Jump to content

KK Budućnost


goldberg

Recommended Posts

6 minutes ago, MrTwister said:

Mogu da probaju al sumnjam da ce to na dobro izaci sa Aticem. 

Ocekujem da ima dobru sezonu, vjerovatno i starter.

Ne svidja mi se sto ce previse igraca bit na nekim pozicijama a na drugim ce biti nedovoljno, jedna povreda igraca koji igraju 1-2 moze da dosta problema napravi. Takodje fale bar 2 domaca igraca da se mogu igrati domace prvenstvo i kup kad za to dodje vrijeme.

Bojim se da ovu sezonu nemamo da pokrijemo domacim , pa ni u ulozi back up-a. A da zadrzimo neke ambicije. Moje ranije misljenje je bilo da se jos prosle godine trebalo skalati sa ambicijama, i napraviti rebuilding tima, sa domacim osnovama,sacuvati novce...bice nesto od domacih u sc-u ove godine, Vuceljic, Ivanovic..mozda jos neko...steta za Jovanovica sto propada u kkp-u, nece vidjet minute jos dvije godine sigurno a to moze biti prelomni trenutak karijere..

 

Za ovu sezonu je VJ odradio zanimljiv posao shodno novcima sa kojima je raspolagao ali previse je nepoznanica i vidjecemo na sto ce sve to da lici...da nista ne pricam detaljnije dok ne kompletiramo roster

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, goldberg said:

 

Kako nidje veze kad napises da su neki gore, neki dole i da niko nema vise od 200k? Pa to sam i ja napisao, naravno da ne znam tacne cifre i da su neke manje ili neke vece - samo je cinjenica da budzet za plate nije mali.

 

Nidje veze u fazonu da nemas pojma o cemu pricas vec da lupas cifre i na osnovu njih pises stvari koje nijesu tacne koje odgovaraju tvojem narativu. O ovome sam pricao i prosli put.

 

18 minutes ago, goldberg said:

 

Zato sto je EC nikad slabiji i tu moze da se napadne najmanje polufinale, a ako tim bude bio bas dobar i titula. I onda se lepo napravi budzet za EL, a neko od KKP/KKCZ ostaje bez EL mesta.

 

Ovo ulaganje tek toliko da se osvoji 3. mesto i napravi neki osrednji rezultat u EC - to prosto nije dostojno 3. ekipi ABA lige (ovde mislim i na Cedevitu). Liga i nije zamisljena da je stalno osvajaju Crvena zvezda i Partizan (i to u periodu nekih pet - sest godina dominacije) i tu nisu krivci samo ovi klubovi nego i njihovi rivali koji ne umeju da naprave funkcionalan tim sa manje novca.

Zapravo jeste. Svaki put kad je osvojio neko mimo Zvezde ili Partizana isla je prica o kradjama i "treba li nama zapravo ABA liga" i koji su alternativni putevi da se udje u elitno drustvo.

Sreca pa je tako nesto krajnje jednostavan zadatak da se iz godine u godinu sprovodi i ne postoje nikakve prepreke koje se mogu tokom sezone desiti koje bi omele takav plan. Mislim da bi te rasirenih ruku svaki klub docekao kad bi umio to da odradis. 

 

 

 

Edited by MrTwister
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, MrTwister said:

Nidje veze u fazonu da nemas pojma o cemu pricas vec da lupas cifre i na osnovu njih pises stvari koje nijesu tacne koje odgovaraju tvojem narativu. O ovome sam pricao i prosli put.

 

Vec sam napisao da cifre nisu tacne, ali odgovaraju onim parametrima koje sam naveo. Sigurno nisam napisao da Cobbs prima 900k, a Seeley 90k, znaci nije random lupanje. Ti slobodno napisi cifre ako znas bolje pa da vidimo kod kog igraca je najveca razlika, po tvom misljenju/saznanju.

 

33 minutes ago, MrTwister said:

Zapravo jeste. Svaki put kad je osvojio neko mimo Zvezde ili Partizana isla je prica o kradjama i "treba li nama zapravo ABA liga" i koji su alternativni putevi da se udje u elitno drustvo.


Sreca pa je tako nesto krajnje jednostavan zadatak da se iz godine u godinu sprovodi i ne postoje nikakve prepreke koje se mogu tokom sezone desiti koje bi omele takav plan. Mislim da bi te rasirenih ruku svaki klub docekao kad bi umio to da odradis.

 

Pa eto i bas zbog takvih glasova je steta sto Covic prakticno nije imao ozbiljnu konkurenciju jer Bokan ne ume da dovede ni pravog trenera (osim Mijovica) ni da proceni kada treba vise, a kada manje uloziti.

Mi ne govorimo ovde o svakoj godini - govorimo o tome da bi bio red da se neke godine ne puca sebi u nogu sa bacanjem para ni u sta. Najbolji pokazatelj za to je sezona 2018/19 - Cedevita sa Sitom Alonsom i brdom pojacanja, Dzikic sa nikad vecim budzetom i onda dodje Tomic, iskopa nekoliko EC pojacanja i razvali obe ekipe.

 

edit. Hteo sam jos da dodam, ako pogledamo hronologiju svega sto se dogadjalo u poslednjih par sezona, vidimo da:

 

2017/18: Jedan veliki ciklus se zavrsio, Radonjic i gro tima odlaze, cak i taj tim KKCZ ostaje bez dva bitna igraca. KKP se pozdravio sa PO jos u 14. kolu i KKB (sve skracenice radi skracenja posta) nekako uspeva da osvoji ligu i pored ne tako dobre igre (sut kod kuce je bio ispodprosecan).

2018/19: KKB i KKCED dovode jaka pojacanja, ali prvo Tomic sa EC timom gazi iste sa 20 razlike, pa onda dolazi Repesa koji uspeva da se jos gore izblamira. Lagano je prepusten tron, vecina igraca i trener odlaze.

2019/20: KKCZ je otprilike u istom sosu kao KKB pre koju sezonu, ali je tu sad pojacani KKP. KKB igra dobro, dobija KKCZ oba puta, osvaja 2. mesto, ali korona prekida sezonu. COL je razocarenje.

2020/21: KKB koristi previranja u KKCZ i raspad sistema u KKP i izbija na prvo mesto. Nakon par kikseva Bokan sutira Mijovica i Misko mu salje lika koji je trenirao samo Megu. Raspadnuta KKCZ bez jedno 5-6 nosioca igre prvo dolazi na prvo mesto, a onda i dobija seriju protiv ekipe koja cele sezone igra u istom sastavu.

2021/22: Vraca se Dzikic, KKP i KKCZ nikad jaci, ali tu je EC gde se u 2021. dolazi do 6-2. No, trener uspeva da pogubi konce i da mu Zadar razbije nadu za prvo/drugo mesto, a da mu Venezia, Ulm, Partizan orgijaju u prvoj cetvrtini.

 

Zasto ovaj dodatak? Pa zato sto nisu pare u pitanju. U pitanju je nedostatak vizije/ambicija. Na stranu KKP i KKCZ, Buducnost i Cedevita (da li u izvornom ili COL obliku) su iz sezone u sezonu fejlovali, a koliko vidim nista se nije naucilo iz neuspeha. Da jeste, ne bi se pisalo o smanjenju budzeta kao logicnom postupku jer KKP i jer KKCZ. Naprotiv, bolje dati jos 500k i napraviti nesto, nego uludo potrositi milione svake sezone da bi se bilo ispred Igokee i Ulma.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Ne igra se kosarka samo ubog trofeja i El jer se onda ne bi ni igrala. Imas 18 timova u EL, ostali da se ugase da ne trose bzvze pare kad nemaju jos para da ulaze.

 

Zvezda i KKP su potrosili na desetine miliona, nije lako tome parirati svake sezone i sto bi? Ako se desi neka Dzikic sezona, desila se i to je to.

Link to comment
Share on other sites

Twistere, mnogo si ozlojeđen, baš te teško čitati, što je šteta, jer imam utisak da imaš pristup informacijama iz prve ruke.

Zaista ne mogu da razumijem omalovažavanje mogućnosti da se dovede Kaba time što su nepotrebno potpisani Lazić i Kuridža (čak za Kuridžu i nije toliki promašaj, to je u ovim godinama pomoćni igrač koji može da pokrpi i na 4 i na 5, dakle peti visoki u rotaciji).

Što se tiče bekovskih pozicija, Bell - Haynes i Booth imaju po 26 godina, očito da je plan da igraju puno, iza njih će imati minutažu Popović, plus Drobnjak koliko bude u stanju da doprinese, plus Atić koji je pretprošle sezone u Megi igrao i 3 i 2 i to sasvim dobro, uostalom Vladeau ga je već trenirao i zna šta može da očekuje od njega. Atić na 2 je ujedno i varijanta koja kompenzuje to što su starteri na 1 i 2 dosta skraćeni. Dakle na bekovskim pozicijama fali više jedan igrač da bude osigurač, nego što stvarno ima minuta za još jednog jakog igrača. Zato mislim da je sasvim OK da se krene u sezonu sa ovim što je već tu na bekovskim pozicijama, uz mogućnost da se naknadno dovede neko interesantan ko ostane bez ugovora (npr. u NBA) ukoliko bude škripalo sa postojećim kadrom.

 

Uzgred budi rečeno, kad je Budućnost osvojila prvi trofej u istoriji, kup SRJ 1996. godine, najplaćeniji igrač je bio Saša Ivanović sa 40k maraka, Vulje je imao 30k, i Gašo je imao neki nenormalan ugovor na 5 godina za 120k plus stan. U Partizanu su tada Berić, Tomašević i Koturović lagano imali 5x te pare, možda i jače. 'Nači name of the game je asymetric warfare, može se i bez kofera para od šticovanja i cigara.

Edited by Beonegro
Link to comment
Share on other sites

Nezgodno je kad ekipa dovede nosioce nad kojima je znak pitanja koliko mogu da doprinesu. Šteta je što Kobsa nisu zadržali koji je bio lider ekipe i verujem da bi bio još boljo ove sezone.

Prvi deo prošle sezone je odigrao odlično,a u drugom je stao jer se videlo da nešto gadno ne štima u ekipi.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Cobbs je daleko od lošeg igrača, međutim plafon sa njim je dostignut, a on se dosta osilio i pomalo i privatizovao ekipu. Bilo je tu i nekog napušavanja sa navijačima (koliki god da su kreteni, ne treba mu to). Treba probati nešto novo, a sad je dobra prilika jer su KKP i KKCZ na papiru barem prejaki, tu ne treba da postoji neki imperativ u ABA ligi. Budućnost mora da udari neke osnove novom timu, a dobro bi bilo za njih i da konačno nađu trenera na duže staze, sumnjam da je VJ taj ali neka proba. Opet, igra se evrokup gde može da se napravi neki rezultat, treba ipak neko veteransko prisustvo i sa tog aspekta razumem ostanak MJK i sličnih, on nije onaj tip veterana koji će da narušava novi poredak, ja mislim da je on pošteno igrao i za Budućnost kao i za ostale klubove gde je nastupao, e sad naravno u granicama svojih kapaciteta. Mislim, možda ovo bude raspad ekipa ali sa Cobbsom kao liderom se garantovano nije išlo nigde. Bolje i za njega da negde naplati korektnu statistiku.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Buducnost ako dovede Kabu+ nekog Ramba na cetiri, imace svoje adute u 1/2. Booth je bolji igrac od Nedovica, a onaj mali plej nije gori od Adamsa Sendlera iz Zvezde. Kaba nije gori od Petruseva, a Kamenjas je upside.

 

Ako pogode cetiri i sa starim Nikolicem, mnogo opasna ekipa. Samo za krilo ne znam sta moze da isporuci.

 

Uz kurtalisanja starih raga.

2 minutes ago, Beonegro said:

Nije mi jasno da nisu zagrizli maksimalno za Zvezda

Ne bi im Misko ovo doveo

  • Ha-ha 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Beonegro said:

Nije mi jasno da nisu zagrizli maksimalno za Zvezda

 

Verovatno su njegove ambicije evroligaške, al da tim evroligašem ne rukovodi Čović haha (navodno odbio KKCZ). Verujem da je na shortlist trenera koji čekaju da neki od trenera EL klubova popije pedalu.

 

4 minutes ago, Devil In My Pants said:

Buducnost ako dovede Kabu+ nekog Ramba na cetiri, imace svoje adute u 1/2. Booth je bolji igrac od Nedovica, a onaj mali plej nije gori od Adamsa Sendlera iz Zvezde. Kaba nije gori od Petruseva, a Kamenjas je upside.

 

Ako pogode cetiri i sa starim Nikolicem, mnogo opasna ekipa. Samo za krilo ne znam sta moze da isporuci.

 

Uz kurtalisanja starih raga.

Ne bi im Misko ovo doveo

 

Eh sad. Taj Booth mora da je baš ubica ako je bolji od Nedovića, ne znam čemu takvo preterivanje. Kamenjaš je zahvalan centar, radi samo ono što zna ali limiti su očigledni. Videćemo kako će KKB da izgleda, ja samo rekoh da mi kao neutralnom posmatraču prija da gledam malo osveženu ekipu a ne uvek ista lica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zvezdo se spominjao u pocetno periodu i to vrlo kratko. Ali mi smo prespavali dobrih 2 mjeseca jer se nije znalo da li ce aktuelna uprava da nastavi , trazilo se resenje, tako da je odmah bilo jasno da nema nista od Zvezda. On je inace dobio mislim tuzbu protiv Asvela, uzeo ogromne pare tako da mu nije presa da prihvata ono sto nije sigurno.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Beonegro said:

Twistere, mnogo si ozlojeđen, baš te teško čitati, što je šteta, jer imam utisak da imaš pristup informacijama iz prve ruke.

 

Citava ova prica oko para, budzeta, Bokana, Covica, Ostoje i slicnih gluposti je generalno teska za citati pa te nimalo ne krivim sto si stekao takav utisak. Ja uglavnom tezim da pricu donekle drzim vezano za kosarku i da istu komentarisem onako kako vidim neke stvari ali cinjenica je da nema previse takve price i ljudi sa kojima se o tome normalno diskutovati a da ti se ne prikaci neka etiketa ili prozivka sa kojom veze nemas. Evo sam nesto poput toga napisao nakon sto godina i odmah sam ozlojedjen 😄 Ne mislim odje na tebe vec na druge primjere sa kojima sam se susretao. 

Sto se tice informacija iz prve ruke, apsolutno me nikad nije interesovalo koliko neko zaradjuje od tih momaka ali te stvari vazda dodju do mene nekako preko x razlicitih kanala. Npr sad tokom ovog u20 prvenstva izlazim sa nekoliko ljudi iz razlicitih klubova i koledza i cujes uz pivo i veceru svakakve price i informacije za igrace i klubove koje mi nikad ne bi pale na pamet. 

2 hours ago, Beonegro said:

 

Zaista ne mogu da razumijem omalovažavanje mogućnosti da se dovede Kaba time što su nepotrebno potpisani Lazić i Kuridža (čak za Kuridžu i nije toliki promašaj, to je u ovim godinama pomoćni igrač koji može da pokrpi i na 4 i na 5, dakle peti visoki u rotaciji).

Što se tiče bekovskih pozicija, Bell - Haynes i Booth imaju po 26 godina, očito da je plan da igraju puno, iza njih će imati minutažu Popović, plus Drobnjak koliko bude u stanju da doprinese, plus Atić koji je pretprošle sezone u Megi igrao i 3 i 2 i to sasvim dobro, uostalom Vladeau ga je već trenirao i zna šta može da očekuje od njega. Atić na 2 je ujedno i varijanta koja kompenzuje to što su starteri na 1 i 2 dosta skraćeni. Dakle na bekovskim pozicijama fali više jedan igrač da bude osigurač, nego što stvarno ima minuta za još jednog jakog igrača. Zato mislim da je sasvim OK da se krene u sezonu sa ovim što je već tu na bekovskim pozicijama, uz mogućnost da se naknadno dovede neko interesantan ko ostane bez ugovora (npr. u NBA) ukoliko bude škripalo sa postojećim kadrom.

 

 

Ne mislim da Lazic i Kuridza imaju veze sa dovodjenjem Kabe. Obojica imaju nacin na koji mogu da doprinesu ekipi kroz taj prljavi posao i ne treba im lopta. Problem je sto je dosta igraca tu a slicnog su profila. A u ekipi pored ovog Bell-Haynesa imas samo jos Bootha koji oce i zna sa loptom da igra svi ostali su vise nego srecni da coskare i cekaju sto ce ova dvojica da ucine. Svaka pristojnija ekipa ce ako ovako ostane da njih dvojicu udvaja jer niko drugi nece moci da ih kazni dovoljno puta za to. Logicno da ce to neke druge da podigne iz utakmice u utakmicu u prvi plan, al ne po dizajnu. Ne ocekujem da ce doci jos neko spolja dok se ne desi par kikseva a igraci koji najvise fale su upravo ti domaci koji im trebaju za domacu ligu i kup. Atic je prosle sezone dosta bolje defanzivno izgledao nego u napadu u prvom dijelu sezone dok se momak nije ugasio kao i ostatak ekipe u 2 polovini sezone. No mozda grijesim i patim od ovog Dzikic PTSD pa sve gledam pesimisticno 😄 

 

Kaba ili neko poput njega, tj igrac slicnog profila bi svakako dosao samo sam misljenja da se mozda moglo naci bolje rjesenje ne nuzno za vise novca, Kaba ima svoj set problema van terena koje donosi zbog cega bi ga najradije zaobisao. Ne mislim da je sad neki krs od igraca ili da mu je Buducnost previse no bi radije to izbjegao da se sto pitam. Niko nije duzan da pravi ekipu po mojoj volji a mozda me ako se ozvanici on i demantuje za sve ovo.

 

No da se ne foliramo znamo kako stvari funkcionisu tamo pa je tesko reci da je iznenadjenje. Zvezdan mislim da nije bio realno rjesenje i da on ima neke druge planove i neku laganiju pricu. Ne bi iskljucio povratak u Francusku za par godina.

2 hours ago, Beonegro said:

Uzgred budi rečeno, kad je Budućnost osvojila prvi trofej u istoriji, kup SRJ 1996. godine, najplaćeniji igrač je bio Saša Ivanović sa 40k maraka, Vulje je imao 30k, i Gašo je imao neki nenormalan ugovor na 5 godina za 120k plus stan. U Partizanu su tada Berić, Tomašević i Koturović lagano imali 5x te pare, možda i jače. 'Nači name of the game je asymetric warfare, može se i bez kofera para od šticovanja i cigara.

To je bila sve ekipa od lokalnih momaka  kojima je bilo "malo vise" stalo da igraju za Buducnost i da se dokazu no sto je to danas slucaj sa raznim strancima koji su sad dio ekipe. Najslicniji tim igracima u sadasnjoj ekipi Buducnosti je Petar Popovic al to je 1 od 12 igraca. Nijesu uvijek pare presudne ali umnogome olaksavaju posao, ne mozes da iznenadis kad neko sa nozem uleti u gun fight i pogine, nekad ti i prodje al u vecini slucajeva zavrsis 2m ispod.

 

1 hour ago, propolis said:

Nezgodno je kad ekipa dovede nosioce nad kojima je znak pitanja koliko mogu da doprinesu. Šteta je što Kobsa nisu zadržali koji je bio lider ekipe i verujem da bi bio još boljo ove sezone.

Prvi deo prošle sezone je odigrao odlično,a u drugom je stao jer se videlo da nešto gadno ne štima u ekipi.

Mislim da je taj ciklus sa Cobbsom zavrsen i da nije bilo interesa da se produzava saradnja. Cobbs je imao i proslog ljeta neke ponude za backup uloge u EL klubovima manjim al je odbio jer coek oce da igra velike minute i zeli vecu ulogu. Ne bi mu ni pare bile mnogo bolje da je posao tamo tako da je na kraju izabrao da ostane. Pominjao se neki Japan, Kina zadnjih dana za njega no vidjecemo. 

Edited by MrTwister
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Brzo se zaboravile njegove partije iz prvog dela sezone kada je igrao na el nivou i nosio ekipu. Nešto je bilo trulo u ekipi posle pa je i on bio nenadahnut i verujem da je šteta što je tako bilo.

U drugom delu sezone u završnici tekmi je Peri imao loptu u rukama što mi je bilo nezamislivo,a delovalo je da su Budućnost i Kobs baš fino kliknuli da ne kažem porodična atmosfera 🙂

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Chaos Is Me said:

 

Verovatno su njegove ambicije evroligaške, al da tim evroligašem ne rukovodi Čović haha (navodno odbio KKCZ). Verujem da je na shortlist trenera koji čekaju da neki od trenera EL klubova popije pedalu.

 

 

Eh sad. Taj Booth mora da je baš ubica ako je bolji od Nedovića, ne znam čemu takvo preterivanje. Kamenjaš je zahvalan centar, radi samo ono što zna ali limiti su očigledni. Videćemo kako će KKB da izgleda, ja samo rekoh da mi kao neutralnom posmatraču prija da gledam malo osveženu ekipu a ne uvek ista lica.

 

Ma bolji...Nedovic je sminker...njegova 4 poena vrede 0.5 za ekipu. Kamnjas nista gori od Petruseva, za odbranu da ne pisem.  Booth je cista kosarka

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

"Plavi dovode veliko pojačanje: Vildžer pred potpisom za Budućnost Voli"

 

Kyle Wiltjer je u pitanju. Znam da su ga gledali , pa nije doslo do dogovora jer je bio skup za ovogodisnji platni plafon, da li smo blizu da ga dovedemo ili je samo novinski naslov vidjecemo u narednim danima. 

  • Like 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Necete verovati, ali pre nekog vremena sam bas razmisljao da bi Wiltjer bio idealna zamena za Nikolica, pre nego sto sam tu ideju odbacio zbog cene igraca.

 

Odlicno pojacanje, ali sto bi @MrTwister rekao, samo dva dvojica igraca su tu koji mogu da kreiraju za sebe ili druge. Doduse, tako je bilo i prosle godine, ali je prosle godine bilo brdo drugih problema, valjda ih sad nece biti (mislim na odbranu kao i na ucestala spora vracanja igraca nakon povreda i na kraju raspad sistema).

Link to comment
Share on other sites

Sa Wiltjerom i Kabom bi to bio dobar prelazni rok u teoriji i onda ostaje na treneru da pokaze da nije Dzikic nego da moze da vodi jednu takvu ekipu.

 

Prosle godine Buducnost je u vecini meceva imala centarsku liniju Reed - Z.Nikolic - Barovic - MJK - Tarolis. Tu nije bilo ni suta spolja ni odbrane pika. Sa ova dva igraca koji se pominju toga ce biti, plus je tu Kamenjas kao snazni centar, MJK koji moze da siri igru sa pozicije 5 ili da donese snagu na 4 i Ilic koji donosi atleticizam. Naravno, ovo sve pada u vodu ako se oba transfera ne realizuju.

Link to comment
Share on other sites

Samo zemljotres i cunami ili corona mogu da poremete Zvezdu i partizan da ne igraju finale aba

Kobs je bio dugo godina najbolji igrac Buducnosti ,mogao je da iznese i uligu pomocnog osiblja u El ,nadao sam se da ce ga Zvezda pokupiti pre par godina ali nama su bolji bili Lukasi ,Markovici i ostala boranija 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, kendrick said:

Lepa ekipica, komsije.

Puno srece zelim za Vladu Jo, a vama zelim da se sastanemo u finalu. Svakako cu navijati za vas, sem kada igrate protiv Partizana.

Ja cu navijati i protiv vas. Bokan je pokazao da se ne mesa Misku u sastavljanju tima, a ovaj put je sastavio i po mom ukusu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...