Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

10 minutes ago, pantelia said:

Inace sad se tek vidi kliko je znacio poslednji kos u derbiju. Bila bi nam potrebna pobeda u Podgorici za prvo mesto.

 

Polako, komsije igraju u gostima COL, ako ne povedu Boltauzera, crno im se pise.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ragazzo said:

Velika bi steta bila da nekako ne podignemo iz "kanala" ivanovica, bice potreban prilicno za polufinale i finale aba lige, evidentno je da on nema sampouzdanja kao pre dok je bio u buducnosti gde je skoro uvek bio glavna zvezda tima ili parnjak sa nekim, jednostavno nije on za organizaciju napada i gubimo ga tu, posle mu je jos teze da ostvari neku prednost posebno na el nivou. Svakako igrac od kog sam posle kaline najvise ocekivao a i jako sam mu se radovao kad je dosao, mozda ga malo vise probati da bude na parketu kad i volters ili markovic, nisam pametan.

Hajde da iskoristim ovaj post da dopunim prethodno napisano o Džoniju.

Nije on u kanalu u poslednje vreme, igra manje-više isto kao od početka sezone, posebno u EL. To bi impliciralo da je u kanalu od kako je došao kod nas, što naravno nije blizu istini. Ono što se traži od njega u Zvezdi Dejana Radonjića je neuporedivo zahtevnije od onoga što su tražili u Podgorici. Ako izuzmemo onu jednu sezonu u EL, koja nije bila sjajna i kada je Džoni dugo bio povređen, Budućnost je uglavnom igrala sa EC ekipama u Evropi, a u regionu pokušavala dve ili tri sezone da svrgne Zvezdu sa trona. To su neki maksimalni dometi ovog kluba, bez želje da vređam ili poništavam trud i novac koji se tamo ulaže dugi niz godina. Zvezda ima drugačije ambicije. Prvak ABA se malte ne podrazumeva, a u EL se traži neka stabilnost i ako se otvori šansa, napad na plej of. U tom kontekstu treba gledati Džonijeve igre, on mora da prođe period prilagođavanja na veće zahteve i ozbiljniju košarku u oba smera.

 

Što se tiče organizacije napada, tu se najbolje vidi njegov problem i razlika u folozofiji igre u Zvezdi i Budućnosti. Podgoričani su živeli od centrtalnog pika u ranoj fazi napada, posle čega je ball handler imao slobodu da odlučuje da li će naskočiti za 2, baciti pas roleru na alley oop ili ići do kraja ako ga preuzme sporiji igrač. Cobbs je posebno koristio sve tri navedene opcije, ali ni Džoni nije zaostajao, a imao je i dodatnu opciju da šutne za 3 iz step backa, što je Cobbs ređe radio. Dalje, sloboda koju je tamo imao u igri je nešto što u Zvezdi nije mogao da očekuje, bar ne u svojoj prvoj sezoni i posebno ne u EL. Mi od njega trenutno imamo prilično sigurnog igrača sa loptom u rukama, koji ne pravi previše grešaka, učestvuje u distribuciji lopte (mada bi mogao i brže baciti pas u nekim situacijama) i igrača koji nije operisan od postizanja poena na razne načine. Fizikalije i igra u odbrani je nešto na čemu se ove sezone radi i vide se pomaci na bolje. Nije sjajno, što se može videti i iz njegove minutaže, jer zna se kako Radonja razmišlja. Ipak, dobar je na igraču sa loptom, pokušava da ne ide ispod bloka koliko mu snaga dozvoljava i uči ono što defanzivno inferiorni bekovi moraju da znaju - generalno usmeravanje igrača, icing kod side picka, pomoć sa slabije strane. Njegov najveći defanzivni kvalitet su brze ruke i urođeni refleks pomoću kojih uspeva da oteža prenos lopte ili čak ukrade istu kod driblinga. Dakle, ima tu materijala sa kojim može da se radi, ali preduslov je rad na fizikalijama i dobije bar još 5kg mišićne mase. Da ga izdužimo preko tih cirka 190cm ne možemo, ali možemo da ga raširimo i ojačamo.

Usled jasnih zadataka koje dobija od trenera, koje on još uvek savladava, ponekad deluje da je neodlučan ili smušen, a zapravo to je ta sekunda dužeg razmišljanja kao posledica promene sistema i filozofije igre, veće odgovornosti, većeg pritiska i većih očekivanja. Ja ne sumnjam u Džonija, savladaće on sve to, pa da kraj sezone u regionu i KLS bude sa njegovim pečatom, a od sledeće sezone i EL.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Урош19 said:

рутинирамо то у плеј офу, дивљина

 

Jesu divljina i bio bih siguran u prolaz da se igra na 3 pobede.

Na 2 pobede se svasta moze desiti. Ekipa su koja moze da poludi i napuni svakog.

Cini mi se da igraju bez nekog opterecenja, da niko od njih ne ocekuje da osvoje ABA i bas zato me i plase.... ako se to ludilo desi u prvoj utakmici u BG-u moze biti svasta.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Papadac said:

 

Mene vise brine Olimpia u polufinalu...

 

13 hours ago, Урош19 said:

рутинирамо то у плеј офу, дивљина

 

13 hours ago, Crni said:

Polako, komsije igraju u gostima COL, ako ne povedu Boltauzera, crno im se pise.

COL je dobra ekipa,pogledajte im rezultate i broj poena koji postizu u poslednjih mesec dva,retko kad idu ispod 90p.Nasa je sreca sto nam leze takve ekipe ali su oni dobri.Odvalili su nedavno Buducnost a i Partizaiu ce dati isto 90p siguran sam,sad samo je pitanje koliko ce partizai postici.Jeste da vaze za divljinu ali ko je juce gledao banana derbi mogao je videti da su buducnost i partizan isto takvi,jad i beda od igre i utakmice.Meni je COL ove sezone i kao klub pokazala da je mocna,kad je trebalo otpustili 2 3 igraca,doveli Ferela,Dragica,Omica sigurno nisu jefitni igraci a vidim ni Edzim ne igra sada ne znam zasto.Sve u svemu renovirali tim u potpunosti kad je trebalo,bili su u mogucnosti a na to ciljam.Naravno moze da se diskutuje da li su pogodili sa igracima i idejom njihove kosarke.

13 hours ago, pantelia said:

Inace sad se tek vidi kliko je znacio poslednji kos u derbiju. Bila bi nam potrebna pobeda u Podgorici za prvo mesto.

 

Dokaz koliki su papani i neozbiljan tim.Ispustili potrebnih 15,16 razlike(imali su cak 18) u poslednjem minutu jer su se opustili bez razloga a mozda ih kosta sezone.

Juce protiv buducnosti Panter promasuje dva napada u nizu a naredni kao bek suter zaustavlja poziv akcije pleja(Madara) i proziva novu akciju i to akciju koja se igra za njega naravno-ponovo je promasio.Jeste on Panter ali zamislite da Holins kaze Nejtu u sred akcije batali to sad igramo za mene😎.

 

Poenta je da se ja igracki ne plasim mnogo vise partizana i buducnosti od COL,tu je najveca razlika publika pritisci i ostalo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, zemljoradnik said:

Meni deluje da je promašio jedno slovo (i) n, tj. da nije vređao FKP.

Dada, posto se I i N naprosto dodiruju na tastaturi. Aludirao je na fejl koreografiju od pre 9-10 godina.. mislim, njegovo pravo, ali kao sto rekose momci iznad, krajnje infantinlno ponasanje za nesto sto treba da predstavlja pricu o kosarci.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, fillam said:

Dada, posto se I i N naprosto dodiruju na tastaturi. Aludirao je na fejl koreografiju od pre 9-10 godina.. mislim, njegovo pravo, ali kao sto rekose momci iznad, krajnje infantinlno ponasanje za nesto sto treba da predstavlja pricu o kosarci.

Mene ne bi uvredilo da sam grobar "partizai", ali bi malo pocetno slovo. Ja uvek pisem Partizan, makar nas izuo iz cipela, nema sanse da stavim malo "P"

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...