Jump to content

Recommended Posts

Posted

Život nam se sastoji od čekanja boljeg sutra i sećanja na bolje juče.

Samo da nije ovog danas, sve bi bilo lepo.

• Like 2
  • Love 1
Posted

Evo sad kaze da ona devojka koja je pregazena kolima sama pokusala da se ubije a da onaj rom na pravdi boga lezi u zatvoru.

Jer je eto bezala od rulje blokadera...

• Ruke su vam krvave! 3
Posted

Zna setm da nisam vernik, nisam religiozan tip, ali ako postoje biblijski raj i pakao, bog i sotona onda je Vučić sotonin izaslanik na zemlji. Đavolji sluga. Nema drugog objašnjenja za takvo zlo..ne znam ni kako je uopšte moguće da iz nekog kulja onoliko zlo?

Eto, njegovo neljudstvo me asocira na sotoninog izaslanika. Tako ga zamišljam, tako ga vidim. Vučić je otelotvorenje toga.

• Like 6
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted (edited)

Mera posrnuca, dijagnoza ovog poremecenog drustva je oglas od koga mi se dize kosa na glavi:

4gPNx6o.jpeg

"Rashoduju" ziva bica?!

U normalnim zajednicama ovi psi odlaze u zasluzenu penziju sa svim beneficijama, sluzili su narodu i drzavi.

Pravdaju se da tako mora, da je to procedura?!

NE MORA! Menjajte tu nakaznu proceduru, ovu odvratnu, neljudsku formulaciju!

Sram da vas bude!

Sta se i ja cudim, kakva vojska, takva i "procedura"!

Zrela za rashod.

Crknite!

Edited by Pletilja
  • Like 3
  • Tuzno 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Vučić o reakciji na odluku Apelacionog suda o aktivistima: Bio sam ljut, ja sam samo običan čovek koji ima emocije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedna zemlja u svetu da je neko posle dva meseca izašao iz pritvora, a da je optužen za tako teško krivično delo - pokušaj rušenja ustavnog poretka Srbije i dodao da je zbog toga reagovao sa velikim gnevom na takvu odluku Apelacionog suda u Novom Sadu, jer je samo običan čovek.

"Veliki Lav Nikolaj Tolstoj je, osim što je bio veliki književnik, grandiozan književnik, bio veliki filozof, posebno u delu pravoslavne filozofske misli koje su strašno važne. Ali je rekao, između ostalog, jednu divnu rečenicu, parafraziraću je - nikada ne otkrivajte svoje snove, svoje tajne, svoje nade. Ako to učinite, teško ćete uspeti. Ja nisam blizu snage i uma velikog Tolstoja. Ja sam običan čovek koji ima emocije, koji uvek vodi računa o poziciji na kojoj se nalazi", rekao je Vučić za Pink.

https://n1info.rs/vesti/vucic-o-reakciji-na-odluku-apelacionog-suda-o-aktivistima-bio-sam-ljut-ja-sam-samo-obican-covek-koji-ima-emocije/

:lol_2:

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Pletilja said:

"Rashoduju" ziva bica?!

U normalnim zajednicama ovi psi odlaze u zasluzenu penziju sa svim beneficijama, sluzili su narodu i drzavi.

Pravdaju se da tako mora, da je to procedura?!

NE MORA! Menjajte tu nakaznu proceduru, ovu odvratnu, neljudsku formulaciju!

Sram da vas bude!

Sta se i ja cudim, kakva vojska, takva i "procedura"!

Zrela za rashod.

Crknite!

A šta je ovde problem? Termin? To se tako kaže odavno i za predmete i za životinje koje više nisu upotrebljive. Još iz vojske znam da se i životinje rashoduju, što podrazumeva da 'idu u penziju' ili da uginu.

Ne znam šta je problem sa procedurom jer je u pitanju javno dostupan oglas, baš kao i za one što imaju odgajivačnice.

Imaće nove vlasnike koji će platiti nekoliko stotina dinara, eventualno dve crvene i to je cela priča. Pretpostavljam da je to bolje od šinteraja.

Posted
10 minutes ago, DJ_Vasa said:

A šta je ovde problem? Termin? To se tako kaže odavno i za predmete i za životinje koje više nisu upotrebljive. Još iz vojske znam da se i životinje rashoduju, što podrazumeva da 'idu u penziju' ili da uginu.

Ne znam šta je problem sa procedurom jer je u pitanju javno dostupan oglas, baš kao i za one što imaju odgajivačnice.

Imaće nove vlasnike koji će platiti nekoliko stotina dinara, eventualno dve crvene i to je cela priča. Pretpostavljam da je to bolje od šinteraja.

Znam i ja za ovo i oduvek mi je bio gadan taj termin. Cuo sam da i zivotinje koje ne udome idu na eutanaziju iako su zdrave.

Jeste problem terminologija jer su to ziva bica. Drugo, povecali bi sanse da ih udome ako bi napisali malo humanije ovaj oglas, okacili sliku psa. Ovako je i nehumano i potpuno debilno.

• Like 7
Posted
53 minutes ago, DJ_Vasa said:

A šta je ovde problem? Termin? To se tako kaže odavno i za predmete i za životinje koje više nisu upotrebljive. J. Pretpostavljam da je to bolje od šinteraja.

"Jezik je ono mesto gde se generise i dogadja smisao i besmisao", Ludvig Vitgenstajn.

Toliko o znacaju formulacija.

Dobro kazete, "bolje od sinteraja" uz napomenu da nam se cela drzava i drustvo pretvorilo i sinteraj, ista logika, organizacija, svrha. Nisi upotrebljiv, crkni. 

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Clash said:

Leptejebo

Izgubio me je istog trenutka kada je rekao da ima 'drugara', nema sanse da bi se iko druzio sa ovom stokom.

A to sto je rekao da mu je 'drugar' bedna lopurda, to mi pak ima smisla.

Posted
7 minutes ago, McLeod said:

Znam i ja za ovo i oduvek mi je bio gadan taj termin. Cuo sam da i zivotinje koje ne udome idu na eutanaziju iako su zdrave.

Jeste problem terminologija jer su to ziva bica. Drugo, povecali bi sanse da ih udome ako bi napisali malo humanije ovaj oglas, okacili sliku psa. Ovako je i nehumano i potpuno debilno.

Birokratski jezik je takav kakav je i teško da će se promeniti u budućnosti. Ume da bude komplikovan i nezgrapan u svim zemljama, a ovi su dužni da se tako izražavaju. I obični oglasi za poslove, tenderi i slično u službenim listovima i konkurisma u listu Poslovi moraju da npr. radnika u računovodstvu navode kao „saradnika za računovodstveno-finansijske poslove”, čistač je „higijeničar” ili „radnik na održavanju čistoće” itd. Da je u pitanju privatna firma koja se bavi obezbeđenjem, mogli bi da napišu na FB stranici da ljupke kuce seniori traže topli dom i tako to, ali ovo je sasvim drugo, a državne službe tako funkcionišu. Ko je pravi ljubitelj će ih udomiti čak i da piše da jeftino prodaju odrtavele džukele i kerove.

Vidim da kučkari iz kruga dvojke čije pudlice ostavljaju kaku po Dorćolu i Kaleniću i ubeđuju ceo svet da su lutalice zapravo napušteni psi kukaju iz sveg glasa zbog tog rashodovanja, a imaju priliku da dobiju rasne pse za male pare.

Sve u svemu, kučkari će da kukaju oko jezika dok istovremeno pišu nekom kombinacijom srpskog i engleskog, zaboravljaće da pokupe kaku iz Kneza ili sa Terazija, a pravi ljubitelji će za male pare dobiti vučjake i šarplanince, pa makar i rashodovane.

Posted (edited)
5 minutes ago, Geronimo said:

A to sto je rekao da mu je 'drugar' bedna lopurda, to mi pak ima smisla.

+radi na crno u Nemackoj. He he

Opet laze kao stoka da bi opet provukao kako nisu vozili do Strazbura.

Nego na bitnije stvari:

Spoiler

image.png.8f9c4baea0532e496ce7202208c60a60.png

Edited by Don Dusko
Posted
23 minutes ago, Pletilja said:

"Jezik je ono mesto gde se generise i dogadja smisao i besmisao", Ludvig Vitgenstajn.

Toliko o znacaju formulacija.

Dobro kazete, "bolje od sinteraja" uz napomenu da nam se cela drzava i drustvo pretvorilo i sinteraj, ista logika, organizacija, svrha. Nisi upotrebljiv, crkni. 

Onda govorimo o društvu iz prošlog veka, a da budem precizniji, o JNA. Lično znam iz prve ruke za slučaj psa koji je službeno rashodovan na nekoj karauli kao štene, a uzeo ga je za sebe oficir koji je u papirima naveo da ga je rastrgao vuk. Vojna ustanova Karađorđevo je nekada imala ergelu, za koju ne znam da li i danas postoji, a rashodovani konji su prodavani nekim jahačkim klubovima, valjda za obuku dece. I oni su pisani kao rashodovani, ali nisu završili u kobasicama, već u jahačkim klubovima.

Posted
4 minutes ago, srlepajce said:

Haha

Ima još:

Kaja Kalas neće održati konferenciju za štampu sa zvaničnikom Srbije: Signali iz Brisela

Picula: Vučić ima sve bizarnije nastupe, jasno je da gubi kontrolu nad pojedinim segmentima u zemlji

Ova prva dva teksta znače da su stigla dva snažna diplomatska šamara, da se tako izrazim, a evo prilike da dobiju i treći:

„Koji ste vi levi faktor Evropske unije? Dalje ruke od Srbije“: Ana Brnabić odbrusila Toninu Piculi

Kaja Kalas ima visoku i važnu funkciju na nivou EU, dok je Tonino Picula „samo” izvestilac za Srbiju. U prvom slučaju je šamar došao sa mesta koje je otprilike kao ministar spoljnih poslova, a izražava stav EU, dok je u drugom sa mesta koje se bavi direktnim nadzorom. Biće veselo u diplomatskim krugovima.

Dodato naknadno pri spajanju postova:

Dok sam ovo pisao, vidim da je sada i ambasadorka Nemačke mnogo oštrija:

Ambasadorka Nemačke: Sudijama i tužiocima mora biti obezbeđen nezavisan rad, ne sme biti pritisaka

• Pumpaj! 1
Posted (edited)

Da, Kaja Kalas će se u Beogradu sastati sa predstavnicima vlasti, opozicije, studenata i civilnog društva i održati samostalnu konferenciju za štampu. Bez zajedničke konferencije sa Ćacijem Vrhovnikom

Zato večeras pizdi, cvili i plače po medijima.

Edited by Drug Crni
slovo