Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Jel ti to hoces da kazes da ti idolu neko sklapa tim? 

Nadam se da cemo nekad cuti i neku kritiku za trenera nam jer opasno baguje al posto je to bozanstvo mislim da necemo. Uskokovica ne bih komentarisao, smisla ima samo ako si mu rodjak.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ragazzo said:

Jel ti to hoces da kazes da ti idolu neko sklapa tim? 

Nadam se da cemo nekad cuti i neku kritiku za trenera nam jer opasno baguje al posto je to bozanstvo mislim da necemo. Uskokovica ne bih komentarisao, smisla ima samo ako si mu rodjak.

 

Brate dobrodošao nazad. 🙂 @Cooper

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ozbiljno nam škripi u ekipi, dok držimo odbranu i ide nekako ali mnogo smo tanki napadački a i igrači se izgleda plaše svake greške u napadu pa prave greške baš često. Siguran sam da bi u dresu Budućnosti Ivanović napao na koš u zadnjem napadu a ovde samo statira i bezi od odgovornosti, isto i Vajt, u svakoj drugoj ekipi šutnuo bi iz ugla trojku kad je sam a kod nas se uplašio. Sve je dato u ruke Kalini koji jeste najbolji igrač ovog tima ali nigde i nikad jedan igrač nije sam sve rešavao. Morq da se ozbiljno menja način na koji igramo.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, drakon1 said:

Pa nije bas da se i Kalinic veceras proslavio. More gluposti, srljanja i silovanja. Brain fart faulovi. Vadi ga ova trojka na kraju kojom nam je produzio nadu..ahm.. agoniju.

 

Nije, posebno u prvom delu utakmice. Ali je zato u zadnjoj četvrtini pokrenuo ekipu (uz Dobriča), posle onog mrtvakluka u trečoj četvrtini. Posle je dobio 5. ličnu, a mi se raspali...

Link to comment
Share on other sites

E moj Radonjiću… Druga zaredom poklonjena čista utakmica. 
Neverovatno šta se dozvoljava i ponavlja. 

Ovo ni u kojem scenariju posle odigranih 16-17 minuta nije smelo da se izgubi. Počinju da budu mučne za gledanje ovakve utakmice u nizu i porazi

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Težak poraz. Čak i ja kao optimista ove sezone mislim da je ovim porazom prošao i poslednji voz da se uhvati priključak za borbu za PO. Igračima se nema šta zameriti na borbenosti, ekipa pored evidentnog nedostatka ofanzivnog talenta za EL nivo nema closera i previše clutch poraza ostavlja traga na kolektivno psihičko stanje, uvukla se neka luzerština i više retko ko veruje da možemo dobiti neizvesnu utakmicu. Probalo se evidentnom igrom u završnici na Kalinu, nije prošlo, ali sad je jasno da je to u principu i bila najlogičnija opcija jer videli smo da slabo ko tu može da doprinese kad je gusta završnica. Mogao je to i Nate, ali njegov honeymoon je prošao, istrošen je a delom i pročitan. Dobrić je skupio muda da proba i ne zameram mu. Izgubili smo od protivnika kome fale 2 od 3 najbolja napadača i koji je u lošoj formi ali u EL nema ekipa koje neće iskoristiti psihičke slabosti. A ovo je do psihe jer se Asvel mogao dobiti ako smo se već tešili da Efes i CSKA ipak imaju vrhunske klase. Kladio bih se na Ivanovića da će u ovoj fazi sezone biti taj koji rešava a on kao da je udario u evroligaški zid, skrhan sopstvenom fizičkom inferiornošću, izgleda uvek kao najmanji igrač na terenu. Radonjić se može kriviti za selekciju, ali ovoga puta ne i za taktiku, egzekucija je bila loša a očito sa Kalinićem u problemima i ono malo samopouzdanja nestaje. Loša kontrola defanzivnog skoka je bila vrlo važna večeras. Baš težak poraz. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Od onih promasenih bacanja Kaline u Istanbulu ko da je neki luzerski mentalitet usao u tim. Tako blizu i tako daleko od top 8, neverovatno. Uglavnom rekao bih da je vise nego ocigledno da imamo krater na poziciji 2. Guranje Dobrica tu je koncepcijska greska koja kosta i njega isto koliko i ceo tim. Prosle godine nismo imali pleja al smo imali Lojda i Waldena na 2. Ove sezone imamo odlican tandem plejmejkera ali tacno se vidi da nam fali dvojka tipa Lojd ili Djenka da bi prodisali. I Holins i Dobric su ciste trojke i tu bi bili najproduktivniji. Jos kad bi tu bila jedna atleticna petica lagano bi usli u top 8. Ovako bice borba za Aba, ne bi trebalo da imamo vecih problema tu , to se uzima odbranom a tu smo svakako iznad konkurencije. Ne znam zasto se u datim okolnostima ne igra povremeno sa Ivanovicem na 2 ali smo to do sada videli svega par minuta.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam u prvom poluvremenu stekao utisak da ovi da se do sjutra igra ne bi vas dobili. A onda u 2 poluvremenu ovi usli malo agresivnije + iz nekog razloga je Wolters forsirao te pasove unutra koje su ovi par puta presjekli i poentirali lako iz tranzicije. Tako se i onaj mrceni Lacombe razigrao pa posle djelovao ko Papalukas vaktile. Nakon toga su ovi uspjeli da uhvate kakav takav ritam u napadu iako je i dalje bilo muka da ista urade u halfcourtu cascavali ste ih nekim glupostima. Mislio sam da su ovi nasi napadi patnja i bol za oci ali kad Woltersa ne ide ova druga dvojica nikakvu ulogu nemaju, ka kosu ne smiju pogledati. Nema trika da me neko ubjedi da bi Ivanovic iz Buducnosti dao bilo kome loptu u zadnji napad ovako da se igra, pogotovo ne Dobricu u onakvoj situacije bez ako nije tako sa klupe receno. 

Moram da kazem isto i za Kalinu da odskace head & shoulders kvalitetom od ostatka rostera. Bas je ono sazrio u kompletnog igraca na oba kraja terena.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Mislim da olako prelazite preko činjenice da je u prethodnom periodu poremećen trenažni proces kada analazirate sam tok meča.

 

Primedbe koje je izneo Del Piero o završnici meča stoje. Kalina ponovo pravi značajnu glupost u završnici, Volters na 1/11 u poslednja tri meča kad se lomi.

Link to comment
Share on other sites

Mi smo vrlo diskutabilno selektirana i, na ovom nivou, evidentno limitirana ekipa. Kada su nam najbolji igraci - Kalinic i Volters, raspolozeni za igru, mozemo biti jako neugodni. Kada jedan od njih nije na nivou odmah ulazimo u problem, a kad su obojica indisponirani kao veceras, utakmicu u El mozemo dobiti samo zestokim raspadom protivnika. Asvel je bio i vise nego raspolozen za takav raspad, ali jbg, nismo iskoristili priliku da ih prelomimo. Moralo je biti 15+, ako ne i 20+ razlike na poluvremenu. A kad vec nije, kljucno je bilo da se drugo poluvreme pocne maksimalno ozbiljno i odbije taj njihov poslednji, otuzni trzaj. Tu Dejan pravi kljucnu gresku sa totalno promasenom petorkom na startu, sa Lazicem na 3 i Davidovcem na 4. Potpuna konfuzija i nemoc na obe strane parketa, koja ih je ocas posla vratila u utakmicu.

 

Veceras je, reklo bi se, i definitivno ovogodisnja El kampanja zavrsena. Imam utisak da top8 uopste nije bio neuhvatljiv uz samo malo vise pameti pri selekciji i prstohvat srece (Vajtova povreda). Cele sezone fali taj jedan igrac sa poenima u rukama da se dobijaju ovakvi mecevi, s obzirom da se od Ivanovica, Holinsa, Dobrica i Vajta ofanzivno dobilo manje od ocekivanog, iz ovih ili onih razloga. Kada je bio momenat da se to uradi, doveden je Stefan Markovic.

 

E pa jbg, kad na postojecu selekciju doselektiras Pefija, onda i ne zasluzujes bolje od casnih El poraza i regionalnog klanja sa kojekakvim Bokanima i Robijama.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Falila nam je sreca...

A ustavri nije!

Zapravo je ovo odraz rada i procene trera i odgovornih za igracki kadar.

Svako jajarenje na kraju kosta, tako da mi sa te strane drago.

Neka uzivaju u plodovima svog rada, posto nikom niki ne polaze racune ocigledno.

Preslikava se politika iz FK, tako da ne bi me zabolelo mnogo da ove godine Partizan udari po jednu packu i KK-u i FK-u.

Ocekujem da Dr Nebojsa i Dr Terzic krenu da kukaju na drzavu macehu, urotu i zaveru, i ko zna kakva jos sranja.

Radonjic ce zauvek ostati trener operisan od fleksibilnosti.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Abizolirni said:

kakva bruka i sramota. Kao da se skupili dripci .... ( necu reci igraci ) iz razlicitih naselja u gradu i koji se ne poznaju pa da onako ubiju dva sata vremena.

