Ludi za Poli Posted yesterday at 10:49 AM Posted yesterday at 10:49 AM Quote Trump found out that Maduro's regime was turning 13 years old and went to fuck it Ljolj 1
Drug Crni Posted yesterday at 10:49 AM Posted yesterday at 10:49 AM KAD SE MADURO U VENECUELU VRATI!! 2
berti Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM Pozivati se na međunarodno pravo je totalna besmislica. To ne postoji. Veliki igrači rade šta hoće, jebe im se što će neka jebivetarska boranija kukati.
McLeod Posted yesterday at 11:07 AM Posted yesterday at 11:07 AM Medjunarodno pravo u onom obliku u kom ga Srbima predstavljaju sledbenici Kostunice dr Vojislava svakako ne postoji i nikada nije postojalo niti moze i da postoji dok se ne napravi kodifikovani sistem normi koji ce biti nad nacionalnim pravom i koje ce prihvatiti sve zemlje sveta i gde ce postojati propisana i primenjiva sankcija za nepostovanje tog prava. Svi ti elementi moraju postojati, a ne postoji nijedan. Postoje medjunarodne konvencije i medjudrzavni ugovori i ovi drugi su "jaci" jer tu cak i moze da postoji sankcija za nepostovanje ugovora, dok konvencije, pa cak i Zenevska i druge najznacajnije mogu da se razvlace i zaobilaze. Jos jedna glupost kojom su nam punili glavu je taj cuveni SB UN koji satro ima ingerencije da odobrava i zabranjuje vojne intervencije, pa je tako NATO "silovao medjunarodno pravo", a od preko 300 ratova koji su se vodili za njegovog postojanja odobrio cele tri intervencije - sprecavanje korejskog rata (koji nije sprecen), isterivanje Iraka iz Kuvajta (jer je to odgovaralo i Rusima i Amerima) i kriza na Haitiju (nemaju Rusi razlog da se bune, verovatno je bila neka trgovina) tako da to neodobrenje nije nikakav eksluzivitet. 3
Barkley#34 Posted yesterday at 11:11 AM Posted yesterday at 11:11 AM 2 hours ago, A sad said: Maduro ima sina iz prvog braka, ali rec je o klasicnom bahatom debilu i on verovatno nije ukljucen u taj posao. Iz ovog ugla, reklo bi se da je on najpametniji u familiji. Drugo, ne razumem zašto se stalno učitava ljudima ovde da su ljubitelji Putina, Sija, Madura i sličnih. Postoji određena zabrinutost jer svi znamo ko je Tramp i da postoje šanse da u ovom prekomponovanju odnosa sutra dogovori neki mir nepovoljan po Ukrajinu ili Evropu ili prekosutra Tajvan i koga već. Treće, biće zanimljivo čitati komentare ako bi po ovom principu rekso Vučiču da se pomeri a onda na vlast postavio Slinu, Keramičara ili Koridorku jer se uklapaju u koncept, tj. spremni su da se dogovore. 5
robespierre Posted yesterday at 11:26 AM Posted yesterday at 11:26 AM 8 minutes ago, Barkley#34 said: Treće, biće zanimljivo čitati komentare ako bi po ovom principu rekso Vučiču da se pomeri a onda na vlast postavio Slinu, Keramičara ili Koridorku jer se uklapaju u koncept, tj. spremni su da se dogovore. Kako da ti kažem, ali mi već imamo takvu vlast, ludog diktatora, pardon dear Aleksandra, kog podržavaju i iz Berlina i iz Pariza i iz američke ambasade, (bar dok je stolovao gospodin Hil). Možda bi to bilo lekovito jer bi se deo opozicione javnosti slepo zaljubljene u EU konačno naučio da u politici postoje isključivo interesi. 2
melankolic Posted yesterday at 11:30 AM Posted yesterday at 11:30 AM (edited) To da li Maduro ima sina iz prvog braka koji je narko-mafijaš, šurnjaju koja je učestvovala u trgovini ljudima i sl. je jednom drugu Krasnovu najmanje bitno jer je to lik koji je imao posla sa maloletnicama na ko zna kakvim bunga-bunga žurkama gde droge nije manjkalo (s tim u vezi, ne znam da li MAGA-imbecili objavljuju cenu kg kokaina na USA tržištu? Čitam samo da ljude odvode u zatvore bez ikakve konkretne optužnice). Ono što je važno treba čitati kroz Krasnovljeve izjave o naftnim poljima Venecuele koje će obezbeđivati američka vojska, da Machado neće dobiti podršku gileadske administracije jer, šatro, nema podršku naroda Venecuele i da će Gilead voditi Venecuelu dok se “ne steknu uslovi” (što znači da će tražiti nekog klovna kao što je onaj iz Brazila da im vodi zemlju i koji će im dati i naftu i minerale na tacni a što će Gilead korupciono dobro nagraditi). Uostalom, zar to nije Deep State objavila u onom njihovom pamfletu o “američkom svetu” diljem američkog kontinenta? A za Madura je, kako stvari stoje, namenjena sudbina Epstina u bruklinskom zatvoru. Nikakvog tu suđenja neće biti. Edited yesterday at 11:31 AM by melankolic 3
Darth Bane Posted yesterday at 11:46 AM Posted yesterday at 11:46 AM Ode jos jedan ruski saveznik, a da Rusija osim toga sto je "najostrije osudila" nije prstom mrdnula u njegovu zastitu. Ipak, Venecuela je imala oruzje kojim je mogla da se brani, a nije, sto znaci da je sve to mozda vec i dogovoreno. Svejedno, jos jednom se pokazalo da u svetu trenutno postoji samo jedna supersila (SAD) , na zalost, ali to je jos uvek tako, i bice bar jos 20-ak godina!Nek se i "ovaj nas" uzme u pameti, Rusi mu nece pomoci, ako i mi odlucimo da ga ko Madura posaljemo niz vodu, samo nas da ne diraju.
melankolic Posted yesterday at 11:54 AM Posted yesterday at 11:54 AM Nema sve to toliko veze sa Rusijom nego sa Kinom. Kina je najveći kupac venecuelanske nafte i ima čak neke poslove sa nalazištima nafte u toj zemlji. Kina se cilja a ne Krasnovu-prijateljska Rusija. Inače, lik je objavio da će instalirati grupu ljudi iz USA koji će for free voditi Venecuelu a svi njihovi troškovi će biti pokriveni “trgovinom venecuelanskom naftom sa drugim zemljama”.
MeanMachine Posted yesterday at 12:06 PM Posted yesterday at 12:06 PM (edited) 44 minutes ago, melankolic said: To da li Maduro ima sina iz prvog braka koji je narko-mafijaš, šurnjaju koja je učestvovala u trgovini ljudima i sl. je jednom drugu Krasnovu najmanje bitno jer je to lik koji je imao posla sa maloletnicama na ko zna kakvim bunga-bunga žurkama gde droge nije manjkalo (s tim u vezi, ne znam da li MAGA-imbecili objavljuju cenu kg kokaina na USA tržištu? Čitam samo da ljude odvode u zatvore bez ikakve konkretne optužnice). Ono što je važno treba čitati kroz Krasnovljeve izjave o naftnim poljima Venecuele koje će obezbeđivati američka vojska, da Machado neće dobiti podršku gileadske administracije jer, šatro, nema podršku naroda Venecuele i da će Gilead voditi Venecuelu dok se “ne steknu uslovi” (što znači da će tražiti nekog klovna kao što je onaj iz Brazila da im vodi zemlju i koji će im dati i naftu i minerale na tacni a što će Gilead korupciono dobro nagraditi). Uostalom, zar to nije Deep State objavila u onom njihovom pamfletu o “američkom svetu” diljem američkog kontinenta? A za Madura je, kako stvari stoje, namenjena