Jump to content

Rubin, Badel & Skenderbeg (vesti iz Regiona)

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

Meni ne smeta njegova slika sa puškom; od velikosrpske pošasti se svako imao pravo braniti: i Hrvati i Bošnjaci i Albanci..sad atakuju na Crnu Goru..

Au. Može se opljunuti po srpskim četnicima, nacionalistima i radikalima, bez razumevanja za lika koji slavi Oluju. Vrlo dobro znaš da se Oluja nije desila samo zbog nekakve "velikosrpske pošasti". I mani me priče da ti neko nešto podmeće, pošto si bukvalno to izrazio u svom postu. 

• Like 1
Posted (edited)
56 minutes ago, Barkley#34 said:

Ja ne poričem to pravo nikome ali samo kažem da se nisu samo branili i da nije samo "velikosrpska pošast" uzrok svemu. Uostalom, Đinđić je jednom davno mnogo bolje formulisao par reči na tu temu.

Ali to su prošla vremena, sada bi trebalo da razmišljamo o budućnosti, a poštovani Picula piše o "zalaganju za mir i jačanju demokracije" sa sve puškom u ruci, dok ovde nailazi na puno razumevanje za takav nastup. Demokrata&mirorvorac. Krasota jedna.

Što je najgore takvi ljudi neironično misle to što baljezgaju ne primećujući da su šizofreni i apsurdni do granice burleske. 

To me podseti na jedan CG mim o samozvanim antifašistima. Disertacije iz psihologije mogu da se pišu. 

Spoiler

spacer.png

Edited by Molina23
Posted
30 minutes ago, Ludi za Poli said:

Da ostane zabiljezeno da je mitropolit SPC otkrio spomenik cetnickom koljacu Pavlu Djurisicu pa da je onda isti sklonjen u crkvu SPC da ne bi bio unisten.  

Paranoišem ali mi uopšte ne bi bilo čudno da je onaj Knežević kao najvernije Vučićevo kuče to pogurao, uz još neke, kako bi se još jedna tema potegla u Srbiji. Uz lokalna uobičajena glupa podjebavanja.

41 minutes ago, Drug Crni said:

Ja nisam nazvao Piculu nikakvim herojem ili časnim čovekom, što mi je učitano. Nisam se ni o tzv.Oluji izjasnio, tako da i ti podmećeš

Nije mi bila namera da ti podmetnem bilo šta, pa mi je žao ako je tako protumačeno.

Posted

Spomenik je otkrio Metodije, uz intoniranje himne Srbije i prisustvo nekoliko stotina poštovalaca četničkog pokreta.

“Mnogi su završili vojne akademije i bili oficiri, ali je malo onih koji su bili nadahnuti kao vojvoda Pavle (Đurišić), tako hrabri i veliki vitezovi koje su poštovali ne samo saborci, nego i neprijatelji”, kazao je on na liturgiji u Crkvi Svete mati Paraskeve, uoči sabora poštovalaca četničkog pokreta na kom je otkrivena statua.

Na liturgiji i saboru bilo je nekoliko stotina ljudi. Okupljeni su nosili četnička obilježja, majice “Srbska kraljevska vojska u otadžbini”, “Živ je Draža, umro nije, dok je srpstva i Srbije”, a osim iz Crne Gore, došli su iz Srbije i Bosne i Hercegovine...

Metodije je poručio da će spomenik staviti u crkvu, “pa nek dođu da ruše crkvu”, dodajući da će, “ako se narod probudi”, statua Đurišiću biti i u centru Berana.

“Najbitnije je da budemo slični njemu (Đurišiću), da budemo vjerni svome rodu, da znamo ko smo - da smo Srbi, da smo pravoslavni. Jer mnogi danas, koji su nas najviše tih godina klali, potiču iz naših korijena. Spremno čekaju, kao ulizice, bilo koju imperiju da prođe ovim prostorima, da bi joj se stavili na uslugu...”, naveo je on.

Metodije je ocijenio i da su oni koji dolaze da “sruše spomenik”, tu po “naređenju evropejaca”.

“Ne bojimo se mi više ni sile - nismo se ni ranije bojali, a pogotovo ne danas. Sile njihove, koja ni red na ulicama ne može da uvede, a došli da po brdima ruše spomenike najvećih srpskih vitezova... Ne treba da se junače nad nama po direktivama tih ‘građanskih’, uglađenih, umivenih, finih ‘evropejaca’, koji im daju naređenja i šalju ih ovdje. Mogli su ovom selu možda pomoći na neki drugi način - da doprinesu, da nešto daju, a ne da dolaze sa silom da ruše i razaraju”, kazao je on.

SPC u novoj epizodi zastite i promocije koljaca i zlocinaca

• Tuzno 1
Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Ja sam samo napisao da su imali pravo da se brane. Molim bez daljih interpretacija (da ne kažem podmetanja)

I to pravo im niko normalan ne spori. Od agresije JNA naravno da jesu imali pravo da se brane. 

Oluja pak nije nikakva odbrambena akcija nego etničko čišćenje i moguće prvi nepresuđeni genocid na teritoriji Evrope posle ww2. I bilo kakva izjava o Oluji mimo toga je opravdavanje ili umanjivanje značaja iste. Picula je to svesno uradio. 

Na stranu sad što je čovek evroparlamentarac i izvestilac jebeni, ovime je završio izvestilačku karijeru što se mene tiče. A mogao je samo da bude normalan. 

• Like 2