ras kass Posted yesterday at 02:12 PM Share Posted yesterday at 02:12 PM (edited) Edited yesterday at 02:17 PM by ras kass Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Počeli su da š noževi sevaju. Ali srebrenica je problem, nemoj sad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 5 hours ago, DameTime said: Mnogo sam žalosna... Ovaj komentar čujem sa više strana poslednjih dana 😊 Odakle te ideje da će nešto da se odustane od nečega (npr expo) ako nekakva delegacija vidi blokade zbog protesta u gradu? Nije expo sutra a i blokade tj protesti nisu sa zahtevom da se skine oskar s vlasti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago Postoji prastari vic da je, kad su mu javili da je poginuo Krcun, prvo što je Tito rekao bilo, "ti boga, zar je već devet sati?" A ovo sa Gašićem je IMHO još jedna čista nameštaljka, odvraćanje pažnje od znamo svi čega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago A kad bi trebao da kaze koji su to uslovi ne bi znao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago Zanimljivo da podrška studentima državnih fakulteta stiže i od Univerziteta Union, a moje lično mišljenje je da su privatni fakulteti (ovakvi kakvi su u Srbiji) jedan od važnih faktora urušavanja sistema jer su štamparija diploma za akademiju mladih lidera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 7 minutes ago, Don Dusko said: A kad bi trebao da kaze koji su to uslovi ne bi znao. Jedva čekam da me baba sledeći vikend dočeka sa rečenicom zašto još uvek traju protesti 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 4 hours ago, NMX said: Ministar odbrane Bratislav Gašić imao udes (VIDEO) Krcun calling... Inače je Bata Santos već neko vreme baš na tankom ledu, u rodnom Kruševcu mu smenjuju sve ljude koje je postavio. Nadam se da ovo na Ibarskoj nije namerno nego da je slučajnost Hteo sam da pitam zasto su se Parizer i Keramicar razisli. 3 hours ago, mare80 said: Pa kruže priče da je zbog toga izbio sukob izmedju njega i Vučića ... Navodno je Gašić ispizdeo jer je računao na premijersko mesto,medjutim izvisio je. Vučić ga od tada sumnjiči da ovaj previranja u SNS odaje opozicionim medijima,a izgleda da je malo ogovarao šefa nekim stranim diplomatama ... Sada,kliko ima istine u tome ne znam,moguće je i da je to samo Vodjina paranoja ... A onda sam video ovaj post. Meni je arealno da je lik ocekivao premijersko mesto s obzirom da je lik koji je kompromitovan sa novinarkama koje cuce i helikopterom. Takodje je onako i ljakse. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 2 hours ago, shonke said: Odakle te ideje da će nešto da se odustane od nečega (npr expo) ako nekakva delegacija vidi blokade zbog protesta u gradu? Nije expo sutra a i blokade tj protesti nisu sa zahtevom da se skine oskar s vlasti. Ma nema šanse, expo funkcioniše na osnovu kandidature i potvrde te njihove komisije. Poprilično sam uvjeren da ne postoje nikakve dodatne potvrde, iako bih volio da je istina Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 33 minutes ago, 40Wins said: Meni je arealno da je lik ocekivao premijersko mesto s obzirom da je lik koji je kompromitovan sa novinarkama koje cuce i helikopterom. Takodje je onako i ljakse. Brate, pričamo o vladi u kojoj sedi jebeni Vulin .... Mislim da od 1805 do dana današnjeg nije bilo budala,moralnih nula i duduka kao ovih koji su prodefilovali kroz SNS vlade ... A raznih smo se bizarnih likova u našoj politici nagledali u ova dva veka ... 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Posle Brnabić svako može da bude premijer i neće biti najgori. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 11 minutes ago, Perkos2 said: Posle Brnabić svako može da bude premijer i neće biti najgori. Vučić: hold my beer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 13 minutes ago, Eddard said: Vučić: hold my beer! Vučić ili Vučević? Ima i ovaj drugi mogućnosti da se dokaže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Mislio sam na Vučića, da uvek može da postavi goreg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago https://www.instagram.com/reel/DDjo3vWozZY/?utm_source=ig_web_button_share_sheet Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago (edited) 3 hours ago, Eddard said: Mislio sam na Vučića, da uvek može da postavi goreg. Shvatam. I ja sam mislio da ne može da nađe većeg mamlaza za gradonačelnika Beograda od Vesića, ali kada pogledam onog bizgova Šapića, Vesić deluje kao gospodin čovek, iako sam ga smatrao teškim kretenom, a mišljenje mi se nije promenilo. Edited 16 hours ago by DJ_Vasa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 11 hours ago, Nicklord said: Mislim da je indiferentnost kod studenata skroz očekivana i razumljiva poslednjih godina. Bio sam i ja jedan do pre 10 godina a i posle radio nekoliko godina sa njima pre nego što sam pobegao 😄 Lakše je naći (relativno) normalan posao u stranoj firmi nego ranije, mnogo je lakše otići iz Srbije i mnogo njih nas i pobegne. Baš mi je iskočila na fejsu neka slika iz studentskih dana sa neke kućne žurke i nas 20 tamo, krenem da brojim i vidim da je 12 van Srbije sad. Generalno svi oni znaju gde žive, samo su u fazonu "neće to meni ništa" a to i SNS zna pa ih generalno nikad ni ne targetira direktno. E sad, ova nadstrešnica a i kasnije obračuvanje slanjem navijača i raznih debila je prešla tu granicu. Ono sto ovu generaciju studenata razlikuje od nase je ta sto imaju vise izbora. Mi smo jos odrastali u doba gde je 80% generacije fakultet zavrsavalo da se uglavi u neku instituciju, da l drzavnu, da l' "privatnu". Ukoliko sjebemoo stvari na faksu, nama je alternativa bila konobarisanje, branje malina, selidbe po amerikama i sl. Oni sad mogu da rade zilion online poslove, i da im startne plate budu onakve kakve bi im bile da zavrse neke fakultete. Pogotovo oni sa fakulteta, sa kojih se zavrsava kao nastavnik po srednjim skolama. I to je super. Na to dodaj da je upravo nasa generacija, srpski milenijalci, do absurda doveli apoliticnost. Do mere da je novoj generacije cool response na to da budu vise politicki upuceni. I to je super. Moj stav o ovom drustvu u kojem zivimo je takav da nama nema pomoci narednih 10 godina, tj da smo fucked up svi barem za jos 10-15 godina. Nema nam normalnog zivota. I to je Best case scenario. Tj da nas sutra preuzmu najsavesniji, najpametniji i najodgovorniji ljudi iz Norveske, Japana, Singapura, Koreje, N. Zelanda, i da nam vode drzavu. A to znaci da mislim da su i ove nove generacije fucked up. Kao sto smo i mi. Kao sto svi mi. Ne verujem da mogu da okrenu drzavu. To nije bas super, ali neka... Super je da skinemo ovu vlast. Mora da se krene u taj bolji zivot, koji moze da se desi za 10-15 godina. Iako, u slucaju da se sada skine ova vlast (nekako, nekad... uskoro) popirlicno sam ubedjen da ova lica sto vidimo na protestima, da ce 80% njih da budu isto ono sto su ovi, mi moramo da igramo all in na njih. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Sve generacije, svejedno da li se govori o studentima, radnicima, poljoprivrednicima, penzionerime, imaju razloga za nezadooljstvo, protest, pobunu, sporadično je i dolazilo do iskazivanja nezadovoljstva i protesta, možda ne i pobune, ali da bi se uzdrmala javnost, zabrinula vlast potrebno je više od nezadovoljstva i potencijala. Jedan upaljač sa 5 ml goriva može da zapali kuću, bure od 200 litara benzina može da stoji godinama u podrumu i da ne izazove požer ako nema varnice, varnicu može neko namerno, svesno da izazove i da usmeri plamen, može slučajno da se doodi i učini požar nekontrolisanim. Prošle godine su u šetnjama "Srbije protiv nasilj" izazvane, nažalost, sličnim povodom, učestvovali i studenti, ne organizovano ao sada, verujem da su upavo ti prošlogodišnji protesti, protiv nasilja i izborne krađe navele neke pametne glave da analiziraju zaštonije bilo željenog efekta i kako bi se valjalo organizovati i da zato sada imamo impreivan ali ne i dovoljan za konačnu pobedu, odziv i efekar na vlast. Pomenuo sam ranije poljoprivrednike i prosvetne radnike koji protesrtuju radi svojih esnafskih razloga ali otkad je ovo počelo ne propuštaju priliku da istaknu podršku studentima, ne traže više da im vučić ispuni zahteve već traže ostavke resornih ministara i premijera kao nadležnih i odgovornih pojedinaca, znaju oni da ni tim ostavkama ne bi dobili ništa ako dođu drugi, isti, ali znaju i da se tako potkopava temelj vlasrti, javljaju se pukotine, vadi cigla po cigla dok ne krene urušavanje pod sopstvenim teretom. Vidim sad i podršku neke grupe radnika iz Kolubare, ne znam koliko ih je koji broj kolega stoji iza njih, ali znaju ovi iz vlasti kad je Milošević konačno pao, devedesetih su redovno održavani štrajkovi zaposlenih u GSPu, bilo je nekoliko sindikata, nisu bili jedinstveni ali je uvek nešto tinjalo, sada je verovatno mnogo manje radnika, vozača naročito, i upoznato dapostoji sindikat, da postoje neka prava. Ostaje da se probude i druge branše, drugi sistemi, nerealno je očekivati veliki organizovan odgovor iz privatnih i stranih kompanija, opet ostaje nada ad se dignu zaposleni u javnom sektoru, oni koji su se dobrim delom zaposlili preko veze u vlasti, ali nije ni to nemoguće, i među njima je mnigo nezadovoljnih, kako reče Vučić, neki su nezadovoljni što su milioneri a ne milijarderi, neki, nije reao Vučić, jedva preživljavaju jer od njih se traži da rade i glasaju i budu srećni što imaju i to. Ko će sve to da pokrene, odale će doći varnica li plamičak do suvog lišća? Može odaklegod, i od studenata i od lokalnih aktivista i od sindikata, od uglednih pojedinaca, može i iz političkih stranaka, a može i od nekih novih pokreta, nekog kakv najavljuje Goran Ješić, neke Solidarnosti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago (edited) 17 hours ago, shonke said: Odakle te ideje da će nešto da se odustane od nečega (npr expo) ako nekakva delegacija vidi blokade zbog protesta u gradu? Nije expo sutra a i blokade tj protesti nisu sa zahtevom da se skine oskar s vlasti. Pa čuj, meni realno zvuči da mogu odlučiti kako im Vučićeva Srbija nije baš pouzdan partner/domaćin, kad vide stanje ovde. Nemam pojma. Ceo niz Kaže prof. Jovanović da je on za vreme studentskih protesta propustio rokove, dok je Vučić marljivo učio (kako sam kaže), a opet faks završio pre njega. I da nam državu vodi neko ko je imao prosek ispod 8. Sahranio ga je na RTS-u, biće neko obraćanje kao za Anu Štajdohar... Edited 6 hours ago by DameTime 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 9 hours ago, BattleBender said: Ono sto ovu generaciju studenata razlikuje od nase je ta sto imaju vise izbora. Mi smo jos odrastali u doba gde je 80% generacije fakultet zavrsavalo da se uglavi u neku instituciju, da l drzavnu, da l' "privatnu". Ukoliko sjebemoo stvari na faksu, nama je alternativa bila konobarisanje, branje malina, selidbe po amerikama i sl. Oni sad mogu da rade zilion online poslove, i da im startne plate budu onakve