Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Razumeo ne razumeo moraćeš da naučiš da gledaš u pasulj ako hoćeš da znaš kada gradski dolazi. Kod nas ugrađuju monitore na stanice gradskog i vidi se za koliko minuta dolazi koji bus. Mislim da radi na osnovu onih procena google map ali retko kad omaši više od +-2 minuta.

• Like 1

Imamo i mi u BG-u i monitore i aplikaciju, radi to okej, osim kad je neki kolaps, onda hoće da zabaguje (znači kad ti najviše treba 😁).

Nije Šapke još saznao za agilne metode, on je samo iz fazona da kad nešto ne radi kako je predviđeno, to treba potpuno ukinuti (npr. red vožnje). Uz to, deluje mi da mrzi javni prevoz više nego Ilon Mask, te bi ga najradije celog ukinuo kako bismo na ulicama imali još više automobila sa jednim putnikom (da se vidi raskoš).

• Like 4

2 hours ago, Klotzen said:

Razumeo ne razumeo moraćeš da naučiš da gledaš u pasulj ako hoćeš da znaš kada gradski dolazi. Kod nas ugrađuju monitore na stanice gradskog i vidi se za koliko minuta dolazi koji bus. Mislim da radi na osnovu onih procena google map ali retko kad omaši više od +-2 minuta.

Postoje u BG monitori samo što povremeno izgledaju ovako:

20241129-165245.jpg

• Like 2

Gangula kao i svaki skorojević prezire gradski prevoz i sirotinju u njemu, da može sve bi zajedno spalio. Isto kao Goranče koji dobija ospice i rumenilo čim vidi zelenu površinu i drvored. Samo beton kocka i mermerčina da ga slučajno ne puknu fleševi iz rodni Kru Ševac. 

Edited by Molina23
  • Like 5

Odlična akcija u Promenadi u NS, da ljude podsete na crni petak od pre mesec dana:

https://www.instagram.com/reel/DC9x3KwIaTM/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/DC92NPvxBMv/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Danas sam se zatekao na Bulevaru u NS malo pre blokade, pa sam i ja učestvovao. Koliko se skenjam kad vidim kakvih govana ima, što trube, izleću iz kola, mrmljaju i psuju dok prelaze ulicu, toliko mi je drago što ih nerviramo.

• Like 1
  • Thanks 1

48 minutes ago, uvrnuto said:

Odlična akcija u Promenadi u NS, da ljude podsete na crni petak od pre mesec dana:

https://www.instagram.com/reel/DC9x3KwIaTM/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/DC92NPvxBMv/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Danas sam se zatekao na Bulevaru u NS malo pre blokade, pa sam i ja učestvovao. Koliko se skenjam kad vidim kakvih govana ima, što trube, izleću iz kola, mrmljaju i psuju dok prelaze ulicu, toliko mi je drago što ih nerviramo.

Podsjeca na slicne akcije protiv diktatura i okupacije:

Edited by ters

2 hours ago, Molina23 said:

Gangula kao i svaki skorojević prezire gradski prevoz i sirotinju u njemu, da može sve bi zajedno spalio. Isto kao Goranče koji dobija ospice i rumenilo čim vidi zelenu površinu i drvored. Samo beton kocka i mermerčina da ga slučajno ne puknu fleševi iz rodni Kru Ševac. 

Ne mogu nikako da nadjem snimak gde se Gangula u skupstini grada raspravlja na govornici sa Dobricom i kaze, parafraziram:

Pa nisam ja kao Dobrica Veselinovic, da stavim ranac na ledja, pa udjem u autobus...

Znaci lik je odvaljen od koksa i realnosti, likovi su toliko zabrazdili, da bukvalno sutra da ostanu bez vlasti ne znaju sta bi radili. Tesko mi je ovo da kazem, ali Goksi Vesic je Piter Draker licno za Sapica, dalji su Sapic i Vesic u domenu menadzmenta, nego ja i Sapic u vaterpolu... 

• Like 3

9 minutes ago, 40Wins said:

Ne mogu nikako da nadjem snimak gde se Gangula u skupstini grada raspravlja na govornici sa Dobricom i kaze, parafraziram:

Pa nisam ja kao Dobrica Veselinovic, da stavim ranac na ledja, pa udjem u autobus...

Znaci lik je odvaljen od koksa i realnosti, likovi su toliko zabrazdili, da bukvalno sutra da ostanu bez vlasti ne znaju sta bi radili. Tesko mi je ovo da kazem, ali Goksi Vesic je Piter Draker licno za Sapica, dalji su Sapic i Vesic u domenu menadzmenta, nego ja i Sapic u vaterpolu... 

