalo poslati na Goli otok. Baš tako je rekla.

Žena jednom nogom u grobu. Šta tu reći, šta ustvari očekivati? Pretpostavljam da zbog negativnih demografskih procesa takvi čine, ako ne večinu, onda značajni deo biračkog tela.

Hohštapler ne može da dozvoli da izgubi nijednu opštinu. Zna da bi to zaista pokrenulo lavinu..popustila bi mu brana potpuno i Izengard bi bio potopljen. Zato sipa i u Kosjerić i u Zaječar. I to nisu više oni bedni socijalni paketi,ne, ne..to je sada bela tehnika, laptopovi, još samo nisu krenuli da zidaju nove kuće.

Inače, nije tačno da nema opozicionih aktivista na terenu. Ima, i tamo su već danima. Posebno iz gradova i opština iz blizine. Nije baš da su lokalci prepušteni sami sebi.

Ponoviću da ovde samo Hulja može da izgubi. Za Zaječar nemam nikako dobar osećaj, za Kosjerić možda bolji. Za nas je uspeh ako izgubi procente i prednost koje je tamo ostvarivao.

Njegov pad će svakako biti serviran u velikim gradovima.

• Like 10
Posted
4 minutes ago, Drug Crni said:

Dodaje da bi sve koji protestuju trebalo poslati na Goli otok. Baš tako je rekla.

Pa ti stari nemaju buducnost a sto je najgore nemaju empatije prema mladosti.

Nazalost to je tako.

Sem izuzetaka ima ih al vecina ih je takva.

6 minutes ago, Drug Crni said:

Inače, nije tačno da nema opozicionih aktivista na terenu. Ima, i tamo su već danima. Posebno iz gradova i opština iz blizine. Nije baš da su lokalci prepušteni sami sebi.

I tu ti je glavni problem sto ti lokalni opozicionari nemaju prostora u medijima. Jbg. Ovako imas osecaj da opozicija nista ne radi a vlast razbija jer pokrivenost u medijima.

Kazace neko nemaju mediji toliki uticaj al kod ovih stvari su jako bitni.

Ne mogu ja iz Vojvodine znati sta se tacno desava na jugu(mogu al zato moram da kopam)...Dok za ovo drugo mi iskace i....

• Like 5
Posted

Bio je juče Nenad Gladić (poznat kao Gastronomad i Lepi Brka) na N1. On je faktički portparol opoziciono-studentske liste u Kosjeriću. U Zaječaru nijedna op.lista nije i studentska ujedno, i to treba uzeti u obzir.

• Like 1
Posted
29 minutes ago, Drug Crni said:

I očekuješ da postoji ikakva šansa kada u selo od 2000 ljudi dođu predsednik države, predsednik parlamenta i predsednik najveće partije u zemlji, pa onda i najpopularniji novinar, pa Šešelj itd. a sa naše strane dođu ljudi iz okolnih mesta koje lokalno stanovništvo zna kao tebe i mene što zna?

Moja poenta je da trenutno opozicija kurcu nema šta da radi, nema skupštine, nema protesta, bukvalno može da ide od avlije do avlije i da priča sa ljudima, da deli pakete (naravno da se neće takmičiti sa sektom koja deli sandučare zamrzivače ali da ubogi i propagandom opijeni narod vidi da ima i druga strana), da objašnjava, deli flajere. Bukvalno je selo od 2000 savršeno za takvu kampanju. Imaš baš malo posla. I to onda uzmu studenti a ti blejiš u Beogradu i daješ psihopati centaršuteve u peterac. Jebem im majku svima. 

I Kosjerić i Zaječar će biti ubedljive SNS pobede. 

• Like 5
Posted
1 hour ago, MarkoKep said:

Ne znam zašto misliš da bi tih 8,8% nešto drastično promenili, sigurno nisu svi koji neće da se izjasne glasači SNS-a. Dovoljno je da samo 20-30% od tog broja budu glasači opozicije da bi opozicija pobedila.

Kako god, verovatno pričamo o brojkama koje je neko lupio na nekoj društvenoj mreži. Ne mogu da nađem nikakav zvanični dokument ovog istraživanja niti bilo kakav dokaz da agencija Profaktor plus uopšte postoji. 

Video sam na više mesta i od ljudi koji su provereno antirežimski nastrojeni, a evo na brzinu koliko sam uspeo da nađem pomoću Googlea da ne bih linkovao FB jer ga nema svako: https://x.com/fucthesys/status/1929842583691268354/photo/1

Ako su rezultati tačni i uz ogradu iz prvog posta o tome da ono što kažem važi ako je istraživanje urađeno valjano, tih 80,8% mogu da budu i oni koji se stide da kažu da bi glasali za kartel jer su se prodali za televizor ili mikrotalasnu, apstinenti, ali i oni koji se plaše da javno kažu da su za opoziciju, a rade u nekoj državnoj firmi ili ustanovi.

Ne znam šta će biti u Kosjeriću, ali matematika je matematika.