sudbina Epstina u bruklinskom zatvoru. Nikakvog tu suđenja neće biti. Kako stoje stvari nije nemoguce da rezim opusteno ostane na vlasti ako se dogovore sa Trumpom a po svemu sudeci su se dogovorili, pa onaj helikopterski desant ono je smesno i za filmove b produkcije. Ljudi se sprdaju sa ruskim desantom na Kijev a kad vidis snimke istog e to je rat ovo je predstava. Naravno ovo ne opravdava Ruse uopste vec samo pokazaju kako izgledaju takve operacije u realnosti. Ili Mogadis 1993. Sto se tice droge, jasno je da to nebitno ali jbg dibidus brka je dopustio da ga za to skembaju, da nije dibidus dogovorio bi se on vec sa Trumpom ali tek kad su mu dovukli celu pomorsku armadu tik uz zemlju poceo je da peva "lets make money not war" e jbg brko Trump se vec dogovorio sa onima ispod tebe, jeftiniji su dosta. Btw ovoga je skoro Trump pomilovao: https://www.theguardian.com/us-news/2025/dec/01/trump-pardon-juan-orlando-hernandez-honduras-former-president Edited yesterday at 12:15 PM by MeanMachine 1
MeanMachine Posted yesterday at 12:12 PM Posted yesterday at 12:12 PM (edited) 18 minutes ago, melankolic said: Nema sve to toliko veze sa Rusijom nego sa Kinom. Kina je najveći kupac venecuelanske nafte i ima čak neke poslove sa nalazištima nafte u toj zemlji. Kina se cilja a ne Krasnovu-prijateljska Rusija. Inače, lik je objavio da će instalirati grupu ljudi iz USA koji će for free voditi Venecuelu a svi njihovi troškovi će biti pokriveni “trgovinom venecuelanskom naftom sa drugim zemljama”. Mislim da nije meta ni Kina, tesko da nece hteti da im prodaju naftu posle ovoga pogotovo ako americke kompanije preuzmu naftu jer time odbijaju bitnu musteriju. Takodje ako zavrnu naftu Kini, Kina postaje jos vezanija za Rusiju. Ovako pak ce da zarade na prodaji tudje nafte Kini plus zadrzavaju kontrolu nad tokovima nafte ka Kini. Ja mislim da je naredna Kanada. Ne zezam se. Trump preuzimanjem Venecuele cini kanadsku naftu daleko manje bitnom i to bi moglo da dovede do ozbiljne ekonomske krize u Kanadi, jos ako im uvede ozbiljne sankcije pa vrlo brzo ce zakukati i traziti da budu deo Amerike... Ili to tako Trump ocekuje ali nije nemoguce. Posle Kanade, Grenland. I onda zbog novih drzava pritisak da se i ustav menja... Edited yesterday at 12:14 PM by MeanMachine
Molina23 Posted yesterday at 12:13 PM Posted yesterday at 12:13 PM 36 minutes ago, robespierre said: Možda bi to bilo lekovito jer bi se deo opozicione javnosti slepo zaljubljene u EU konačno naučio da u politici postoje isključivo interesi. Ne bi ni tad naučili, naprotiv. Pa ovde su nas isti tviter prvoborci ubeđivali da je Koridorka u stvari naša, a The Slina nije baš takva slina jer jelte čekirali su se onomad u Vošingtonu i zatalasali vođu sa par slanih izjavica posle izbacivanja iz vrha kartela. Nema tog leka za slepu ideološku servilnost i nepoznavanje tokova političkih interesa, taman mali Danilo bio dekret. 1
djura.net Posted yesterday at 12:27 PM Posted yesterday at 12:27 PM @robespierre i @Molina23 A koji vam je to 'deo opozicione javnosti slepo zaljubljen u EU'? Jel to deo studentskog protesta koji je pedalao do Strazbura? Ili mislite na neki drugi deo opozicione javnosti? Ovakvo ofrlje prozivanje dela opozicione javnosti podseca na Vuciceve trbuhozborce, kakvi vi sigurno niste.
robespierre Posted yesterday at 01:02 PM Posted yesterday at 01:02 PM 28 minutes ago, djura.net said: @robespierre i @Molina23 A koji vam je to 'deo opozicione javnosti slepo zaljubljen u EU'? Jel to deo studentskog protesta koji je pedalao do Strazbura? Ili mislite na neki drugi deo opozicione javnosti? Ovakvo ofrlje prozivanje dela opozicione javnosti podseca na Vuciceve trbuhozborce, kakvi vi sigurno niste. Ne, to je deo koji bi recimo državu bez mogućnosti da ratuje jer je u potpunosti okružena Natom uveo u isti savez bez referenduma kao što je to uradio Milo (koga su isto podržavali), i povećao vojne izdatke na 5%, a jedini argument je da su tamo već svi civilizovani. Ali pošto bi u Srbiji to malo teže išlo onda će Pariz i Berlin da podrže Vučića koji će, gle slučajnosti, baš u godini kad se Evropa ponovo naoružava, u godini u kojoj Hrvatska po direktivi uvodi obavezan vojni rok, isto uraditi i on i, kako je sam danas najavio, dvostruko uvećati naše vojne kapacitete. 1
djura.net Posted yesterday at 01:13 PM Posted yesterday at 01:13 PM 8 minutes ago, robespierre said: Ne, to je deo koji bi recimo državu bez mogućnosti da ratuje jer je u potpunosti okružena Natom uveo u isti savez bez referenduma kao što je to uradio Milo (koga su isto podržavali), i povećao vojne izdatke na 5%, a jedini argument je da su tamo već svi civilizovani. Ali pošto bi u Srbiji to malo teže išlo onda će Pariz i Berlin da podrže Vučića koji će, gle slučajnosti, baš u godini kad se Evropa ponovo naoružava, u godini u kojoj Hrvatska po direktivi uvodi obavezan vojni rok, isto uraditi i on i, kako je sam danas najavio, dvostruko uvećati naše vojne kapacitete. Dakle ti si protiv ulaska u NATO? Stojis iza Vuciceve odluke da se ne ulazi NATO? I podrzavs naoruzavanje Srbije i udvostrucenje vojnih kapaciteta, takodje na liniji sa Vucicem?
robespierre Posted yesterday at 01:18 PM Posted yesterday at 01:18 PM (edited) 6 minutes ago, djura.net said: Dakle ti si protiv ulaska u NATO? Stojis iza Vuciceve odluke da se ne ulazi NATO? I podrzavs naoruzavanje Srbije i udvostrucenje vojnih kapaciteta, takodje na liniji sa Vucicem? Sad smo već u dubokom ofsajdu što se tiče oftopika. Ja sam za referendumsko izjašnjavanjeo ulasku u NATO i na tom referendumu bih glasao protiv jer smatram da je ulazak u taj savez besmislen, upravo iz razloga što sam protiv uvećanja vojnih kapaciteta koje Aleksandar Vučić sprovodi po direktivi iz Berlina i Pariza. Ali dopuštam i da neko misli da kupujemo rafale jer nam preti opasnost od uvek neugodnih Hrvata. 😄 Edited yesterday at 01:20 PM by robespierre
Barkley#34 Posted yesterday at 01:20 PM Posted yesterday at 01:20 PM 1 hour ago, robespierre said: Kako da ti kažem, ali mi već imamo takvu vlast, ludog diktatora, pardon dear Aleksandra, kog podržavaju i iz Berlina i iz Pariza i iz američke ambasade, (bar dok je stolovao gospodin Hil). Možda bi to bilo lekovito jer bi se deo opozicione javnosti slepo zaljubljene u EU konačno naučio da u politici postoje isključivo interesi. Tačno je da ideološka zaslepljenost ponekad može biti štetnija po opciju koja se zastupa u odnosu na protivnike. Isto tako, jeste Aca bio "faktor mira i stabilnosti" bez obzira na to šta je radio unutar zemlje, kao Tito od 1950. Međutim, ne slažem se sa iznetim stavom, iz više razloga. Mislim da to ne bi bilo lekovito nego bi uništilo raspoloženje i dovelo ovo društvo u ciničnost i bezperspektivnost. Ionako smo u k. ne treba nam dodatni bedak. Dalje, pojedincima, društvima i odnosima među zemljama je potreban neki sistem vrednosti kome se teži, ne samo ostvarivanje ogoljenih interesa jer bi se tada sve pretvorilo u opšti banditizam. Otud, smatram da zabrinutost koju ovde ljudi iznose nema veze sa ljubavlju prema Putinu i Siju, kako im se idiotski prebacuje nego strah da će neki sledeći potez, sproveden u novom kontekstu biti lošiji po čovečanstvo u odnosu na uklanjanje jednog razbojnika. Na kraju, mislim da nije tačno da u politici postoje isključivo interesi. Ekipa koja stoji uz ili iza Trampa takođe ima svoju vrednosnu agendu koju pokušavaju da prošire Amerikom i svetom, uostalom ne kriju da im je to cilj. 3