Ako smo imali 10+ asistencija ( nemam zivaca ni da gledam ) jebes mi mater ako pogledam vise i jednu utakmicu ovih djuturuma.

Markovicu sine, pa ti pojma nemas. Ajd ti lagano u tu Bolonju i njih zajebavaj.

 

 

Pa i skupili su se, prvo uopste nisu imali kvalitetan trening, a kad su se skupili nije bilo meceva da se povrati forma i uigranost ekipe.

 

Oni su bili bas oslabljeni i to je bio razlog naseg ubedljivog vodjstva u prvom poluvremenu. Nakon toga, dosao je do izrazaja nedostatak treninga i meceva i ona serija koju je rezirao Lacombe je nekako i odlucila mec.

 

Steta, opet je EL gotova u januaru (ma sta ranije mislili Covicevi svedoci sa pokojnog RSB). U poslednjih 7 meceva imamo 3 pobede i 4 tesna poraza - prosto dobro igramo, trudimo se, u igri smo, ali ne mozemo da dobijamo egal meceve jer nemamo sigurnu opciju (cak ni Kalinic to nije, previse se trosi u toku meca i onda promasuje slobodna bacanja).

 

Idemo dalje, sada je pitanje kada ce da nam uvale ove odlozene meceve. Cak i da se EL pusti niz vodu bice nezgodno igrati dupla kola u EL, a nekad i u ABA.

 

Samo cu reci, da se White nije povredio imali bi mnogo bolji skor. To nam je nekako i odlucilo sezonu u EL.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Marcus said:

Od onih promasenih bacanja Kaline u Istanbulu ko da je neki luzerski mentalitet usao u tim. Tako blizu i tako daleko od top 8, neverovatno. Uglavnom rekao bih da je vise nego ocigledno da imamo krater na poziciji 2. Guranje Dobrica tu je koncepcijska greska koja kosta i njega isto koliko i ceo tim. Prosle godine nismo imali pleja al smo imali Lojda i Waldena na 2. Ove sezone imamo odlican tandem plejmejkera ali tacno se vidi da nam fali dvojka tipa Lojd ili Djenka da bi prodisali. I Holins i Dobric su ciste trojke i tu bi bili najproduktivniji. Jos kad bi tu bila jedna atleticna petica lagano bi usli u top 8. Ovako bice borba za Aba, ne bi trebalo da imamo vecih problema tu , to se uzima odbranom a tu smo svakako iznad konkurencije. Ne znam zasto se u datim okolnostima ne igra povremeno sa Ivanovicem na 2 ali smo to do sada videli svega par minuta.

Slazem se sa celim tekstom, izuzev boldovanog.

Partizan ima neuporedivo boljeg trenera, ima odlicne centre i brze bekove. Skripi njima na poz 1 i 3, ali ce oni dovesti ono sto im  fali u to ne sumnjam.

Bice to duel napadacke filozofije, protiv destruktivne.

iskustvo je na strani Zvezde, mozda i domaci teren eventualno, a kod njih ocekujem motivisanost, glad, energicnost...

Na kraju krajeva bitke dobijaju generali, a oni imaju Napoleona, a mi Serdara Jola Piletica.

 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Ivanovic bi bio pojacanje da igra sa nekim bekom ala Lojd.

Ovako tesko moze da napravi visak...

Treba ponoviti opet, ovakav poslednji napad je u najmanju ruku neozbiljan.

Opet ne svaljujem na igrace krivicu, Radonja je taj koji je zakazao u svakom smislu.

Ima jedna izreka, ali je vise pravilo, a kna gladi: " nisam ja toliko bogat, da mogu da kupujem jeftine stvari"

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Crni said:

Na kraju krajeva bitke dobijaju generali, a oni imaju Napoleona, a mi Serdara Jola Piletica.

 

Da, bas je umesto tvrditi za trenera koji je doneo klubu toliko trofeja da je nekakav serdar Jolo.

 

Radonjic je trenerski mag za ove prostore, jedini koji (od odlaska Vujosevica) moze od prosecnih igraca da napravi nosioce igre. Kod njega je jedan Lazic (koji kod drugih trenera nije sluzio nicemu) doziveo drugu igracku mladost i postao jedan od vaznijih srafova ekipe.

 

Drugo, ovakvo razmisljanje me je jos jednom podsetilo koliko se pogresno u Srbiji gleda na sport. Umesto da zelimo da gledamo trenera koji najbolje radi sa igracima i izvlaci najbolje rezultate koji je najbolji od gomile dobrih trenera, ovde stalno pali taj kompleks nize vrednosti (koji i vodja koristi). Naravno, postojimo samo mi i oni i naravno, mi smo jadni, bedni, nikakvi, kao vojska Kneza Lazara 1389., razjedinjeni, prepuni domacih izdajnika i spoljnih neprijatelja, a protivnik je mocan, ujedinjen, mrzi nas, eno sad sledi i bajka da ce dovesti jos igraca samo da bi bili sto silniji (kao kad 1389. dolazi jos hiljade vojnika iz Azije, a mi kazemo ponosno "neka ih, bice sladje kad i njih budemo ..."

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, goldberg said:

 

Da, bas je umesto tvrditi za trenera koji je doneo klubu toliko trofeja da je nekakav serdar Jolo.

 

Radonjic je trenerski mag za ove prostore, jedini koji (od odlaska Vujosevica) moze od prosecnih igraca da napravi nosioce igre. Kod njega je jedan Lazic (koji kod drugih trenera nije sluzio nicemu) doziveo drugu igracku mladost i postao jedan od vaznijih srafova ekipe.

 

Drugo, ovakvo razmisljanje me je jos jednom podsetilo koliko se pogresno u Srbiji gleda na sport. Umesto da zelimo da gledamo trenera koji najbolje radi sa igracima i izvlaci najbolje rezultate koji je najbolji od gomile dobrih trenera, ovde stalno pali taj kompleks nize vrednosti (koji i vodja koristi). Naravno, postojimo samo mi i oni i naravno, mi smo jadni, bedni, nikakvi, kao vojska Kneza Lazara 1389., razjedinjeni, prepuni domacih izdajnika i spoljnih neprijatelja, a protivnik je mocan, ujedinjen, mrzi nas, eno sad sledi i bajka da ce dovesti jos igraca samo da bi bili sto silniji (kao kad 1389. dolazi jos hiljade vojnika iz Azije, a mi kazemo ponosno "neka ih, bice sladje kad i njih budemo ..."

 

"- Sto si sjetan, Serdar Jole?
-Nevolja je, gospodare!
Dokle Jole mlad bijase,
Dzeferdar mu ciktijase,
Ostra sablja sijevase,
Oko Spuza krvavoga
I kitice Podgorice.
Sad je Jole ostario,
Megdana se ostavio,
A Knaz Jola omrznuo!
- Daj mi sablju, Serdar Jole!
- Evo gvozdje gospodare,
A sablja je Serdar Jole!"

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Cavani said:

Radonjicev poraz 1/1.

 

U potpunosti.

 

Lakomb Laziću pravi sitnu decu oba pala, sipa ko u nerotkinju, dok Holins, koji je upravo stvoren da ga čuva bleji na klupi ili na drugom kraju terena.

 

3 hours ago, Filbi said:

Kako je jadan osecaj kad vodis 10 na poluvremenu a imas osecaj da si poprilicno siguran da ces da izgubis mec 

 

Kada smo počeli sa kretenlucima oko 15tog minuta, bio sam potpuno siguran da gubimo.

 

2 hours ago, Devil In My Pants said:

Koliko znam, Markovic je bio vecita zelja Covica, tako bar kaze nadzorni odbor koji ga je najavio jos pre 2-3 godine...

 

Svakako niko nije ocekivao da ce biti ovako los, a lepo sam pricao o Dimitrisu, al vama nije valjao...

 

Jebo Marković onog ko ga doveo, a i taj njega.

 

BTW, nije tačno da niko nije očekivao da će biti toliko loš...

 

 

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

šteta, stvarno šteta što ovaj roster nije zaokružen kako treba, falio je igrac na poziciji 5 i jedan bek koji igra 1 na 1 i sposoban je da ubacuje, neka iskopina tipa panter kada ga je doveo šakota. ko zna kada cemo ponovo imati jednu evroligašku zvezdu u prajmu kakva je nikola kalinic i ako je nekada bio momenat da se ide all in sto se tice evrolige i napada na top 8 to je bilo ove sezone ali nazalost gotovo je. radonjic je odlican trener, ne spada u evropski krem ali je odlican, nazalost njegov basket ima plafon jer u ekipi hoce da ima 14 role playera, da se niko ne istice i da svi riljaju. na kraju ipak odlucuje sposobnost da se lopta probaci kroz obruc. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Redstar0356 said:

Sram te bilo za ove reci o Napoleonu i Serdaru.  Sramota.  

Za Srbe iz Crne Gore je Jole zaista velicina, i sam Radonjic bi bio polaskan poredjenjem, ali da ti priblizim da bi mogao da shvatis, kao kad bih ja tebe uporedio sa tvojim vodjom, tebi bi imponovalo, samo sto je Jole bio covek i imao obraz i srce junacko.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...