Posted

Neću da padam u depru i ako se ne desi ništa u Zaječaru i Kosjeriću jer ga možda to gurne da pronađe mudanca među nogama i ipak raspiše izbore parlametnrane izbore a u tom slučaju on nema više tu logistiku koja može pokriti cijelu Srbiju. I za ova dva mjesta mu se klima a tu je upregao sve kapacitete.

• Like 6
Posted
1 hour ago, NMX said:

Verujem da će na kraju dobiti obe opštine i onda kreće šou Ludog Kralja Ibija po televizijama sa nazi frekvencijom, kad oslobodi ludaka iz sebe, koji je mesecima sputavan defanzivom u koju su ga stavili studoši.

Dakle, i ja mislim da dobijaju..ali ako to budu pobede sa 50-60%, a ne više 80%, onda ima šta da se bazira i na tome. Možda grešim?

• Like 3
Posted (edited)
3 hours ago, NMX said:

I očekuješ da postoji ikakva šansa kada u selo od 2000 ljudi dođu predsednik države, predsednik parlamenta i predsednik najveće partije u zemlji, pa onda i najpopularniji novinar, pa Šešelj itd. a sa naše strane dođu ljudi iz okolnih mesta koje lokalno stanovništvo zna kao tebe i mene što zna?

Moja poenta je da trenutno opozicija kurcu nema šta da radi, nema skupštine, nema protesta, bukvalno može da ide od avlije do avlije i da priča sa ljudima, da deli pakete (naravno da se neće takmičiti sa sektom koja deli sandučare zamrzivače ali da ubogi i propagandom opijeni narod vidi da ima i druga strana), da objašnjava, deli flajere. Bukvalno je selo od 2000 savršeno za takvu kampanju. Imaš baš malo posla. I to onda uzmu studenti a ti blejiš u Beogradu i daješ psihopati centaršuteve u peterac. Jebem im majku svima. 

Pa zapravo bi trebalo to da bude najveca sansa, kad dodju hostapleri da im asfaltiraju opet, a takodje dodju i deca koja su prepesacila celu Srbiju.

Samo glup i pokvaren glasa za SNS danas. Treba videti koliko ima glupih.

Ni u Kosjericu ni u Zajecaru nece pobediti SNS ako bude bilo kontrole. Ja u Kosjericu ocekujem bar 55% za opoziciju. U Zajecaru ne mora nista ni da se radi, tamo su pata karte pa su pata karte.

Edited by McLeod
Posted
10 minutes ago, McLeod said:

Ni u Kosjericu ni u Zajecaru nece pobediti SNS ako bude bilo kontrole. Ja u Kosjericu ocekujem bar 55% za opoziciju. U Zajecaru ne mora nista ni da se radi, tamo su pata karte pa su pata karte.

E jbg Mek... zar si morao?! 

• Ha-ha 2
Posted

Kosijerić jeste selo, ali je ubedljivo najjače u Srbiji što se tiče omladinske aktivnosti već jedno 30 godina. Od njihovih antirantih akcija, likovnih kolonija, kampova..... Kosijerci su uvek imali jako progresivnu i obrazovanu "urbanu" elitu, koju ni mnogi veći gradovi nemaju. Naravno, mnogi od njih su sad u Beogradu i po svetu, ali su itekako vezani za Kosijerić.

Elem, ko kod ima prilike neka ode na dan u Kosijerić, svašta tamo ima cele godine. Od umetnosti do dobre klope.

• Like 10
Posted

Mislim da su imali jednog od prvih opozicionih gradonačelnika (ako ne i prvog?) u Srbiji, u vreme SMrada. Inače, da ne ispadne odnosno da neko ne protumači da menjam stavove kako vetar duvne ili me neko kvotuje, ja sam još pre 7-10 dana ovde napisao da nisam optimista za ove izbore u Za. i Ko.

Ali neću biti ni defetista,jer se ipak radi o malim/manjim sredinama koje ipak na kraju odražavaju lokalne političke specifičnosti i ne mogu značiti trend za celu zemlju.

Posted
15 minutes ago, Drug Crni said:

Mislim da su imali jednog od prvih opozicionih gradonačelnika (ako ne i prvog?) u Srbiji, u vreme SMrada. Inače, da ne ispadne odnosno da neko ne protumači da menjam stavove kako vetar duvne ili me neko kvotuje, ja sam još pre 7-10 dana ovde napisao da nisam optimista za ove izbore u Za. i Ko.

Ali neću biti ni defetista,jer se ipak radi o malim/manjim sredinama koje ipak na kraju odražavaju lokalne političke specifičnosti i ne mogu značiti trend za celu zemlju.

Čak i da jeste tako, zašto je to bitno? Potpuno je normalno da osciliramo sa mišljenjem i osećajem u ovakvim situacijama. Nema ništa čudno ni u tome da u jednom danu prođemo različite faze, od vere do defetizma. :classic_smile:

• Like 1