Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

12 hours ago, uini said:

 

(this is not tata)

 

jedini put kada ste skupljali klince-strance u ovom obimu a da se ja sećam, je kada ste praktično istovremeno doveli westermanna, lauvergnea i bertansa;

ne mogu to dovoljno puta da naglasim, leo westermann i lauvergne su bili veliki evropski prospekti, ne u smislu da će žariti nba ligom ali su projektovani kao vrhunski evropski igrači. morali su i solidni novci tu pasti ali nebitno. bertans je taj anonimus i kasnije dallo, drug odron.

 

ako se ne varam, već sledeće sezone dolazi tarence kinsey, koji je tu negde na reputaciji današnjeg puntera a pred kraj sezone i saša pavlović.

sledeće milan mačvan i ko već, zaboravih.

 

kada na to dodaš da je partizan tih godina / sezona mogao slobodno da bira najbolje domaće igrače, bilo za podmladak ili za prvi tim - teza da su to bili neki sastavi u skoro bilo kom smislu inferiorni u odnosu na sadašnji je prilično klimava. naprotiv, bilo je tu svega.

edit

na sve to, konkurencija partizanu tih godina u regionu svakako nije bila na ovom nivou, makar u smislu da nije postojao bolji tim od njih ni na papiru ni u praksi, pa onda valjda bude malo i lakše

 

Bas zato sto nije tata, nejasan mi je ovaj odgovor.

 

U postu koji si citirao sam napisao 'onomad kada je KKP pokupio mahom anonimuse sa svih meridijana' - dakle jasno je da sam mislio na vrlo konkretan slucaj, tj. sezonu kada se Dule vratio posle neslavne epizode u CSKA.

 

Leo je bukvalno jedini stranac koji je imao ozbiljan pedigre, Jo ne moze uopste u istu recenicu sa njim po tom pitanju (prosao je insep kao i gazillion drugih francuskih sportista), dok je od domacih to bio samo Milutinov donekle (Bogdana ne racunam jer se on prelio iz Vidzejeve ekipe).

 

Kinsey je irelevantan za pricu koja se u ovoj diskusiji (bar sto se mene tice) vrti oko igre, ocekivanja i rezultata od trenera povratnika koji selektira tim u prvoj sezoni. Dakle, Dule u sezoni u kojoj je uzeo ABA u ekipi nije imao (slovima i brojem) NITI JEDNOG igraca u kalendarskom prajmu, to su sve bili kosarkaski balavci, pa uz to jos samo dvojica na papiru nekakvi vidjeniji prospekti. Za tako koncipiran roster, kako sam i napisao u prethodnom postu, moze legit da se koristi opravdanje mladosti, neiskustva i bacaju 'treba vremena' fraze. Ova ekipa KKP ima nekoliko top tier domacih i 2 strana prospekta, uz 4 stranca u prajmu od kojih su opet dvojica dosla iz f4 el ekipe. Znaci babetine i zabetine. 

 

Sto se tice opaske za konkurenciju, izneto moze vaziti za neke ranije godine te iteracije Dujinih KKP-ova, ali da u regionu nije postojao jednako dobar ili i bolji tim na papiru je vrlo daleko od istine. To je sad sve klasicni hindsight i posmatranje igraca koji su tada igrali u crno-belom iz vizure onoga sto su kasnije postigli i sta su oni danas u kosarkaskom svetu.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li ne možemo da kliknemo sa timom, ko ni oni što očigledno ne mogu baš da kliknu sa Željkom, a verovatno i između sebe, pa tako, evo, ko da ne igramo protiv ekipe koja je prva u francuskom prvenstvu, koja je u seriji pobeda u EK i koja bi lako mogla da nas skine sa 2. ili 3. mesta (u zavisnosti šta će biti sa Loko).

 

Link to comment
Share on other sites

Mi smo sve utakmice gde smo igrali sledeću sa danom pauze izgubili (Mega, Turk Telekom, Lietkabelis).

Očigledno je da sa mlađim igračima treba raditi više na pripremi a nosiocima koji ne izlaze (Panter, Lesor, Lidej) treba više dana za oporavak.

Večeras očekujem dobru utakmicu i sigurnu pobedu. Ne pobedu od 20 razlike, već pobedu gde ćemo imati i čuvati prednost od početka.

Link to comment
Share on other sites

Balšaaaa... lepo lepo

Ali konačno pomak sa skokom, visoki grade, bekovi se zaleću i skidaju defanzivne skokove. 2 puta Avram, jednom timski skok, ok deluje za sada.

 

 

Ali Ledej koji ne može cele sezone da mrči sa ovim šutevima jednom rukom, koji su mu tm, tokom cele karijere...

Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...