Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

22 minutes ago, oubrevo. said:

sinoć smo pobedili uprkos šutu 5 / 21 za 3 (cca 24%). sad tek kapiram da je simon šutirao 1/1 a bio sam ubeđen da je 2-3 komada ubacio, toliko je svaka važna bila.

 

treba reći i da je žalgiris imao 6/6 sa slobodnjaka, dok smo mi imali 14/19. jesmo igrali pametno ali treba pohvaliti i sudijski kriterijum, bilo je dosta remplanja pod košem, da se izrazim fudbalskim rečnikom siniše mihajlovića, koji su sudije iskulirale.

 

razumem da ne može (verovatno) drugačije ali moram da bacim masivan rispekt svima vama koji uživate u ovakvim tekmama (zahvaljujući odbrani a uprkos napadu);

rekoh na liveu da mi na svakoj tekmi izgleda kao da se prva četvrtina odužila a onda krene poluvreme. ne znam koliko ću još izdržati ovako :lol_2:

Idi gledaj Nikse!

Edited by Don Radonja
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

jučer ne stigoh odgledati utakmicu zbog takmičarskih obaveza u klubu ali sam ipak zamolio domačina da prebaci na SK1 tako da sam sporadično lovio svaki trenutak da uhvatim barem djelić atmosfere i svi se me u čudu gledali kako se veselim svakom našem  košu. al dobro Istra je to a svoje u klubu sam ionako sve navikao da kad Zvezda igra da ja ludujem pred ekranom a čak i nisam jedini koji za naše navija. Ono što me je zasmetalo je ono baš podcjenjivačke izjave iz tabora Žalgirisa u vezi našeg trijumfa nad njima. meni su osobno oni jedna od najomraženijih ekipa u EL ali im moram priznati da su nam jedan od najneugodnijih protivnika i svakako zaslužuju

respekt po mnogim kriterijima. Ali iskreno nisam se nadao takvim izjavama , prvenstveno Zdovca a sad i pojedinih igrača. Maltene kao da je Zvezda go k...c . Baš tužno. Mene bi osobno bilo sram da tako nešto izjavim. 

Edited by bodo
  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Ma ako do decembra ne nadjemo centra, nek se potpise Lesor, a Cirbes u FMP i to je to. Mozemo ovako da izguramo do tada, a ovaj izgleda poprilicno ozbiljnije nego u periodu kad je bio kod nas, uz to nam bas leze na ovaj roster po karakteristima. Jak je, ne plasi se, u napadu ume da ubaci, ume da se odmota, ume i da brani 1 na 1. 

 

Kuzmic je upotrebljiv za odredjeni tip centara koji moze da sacuva i za odredjeni tip ekipa koji igraju stilom gde on moze da bude koristan, u odbrani, u napadu je beskoristan bas, bukvalno dusu dalo da bude treci centar u rosteru i da samo po potrebi ulazi. 

 

Steta bas da ne dovedemo centra. Fali nam sirine tu, fali nam dobar igrac, kazem, moze i Lesor, ne mora da se izmislja topla voda. I onda od januara kad se vrati Vajt, uf, bicemo bas zajebani. 

 

Inace onaj Holinsov krosover u stilu Ajversona iz najboljih dana je prosto toliko dobar da moras coveku da das kredita jos. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gde mogu da se vide te izjave? Ja sam našao samo na EL sajtu. Nebo nas ustvari nije ni spomenuo, nego je pričao o sebi i svom timu, što je sasvim ok. Zdovc jeste bio nerealan kad je reko da je konačna razlika nerealna, jer samo čudom tu utakmicu nismo prelomili ranije. Ali mogu da razumem zašto je to rekao. Neče stati pred kamere i reči, imali smo sreče što nas ne satraše 30 razlike.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Šarac said:

A bio sam napljuvan od 99 % foruma ovde 😁

 

Jedino nisam mogao da predvidim za Zirbesa, on je bas upao tu kao sa Marsa da je sleteo, ali i opet da vam srusim sneska, ne verujem da ce bilo koga dovoditi do decembra, pogotovo sto ce se sada uvoditi Zirbes kroz ABA ligu i mozda po par minuta u El .