Sapic je ilustracija izreke "kad se nasla svinja u cem nije bila"

• Like 7
  • Ha-ha 2

2 hours ago, uvrnuto said:

U Somboru danas izbio incident prilikom iste akcije.
SnS poslala lokalne likove da provociraju i zadenu kavgu

On 11/27/2024 at 1:59 AM, BattleBender said:

Tako da moramo i to da prihvatamo. Samo ne smemo da prihvatamo desničare, barem u znacajnoj meri. Sa njima je propast zagarantovana, i prve ih treba ugasiti kad se skinu ovi.

Mislis, treba raditi isto sto sada radi SNS, samo sto ce nam srce biti na pravom mestu jer ce ovog puta "nasi" da se izivljavaju na "njihovima"?

Napisao si 10-15-20 lepih redova u svom postu i onda ovim poentirao da je samo bitno ko drzi batinu u rukama, a ne ko ima bolje ideje.

Pogledaj malo svuda rezultate izbora u Evropi, svuda postoji i umerena i ekstremna i bas ekstremna desnica - jasno je i zasto, zato sto stranke blize centru ne mogu da ponude biracima neko koherentno resenje. Ovo sto ti sad preporucujes je ili uvod u novi SNS umesto SNS, dakle, ide se ka EU, ne trubi da je Kosovo Srce Srbije, ne angazuju navijaci da razbijaju parade, ne zavisi vlast od likova koji mogu da ponude samo srbovanje i inacenje. Zasto onda da rusimo SNS, zar nismo postali idealno drustvo? U nekoj Nemackoj AfD na skoro 20%, u Francuskoj RN na 30%, kod nas sve zajedno nacionalisti na ispod 10%, ura!

Ja kad kazem da opozicija nisu samo lepi, pametni, obrazovani i progresivni koji glasaju za umerenjake, evrolevicu i evrocentar, to kazem ne samo zbog matematike nego zato sto ce sutra nakon SNS (ako ova zemlja prezivi ovu vlast) u politickom zivotu postojati i centar i levi centar i desnica i desni centar i levica i ekstremna desnica (ovog ili onog formata, moguce u jednoj ili vise kolona). To je realnost kada ljudi tesko zive, a na vlastima je da pokusa da nesto uradi za ljude, a ne da sipa prave vrednosti odozgo i da imamo pljacku, ali ovog puta samo sa nekim novim DS i LDP u parlamentu (+ manjine + neki lokalni pokreti).

On 11/27/2024 at 10:38 AM, Selina said:

Narod u Srbiji ne zna sta hoce, hoce Rusiju, Putina, ali bi da koristi EU fondove.

EU podrzava opcije koje zele zapadne vrednosti, a te vrednosti nikako nisu Putin i brat Si.

Ne postoji niko u opoziciji ( ja vise i ne znam sta je i ko je opozicija u Srbiji) koji ce jasno i

glasno reci da Srbija mora da se opredeli za EU  jer je to jedini put i nacin da se popne i

na najtanju zelenu granu.

Cudno kako ti u svojoj zemlji imas naklonost za ekstremnu desnicu, ali bi ovde nama da nameces SNS kao nekakvu normalnu opciju.

Zasto Nemci mogu da glasaju onako kako glasaju, a Srbi ne smeju da imaju demokratiju, nego cemo imati Vucica dok god se izbor ne svede samo izmedju njega i opcije koja bi da zavrsi sa Kosovom, krene ka EU, uvede sankcije Rusiji itd.. To sto je ta ista EU zapravo partner SNS samo znaci da nije bitno da li neko gusi demokratiju u zemlji, bitno je da se to radi zbog pravih vrednosti.

• Like 2

11 hours ago, 40Wins said:

Vesic uopste nije glup lik. Smesan je i ljigav, ali glup nije. Gangula je ono... osnovna skola u selu, 15 dece u odeljenju, ima 10 boljih djaka od njega.

• Like 3

Ološ.

Slavica Đukić Dejanović: Snosiće posledice oni koji su primorali decu da idu na proteste

I reakcija

Da li vas je sramota…: 

Članovi Foruma beogradskih gimnazija uputili su otvoreno pismo ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović, reagujući na njenu izjavu da će snositi posledice nastavnici koji su primoravali učenike da izađu na današnji protest, koji je održan širom Srbije zbog pogibije 15 osoba prilikom pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu.