Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Sto se tice Partizana kao naseg glavnog konkurenta, ni malo mi se ne svidja kako izgledaju i kako su skockani.

Tintoretov tim je za mnogo manje novca bio Detroit iz prajma sto se tice kompaktnosti i cvrstine za ovaj Zeljkov tim. Upucan ogroman novac a sve se svodi na daj Panteru loptu 35min pa sta uradi, sa takvim nam je najlakse da izadjemo na kraj i ni malo mi nisu opasni.

Ovo sto igra Ledej za presmesne novce igrao im je i onaj Dzons ili kako se zvase.

Toliko se pricalo o talentima kod njih a domaci igraci im nisu sastavili 10 poena. Gazi to Radonja kao plitak potok.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Koliko god nekonstantan bio u ofanzivnom delu igre u EL, obozavam da gledam Holinsovu odbranu, kao divlja macka je. Po mom laickom misljenju nas najbolji defanzivac, bolji cak i od Lazica i Kuzmica. Mnogo mi je bilo drago kada je imao ono atraktivno kucanje za kraj. Vredan i skroman momak, da li je bio opcija koja nam je bila najbolji fit,ne verujem, ali mi je jasno zasto mu Dejo oprasta i kad nesto debelo zasere.

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Instinkt said:

Zaslužena pobeda, Radonjićeva disertacija pripreme utakmice. Kalinić šampionski mindset, klasa za sebe. 

Svaka trojka koju je nab'o Pefi večeras, bolje da mi je šamare nalupao

Čestitam komšije, viđamo se kroz 2 nedelje opet

Pih nemam vise ovih reakcija, da lupim thanks. 

 

Hvala, sta 's da popijes?! Kuca casti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Instinkt said:

Zaslužena pobeda, Radonjićeva disertacija pripreme utakmice. Kalinić šampionski mindset, klasa za sebe. 

Svaka trojka koju je nab'o Pefi večeras, bolje da mi je šamare nalupao

Čestitam komšije, viđamo se kroz 2 nedelje opet

 

Hvala, komsija, tako se to radi - fino, kulturno, odmereno... Upamticemo i imacemo u vidu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zaslužena pobeda, Radonjićeva disertacija pripreme utakmice. Kalinić šampionski mindset, klasa za sebe. 

Svaka trojka koju je nab'o Pefi večeras, bolje da mi je šamare nalupao

Čestitam komšije, viđamo se kroz 2 nedelje opet

Hvala Instinkte...sedi otpij...ćeraćemo se vazdan.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Edward Louis Severson III said:

 

Bice znacajno teza utakmica, Zvezda pre te utakmice u 8 dana 4 utakmice, vi skroz odmorni.

 

Bilo bi previše da nas i treći put nalupate ovako. Vi imate brdo tekmi u tih par dana, a nama svi odoše u reprezentacije, bar da možemo iskorisiti pauzu da treniramo, a jok. Al to je već naš problem, za našu temu. Mene u suštini ne boli toliko poraz, koliko nemoć. Uzdravlje, ćeraćemo se još!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da li je dozvoljeno ovako dominantno osvojiti kup? Ja navikao na mučenja i neizvesnosti od četvrtfinala, a finale da se rešava u poslednjim minutima, ponekad i sekundama. Ne pamtim ovakav statement jednog od večitih u kupu - a da su morali da se susretnu tokom takmičenja. 

 

Čestitke Radonjiću i igračima. Od prve do poslednje sekunde momci kontrolisano i pametno agresivni, koncentisani, na pravom mestu... Gomila floskula, ali tako je i bilo 🙂 Fascinantan je podatak, ako je tačan, da smo prilimili svega 2 poena iz kontri. Dosta znači kontinuitet, da su napokon svi bili koliko toliko zdravi, da nismo morali da sečemo roster zbog ograničenja stranaca..

 

Ubedljivo najveća razlika je upravo u tome što je Zvezdin tim uigraniji, sposobniji da na terenu sprovede ono što se dogovori u svlačionici, i što su jednostavno bolji fit za svoje uloge -- koje su doduše i bolje osmišljene nego u Partizanu. U takvoj situaciji, nije mnogo bitno ko bi koga dobio 1 na 1 na basketu i ko bolje deluje na highlightsima, već koliko doprinosi u onom segmentu koji je njegova odgovornost. Partizan u startnoj petorci ima tri igrača koja su višestruko (pa makar duplo) skuplja od Zvezdinih startera -- Panter, Lidej, Lesort. Ni Kurucs, koji je zarađivao preko 1.5 miliona dolara bruto po sezoni u prethodnim godinama svakako nije jeftin. To govori o njihovom nominalnom kvalitetu. Ipak, nominalni kvalitet značajno odstupa od upotrebne vrednosti igrača u određenom sistemu. Mislim da pojedinci na topiku -- i mnogi od zvezdinih navijača -- imaju ozbiljne teškoće da upravo to shvate. Primera radi, taj Lessort -- toliko priželjkivan od mnogih na topiku -- danas nije u aktivnom toku utakmice (dok je još postojala šansa da bude iole neizvesno) stvorio bilo kakvu prednost u odnosu na Mitrovića (koji mu je opet prodao dva otvaranja iz pika i lagane poene) -- a tek nije u odnosu na Kuzmića. Za mene je on, Lessort, trenutno baš primer jednog empty stats igrača. Iskreno verujem da njegovo prisustvo u zvezdi ne bi ništa promenilo i da ne bi imali nijednu jedinu pobedu više u EL. Kao što ne vidim da se nešto značajno promenilo u igri Partizana njegovim dolaskom. Možda će u dužem periodu biti drugačije, kada savlada neke fundamente košarkaške igre na kojima ne bi trebalo da puca timska odbrana.

 

Još od meča protiv Monaka sam siguran (pre toga sam verovao) da Zvezda zaista ima problem sa selekcijom -- ali ne zbog nedostatka centra ili madafaka beka šutera, već zbog nedostatka plejmejkera koji je bitan za Radonjićev sistem. Mi protiv Monaka nismo izgubili jer nismo imali Pantera ili Lesorta, već zbog toga što nismo imali igrača koji zna da u kritičnim momentima organizuje igru, pronađe slabost u protivničkoj odbrani, zavrti valjan pik sa mogućnošću stvarnog pasa, baci loptu i preko odbrane a ne prvom do sebe.. Radonjić je rog problema bio svestan i ranije i zato je i doveden Marković. Stoga sam stava da je Marković u teoriji bio baš adekvatan fit na našu selekciju -- pod uslovom da može da isporuči na nivou od pre par godina. Međutim, Marković nije Jović, mislim da ni on nije skreoz navikao na tu ulogu, a da nema ni viziju ni talenat za tako nešto. Ipak, bilo je ili on ili niko (sa mogućnošću da popuni tu rupu) verovatno. Stoga, kada on ubaci par šuteva kao danas i odigra sa visokim nivoom samopouzdanja, mi nemamo problem. Ipak, ne bi trebalo da zavisimo od njegovog šuta i on mora još više da radi na tome da razigrava tim, jer je bolji pas igrač od Voltersa i Ivanovića.

 

Glede Ivanovića, on je dečko koji mora još mnogo da radi. Precenjen u očima mnogih ovde, koji se sećaju (i čestitke dečku na tome) njegovih clutch pogodaka na terenima Srbije i Crne Gore. Malo su mi i smešna zapažanja pojedinih da bi Radonjić trebalo njemu da se prilagodi. Džoni treba da uradi sve štop je moguće da se uklopi u Radonjićev sistem -- i da iz tog sistema crpi samopouzdanje i energiju za usmeravanje svog nesumnjivog napadačkog potencijala. To mu je jedini način da postane relevantan igrač i iskorači iz okvira ABA lige u kojoj je zarobljen i ušuškan celu karijeru. Njegov talenat nije dovoljan da bude go to igrač u EL i ne može karijera da mu zavisi od toga šta će da uradi 1 na 1 i preko ruke u EL jer to nije dovoljno. Njegov talenat zavara ljude da pomisle da je sposobniji nego što jeste, pa nastane histerija kada Marković odigra neke minute umesto njega -- a onda kada Džoni dobije da odigra finiš -- što bi rekao Djuras "njegovi promašaji su lepši". Suviše je negativan ovaj deo, dečko je imao dobrih partija -- ali ne treba da se stvori narativ da bilo šta treba da se prilagođava njemu. On treba da savlada fundamente i čvrsto navijam za njega u tome. I ne sumnjam da će s vremena na vreme da istaslači poneki tim.

 

Mnogo mi je drago zbog Holinsa, baš pravi pokazatelj šta je strpljenje sa jedne (Radonjić), a šta karakter (Holins) sa druge strane -- i koliko se "vađenje" kroz odbranu, energiju, požrtvovanost na kraju isplati. Na mojoj tabelici Holins-Panter 2:0. Nadam se da će Ostin do kraja sezone zadržati vođstvo. Mislim da je to i jasan putokaz za Vajta. Nema odustajanja, ima priliku da se iskupi u završnici ABA lige.

 

Voltersu i Kalini, momcima koji od početka sezone ostavljaju sve što imaju na parketu -- pa ponekad i samopouzdanje (bitno da ga pronađu kad treba), čestitke na liderstvu, odličnim partijama i trofeju.

 

Mislim da ovaj tim može još bolje, ako ikada sastavimo zdravih par nedelja -- i kada Davidovac i Vajt, dva pametna i polivalentna igrača, uhvate kakav takav ritam. Šteta za par poraza u EL u mečevima u kojima smo zaslužili pobede. Sad sledi jedan novi ciklus do kraja ABA lige, u kojima upravo kroz EL treba da porastemo i očvrsnemo do PO ABA-e, tako da sledi verujem dodatna rekonfiguracija igre.. glede korišćenja Kaline, uloga Pefija i Ivanovića, Vajta i Davidovca, ali i zaokruživanja onoga što igraju Dobrić i Holins.

 

P.S. Naše sudije nisu propustile priliku da pokažu kakvi su za osećaj netalentovani bednici željni pažnje. Sreća da je meč već bio manje više rešen pre isključenja Radonjića.  

  • Like 16
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Obožavam Holinsa :heart:

Pefi izišo iz kanala, pa haj da vidimo da li je to samo izuzetak ili može postati pravilo, nadam se ovom drugom, treba nam ko leba.

Volters i Kalina klasika, vidi se koliko znači Nejtu što je lep deo minutaže pokrio Marković i bio je u fulu do kraja, za razlilu od nekih prethodnih mečeva. 

Radonjin osmeh, to je nešto neprocenjivo :heart:

 

  • Like 9
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Holins rodezijski ridžbek...pored jahanja zlatnog grla Pantera...u napadu je zadnjih par nedelja valjano pustio kandže. Kalina je kao na poslužavniku počastio par puta njega i Dobrića a pre toga fejk napadom mismeča na postu iznudio udvajanje. Kao čašu vode popiti...

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...