Nikola Posted Tuesday at 05:59 PM Share Posted Tuesday at 05:59 PM 8 minutes ago, fancy said: Kamo Goldberg da nam objasni prednosti nacionalne desnice ili tako nešto 🤔 (Beše ima neki novi nick?) Više volem vulina i žvalu nego devojku mladu da mi dadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted Tuesday at 06:00 PM Share Posted Tuesday at 06:00 PM 💪 10 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Tuesday at 06:03 PM Share Posted Tuesday at 06:03 PM (edited) 4 hours ago, Beonegro said: Institucijo moja 😍 P.S. objektivno zreli za penziju Ocatiočinskoga kad ovako baciš rebus,pa ja moram da mozgam "šta je pesnik hteo da kaže" 3 hours ago, nemanjaol said: Ljudi, ajde prvo polako. Sada kad je pala vlada se otvaraju naredni koraci, a ima više opcija. Ono što svi treba da rade je da guraju ka tome da se stvori ta prelazna vlada eksperata koja treba da stvori uslove za poštene izbore. Moram priznati da,do ovog dela posta,nisam uspevao da razumem šta si hteo poručiti u seriji postova. Sad je jasno i slažem se. Edited Tuesday at 06:03 PM by Drug Crni slovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted Tuesday at 06:07 PM Share Posted Tuesday at 06:07 PM 4 hours ago, McLeod said: Evo pedeseti put, mediji u Srbiji su nebitni, a zahtevi su formalno ispunjeni. Procesuiraju se (fakticki, sta ce sa tim biti je druga stvar) odgovorni za pad nadstresnice i Vucevic i gradonacelnik Novog Sada su podneli ostavku. Treba dobro precesljati dokumentaciju i videti sta tu fali. To da li izbori dolaze ili ne dolaze u obzir se ne pitamo mi, nego oni koji ih raspisu. Bojkot izbora vodi u jaci stisak i represiju, izlazak na iste daje legitimitet rusenju vlasti na ulici, sto je jako vazno. Iz cega sledi da je bojkot apsolutno najveca glupost. Posto su studenti izneli ovo na svojim plecima maltene sami, dobili su legitimitet da budu vodeca snaga na tim izborima. Naravno, ne mogu se oni kandidovati (bar ne vecina njih), vec treba stati iza ljudi u koje ce vecina ljudi imati poverenja. Posto opozicija nije uspela vise puta da dovoljno mobilizuje gradjane, a jos vise je fejlovala kada se radi o kontroli i branjenju izbornih rezultata, oni ne dolaze u obzir, tako da je Proglas vrlo logicno i ocigledno resenje. Dalje, decentralizovana organizacija poput studentske, gde se ne bi znalo ko ce da bude premijer, ko ministri bi takodje pomogla da SNS ispaljuje corke kao sa studentima i da se obesmisli njihova propaganda. Onda krece terenski rad, gde dosadasnja opozicija ima sansu za cistiliste, da angazuju svoju infrastrukturu i ide od mesta do mesta, obidje svaki Vucicev toponim, pije rakiju sa domacinima i otkinu mu koliko mogu, nadju ljude sa poverenjem (ili jos bolje studente iz tih mesta) da budu kontrolori kod kuce i Vucic pada. Vrlo prosto na papiru, samo treba biti spreman da se odupres pretnjama i ucenama. Studenti su to sada prosli, ocelicili su se, izgradili su svoju infrastrukturu i sada je vreme. Sve ovo bez izbora nema nikakvog smisla, jer nece oni naprasno poceti iz straha da rade ono sto treba da rade, svi treba da odu i da se procesuiraju, a to bez izbora ne moze. Sirijski scenario ovde nije moguc, odnosno moguc je ako hocemo i mi prvo gradjanski rat. Ovaj ce ode ako njegovi pioni pocnu da beze, a mogu da pocnu da beze samo ako vide da gube pozicije i da se otvaraju fioke, a to moze da se desi samo artikulisanjem dodatnih politickih zahteva kao legitimna snaga posle (pokradenih) izbora. Ne mislim kao vi, mediji ce uvek biti osnovno pitanje demokratije jer su, bukvalno, oruzje za oblikovanje javnog mnjenja, citaj - glasaca. Pominjete studente, Proglas, sta je sa vama, srednjom generacijom? Studenti su uradili vise od svih nas zajedno, u Proglasu su stari ljudi, pred prvima je zivot ukojem treba da budu odgovorni prvo prema sebi, pred drugima - nista, dokle ce srednja generacija da se krije iza pomenute dve kategorije? Nekako, srednja generacija bi i da stisne i da pusti, cak i sad, kad su im deca ocitla lekciju? Zalosno ali u svim onim "damama u najboljimm godinama" i gospode u izvesnim godinama" koji govore u mikrofon na protestima vidim vise hrabrosti nego u celoj opoziciji i srednjoj generciji koja se necka, oce kaki, nece kaki. Dosta, bre, sa izgovorima. PS Beskrajno sam tuzna, umire mi babatetka, 94 godine, srce slabi iz dana u dan, odlazi neko ko mi je donosio svet na svojim dlanovima, veliki svetski putnik...besna sam, tuzna, ocajna....prastajte ako kevcem i ujedam... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Tuesday at 06:09 PM Share Posted Tuesday at 06:09 PM (edited) Novi Sad rula... Možda je nekada ranije i bilo nešto slično kada je reč o broju okupljenih i intenzitetu protesta u NS, ali ja se toga ne sećam. Možda Novosađani pamte nešto slično, jer su oni ipak kompetentniji od nas koji gledamo iz drugih gradova šta se tamo dešava (Jogurt revolucija - stop, tad su pokupili ljude iz cele Srbije i sa Kosova da dođu u NS) Ali kapa dole... To je ono što nam treba. Edited Tuesday at 06:15 PM by Nek grmi jako 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted Tuesday at 06:16 PM Share Posted Tuesday at 06:16 PM 15 minutes ago, mare80 said: 💪 "Topić himnu nije pevao" oduvek uz narod 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted Tuesday at 06:28 PM Share Posted Tuesday at 06:28 PM 38 minutes ago, fancy said: Kamo Goldberg da nam objasni prednosti nacionalne desnice ili tako nešto 🤔 (Beše ima neki novi nick?) Desnicari su smecari po samoj orijentaciji. Uvek bilo i bice. 1 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Tuesday at 06:34 PM Share Posted Tuesday at 06:34 PM https://n1info.rs/vesti/opozicija-saglasna-u-poruci-vucicu-ne-razmisljajte-o-izborima/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted Tuesday at 06:42 PM Share Posted Tuesday at 06:42 PM 29 minutes ago, Nek grmi jako said: Novi Sad rula... Možda je nekada ranije i bilo nešto slično kada je reč o broju okupljenih i intenzitetu protesta u NS, ali ja se toga ne sećam. Možda Novosađani pamte nešto slično, jer su oni ipak kompetentniji od nas koji gledamo iz drugih gradova šta se tamo dešava (Jogurt revolucija - stop, tad su pokupili ljude iz cele Srbije i sa Kosova da dođu u NS) Ali kapa dole... To je ono što nam treba. 3.10.2000. otvaranje mosta Duga je ujedno bio veliki protest protiv Miloševićevog režima. Ogroman broj ljudi od centralne pošte pa sve do keja je izašlo na ulice. Nekada je postojao i snimak,pokojni B92 je puštao na svom informativnom kanalu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Tuesday at 06:55 PM Share Posted Tuesday at 06:55 PM Čini mi se da je ovo iz policije, neko izgleda dotura info opoziciji. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Tuesday at 07:00 PM Share Posted Tuesday at 07:00 PM 5 hours ago, McLeod said: To da li izbori dolaze ili ne dolaze u obzir se ne pitamo mi, nego oni koji ih raspisu. Bojkot izbora vodi u jaci stisak i represiju, izlazak na iste daje legitimitet rusenju vlasti na ulici, sto je jako vazno. Iz cega sledi da je bojkot apsolutno najveca glupost. Posto su studenti izneli ovo na svojim plecima maltene sami, dobili su legitimitet da budu vodeca snaga na tim izborima. Naravno, ne mogu se oni kandidovati (bar ne vecina njih), vec treba stati iza ljudi u koje ce vecina ljudi imati poverenja. Posto opozicija nije uspela vise puta da dovoljno mobilizuje gradjane, a jos vise je fejlovala kada se radi o kontroli i branjenju izbornih rezultata, oni ne dolaze u obzir, tako da je Proglas vrlo logicno i ocigledno resenje. Dalje, decentralizovana organizacija poput studentske, gde se ne bi znalo ko ce da bude premijer, ko ministri bi takodje pomogla da SNS ispaljuje corke kao sa studentima i da se obesmisli njihova propaganda. Onda krece terenski rad, gde dosadasnja opozicija ima sansu za cistiliste, da angazuju svoju infrastrukturu i ide od mesta do mesta, obidje svaki Vucicev toponim, pije rakiju sa domacinima i otkinu mu koliko mogu, nadju ljude sa poverenjem (ili jos bolje studente iz tih mesta) da budu kontrolori kod kuce i Vucic pada. Vrlo prosto na papiru, samo treba biti spreman da se odupres pretnjama i ucenama. Studenti su to sada prosli, ocelicili su se, izgradili su svoju infrastrukturu i sada je vreme. Sve ovo bez izbora nema nikakvog smisla, jer nece oni naprasno poceti iz straha da rade ono sto treba da rade, svi treba da odu i da se procesuiraju, a to bez izbora ne moze. Sve ovo zvuči lepo, ali ne mislim da je realno. Ne zbog studenata i njihove sposobnosti, oni su dokazali da mogu da urade i organizuju stvari za koje niko drugi nije verovao da su moguće u ovom trenutku. Jednostavno u ovom momentu među protivnicima vlasti nema dovoljno vere da sns neće opet naći načina da pokrade izbore ako se uđe u tu igru. Većina ne želi da im "dozvoli" da se na taj način izvuku iz ove situacije i mogla bi da smatra izlazak na izbore za neku vrstu izdaje. Nije bitno da li je ova tvoja ideja pametna ili ne sama po sebi, već da li će biti percepirana kao pametna. Bez toga, neće ni moći da bude ostvarena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Tuesday at 07:04 PM Share Posted Tuesday at 07:04 PM (edited) 39 minutes ago, Klotzen said: Čini mi se da je ovo iz policije, neko izgleda dotura info opoziciji. Jedan od uhapšenih SNS batinaša bio na prošlogodišnjoj blokadi kada je napadan profesor Gruhonjić Edited Tuesday at 07:35 PM by 033zero330 Dodata slika. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted Tuesday at 07:05 PM Share Posted Tuesday at 07:05 PM @Clash 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leo Posted Tuesday at 07:06 PM Share Posted Tuesday at 07:06 PM Ima slika na kojoj je Vucevic u zagrljaju sa jednim od batinasa. Navode da je najbolji drug njegovom sinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted Tuesday at 07:10 PM Share Posted Tuesday at 07:10 PM (edited) 1 hour ago, Nek grmi jako said: Novi Sad rula... Možda je nekada ranije i bilo nešto slično kada je reč o broju okupljenih i intenzitetu protesta u NS, ali ja se toga ne sećam. Možda Novosađani pamte nešto slično, jer su oni ipak kompetentniji od nas koji gledamo iz drugih gradova šta se tamo dešava (Jogurt revolucija - stop, tad su pokupili ljude iz cele Srbije i sa Kosova da dođu u NS) Ali kapa dole... To je ono što nam treba. Ja u NS na proteste idem još od prvih smena u RTVu kad je zlo počelo svoju vladavinu. Ja ovako nešto ne pamtim, ni što se tiče brojnosti ni što se tiče energije, bilo je veličanstveno, 3 sata potpunog zadovoljstva. Nisam bio u petak pa ne mogu da dam procenu da li je bilo više tada ili večeras, ali