freethrow Posted yesterday at 01:27 PM Posted yesterday at 01:27 PM Imam komšiju koji pušta glasno narodnu muziku i puši smešne cigarete i pravi buku i realno mi smeta. Žalim se ja, ništa ne vredi, bahat je i preti, ima veze u policiji, ne može mu niko ništa. Pre tri dana komšija sa trećeg sprata popizdi i uleti mu u stan sa mitraljezom i sve ih pobije. I sad je sve ok. 1
djura.net Posted yesterday at 01:32 PM Posted yesterday at 01:32 PM 2 minutes ago, robespierre said: Sad smo već u dubokom ofsajdu što se tiče oftopika. Ja sam za referendumsko izjašnjavanjeo ulasku u NATO i na tom referendumu bih glasao protiv jer smatram da je ulazak u taj savez besmislen, upravo iz razloga što sam protiv uvećanja vojnih kapaciteta koje Aleksandar Vučić sprovodi po direktivi iz Berlina i Pariza. Ako si protiv uvecanja tih kapaciteta, onda si na liniji ovih za koje kazes da bi drzavu bez mogucnosti da ratuje. Sto se tice oftopika, kad se i na temi o Latinskoj Americi dotakne deo opozicione javnosti slepo zaljubljene u EU (btw, vr' konstrukcija), lepo da se zapitamo kako nas (mislim tebe) nesto nagoni da mislis kako je ta grpa ljudi i njihovih politickih ideja kljucna tema uvek i svuda i kako je uvek treba imati na nisanu, just in case. Ne znam sto te taj deo opozicione javnosti toliko dotice? Sta su ti toliko strasno uradili? Vladaju, evo, Srbijom poslednjih 30-40 godina, glavu od njih ne mozemo da dignemo. Ali zato ovi tvoji, koji ne zele u NATO, sakrili se rupe i nista se ne pitanju. Nit luk jeli, nit luk mirisali, nit smo u NATO. 1
Eddard Posted yesterday at 01:35 PM Posted yesterday at 01:35 PM 7 minutes ago, freethrow said: Imam komšiju koji pušta glasno narodnu muziku i puši smešne cigarete i pravi buku i realno mi smeta. Žalim se ja, ništa ne vredi, bahat je i preti, ima veze u policiji, ne može mu niko ništa. Pre tri dana komšija sa trećeg sprata popizdi i uleti mu u stan sa mitraljezom i sve ih pobije. I sad je sve ok. Ovo je ne stativa, nego si sa penala šutnuo u aut. 2
dzoneee Posted yesterday at 01:36 PM Posted yesterday at 01:36 PM Која смејурија. Јутрос док сам се враћао у државу рече ми друштво шта су чули на радију. Ја онако полусањив у колима у фазону шта бре Мајко мила које је ово циркуско глобално друштво
freethrow Posted yesterday at 01:41 PM Posted yesterday at 01:41 PM Ok, prihvatam. Čitaću dalje i iskreno očekivati da naučim zašto je ovaj manevar dobar.
Eddard Posted yesterday at 01:44 PM Posted yesterday at 01:44 PM 2 minutes ago, freethrow said: Ok, prihvatam. Čitaću dalje i iskreno očekivati da naučim zašto je ovaj manevar dobar. Nisam ni rekao da je dobar, već da si ti sa analogijom omašio. 1
freethrow Posted yesterday at 01:48 PM Posted yesterday at 01:48 PM Meni prilično deluje da postajem (figurativno, naravno) okružen komšijama sa automatima...
Tex_Willer Posted yesterday at 01:50 PM Posted yesterday at 01:50 PM 3 minutes ago, freethrow said: Ok, prihvatam. Čitaću dalje i iskreno očekivati da naučim zašto je ovaj manevar dobar. Dobar je jer ovim potezom se šalje i dublja poruka svima onima koji su uzurpurali svoje države zarad pre svega Kineskog uticaja. Takodje mi smo zaboravili kako je kongres opisao situaciju u Srbiji, rok za primeru samog zakona u kome se nepomenik apsolutno apostrofira je polovina marta. Ne mogu se ustve koje su povezane sa kgb propagandom ali i primenom kgb sile prema svom narodu na drugi način odjebati od vlasti nego na ovaj način, ili ukoliko oni sami pokrenu ofanzivu na drugu zemlju( npr Venecuela je pretila Gvajani ofanzivom).
Recommended Posts