Ulaskom Lazica, ispada Uskokovic iz rostera ( EL) , vracanjem White ( Simon ispada), treba naci mesto sada i za Zirbesa do decembra. Dovodjenjem jos dva igraca ( po zeljama vecito nezadovoljnih) jos dva igraca ispadaju iz rostera. Juce je igrao DR sa 10 igraca, Uskokovic i Lazic bez minuta, da li je realno da kada bi se dovela ova dva nova NBA igraca, plus White i Lazic, da ce  Davidovac ili Hollins, Mitrovic/Kuzmic imati ulogu vrtenja peskira na klupi? Jer sem u Aba ligi na nebitnim utakmicama, nijednom DR ne koristi vise od 10 igraca, a EL je dokaz koliko je igraca igralo i sa kojom minutazom.

O jos jednom beku/playu, nemojte ni da sanjate, uloge su skoro pa podeljene i svakako niko nece da shilbuje igrace vec 15 oktobra.  Decembar je vec druga prica. I nema veze sa ustedom plate jos koji mesec pa zato ne potpisuju igraca, Najblizi smo bili potpisu Lesorta, od tada pa sve do danas mrtvo more. Svakodnevne obaveze i pocetak sezone cine svoje. 

Jedino se mora voditi racuna o minutazi Kalinica koja ce se mozda smanjiti povratkom Lazica/ Whitea, ali je Kalinic postao ogroman faktor u nasoj igri i svaki njegov izlazak iz igre se oseca. Morace DR da spremi ostatak ekipe da igra i bez njegovog doprinosa, jer ovaj prosek od 35 minuta je vise stetan za nas kao ekipu nego sto je na njegovoj fizickoj potrosenosti. Mnogo smo poceli da zavisimo od Kalinica na oba strane terena, ne tvrdim da je doprinos ostalih zanemarljiv, ali ja polako hvatam sebe da gledam ka klupi kada ce se Kalinic vratiti na teren, kao svojevremeno kada je MWIL morao da odmori po par minuta. 
 

Pisao si i da je Ivanovic prvi plej, da nije bitno ko krece, vec ko zavrsava mec. Centar se trazi 100% i zavisno kad se nadje doci ce i moze doci sutra, moze u decembru, moze nikad.

 

Simonovic nece ispasti iz rotacije, tj menjace se zavisno od potreba. Kalinic je dosao da bi igrao, njegova potrosnja nije velika bez obzira na minute, ne kopa ugalj. 

 

Ako se povredi, pu, pu..bice opet terao ga u crveno, telefoni, Baskonija,MZT...

 

Robija i Dejo Kralj su aktivni na trzistu za centre, Zirbes moze otici vec sutra, skroz je nebitan..mada bi omaz da udje sa ovim igracima u F8 i ako je neko isto pisao da ovo nece moci da gleda itd...

 

Opet su mi se pojavile pticice koje sapucu  ako me sta zanima, ljubi brat i da ozdravis sto pre!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, L' Imperatore said:

Gde mogu da se vide te izjave? Ja sam našao samo na EL sajtu. Nebo nas ustvari nije ni spomenuo, nego je pričao o sebi i svom timu, što je sasvim ok. Zdovc jeste bio nerealan kad je reko da je konačna razlika nerealna, jer samo čudom tu utakmicu nismo prelomili ranije. Ali mogu da razumem zašto je to rekao. Neče stati pred kamere i reči, imali smo sreče što nas ne satraše 30 razlike.

 

.

 

Eto , jebiga ..trebalo je da pobede, mi i nismo nesto, losi smo u napadu...)))..sta bi tek bilo da smo i u napadu isporucili to sto mozemo...

 

 

 

Poruka iz Žalgirisa nakon poraza: "Zvezda nije neka ekipa"

 

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2021&mm=10&dd=14&nav_id=1936503

 

.

Edited by attolini
  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, bodo said:

 svakako zaslužuju respekt po mnogim kriterijima. Ali iskreno nisam se nadao takvim izjavama , prvenstveno Zdovca a sad i pojedinih igrača. Maltene kao da je Zvezda go k...c . Baš tužno. Mene bi osobno bilo sram da tako nešto izjavim. 

 

već sam se vozdigao (this one goes for you, pravoslavna crkvo +) sa troseda ali sam uhvatio zdovca kako nevoljno kaže da smo igrali bolju utakmicu i bili bolji tim pa zasluženo pobedili. pre toga je rekao nešto tipa da su utakmica ne igra 8 ili 30 ili 40 minuta, već dok sudija ne odsvira kraj. tu je komentator išao preko njega pa ću mu verovati na prepričavanju. u svakom slučaju, nisam čuo ništa grdno?

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Daj Irvinga do kraja EL, teraj ovog Dzonija nazad u PG 😛

 

taman kreće sezona slava, može da ide po viđenijim kućama sa sveštenstvom da okadi gde zatreba, istera đavola ili umiri duh draže mihailovića ako se opet uzjoguni u onoj državnoj isntituciji

 

Spoiler

kyrie-irving.gif

 

jedino bi bila frka da ne ode na hilandar pre leta, jer kontam da se ne bi vraćao

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Čvarkov said:

Ako je tačno prenesena izjava Kalnietisa, vrlo nekorektno i potcenjivački. Još mi je draže što smo ih oprali.

 

.

 

Da, mozda je i preneto lose...

 

Zato su navijaci veoma slozni u oceni...Mudiaya silbovati, a kako drugacije? najskupji stranac mora da plodi, sad i odmah...   ..Ulanovas i Milaknis penzioneri i bogalji.....nema Sarasa nema kosarke )))

 

 

https://m.delfi.lt/krepsinis/naujienos/article.php?id=88418577&com=1

 

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U vezi tog famoznog pojačanja...nisam načisto šta nama treba, kada se sve realno uzme u obzir.

 

Ako je Luka definitivno 5-ica, mi osim povređenog Vajta nemamo pravu četvorku. Mogu tu da pomognu neki, Kalina i Simon ponajviše, Davidovac i Lazarević nešto manje. S obzirom na određenu neizvesnost oko Vajtovog povratka, odnosno njegovih mogućnosti nakon izlaska iz teške povrede, meni bi logično bilo da pojurimo neku kvalitetnu opciju na poziciji 4, a da se na poziciji centra krpimo sa ovom trojicom što su već tu.

 

Ali to je samo mišljenje jednog laika. Uopšte ne sumnjam u Radonjinu odluku po tom pitanju.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, oubrevo. said:

 

već sam se vozdigao (this one goes for you, pravoslavna crkvo +) sa troseda ali sam uhvatio zdovca kako nevoljno kaže da smo igrali bolju utakmicu i bili bolji tim pa zasluženo pobedili. pre toga je rekao nešto tipa da su utakmica ne igra 8 ili 30 ili 40 minuta, već dok sudija ne odsvira kraj. tu je komentator išao preko njega pa ću mu verovati na prepričavanju. u svakom slučaju, nisam čuo ništa grdno?

Moguće je da su naši novinari krivo prenijeli izjavu kao i u slučaju Kalnietisa. Ne bi bilo prvi put da tako nešto učine. Ali u suprotnom ako je to istina,  što ne možemo znati sa sigurnošću baš, baš je ovo nekorektno i nema veze sa sportskim manirima. Znam da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali postoji neka crta pristojnosti koja se mora podvući.

Link to comment
Share on other sites

Prvo me iznenadio Zdovc da mu je engleski onako kilav, a 150 godina se bavi košarkom po inostranstvu. A prva rečenica mu je bila "Trebalo je da dobijemo ovu utakmicu". Čudno baš da tako otvori KZŠ, a vidjelo se da je fino primljen, da ga novinari prihvataju sa simpatijama...

Link to comment
Share on other sites

Nece se sigurno dovoditi igrac na poziciji Vajta na mesec ipo dva. Luka se pokazao, Cirbes se vraca tako da verujem da se nece zaletati ni sa centrom. Ja sam misljenja da mi treba da se pojacamo samo ukoliko se pojavi igrac ekstra klase, nebitno koja pozicija.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Imam utisak i da je Žalgiris imao "sreće" sinoć. Konstantno mi je delovalo da smo nadmoćniji, i da treba da bude 10ak poena razlike -- a oni su se (o)drža(va)li na distanci od dva poseda. 

 

Pri kraju meča sam se čak i zabrinuo, pomislivši da nama može da se desi neki prazan hod, praćen volšebno izgubljenim loptama i inovativno promašenim zicerima; dok bi oni sa druge strane, po običaju, ubacili šta god da šutnu na koš (do nekog momenta sa bili na 8/16 iz igre)

Srećom, ostali smo fokusirani i "ispoštovali dogovor iz svlačionice", a oni su posustali.

 

Naravno, nisu imali samo "sreće", već pre svega ono što mi smatramo srećom je ustvari vrhunska disciplina, fizička sprema i snaga da se odgovori na našu poprilično intenzivnu igru.

 

Mislim da bismo većinu evropskih ekipa slomili, ako ne u prvom poluvrmenu, onda tokom treće četvrtine. Prvo poluvreme je bilo rovovsko, toliko blokova i građenja pod košem.. kao što rekoh, neka mekanija ekipa bi drugačije pristupila i bilo bi to 10+ na poluvremenu.

 

Ono što je bitno je da smo mi odigrali utakmicu sa 40 minuta dobre do odlične koncentracije. Nijednog trenutka nije bilo divljanja; skoro svaki put je ispoštovana lopta, kao i saigrač. Nije se odustalo od primarnih zamisli, iako ih je Žalgiris jedno vreme dobro zatvarao. Upravo kroz to insistiranje smo i stigli do zavidnog broja bacanja.

 

Moram da priznam da nisam očekivao da Kalina može na ovakvom nivou da igra. Naravno da sam bio srećan kad smo ga doveli; ali ipak nisam bio svestan da će on igrati sa ovoliko samopouzdanja, da će toliko energije ulagati -- i izgledati sveže nakon 35 min, da će takav impact imati u odbrani, te da će igrati sekundarnog pleja, i to sasvim solidno. Čovek je, osim par propusta protiv Makabija. pri samom kraju, baš sigurna luka za loptu u napadu. Ipak, nije održivo, niti fer da igra 35 minuta u proseku. Valjda će povratkom Lazića malo i da odmori. Bilo bi očekivano i da Davidovac malo preuzme njegovu ulogu -- kad će, ako ne sad? Pomirili smo se sa tim da dečko neće biti ni Kukoč, ni Bjelica, niti da će dovesti telo u red -- ali bi mogao ipak da glumi Kalinu 5-10 minx, tako što bi menjao ritam, postovao niže igrače, pokušao pik.. drugu opciju nemamo.

 

Volters isto fenomenalan. On dečko za evropsku košarku ima sasvim solidan size, oko 1.95 -- ali "ima ga". Neuporedivo u odnosu na Ivanovića. Njegovo prisustvo u skoku i to što ga nije tako lako zakucati u blok i/ili što niko ne pomišlja da ga postuje, dosta znače. Iskustvo koje je nakupio ga je načinilo baš dobrim igračem. Sa ovom kombinacijom samopouzdanja i skilla koji definitivno poseduje (a posebno osećaj za prostor), mislim da će se Radonji tek dojmiti. Značajno je "sistemski" ispred Džonija, koji ipak mora još mnogo da radi da u odbrani ne bi bio igrač manje, te da bi u napadu mogao da iznese ono što se od njega očekuje -- to nisu samo poeni, to je pre ta spsobnost da malo uspori vreme i omogući da lopta ide gde treba, prođe što bliže bloku.. vidi se i da ima tremu.

 

U Radonjinom sistemu zaista nije fer kuditi pojedince. Svi su oni deo mašine i primarno se očekuje od njih da doprinesu da odbrana bude granit, te da u napadu budu u pravo vreme na pravom mestu. Nekim igračima je lakše da se traže kroz odbranu, a samopuzdanje će im rasti. Setimo se Đenke u drugom mandatu -- otvorio je sezonu sa sedam jednocifrenih učinaka u osam mečeva i šutem iz igre 35% (19/55); da bi zatvorio sa 10+ poena u 9/10 utakmica. Tokom sredine sezone je bio i  go to guy za zatvaranje utakmica (Fener). U prevodu, niko ne može ni da proceni Holinsove partije realno, osim samog Radonjića, koji i zna šta od njega očekuje. Ako ga bude držao u timu, znači da je zadovoljan -- a verujem da će tih 10-12 poena po utakmici doći kad se malo uigra.

 

E, da -- meni Kuzma dobar bio. Par smešnih promašaja, ispadanja lopte iz ruke.. ali u odbrani odradio lavovski posao. Ukrotio je Niba kad je ušao drugi put u igru i isekao nalet Žalgirisa.  Da je ubacio još tih par zicera, bilo bi savršeno sa njegove strane.

 

Sve u svemu, nikada nije lako dobiti Žalgiris, naročito kući. Do sada smo imali skor 1-4 u EL. Ovo je prva Radonjina pobeda nad Žalgirisom u Beogradu, tako da je verovatno i njemu pao kamen sa srca.

 

 

  • Like 18
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bodo said:

jučer ne stigoh odgledati utakmicu zbog takmičarskih obaveza u klubu ali sam ipak zamolio domačina da prebaci na SK1 tako da sam sporadično lovio svaki trenutak da uhvatim barem djelić atmosfere i svi se me u čudu gledali kako se veselim svakom našem  košu. al dobro Istra je to a svoje u klubu sam ionako sve navikao da kad Zvezda igra da ja ludujem pred ekranom a čak i nisam jedini koji za naše navija. Ono što me je zasmetalo je ono baš podcjenjivačke izjave iz tabora Žalgirisa u vezi našeg trijumfa nad njima. meni su osobno oni jedna od najomraženijih ekipa u EL ali im moram priznati da su nam jedan od najneugodnijih protivnika i svakako zaslužuju

respekt po mnogim kriterijima. Ali iskreno nisam se nadao takvim izjavama , prvenstveno Zdovca a sad i pojedinih igrača. Maltene kao da je Zvezda go k...c . Baš tužno. Mene bi osobno bilo sram da tako nešto izjavim. 

Ako smem da upitam, u kom si ti klubu tj. kakvim se sportom bavis kad u toku takmicenja mozes gledati TV?

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, medobrundo said:

Volters isto fenomenalan. On dečko za evropsku košarku ima sasvim solidan size, oko 1.95 -- ali "ima ga". Neuporedivo u odnosu na Ivanovića. Njegovo prisustvo u skoku i to što ga nije tako lako zakucati u blok i/ili što niko ne pomišlja da ga postuje, dosta znače. Iskustvo koje je nakupio ga je načinilo baš dobrim igračem. Sa ovom kombinacijom samopouzdanja i skilla koji definitivno poseduje (a posebno osećaj za prostor), mislim da će se Radonji tek dojmiti.

 

Ako se dobro sećam @zoziezli fereira je odavno napisao da je Vanilica Radonji možda i najomiljeniji stranac, tako da je ovo očekivani razvoj za sada.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, John Dies at the End said:

Ne znam sta zelis da dokazes i koji su to veci problemi U IGRI od Kuzmica,  ali sve ovo , pa i vise od toga je istina... kako na nasu, tako i na žalost Kuzmica.

 

Daleko najveći problem je šut, što teško da ima ikakve veze sa Kuzmićem. U prva tri kola EL smo ubacili najmanje trojki (5.7 po meču), uz najgori procenat (26.6%), čak sa poludistance imamo svega 3/13... Mi iz reketa za sada sabijamo, al' evo već treću utakmicu zaredom igramo prvo poluvreme sa 0-2 trojke: protiv Makabija Simon pogodio jedine dve, protiv Igokee 0/10, juče od 9 pokušaja samo Davidovac pogodio jednu. U drugom poluvremenu ubacimo koju više, ali sveukupno je to teška katastrofa i glavni razlog zašto su mučimo u napadu.

 

Takođe, nije baš fer pisati o Kuzmiću kao glavnom problemu, a istovremeno hajpovati našu odbranu, pošto ona najbolje izgleda upravo sa njim na parketu. Retki su igrači tih dimenzija koji mogu ovako visoko da iskaču u odbrani pika, pritom su njemu tajming i pozicioniranje odlični, jer ostaje na ball handler-u baš onoliko koliko treba i maksimalno mu otežava dodavanja. Da je u napadu gori nego ikada - to stoji, ali kao što rekoh mnogo veći problem na toj strani nam je loša šuterska forma pojedinih igrača, nego 1-2 promašena zicera Kuzmića (koji doduše jesu izrazito frustrirajući). 

  • Like 24
  • Love 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...