definitivno najveći protestni skup u NS na kom sam bio. Takođe ne mogu da poredim sa petim oktobrom i tim periodom pošto sam tada protestovao po Rumi 😄 PS. Nadam se da prebijanje neće ostaviti nikakve ni fizičke ni estetske posledice po studentkinju Anu i da če današnji dan pamtiti samo po lepom...da je srušila premijera i gradonačelnika ❤️ Edited Tuesday at 07:15 PM by duško matić 11 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Tuesday at 07:11 PM Share Posted Tuesday at 07:11 PM Kod mene u kraju svaki dan sve veća buka posle 20 časova. Tačno se primećuje konstantno podizanje nivoa tog vida protesta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted Tuesday at 07:22 PM Share Posted Tuesday at 07:22 PM Ovaj je pogubio konce. Totalno pogrešam nastup, narod neće umiriti ovim pretnjama, naprotiv.Samo se ukopavaju dublje. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Tuesday at 07:22 PM Share Posted Tuesday at 07:22 PM Krenuo cirkus na tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Tuesday at 07:22 PM Share Posted Tuesday at 07:22 PM Preti ladno 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillam Posted Tuesday at 07:22 PM Share Posted Tuesday at 07:22 PM 'Niko nije iznad zakona' - A. Vučić, 2025. 1 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Tuesday at 07:23 PM Share Posted Tuesday at 07:23 PM Koliko sam cuo u prolazu kaze lik u Srbije se podupire nezakonito ponasanje. Pa mamu ti jebem naravno kada je kod tebe dozvoljeno sve a jos sta si ti radio kad si ti bio opozicija moronu jedan. Just now, freethrow said: Preti ladno Prestali lekici da deluju. Kreten. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted Tuesday at 07:24 PM Share Posted Tuesday at 07:24 PM Uzavrela radikalska krv 🥰 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted Tuesday at 07:24 PM Share Posted Tuesday at 07:24 PM (edited) Quote "Već danima i nedeljama traju napadi na stranačke prostorije SNS-a širom Srbije. Tako je bilo i prethodne večeri oko 3 i 4 ujutru, ista lica su pristupila žvrljanju stranačkih prostorija. Momci iz prostorija su izašli napolje, odgurnuli ih. Onda se dogodilo nešto skandalozno što ne razumemo i pre svega Miloš i Milan nisu razumeli a to je da su ti momci počeli ove da jure po ulicama Novog Sada i naneli povrede jednoj devojci. Ona je dobro, jedna intervencija je završena", objasnio je on incident u Novom Sadu. On je dodao da ne mogu d aprihvate da posle poziva na mir bilo ko to krši. "Jasno smo rekli da smo uvek spremni za razgovor, dok se nije dogodilo ovo u Novom Sadu. Opozicija je postigla veliki politički autogol skupom na Autokomandi", dodao je on. Znači prethodne noći bio je napad na njihove prostorije. I onda su izašli momci i odgurnuli ih i krenula je jurnjava. Opet pominje opoziciju i skup na Autokomandi, naravno, ne pominje da su studenti to organizovali, zna dobro šta najbolje prolazi kod njegovog biračkog tela. Što više njegovih nastupa, to bolje. Samo neka nastavi. Edited Tuesday at 07:26 PM by Volter 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Tuesday at 07:26 PM Share Posted Tuesday at 07:26 PM Obojena revolucija moj @Volter sreca pa ne sme vojsku na studente da posalje inace da moze izveo bi je ladno. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted Tuesday at 07:26 PM Share Posted Tuesday at 07:26 PM Preti ,preti. "Vecinska Srbija" kaze kulja...koja vecinska? Par hiljada hilugana, neke babe i dude i ovi nasilno dovedeni sluzbenici autobusima? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts