Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

3 hours ago, Helena said:

To nije tačno, ako pravdaš ogradu time da nećeš gužvu, na karti svakako ima taj famozni bar kod koji će pustiti samo putnike.

Sirotinja I ide autobusom, i ti mu onda lupiš peronsku kartu od 3€ (sa sve smradom i čučavcem!?!)

Pa A1 bus do aerodroma je 400 din.

Rekla sam već, u Zagrebu, Osijeku (koji ima svemirsku autobusku) nema ograda, nema peronskih karti i staničnih usluga.

Ponavljam, čitala sam i o cenama vode, sokova, grickalica, hrane-bukvalno ko na aerodromu.

Peronska usluga postoji odavno, a služi tome da se nahrane paraziti, kumovi, snajke, rođaci i ostali kojima je jedina kvalifikacija za posao to što nekoga poznaju. Ne znam koje su cene vode i sokova, ali to je već stvar ponude i potražnje. Ako bi oni koji polaze sa stanice to kupili u običnoj prodaji, vlasnici prodavnica i kafana bi mogli ili da spuste cene, ili da stave ključ u bravu.

• Like 1

29 minutes ago, DJ_Vasa said:

Peronska usluga postoji odavno, a služi tome da se nahrane paraziti, kumovi, snajke, rođaci i ostali kojima je jedina kvalifikacija za posao to što nekoga poznaju. Ne znam koje su cene vode i sokova, ali to je već stvar ponude i potražnje. Ako bi oni koji polaze sa stanice to kupili u običnoj prodaji, vlasnici prodavnica i kafana bi mogli ili da spuste cene, ili da stave ključ u bravu.

Da ako se radi o pravim privatnicima, ali vrlo lako moze biti u sastavu samog BAS-a ili neki dilovi i mutne radnje. Znamo gde zivimo.

Nego veci problem je na sta ta stanica lici, ali jbg u zemlji Srbiji sve moze da prodje, pa i nova stanica u glavnom gradu koja nema nadstresnice...

Edited by MeanMachine

12 hours ago, MeanMachine said:

Da ako se radi o pravim privatnicima, ali vrlo lako moze biti u sastavu samog BAS-a ili neki dilovi i mutne radnje. Znamo gde zivimo.

Nego veci problem je na sta ta stanica lici, ali jbg u zemlji Srbiji sve moze da prodje, pa i nova stanica u glavnom gradu koja nema nadstresnice...

Ko god vodio prodavnice i kafiće, mora da nešto zaradi. Mislim da su dati zaslužnim drugovima članovima, a cene su takve da mogu debelo da zarade. Ukratko, ne kupiš ni vodu, već je kupiš negde usput, pa neka je prodaju sami sebi.

• Like 3

2 hours ago, DameTime said:

Šta je to bilo jutros sa sednicom na temu litijuma i opozicijom koja nije došla (pr. ZLF)? Da li je tačno ili sns spinuje? 

Naravno da spinuje....Handanovićka govorila dva sata, SNS bagra dobacuje i to najviše oni "prebezi" a prvi medju njima Kenja...

Inače:

• Thanks 1

Da pokrenem jednu temu koju nismo skoro 😄 Došao sam u Srbiju posle godinu i po, ako ne možda i malo više. Kakve su bre ovo cene lol bukvalno sve košta 50% više nego pre u Beogradu. Uglavnom su cene stale sa rastom u EU tamo početkom/sredinom 2023. i stoje manje više isto. Video sam razne slike i pričao sa ljudima o cenama ali je drugačije kad sam vidiš

• Like 1

To su takozvane ekonomski tigar cene.

Nemam statistiku, ali anegdotalno, procena posetilaca iz Beča prošle zime je bila da smo dostigli 80% bečkih cena overall. Moguće je i da smo ih skroz stigli u međuvremenu.

Cene se takođe koriguju u skladu sa većom platežnom moći populacije koja je postala većinska u širem centru (ili je bar to subjektivni osećaj - primetićeš ga). Mislim na Ruse naravno. :classic_smile:

Edited by Smrtokapa
  • Like 3

34 minutes ago, Nicklord said:

Da pokrenem jednu temu koju nismo skoro 😄 Došao sam u Srbiju posle godinu i po, ako ne možda i malo više. Kakve su bre ovo cene lol bukvalno sve košta 50% više nego pre u Beogradu. Uglavnom su cene stale sa rastom u EU tamo početkom/sredinom 2023. i stoje manje više isto. Video sam razne slike i pričao sa ljudima o cenama ali je drugačije kad sam vidiš

Negde sam procitao pre mesec-dva da je Srbija na 95% od proseka cena u EU, ali nisam nasao info na koliko % proseka su plate. 😄

Nema sta, deru ne krste se, ali ne samo cene, nego i usluge, jer i ti ljudi posle moraju u prodavnicu.  Proslog avgusta sam placao vrtic 38.600 umanjeno za subvenciju grada, od pre 10 dana komercijalna cena je 52.000 minus subvencija. Znaci za godinu dana podigli su cenu za 35%. E sad, u vrticu ima bar 20 malih Rusica, pa im je sad zgodno da cepaju po njima jace cene, a kome je od nasih skupo, nek idu negde drugde...

Shishanje kod istog lika sa 600 na 1000 itd... 

Plate jesu porasle, to stoji, ali daleko smo i od Slovenije, a kamoli Beca ili Nemacke... 

• Like 3
  • Tuzno 2

Jeste, jako je primetan neverovatan broj Rusa, bili su tu i kad sam prošli put bio ali sad ih baš mnogo ima. Ono što sam primetio bar je da sad naručuju u kafićima i prodavnicama na srpskom, napredak 😄

1 hour ago, Nicklord said:

Ništa čudno kada imamo praktično dva trgovinska lanca plus Lindu. Lepo se dogovore da proizvod košta toliko i toliko, rebnu cenu kao da ga peške dovlače sa Grenlanda i to ti je cela priča.

CzY0PDU.jpeg

Šapketovi planovi su u poslednje vreme baš u turbo modu:

- samo ćirilica

- iskopavanje Tita i selidba u Kumrovec

- natprirodni spomenik Čiča Draži na Terazijama

- vozila gradskog prevoza će biti plava jer je crvena soc boja

Stvarno bi bio red da već jednom isplivaju ti a la Jožef Šajer snimci koji ga teraju na ovakve nadkompenzacije.

• Like 2

2 hours ago, 40Wins said:

Negde sam procitao pre mesec-dva da je Srbija na 95% od proseka cena u EU, ali nisam nasao info na koliko % proseka su plate. 😄

Nema sta, deru ne krste se, ali ne samo cene, nego i usluge, jer i ti ljudi posle moraju u prodavnicu.  Proslog avgusta sam placao vrtic 38.600 umanjeno za subvenciju grada, od pre 10 dana komercijalna cena je 52.000 minus subvencija. Znaci za godinu dana podigli su cenu za 35%. E sad, u vrticu ima bar 20 malih Rusica, pa im je sad zgodno da cepaju po njima jace cene, a kome je od nasih skupo, nek idu negde drugde...

Shishanje kod istog lika sa 600 na 1000 itd... 

Plate jesu porasle, to stoji, ali daleko smo i od Slovenije, a kamoli Beca ili Nemacke... 

52000 mesečno? 

41 minutes ago, Smrtokapa said:

vozila gradskog prevoza će biti plava jer je crvena soc boja

Crvena zvezda će se zvati Plava zvezda, hiljadarke će se štampati u plavoj boji, stanovnici Crvenog krsta će se preseliti na Plavi krst.

• Ha-ha 2

59 minutes ago, Smrtokapa said:

Šapketovi planovi su u poslednje vreme baš u turbo modu:

- samo ćirilica

...

- vozila gradskog prevoza će biti plava jer je crvena soc boja

Stvarno bi bio red da već jednom isplivaju ti a la Jožef Šajer snimci koji ga teraju na ovakve nadkompenzacije.

Vidim da u naslovu piše 'na ćirilici i engleskom, bez latinice'. Da li mu je neko rekao da će Раилwаy статион i Аирпорт Белграде biti malo nečitko? Koliko mi se čini, ima i on da poplavi kada čuje da je gradski prevo u Zagrebu takođe plave boje. Mora biti da ga je tako savetovao neki neprijatelj čiča Draže i ljubitelj Tita :lol_2:

Nego, kakav to snimak spominješ? Nije valjda da se kao mađarski kolega javno zalaže protiv LGBT, a u stvarnosti ponaša malo drugačije.

48 minutes ago, DJ_Vasa said:

Nego, kakav to snimak spominješ? Nije valjda da se kao mađarski kolega javno zalaže protiv LGBT, a u stvarnosti ponaša malo drugačije.

Ma to je samo moj pokušaj racionalizacije, da nije stvarno toliki moron nego je eto nečim ucenjen da bude veći moron nego što jeste.

Što se informacija tiče, one su nepouzdane i neproverljive.

On 10/2/2024 at 5:25 PM, McLeod said:

Ova nova autobuska stanica je bukvalno vrhunac ludila. Svuda na svetu u velikim gradovima (a Beograd jeste veliki) postoje terminali koji povezuju odredjene tacke kako bi oni koji dolaze sa strane lako dosli do odredista.

Beograd je vec fejlovao sa aerodromom koji ajde sto je u pripizdini, ali nema dovoljno opcija za prevoz da dodjes do druge tacke ako samo sledeces i ides dalje (dakle do glavne autobuske i zeleznicke), sad je autobusku premestio tako da ce prvo autobusi zakrcavati ceo grad kad budu isli na kraj NBGa, a opet nema dovoljno linija da odatle stignes negde, bukvalno ti treba bar jos 2-3, ako ne i cele cetiri linije odatle ka gradu.

O zeleznickoj da ne pricamo, ovde je voz ionako mrtav pa nema veze.

Dakle, krenem ja iz Banata, sa rumunske granice, prodjem kroz Pancevo,ceo Bg pa na Novi Bg, izadjem iz busa i onda idem nazad preko mosta, recimo, do Skupstine Srbije gde  je ordinacija u koju odlazim na kontrolu zdravlja. Ima logike? Nema....s obirom na bg saobracaj, trebace mi sati za tamo i ovamo po Bg...mozda je pametnije da idem za Bg poreko Zrenjanina.....?😆

Edited by Pletilja