srlepajce Posted Sunday at 03:53 PM Posted Sunday at 03:53 PM 3 minutes ago, Constantin said: Graditeljsko investicione sposobnosti u "sadejstvu" sa aktuelnom vlašću ? Ne mislim na to 1
mrd Posted Sunday at 04:05 PM Posted Sunday at 04:05 PM 13 minutes ago, ras kass said: Umirem Nije video😂😂😂
ras kass Posted Sunday at 09:37 PM Posted Sunday at 09:37 PM Nije za sport, vise za ovde....ljakse 2 1
Drug Crni Posted Sunday at 09:45 PM Posted Sunday at 09:45 PM (edited) Rekao bih da bi ovo uradilo jedno 90% srpskih sportista. Edited Sunday at 09:46 PM by Drug Crni slovo
Poenter Posted Sunday at 10:39 PM Posted Sunday at 10:39 PM Ladno lik još igra, ja mislio neki revijalni meč.
tomas.hokenberi Posted Monday at 04:40 AM Posted Monday at 04:40 AM On 5/16/2025 at 11:28 PM, Red said: Постоји 83 и даље наравно. Ишла је преко Старог моста, сад кад су га затворили су је пребацили на Бранков, њу и још пар линија. Тамо је ионако био хаос, сад је тек лудница. Najveći problem su tramvajske linije koje sada idu preko mosta na Adi, pa putovanje traje 20 minuta duže, a autobuska linija 95 je sada opterećenija pošto samo ona + autobus 9A, koji je neredovan i redak, pokrivaju deo od ŽS Novi Beograd do Hajata. 12 hours ago, ras kass said: Umirem Jel ovaj što je pognuo glavu AV? 1
srlepajce Posted Monday at 05:49 AM Posted Monday at 05:49 AM Na nbg od delte ka savskom puno autobusa Mora da dovodi za standove
SteveFrancis#3 Posted Monday at 08:35 PM Posted Monday at 08:35 PM Jako dobar tekst. Ako izuzmemo sam uvod na koji imam amandmana, sustina pogodjena i vrlo kratko i jasno ogoljen zivac koji treba leciti. https://radar.nova.rs/misljenja/milan-st-protic-srpstvo-i-rusofilstvo/ 9 1
quentin Posted Monday at 09:31 PM Posted Monday at 09:31 PM 54 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Jako dobar tekst. Ako izuzmemo sam uvod na koji imam amandmana, sustina pogodjena i vrlo kratko i jasno ogoljen zivac koji treba leciti. https://radar.nova.rs/misljenja/milan-st-protic-srpstvo-i-rusofilstvo/ Da. Quote Primarna distinkcija između Istoka i Zapada nije u suprotstavljenim interesima na globalnom planu nego u političkom sistemu. U poimanju vlasti i državnih institucija. U prednosti individualizma nad kolektivizmom ili obratno. Drugim, i prostijim rečima, u pravu građana da se zaštite od samovolje vlastodržaca. Da li je narod suveren ili je sužanj? Bojimo li se vlasti ili nam ona služi? O tome se radi. O tome se oduvek radilo. Po svojoj čežnji za demokratijom, po uzastopnim pobunama u slavu demokratije, po nepristajanju na autoritarnost i po otporu prema represiji, Srbi su drugačiji od Rusa, čak i ako toga nekad nisu svesni. Po tom svom svojstvu, toj narodnoj odlici, Srbi pripadaju Evropi. Evropi i zapadnoj civilizaciji. Ovo bi trebalo da piše u programu bilo kakve političke grupacije koja želi da Srbiju povede u budućnost. 11 1
Chaos Is Me Posted yesterday at 10:28 AM Posted yesterday at 10:28 AM 13 hours ago, SteveFrancis#3 said: Jako dobar tekst. Ako izuzmemo sam uvod na koji imam amandmana, sustina pogodjena i vrlo kratko i jasno ogoljen zivac koji treba leciti. https://radar.nova.rs/misljenja/milan-st-protic-srpstvo-i-rusofilstvo/ Jedan od najboljih tekstova koje sam pročitao u skorije vreme, apsolutno pogođena dijagnoza što se vidi i iz komentara koje ostavljaju neuki nacionalistički splačinari. 11
Perkos2 Posted yesterday at 11:07 AM Posted yesterday at 11:07 AM Kakvo zlo je voditeljka jovana joksimović, davno su babe govorile "sneg je beo ali trnu ruke od njega" pored nje čak i jedan Bogoljub deluje kao humanista i razuman čovek 1
NMX Posted yesterday at 11:49 AM Posted yesterday at 11:49 AM MstP ima svoje bubice i neke wtf stavove (i sam je solidno sisao nacionalistička i crkvena vesla dobar deo karijere) ali mu se ne može oduzeti nestvaran dar za pisanje što ovaj tekst i dokazuje. Ogoljena manje više sva naša bolest. Ja samo i dalje mislim da je ovde, ta duboko ukorenjena rusofilija (ako ne računamo rendom Dragiše koje vole Putina i čekaju ga na Dunavu a nisu otišli dalje od Banje Koviljače a i oni su najvećim delom posledica) uvek a posebno sada bila sredstvo a ne cilj. Jer je udaranje narodu na nacionalni sentiment kroz prizmu bratskog naroda, pa još potlačenog od zlog zapada, zapravo uvek bila sigurica za svaku vlast (nemojmo ovde abolirati nijednu vlast, možemo samo da vidimo ko je više ili manje igrao na tu kartu). Nije nas i Rusa 200 miliona za džabe neko izmislio. Izmišljeno da bi se sva naša muka lakše primila i narod manje bunio kad i preostalih 195 miliona od tih 200 deli iste probleme. Sutra da godinu dana nema R od Rusije na bilo kojoj televiziji (ne pričam o trovačnicama poput onih rendom emisija na Happy nego inače, svuda) i da se narodu svesno plasira bilo šta drugo (EU, normalno), da vidiš kakvi bi bili rezultati. Nažalost, svakoj vlasti je to sredstvo (Rusija) savršeno odgovaralo za držanje korpusa birača, ne razumevajući da se na taj način pravi teško popravljiva šteta kako državi tako i narodu. 5
Clash Posted yesterday at 12:42 PM Posted yesterday at 12:42 PM Za sada samo glasina ali videcemo narednih dana. Sokolski dom u Novom Sadu,(stariji ga pamte kao Partizan) kao da pomalo tone pa je izgleda u najavi iseljavanje svega što tu ima. Inače u sklopu njega je i Pozorište mladih. Da li je problem SNS svemirski projekat podzemne garaže u centru NS koji se sveo na iskopanu rupu i ne znaju šta da rade dalje, ne znam. Ta rupa je udaljena na max stotinjak metara (ako ima i toliko) od Sokolskog doma a zgrade oko nje su već u problemu sa slaganjem tla i podzemnim vodama. Inače Sokolski dom je kulturno dobro i spomenik kulture. Tako da ćemo mi izgleda imati NS u vodi i to centar NS u vodi. Opet smo jači od BG. 3 1 1
Chaos Is Me Posted yesterday at 12:44 PM Posted yesterday at 12:44 PM 53 minutes ago, NMX said: Nije nas i Rusa 200 miliona za džabe neko izmislio. Ovo me podseti i na možda najgenijalniju lajnu u istoriji domaće muzike: "nas i bubarusa 200 miliona" 3
Henry Chinaski Posted yesterday at 01:11 PM Posted yesterday at 01:11 PM 25 minutes ago, Clash said: Za sada samo glasina ali videcemo narednih dana. Sokolski dom u Novom Sadu,(stariji ga pamte kao Partizan) kao da pomalo tone pa je izgleda u najavi iseljavanje svega što tu ima. Inače u sklopu njega je i Pozorište mladih. Da li je problem SNS svemirski projekat podzemne garaže u centru NS koji se sveo na iskopanu rupu i ne znaju šta da rade dalje, ne znam. Ta rupa je udaljena na max stotinjak metara (ako ima i toliko) od Sokolskog doma a zgrade oko nje su već u problemu sa slaganjem tla i podzemnim vodama. Inače Sokolski dom je kulturno dobro i spomenik kulture. Tako da ćemo mi izgleda imati NS u vodi i to centar NS u vodi. Opet smo jači od BG. Sva predstave i desavanja u pozoristu mladih su preseljena u naradno pozoriste ili otkazane od prvog juna. 1
Clash Posted yesterday at 01:16 PM Posted yesterday at 01:16 PM 1 hour ago, NMX said: MstP ima svoje bubice i neke wtf stavove (i sam je solidno sisao nacionalistička i crkvena vesla dobar deo karijere) ali mu se ne može oduzeti nestvaran dar za pisanje što ovaj tekst i dokazuje. Ogoljena manje više sva naša bolest. Ja samo i dalje mislim da je ovde, ta duboko ukorenjena rusofilija (ako ne računamo rendom Dragiše koje vole Putina i čekaju ga na Dunavu a nisu otišli dalje od Banje Koviljače a i oni su najvećim delom posledica) uvek a posebno sada bila sredstvo a ne cilj. Jer je udaranje narodu na nacionalni sentiment kroz prizmu bratskog naroda, pa još potlačenog od zlog zapada, zapravo uvek bila sigurica za svaku vlast (nemojmo ovde abolirati nijednu vlast, možemo samo da vidimo ko je više ili manje igrao na tu kartu). Nije nas i Rusa 200 miliona za džabe neko izmislio. Izmišljeno da bi se sva naša muka lakše primila i narod manje bunio kad i preostalih 195 miliona od tih 200 deli iste probleme. Sutra da godinu dana nema R od Rusije na bilo kojoj televiziji (ne pričam o trovačnicama poput onih rendom emisija na Happy nego inače, svuda) i da se narodu svesno plasira bilo šta drugo (EU, normalno), da vidiš kakvi bi bili rezultati. Nažalost, svakoj vlasti je to sredstvo (Rusija) savršeno odgovaralo za držanje korpusa birača, ne razumevajući da se na taj način pravi teško popravljiva šteta kako državi tako i narodu. Ovako se voli majka Rusija. Naravno, samo u Informeru. https://informer.rs/planeta/vesti/1018962/rusija-ukrajina-rat-rumunija 2
Don Dusko Posted yesterday at 03:33 PM Posted yesterday at 03:33 PM 1 hour ago, ras kass said: Zasto se cuti o ovome 1
berti Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Agresivni rusofili ovde su oni koji nikada nisu čuli za one velikane koje je St Protic naveo. Nista ne znaju o toj kulturi. Za njih su Lenjin , Staljin i Putin jedino sto znaju kao papagaji da ponavljaju. Ima jedan klip kada neka ćacijevka pita ko je taj Dostojevski. Danasnju Rusiju ne treba povezivati sa ljudima koji su postigli domete među najvecima u istoriji umetnosti, knjizevnosti, muzike... A to rade danasnji ćacijevci. To je radio i Zapad poistovecujuci danasnju Rusiju sa ovim velikanima, pa su skidali sa reprtoara Čajkovskog, zabranjivali predavanja o Dostojevskom...
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Kina i Rusija decenijama to mnogo efektnije rade cenzurišući skoro celokupnu zapadnu kulturu
berti Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Zato sto Kinezi i Rusi to rade, onda je prava stvar skidati Cajkovskog sa repertoara? Super, a moju biblioteku krasi desetak knjiga Knuta Hamsuna
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Druže pogrešno si sve shvatio. 6 minutes ago, berti said: Zato sto Kinezi i Rusi to rade, onda je prava stvar skidati Cajkovskog sa repertoara? Idalno i bezgrešno društvo i sitem ne postoje. Znači n.e.p.o.s.t.o.j.e. Idealan čovek bez greha n.e.p.o.s.t.o.j.i. SVAKO ima nekog putera na glavi i glupost u rukavu. Uvek. Ceo svet, a i nas kao ljudi koji BAR pokušavaju da imaju izbora, je uvek (bila i biće) samo borba za manje loše.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Slazem se, zato se ljudima sve vise sve gadi. Borba je samo za manje lose, za manju stetu koja kruzi svuda. Ljudi sa najvise putera na glavi odlucuju, oni sa najvise grehova kroje nam zivote. BBC EARTH ima sjajni serijal dokumentaraca u kojima Ben Fogle posecuje ljude po svetu koji zive u najsurovijoj divljini, sami ili sa porodicom. Tamo jedino postoji idealan sistem. Uglavnom su svi pobegli od danasnjeg surovog, vrlo nepravednog sveta. Vrlo cesto su tim begom spasili i produzili svoj zivot. To je neki i moj ideal, pobeci negde, kao sto veli Bora.
robespierre Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 14 minutes ago, berti said: Uglavnom su svi pobegli od danasnjeg surovog, vrlo nepravednog sveta. Svet je oduvek bio takav, samo još gori. Vremena u kojima je svet bio dobro mesto nikada nisu bila. 1
Recommended Posts