kakve bi im bile da zavrse neke fakultete. Pogotovo oni sa fakulteta, sa kojih se zavrsava kao nastavnik po srednjim skolama. I to je super. Na to dodaj da je upravo nasa generacija, srpski milenijalci, do absurda doveli apoliticnost. Do mere da je novoj generacije cool response na to da budu vise politicki upuceni. I to je super. Moj stav o ovom drustvu u kojem zivimo je takav da nama nema pomoci narednih 10 godina, tj da smo fucked up svi barem za jos 10-15 godina. Nema nam normalnog zivota. I to je Best case scenario. Tj da nas sutra preuzmu najsavesniji, najpametniji i najodgovorniji ljudi iz Norveske, Japana, Singapura, Koreje, N. Zelanda, i da nam vode drzavu. A to znaci da mislim da su i ove nove generacije fucked up. Kao sto smo i mi. Kao sto svi mi. Ne verujem da mogu da okrenu drzavu. To nije bas super, ali neka... Super je da skinemo ovu vlast. Mora da se krene u taj bolji zivot, koji moze da se desi za 10-15 godina. Iako, u slucaju da se sada skine ova vlast (nekako, nekad... uskoro) popirlicno sam ubedjen da ova lica sto vidimo na protestima, da ce 80% njih da budu isto ono sto su ovi, mi moramo da igramo all in na njih. I to konkretno smatram da ne moze da dodje do nekog znacajnog poboljsanja ukoliko jedan od prvih koraka ne bude reforma obrazovanja. Mozemo da sredimo pravosudje, zdravstvo, policiju, ma sve ostale sfere u drzavi, ali ako i dalje iz osnovnih i srednjih skola izlaze uglavnom dunsteri bez mogucnosti kvalitetnog zakljucivanja i donosenja odluka, vratice nas nazad kroz 15-20 godina opet na isto. Naljutice mi se Mek, ali logici i filozofiji mora da se prida veci znacaj u skolama, dok god kod ljudi ne istreniramo logicki aparat da bar donekle radi kako treba, ostacemo podlozni manupulacijama, a kako vreme prolazi i kako je svet sve kompleksniji, ljudima je sve lakse i lakse da popuse neku umobolnu pricu, pa otud i imamo Nestorovica sa 10% na izborima. Nikakva debata i kvalitetna diskusija u javnom prostoru ne postoji, a i da postoji ko bi to uopste razumeo. Normalizovali smo povlacenje u eho komore, gde ljudi non stop upijaju informacije koje im potvrdjuju ono sto vec misle, sto je u potpunoj suprotnosti sa metodama racionalnog zakljucivanja. Mada smatram da reforma obrazovanja ni za jednu vlast nije nesto popularan potez, cak i da vlast nema direktan cilj da narod bude sto tupaviji, to je odluka koja moze da se oseti tek kroz 10-15 godina verovatno, pa samim tim ne donosi neku preteranu popularnost. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Glumci predstave Bilo jednom na Brijunima, Milan Marić, Tihana Lazović, Branislav Trifunović i Sanja Marković na kraju izvođenja su izneli transparent: Studenti, naklon do poda. 🫡 A FDU ekipa kida sa ovim montažama 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago (edited) Kaže mi keva da su glumci pre Slavne Florens čitali pismo podrške studentima isto pre neki dan. Ispred ulaza u salu i pozorište ako sam je lepo razumeo 😄 https://atelje212.rs/predstave/slavna-florens-p-kvilter/ Edited 5 hours ago by Nicklord 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: I to konkretno smatram da ne moze da dodje do nekog znacajnog poboljsanja ukoliko jedan od prvih koraka ne bude reforma obrazovanja. Mozemo da sredimo pravosudje, zdravstvo, policiju, ma sve ostale sfere u drzavi, ali ako i dalje iz osnovnih i srednjih skola izlaze uglavnom dunsteri bez mogucnosti kvalitetnog zakljucivanja i donosenja odluka, vratice nas nazad kroz 15-20 godina opet na isto. Naljutice mi se Mek, ali logici i filozofiji mora da se prida veci znacaj u skolama, dok god kod ljudi ne istreniramo logicki aparat da bar donekle radi kako treba, ostacemo podlozni manupulacijama, a kako vreme prolazi i kako je svet sve kompleksniji, ljudima je sve lakse i lakse da popuse neku umobolnu pricu, pa otud i imamo Nestorovica sa 10% na izborima. Nikakva debata i kvalitetna diskusija u javnom prostoru ne postoji, a i da postoji ko bi to uopste razumeo. Normalizovali smo povlacenje u eho komore, gde ljudi non stop upijaju informacije koje im potvrdjuju ono sto vec misle, sto je u potpunoj suprotnosti sa metodama racionalnog zakljucivanja. Mada smatram da reforma obrazovanja ni za jednu vlast nije nesto popularan potez, cak i da vlast nema direktan cilj da narod bude sto tupaviji, to je odluka koja moze da se oseti tek kroz 10-15 godina verovatno, pa samim tim ne donosi neku preteranu popularnost. Exactly my thoughts. Mani Meka, ne zna on ništa. Bez filozofije nema društva. A mi smo druśtvo bez filozofije. Zato smo i neoplemenjena stoka. Srbin dozivljava filozofiju kao “ne filozofiraj mi tu, mnogo palamudis”. Ne znamo ni značenje te reči. Idemo malo holistički dalje od teme, ali ja bih filozofiju uveo od drugog, treceg razreda OSNOVNE ŠKOLE. Naravno na prilagodjen način. Filozofija, fizika, hemija i matematika su jedine nauke, ostalo su izvedenice. Dobro, matematika je jezik nauke… I terao bih je kao obavezan predmet sve kroz srednju, pa posle i deo fakulteta da bude. Isto tako bih ukinuo istoriju, tj ovo sto je danas istorija. Istorija treba samo da se uči kroz kontekste civilizacijskog progresa. Kako je nastqo sapun i u kojim uslovima. Kako su nastali prvi zakoni, i kako su ljudi dozivljavali zakone itd itd. KAKO SU LJUDI TADA DOZOVLJAVALI REALNOST OKO SEBE. A ne ovo ratno-imperijalisticko ucenje istorije kao laziranu partija Rizika, sa deplasiranim kontekstom. Bez filozofoskog aparata u nasoj lobanji, nema ni mogucnosti tumacenja konteksta, niti interpetacije dogadjaja. Mora da imas to prvo da bi ucio istoriju. Ovako je istorija samo gomila vankomtekstnih baljezgarija, nenaucna disciplina koja subjektivno gradi narative po narudzbini. Istorija se kod nas, ali i svuda dozivljava kroz naočare istog vremenskog i civilizacijskog konteksta, oslanjajuci se na to da su svi dogadjaji egzaktno utvrdjeni. I onda prosečan Srbin moze da izadje iz iluzije u kojoj živi, iluzije nekakve velicanstvene i najosobenije istorije. Pobeci cu salje od temw, ali Srbi su civilizacijski jedan totalno nebitam narod. Gradimo neke pricice kako Amerika je narod bez istorije (haha oni stari 300god). Ako su oni stari 300god mi smo 200(oslobodjeni),. Ai bolje 300 godina na taj nacin nego 800 od kojoh smo 500 bili kmetovi civilizacijski najnazadnije imperije kroz istoriju. Amer barem izmislio nekakve krompire i jos neke stvari. Srbin do Tesle, za 500,600 god samo pravio ćeremidu… I svesti nacionalizam na nivo kaznjive nepristojnosti. Mozda za neka drustva nije toliko destruktivan, i mozda druga drustva znaju da neguju nacionalizam kroz cuvanje kulturoloskog identiteta. Mi ne. Nama je to toksicno, i prevelika je cena. I sveo bih ispoljavanje nacionalizma u javnosti na nivo nepristojnosti, tipa kao da masturbiras pred punim trgom. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: I to konkretno smatram da ne moze da dodje do nekog znacajnog poboljsanja ukoliko jedan od prvih koraka ne bude reforma obrazovanja. Mozemo da sredimo pravosudje, zdravstvo, policiju, ma sve ostale sfere u drzavi, ali ako i dalje iz osnovnih i srednjih skola izlaze uglavnom dunsteri bez mogucnosti kvalitetnog zakljucivanja i donosenja odluka, vratice nas nazad kroz 15-20 godina opet na isto. Naljutice mi se Mek, ali logici i filozofiji mora da se prida veci znacaj u skolama, dok god kod ljudi ne istreniramo logicki aparat da bar donekle radi kako treba, ostacemo podlozni manupulacijama, a kako vreme prolazi i kako je svet sve kompleksniji, ljudima je sve lakse i lakse da popuse neku umobolnu pricu, pa otud i imamo Nestorovica sa 10% na izborima. Nikakva debata i kvalitetna diskusija u javnom prostoru ne postoji, a i da postoji ko bi to uopste razumeo. Normalizovali smo povlacenje u eho komore, gde ljudi non stop upijaju informacije koje im potvrdjuju ono sto vec misle, sto je u potpunoj suprotnosti sa metodama racionalnog zakljucivanja. Mada smatram da reforma obrazovanja ni za jednu vlast nije nesto popularan potez, cak i da vlast nema direktan cilj da narod bude sto tupaviji, to je odluka koja moze da se oseti tek kroz 10-15 godina verovatno, pa samim tim ne donosi neku preteranu popularnost. Tačno je da se obrazovanje mora reformisati, ali mislim da ova generacija studenata i srednjoškolaca ima potencijala da nešto promene. Ovo sam primetio pre početka protesta, ali na drugom primeru. Naime, mnogi poslodavci se žale da su mladi nezgodni na pregovorima za posao jer prvo pitaju za platu i uslove rada i kmeče zbog toga. Shvatili su da cena njihovog rada mora da uračuna i koliko košta prosečna kesa u Maxiju, pa je u mnogim slučajevima teško naći onoga ko hoće da ti radi ako si spreman da malo platiš. Isto tako, sve ređe upisuju tzv. nastavničke fakultete jer znaju da je nastavnička profesija obezvređena i u finansijskom i u društvenom smislu. Pretpostavljam da ne moram da se vraćam na vesti o tome da se za nastavnike hemije ili fizike školuje 2+3 studenta po generaciji. Ukratko, postali su veoma praktični i konkretni, a ovo su samo neki primeri. Studenti i srednjoškolci su shvatili da forma („ispunjavanje” zahteva) nije isto što i suština jer njihovi zahtevi se ne svode samo na to da se nekoliko papira pojavi na internetu ili da kojekakve siledžije samo popiju kafu u policijskoj stanici, već na to da sistem treba da funkcioniše. Iako su možda njihovi roditelji, pa i oni sami, iskoristili onaj novac koji su dobili kao pomoć i čuli za ove kredite koji se nude za kupovinu stana, dokazali su da ih sitni populistički potezi ne mogu kupiti. Da nije tako, sada bi se normalno odvijala nastava i u školama i na fakultetima. Shvatili su da im je uzalud nešto povoljniji kredit za stan ukoliko im plafon u istom padne na glavu jer ga je postavljao kokošar koji je hteo da uštedi na materijalu. Shvatili su da im ne vrede mnogo ni besplatni udžbenici, jednokratna pomoć za koju mogu da kupe par patika koje će se raspasti za godinu dana ili znanje koje neće moći da unovče jer će im posao preuzeti neko ko ima vezu da ga dobije. Shvatili su da ne treba dozvoliti da ih kojekakve siledžije gaze po ulicama i da je takvima mesto iza rešetaka. Shvatili su i da treba slušati pametne, a to se vidi iz toka aktuelnih protesta i iz toga kako su organizovani. Shvatili su i da se nastali haos mora zauzdati i sprečiti da i njima sutra na glavu ne bi pala neka nadstrešnica. Njihovo delovanje je već pokrenulo i druge slojeve društva, a nadam se da će se to brzo proširiti. Osim što su ih podržali profesori, podržale su ih i druge javne ličnosti, strukovna udruženja (glumci, poljoprivrednici, umetnici, oni iz Kolubare itd.) i uspeli su nešto da pokrenu. A sve ovo uopšte nije malo jer je letargija vladala do juče. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Jbg ne uspevam da postavim sliku Ali, jel ja vidim sta zelim da vidim ili se dig'o i Lidl? https://www.reddit.com/r/serbiancringe/comments/1cpopbb/poslaće_dark_brotherhood_na_lopove/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts