Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Nije Novak kriv, vi ste krivi što očekujete da bude nekakav generacijski spasitelj.

Kao što rekoh Srbi nemaju filozofiju, tj ako je imamo svodi se na loptanja i sportanja. I pridavanje nekakovog ispunjavajuceg znacaja sportu.

On je generacijski sportista, udarač loptice reketom. Nije ok praviti ga na lošeg momka samo zato što mi očekujemo da bude naš spasitelj, i nešto što on nije imao priliku ni da postane. Odraso medju svima nama, medju nama koji smo oportunisti, ljigavci, bez pravog koncepta društvene odgovornosti.

Lepo kaze Nemanja, daj da iskoristimo

lepo i ovo što je rečeno. Hoćete da babe i dede ne misle da smo nezahvalna i bahata omladina? Pa onda ne ganjajte Novaka za sve.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Tuzno 2

Ne treba da bude generacijski spasitelj, samo je smešno što toliko nema stav i što nije prevazišao tinejdžersku potrebu da ga svi vole. Imanje stava je nešto što ne očekujem samo od Novaka Đokovića, nego i od ljudi u svojoj neposrednoj okolini. 

Mogao je da prećuti, bio bi mnogo pametniji i manje licemeran.

• Like 7
  • Thanks 3

7 minutes ago, Utopista said:

Meni on ne treba ni najmanje. Isti peršun bi mi bio i da se nikada nije rodio...

Čak mislim da je više štete nego koristi doneo narodu.

Od mene samo još ovo.

FB-IMG-1734600292889.jpg

On nikada nije ni antivaksere podržao javno (iako je i dokazano da jeste jedan 😄 ) - on uvek ponavlja onu neku kako smatra da svako treba da odlučuje za sebe i ima svoje mišljenje. Isti neki nivo podrške kao i sad

• Like 3

Samo još ovo i od mene. 

Čitam na Twitteru, žena piše kako je razredna njene ćerke zapretila neopravdanim izostancima ako izađu na protest. Mala joj kupila sendvič i otišla na blokadu.

E to se zove imati jasan stav i ne plašiti ga da se iskažeš (a suočen si sa realnim posledicama). Te osobine ima devojčica od 16-17 godina, a odrastao čovek od 37 nema. Neka ide brat na terapiju da reši tu potrebu da ga svi vole, a mi ćemo se svakako boriti bez njega.

Što ne znači da ne možemo da ga prozovemo jer je beskičmenjak bez stava.

• Like 6
  • Love 2
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2

9 minutes ago, DameTime said:

Ne treba da bude generacijski spasitelj, samo je smešno što toliko nema stav i što nije prevazišao tinejdžersku potrebu da ga svi vole. Imanje stava je nešto što ne očekujem samo od Novaka Đokovića, nego i od ljudi u svojoj neposrednoj okolini. 

Mogao je da prećuti, bio bi mnogo pametniji i manje licemeran.

Pa dobro, to je on, brat na lebrona. O njegovoj suviśnoj potrebi da ga svi vole i da ga svi vide kao nekog cara nema potrebe sad pričati. To znamo već godinama.

Više mi je smešan narod sto ocekuje od njega da moze da ima nekakvo stanje empatije sa narodom i studentima. Worlwide selebriti koji zivi po hotelima… i tako 20 godina. Taj studirao nije za pocetak 😄 taj ne zna sta je zivot ovde, jer ga i ne i zivi da bi znao. Pored života svih nas je samo prošao.

Prenaivna su mi očekivanja da je on nekakav najpametniji lik, samo zato sto je pametan na terenu i najbolji je teniser.

• Like 6

Vidim da su svuda reakcije baš negativne, tako da sam možda ja u krivu, i možda smo već došli do nekog dosta zrelijeg stadijuma za društvene promene od onoga što sam ja cenio.

Pretpostavljam da ćemo ukoliko je to slučaj to uskoro i videti, možda već u subotu.

Ali ukoliko to nije slučaj i ukoliko ne postoji spremnost za neko veliko dešavanje naroda na ulicama onda i dalje mislim da je ovakva reakcija javnosti pogrešna.

Da ovaj Novakov potez dočekan pozitivno, to bi možda ohrabrilo još nekog od sportista da se oglasi, ovako čisto sumnjam.

Možda je i do toga što ja od njega kao ličnosti stvarno nemam apsolutno nikakva očekivanja i ovo što je rekao je totalno on brand za njega. Nije mogao da izdrži toliko prozivanje u komentarima pa je ipak rešio da se nekako oglasi.

Al kažem opet, da ja sedim u nekom studentskom štabu sada, ja bih ovo maksimalno iskoristio da prikažem kako je Nole rekao da su studenti u pravu, mislim da je to taktički mudrije. Osim ako stvarno nema tolikog potencijala za ulicu u ovom trenutku da studenti mogu sebi da dozvole da kažu, odjebi Novače ovo nama nije dovoljno.

• Like 4

5 minutes ago, BattleBender said:

Pa dobro, to je on, brat na lebrona. O njegovoj suviśnoj potrebi da ga svi vole i da ga svi vide kao nekog cara nema potrebe sad pričati. To znamo već godinama.

Više mi je smešan narod sto ocekuje od njega da moze da ima nekakvo stanje empatije sa narodom i studentima. Worlwide selebriti koji zivi po hotelima… i tako 20 godina. Taj studirao nije za pocetak 😄 taj ne zna sta je zivot ovde, jer ga i ne i zivi da bi znao. Pored života svih nas je samo prošao.

Prenaivna su mi očekivanja da je on nekakav najpametniji lik, samo zato sto je pametan na terenu i najbolji je teniser.

Ma ne očekujem ništa od njega, lik pliva u parama, više vremena provede van Srbije nego u njoj. Sve kul, samo nemoj da nam maže oči ovom patetikom.

@nemanjaol, moje mišljenje je upravo suprotno, ako se zadovoljimo ovim mrvicama Novakove podrške, kroz 10-15 godina će neko opet pokušati da nas jebe i iskoristi selebritije poput njega i Karleuše za nekakav uticaj. Zajebi to, treba mu pokazati gde mu je mesto, a ljubav prema sebi nek potraži na terapiji.

• Like 2
  • Thanks 1

Đoković nikad ništa nije loše pričao o nekom ili zaista zauzeo stav u nečemu osim tretmana nižerangiranih tenisera. On nikad nije komentarisao onaj događaj iz Australije kad su ga isterali npr.

Ovo što kažu nemanjaol i BB je suština. Antivakseri su tad prigrlili Đokovića kao njihovog iako lik nikad nije zvanično stao iza njih. To trebaju studenti da urade sad

• Like 7

14 minutes ago, BattleBender said:

Oni koji to od njega očekuju su mnogo puta videli njegov patriJotizam, pa očekuju da bude dosledan. Kada već toliko kenja da voli Srbiju, može to da izrazi i konkretno, a ne jeftinim pokličima.

Ne znam koliko sam kompetentan da o tome govorim jer od njega zaista ništa ne očekujem, ali računam da svako ko se zalaže za nešto treba to da pokaže i u praksi. Više bih cenio da otvoreno kaže nešto u stilu j*** se, ne zanimate me.

Koliko vidim, dosta se zakopao među obožavaocima, ali OK, to je njegova stvar. Daće mu čika Velja AV bonu, možda i sendvič sa lišćem i travom koji slobodno može da preživa u pauzi između veranja po piramidama i grljenja drveća.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1

Noletova poruka, ko jos uvek nije video:

Spoiler

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Salu nastranu, mislim da nema vremena za gubljenje i plakanje i da se moraju upotrebiti sva raspoloziva sredstva, pa bih ja tako na mestu studenata iskorpirao ovo i forsirao svuda, u medijima, na ulici, kod baba i deda  u poseti:

Србија има огроман потенцијал а образована омладина је њена највећа снага.

Znaci nisu Vu(cic+cevic+lin), i ostali politicari, nego forsirati da je Novak rekao da su studenti najveca snaga. 

• Like 3
  • Ha-ha 3

Umesto da se diskutuje o temi opet se razrađuje teorije o nečijoj ličnosti, dao neku izjavu koja nit šteti a može malo i da koristi i šta sad, smak sveta što nije to uradio kako su pojedinci želeli

ako su pravi i istrajni u svome studenti i đaci izguraće i bez podrške sportista, glumaca (njih se posebno plašim), pevača i pisaca, uostalom svaka ta grupacija može i sama da organizuje neki protest povodom situacije nastale nakon tragedije u Novom Sadu. Izađu i bolkiraju sportisti Slaviju, pevači Brankov most a glumci kod Arene auto put.

Ove objave"podške"po tviteru i tik toku su neozbiljne dok se mladi ljudi bore sa kapuljašima-batinašima na ulici, "više vredi Štimac Vlade nego napredne tri brigade"  

Edited by Perkos2
  • Like 1

"Mi smo najposećenija arena Evrope, mi smo najpopularnija arena. Beograd jeste košarkaški grad i Evropljani znaju da je ovo košarkaški hram. Kad je duplo kolo Evrolige ovde prođe 150.000 ljudi uz koncerte, a Bodiroga nije insistirao da Srbija, odnosno Beograd, bude domaćin fajnal-fora. Mi smo dali najveću ponudu u istoriji Evrolige. Srbija, ne Grad Beograd. Mogao je da insistira na tome da se evropska takmičenja ne sele na Bliski istok. To je smešno. Mene je lično razočarao kao funkcioner, a veliki je košarkaš. Ni u FIBA nije ništa uradio za Srbiju, tako da me ništa ne čudi", istakao je Grbović za "Informer".

Grbović je posebno ukazao na uticaj kompanije IMG, koja, prema njegovim rečim

Zanimljivo da krece pljuvacina SNS politrona po Bodirogi jer je dao podrsku stundentima.

https://www.b92.net/sport/kosarka/euroleague/87309/goran-grbovic-bodiroga-me-je-razocarao-insistirao-je-da-se-f4-evrolige-igra-u-abu-dabiju/vest

• Like 2

Ovaj srednji tvit je potpuno u pravu.

Napad na Vučića je napad na najutvrđeniji položaj ove vlasti. A šta se radi sa fortifikacijama? Zaobiđu se.

Sve vreme ide spin vlasti: ovo je protiv Vučića, Vučić je ispunio ili će ispuniti zahteve, Vučić odobrava ili ne odobrava, Vučić će da raspiše referendum o tome da li narod veruje Vučiću...

Vampir. Ne davati mu izvor hrane.

• Like 6
  • Thanks 1