Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

2 minutes ago, DameTime said:

 

Extra što su bombardovali Hirošimu i Nagasaki, stvarno svaka čast Amerikancima spasiocima. 

 

Izvinjavam se što odgovaram u ime nekog drugog.

 

Ovde je bila dilema - 200.000 ili više mrtvih (trenutno ili kasnije od posledica) prema x stotina hiljada pa do par miliona kasnije u borbama. O devastaciji Japana u slučaju konvencionalnog rata ne treba pričati.

 

A ako bi se Sovjeti nekako iskrcali pa krenuli po svome... Ko zna da li bi bilo modernog Japana.

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, berti said:

Dakle, dok ima interesa ne zanimaju nas ljudska prava, terorizam i ostale zavrzlame...

Pa i nije bas, evo uveli su npr. da zene mogu da voze kola pre jedno 3-4 godine i to zna se, na ''pritisak mrskih Amerikanaca''. 

Sto samo pokazuje na sta bi tek licio CELI svet da nema ''mrskih Amera da pritiskaju''.

 

Kada bi putler, vini pu i slicna bagra dominirala ''multipolarnim svetom'' na svakom cosku bi imao po jednu Saud. Arabiju.

U Evropi pa i ovde bi ponovo imao inkviziciju i lov na vestice recimo, spaljivanje svakog ko nesto zna te sveopste klerikalno ludilo, da ne spominjem ostale delove sveta gde bi nestali i ti krhki obrisi moderne civilizacije koji sada postoje. 

 

 

Edited by FrediB
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, VladimirB said:

 

Izvinjavam se što odgovaram u ime nekog drugog.

 

Ovde je bila dilema - 200.000 ili više mrtvih (trenutno ili kasnije od posledica) prema x stotina hiljada pa do par miliona kasnije u borbama. O devastaciji Japana u slučaju konvencionalnog rata ne treba pričati.

 

A ako bi se Sovjeti nekako iskrcali pa krenuli po svome... Ko zna da li bi bilo modernog Japana.

 

 

To je klasičan zadatak kojim se testira zaključivanje i kognitivne pristrasnosti. 😉 Ovo ispisano na poslednjih par stranica teme je čist otrov... Pogotovo poređenje Srbije ili EU sa devojkom koju niko neće ili "pristojnom" devojkom za udaju (šta god to značilo). Ako može bar negde bez mizoginih sranja, uzmite za primer muškarca kog nijedna žena neće i nikad nije imao seksualne odnose.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, tomas.hokenberi said:

3. Japan uopšte nije bio pred kapitulacijom, naprotiv spremao se za totalni rat za svaku kuću bez obzira na sopstvene i protivničke žrtve. Bez bombardovanja Hirošime i Nagasakija, koji su Japance suočili sa opcijom da će biti uništeni a da neće naneti gubitke od značaja protivniku, rat bi trajao barem još i 1946, uz milione dodatnih žrtava (uglavnom japanskih).

 

2. Defolijanti korišćeni u Vijetnamu su toliko prežvakani i naduvani  od strane raznoraznih da više nisu nikakav argument.

 

1. Isto važi i za osiromašeni uranijum 1999. Ovde je  sledbenicima Danice Grujičić i sličnih budala više puta objašnjeno zašto isti nije imao praktično nikakav uticaj na zdravlje građana Srbije (a 99% je inače korišćeno na KiM a preostalih 1% na krajnjem jugu Srbije na granici sa KiM) da nemam volje da ponavljam objašnjenja.

Sto se tice osiromasenog uranijuma, nadjoh ovo na netu:

U presudi Regionalnog upravnog suda Regije Kampanija, iz Napulja, donetoj 2010. godine po žalbi bivšeg vojnika Vinćenca Bjondi, nalaže se Ministarstvu odbrane Italije da mu isplati „pravednu odštetu u maksimalnoj predviđenoj meri, sa kamatama“. Bjondi je oboleo od papilarnog tiroidnog karcinoma, nakon što je od 2000. do 2002. godine, u više navrata, a ukupno godinu dana, boravio u misiji na Kosovu.

– On je izvršavao konkretne zadatke u kontaminiranoj oblasti u kojoj su vojne snage NATO za vreme intervencije na Balkanu masovno koristile projektile koji su sadržali osiromašeni uranijum. Nesumnjivo je dobio karcinom sa metastazom iz razloga vršenja takve vojne službe, a uz produženo izlaganje oslobođenoj radioaktivnosti osiromašenog uranijuma-navodi se u presudi.

Sud podseća da je Bjondi jedan od 513 italijanskih vojnika, uz još 45 preminulih, koji su „prijavili patološke promene vezane za izloženost osiromašenom uranijumu koji je NATO masovno koristio na Balkanu“. Podseća se i da italijansko zakonodavstvo zbog toga predviđa „pružanje besplatnih zdravstvenih usluga u bilo kojoj civilnoj i vojnoj zdravstvenoj ustanovi svim italijanskim građanima koji su u bilo kojem svojstvu, a kao deo međunarodnih mirovnih i humanitarnih misija ili javne administracije, radili ili rade na teritoriji Kosova i Bosne i Harcegovine“.

U drugoj presudi, koju je sud opštine Kaljari doneo 2011. godine, osuđuje se italijansko Ministarstvo odbrane na isplatu naknade štete „za svu patnju- biološku, materijalnu i nematerijalnu, i duševni bol“ članovima porodice Valerija Aleksandrea Melisa, koji je preminuo 2004. godine od Hočkinovog limfoma, nakon što je 1999. godine, a nešto manje od tri meseca, bio u međunarodnim snagama na Kosovu. Svakom od roditelja dosuđeno je po 233.776,31 evra, a bratu i sestri po 58.444,08 evra.

U presudi se navodi da je Melisa u svakodnevnom izvršavanju zadataka na Kosovu „bio izložen uticajima i zračenjima poznate štetnosti”. Takva ocena se potkrepljuje izveštajem naučnice Antoniete M. Gati da su analizirani uzorci njegove krvi sadržali čitav niz supstanci koje se dovode u vezu sa radioaktivnošću kojoj je bio izložen. Izloženost takvim zračenjima, sa štetnim posledicama po zdravlje, u presudi se naziva „Balkanskim sindromom“ .

– Uprkos ovakvim rizicima, nikakve zaštitne mere nisu primenjene, niti su vojnici iz italijanskog kontingenta bili informisani o posebnim opasnostima kojima su mogli biti izloženi, za razliku od kontingenata iz savezničkih zemalja. Drugi kontingenti, naročito oni iz Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva, ne samo da su primenili odgovarajuće mere, već su obavestili i saveznike o rizicima i preporučili usvajanje identičnih mera predostrožnosti“, navodi se u presudi suda u Kaljariju.

 

Vijetnam:

https://www.dw.com/sr/tragični-pravni-neuspeh-žrtava-rata-u-vijetnamu/a-57492886

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Cavani said:

Apsolutno se slazem, Srbija ocigledno nikad nece uci u EU u granicama koja ona smatra da treba, a malo je verovatno da ce se javno mnjenje okrenuti i da ce Srbija ikada priznati Kosovo kao glavnu prepreku za integraciju. Tu situaciju koriste politicari za muljanje i punjenje privatnih dzepova od EU fondova.

Sto se tice situacije u Ukrajini Srbija je tu manje vise sve ispravno postupila, minus uvodjenje sankcija koje nisu uvele ni sve evropske zemlje i koje bi svakako trebalo uvesti.

Podrzala je teritorijalni integritet Ukrajine i osudila aneksiju Krima, osudila se agresija u UN i nisu priznati referendumi.

Meni licno kao privredniku je najvazniji nesmetani protok robe i koliko tolika stabilnost za normalno poslovanje, jer nisam hteo kao ostali beskicmenjaci da se priklonim vladajucoj sekti.

 

Nije baš kao kao što se predstavlja. Do sada se tražila normalizacija odnosa, a ostvaren je napredak u smislu da se tek od pre nekoliko meseci može ući sa kosovskim tablicama, uz uslov da se prekriju ona plava straka sa oznakom RKS i grb Kosova. Dakle, za dvadeset i kusur godina, koliko je Kosovo de facto nezavisno, stiglo se do toga da se konačno može ući vozilom sa RKS tablicama, al' moraju da se prelepe. Imaju i one debilne table na granici na kojima piše da je priznavanje kosovskih dokumenata samo iz praktičnih razloga, a da to ne znači priznanje nezavisnosti. Ne znam koga boli uvo za to što piše na tablama? Ne verujem ni da iko od putnika čita te budalaštine. Dovoljno je da se može normalno kretati i putovati, a za priznanje bi se progledalo kroz prste ako sve funkcioniše kao kad je u pitanju bilo koja država ili granica.

 

Čak ni te famozne sankcije Putleru nisu same po sebi problem jer nije cela Evropa besna samo zato što je moguć izvoz nekoliko tona jabuka, već neusklađenost sa spoljnom politikom uopšte. Niko ne bi primio zemlju koja bi mogla da opstruira razne inicijative ukoliko radi po instrukcijama iz Kremlja, što već postoji kao problem u samoj EU, a čija se spoljna politika vodi iz Moskve. Jednostavan primer za to je onaj tzv. humanitarni centar, koji je i prema sopstvenim rečima organizovao par obuka za vatrogasce kao da je u pitanju obuka za astronaute, a koji do sada nije organizaovao ni običnu akciju prikupljanja novca putem SMS-a. To je u praksi centar FSB-a, a imali su i nameru da se pretvore u neku vrstu vojne baze. Što se tiče Ukrajine, na papiru se podržava njena celovitost, ali sećam se da su horde ludaka marširale kroz grad sa sve famoznim Z, plus su izgmizali i nedavno kako bi sprečili šetnju LGBT, ponovo sa sve Z i Putlerovim slikama uz blagoslov države. Da je ista ekipa imala neka druga obeležja i transparente VČĆ PDR, mislim da bi ih policija razjurila i pohapsila u roku od odmah. Obaveza usklađivanja spoljne politike postoji već desetak godina, ovi naši su to prihvatili, ali tu baš i nije bilo mnogo napretka. Jedino što u kontekstu teme vezuje spoljnu politiku sa politikom EU je priznavanje celovitosti Ukrajine. Onaj sporazum koji je potpisao Selaković je baš prst u oko EU.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, berti said:

Sto se tice osiromasenog uranijuma, nadjoh ovo na netu:

U presudi Regionalnog upravnog suda Regije Kampanija, ...

 

Da li se bavimo italijanskim vojnicima ili gradjanima Republike Srbije?

 

Inače, svake godine negde u februaru / martu se "povampiri" priča o italijanskim vojnicima u našim medijima. Tužno.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, VladimirB said:

 

Da li se bavimo italijanskim vojnicima ili gradjanima Republike Srbije?

 

Inače, svake godine negde u februaru / martu se "povampiri" priča o italijanskim vojnicima u našim medijima. Tužno.

To ko oni ''poljoprivrednici'' sa propagandnog spota sto se kao bune za ekologiju, a sami bacaju kese, starudije, ves masine, sporete... gde god stignu. 

 

fsb/gru kuhinja 1/1. 

Edited by FrediB
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, berti said:

Sto se tice osiromasenog uranijuma, nadjoh ovo na netu:

U presudi Regionalnog upravnog suda Regije Kampanija, iz Napulja, donetoj 2010. godine po žalbi bivšeg vojnika Vinćenca Bjondi, nalaže se Ministarstvu odbrane Italije da mu isplati „pravednu odštetu u maksimalnoj predviđenoj meri, sa kamatama“. Bjondi je oboleo od papilarnog tiroidnog karcinoma, nakon što je od 2000. do 2002. godine, u više navrata, a ukupno godinu dana, boravio u misiji na Kosovu.

– On je izvršavao konkretne zadatke u kontaminiranoj oblasti u kojoj su vojne snage NATO za vreme intervencije na Balkanu masovno koristile projektile koji su sadržali osiromašeni uranijum. Nesumnjivo je dobio karcinom sa metastazom iz razloga vršenja takve vojne službe, a uz produženo izlaganje oslobođenoj radioaktivnosti osiromašenog uranijuma-navodi se u presudi.

Sud podseća da je Bjondi jedan od 513 italijanskih vojnika, uz još 45 preminulih, koji su „prijavili patološke promene vezane za izloženost osiromašenom uranijumu koji je NATO masovno koristio na Balkanu“. Podseća se i da italijansko zakonodavstvo zbog toga predviđa „pružanje besplatnih zdravstvenih usluga u bilo kojoj civilnoj i vojnoj zdravstvenoj ustanovi svim italijanskim građanima koji su u bilo kojem svojstvu, a kao deo međunarodnih mirovnih i humanitarnih misija ili javne administracije, radili ili rade na teritoriji Kosova i Bosne i Harcegovine“.

U drugoj presudi, koju je sud opštine Kaljari doneo 2011. godine, osuđuje se italijansko Ministarstvo odbrane na isplatu naknade štete „za svu patnju- biološku, materijalnu i nematerijalnu, i duševni bol“ članovima porodice Valerija Aleksandrea Melisa, koji je preminuo 2004. godine od Hočkinovog limfoma, nakon što je 1999. godine, a nešto manje od tri meseca, bio u međunarodnim snagama na Kosovu. Svakom od roditelja dosuđeno je po 233.776,31 evra, a bratu i sestri po 58.444,08 evra.

U presudi se navodi da je Melisa u svakodnevnom izvršavanju zadataka na Kosovu „bio izložen uticajima i zračenjima poznate štetnosti”. Takva ocena se potkrepljuje izveštajem naučnice Antoniete M. Gati da su analizirani uzorci njegove krvi sadržali čitav niz supstanci koje se dovode u vezu sa radioaktivnošću kojoj je bio izložen. Izloženost takvim zračenjima, sa štetnim posledicama po zdravlje, u presudi se naziva „Balkanskim sindromom“ .

– Uprkos ovakvim rizicima, nikakve zaštitne mere nisu primenjene, niti su vojnici iz italijanskog kontingenta bili informisani o posebnim opasnostima kojima su mogli biti izloženi, za razliku od kontingenata iz savezničkih zemalja. Drugi kontingenti, naročito oni iz Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva, ne samo da su primenili odgovarajuće mere, već su obavestili i saveznike o rizicima i preporučili usvajanje identičnih mera predostrožnosti“, navodi se u presudi suda u Kaljariju.

 

Vijetnam:

https://www.dw.com/sr/tragični-pravni-neuspeh-žrtava-rata-u-vijetnamu/a-57492886

Imaju Talijani preko 300 presuda u korist vojnika i osoblja koji su boravili za vreme rata na Kosovu. Skoro je u Nišu bio i njihov zastupnik Angelo Fiore Tartalja, koji saradjuje sa niškim advokatom Aleksićem i koji sprema, za sada, oko 3000 tužbi protiv NATO...

Link to comment
Share on other sites

Imas i sudske presude i milionske odstete "ostecenima od vakcina" pa to ne znaci da su i naucni dokazi. Sesti razred osnovne skole je dovoljan za tu glupost o OU. Period poluraspada 2+ milijarde godina. Direktan unos ce u pravoj kolicini dovesti do trovanja teskim metalom (OU je po 90% karakteristika olovo) nego do kancera. Sve ostalo su propagandne gluposti. Verovatno i putnici Boing 747 svi obolese od raka posto na jednom trupu aviona ima vise UO nego sto je "prosuto" po Kosovu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, McLeod said:

Imas i sudske presude i milionske odstete "ostecenima od vakcina" pa to ne znaci da su i naucni dokazi. Sesti razred osnovne skole je dovoljan za tu glupost o OU. Period poluraspada 2+ milijarde godina. Direktan unos ce u pravoj kolicini dovesti do trovanja teskim metalom (OU je po 90% karakteristika olovo) nego do kancera. Sve ostalo su propagandne gluposti. Verovatno i putnici Boing 747 svi obolese od raka posto na jednom trupu aviona ima vise UO nego sto je "prosuto" po Kosovu.

Mnogo je vise pravog uranijuma u fosfornim djubrivima kojima prepametni balkanski donbasani masovno djubre sta stignu (pa to onda ide u zemljiste i podzemne vode), jer uranijum i ostali teski metali su prirodni sastojci rude fosfata, pa jos ako se ti fosfati nedovoljno prerade i prociste od stranih primesa, eto ti veselja. 

Edited by FrediB
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, DameTime said:

 

Extra što su bombardovali Hirošimu i Nagasaki, stvarno svaka čast Amerikancima spasiocima. 

A šta je trebalo da urade? Da nastave rat još godinu dana i izgube jedno milion vojnika i ubiju jos 5-6 miliona japanaca u  borbama i konvencionalnim bombardovanjima ili par desetina hiljada u Hirošimi i Nagasakiju i okončaju rat odmah?  Pa više je poginulo ljudi u Tokiju od konvencionalnog bombardovanja, u jednom danu, nego  Hirošimi i Nagasakiju zajedno.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Na kosovu jeste korištena municija sa osiramešenim uranijumom ali izvan Kosova je korišćena samo na nekom brdu kod Vranja i u CG na jednom mestu. Oba mesta su dekontaminirana tako da su priče da je porast karcinoma u Srbiji posledica toga budalaština. Inače najveći porast karcinoma je u Danskoj. Da nije i njih neko bombardovao ?

 

Stvar je inače prosta. Nigde nije porastao broj obolelih nego je svuda u Evropi porastao broj otkrivenih slučajeva jer je medicina dostupnija sve većem broju ljudi. Tamo da je razlika u dostupnosti lečenja najveća najveći je i "porast" obolelih od karcinoma.

 

Što se tiče Japana broj žrtava bi se merio mnogo više od par miliona. Naime SAD je uništio 2/3 trgovačke mornarice Japana i oni nisu više imali kapaciteta ni hranu da uvoze tako da bi došlo do masovnog umiranja od gladi tokom zime. Sa zauzimanjem Okinave Japan je skroz odsečen od ostatka sveta i mogao je samo iz Koreje da doprema hranu što bi se završilo pomorom ljudi u Koreji i Mandžuriji.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Constantin said:

Predlažem vam, vama stručnijim, od onih čije je mišljenje italijansko pravosudje prihvatilo, da im se javite, isplatiće se i vama i državi Italiji.

Naravno. Italijani su presudjujuci bili valjda izrazito anti nato nastrojeni

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, berti said:

Naravno. Italijani su presudjujuci bili valjda izrazito anti nato nastrojeni

Ustvari, upravo sam postao bogatiji za jedno novo saznanje. Stvar je u tome da nije porastao broj obolelih od karcinoma, već broj otkrivenih.....šta ti je nauka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Eddard said:

All uranium isotopes are radioactive. DU is appreciably less radioactive – usually around 40 per cent less - than unprocessed uranium. The activity is mainly in the form of alpha particles, which do not penetrate the skin. This means radiation hazards from uranium only arise from breathing in dust, eating or drinking contaminated food or water, or from shrapnel entering the body.

 

Nisam doktor, ali mislim da je ovo glavni problem. 

 

26 minutes ago, tomas.hokenberi said:

A šta je trebalo da urade? Da nastave rat još godinu dana i izgube jedno milion vojnika i ubiju jos 5-6 miliona japanaca u  borbama i konvencionalnim bombardovanjima ili par desetina hiljada u Hirošimi i Nagasakiju i okončaju rat odmah?  Pa više je poginulo ljudi u Tokiju od konvencionalnog bombardovanja, u jednom danu, nego  Hirošimi i Nagasakiju zajedno.

 

Onda upotreba nuklearnog oruzja i ubistvo stotina hiljada civila moze da se opravda u zaustavljanju bilo kog konvencionalnog rata sa velikim zrtvama.

Edited by Don Juan
Citat obrisanog posta
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Constantin said:

Ustvari, upravo sam postao bogatiji za jedno novo saznanje. Stvar je u tome da nije porastao broj obolelih od karcinoma, već broj otkrivenih.....šta ti je nauka.

 

Verovao ti ili ne, zaista jeste tako, u mnogim oblastima medicine, ne samo u ovoj. Bolja dijagnostika, više otkrivenih slučajeva, veća incidenca. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Eddard said:

Verovao ti ili ne, zaista jeste tako, u mnogim oblastima medicine, ne samo u ovoj. Bolja dijagnostika, više otkrivenih slučajeva, veća incidenca. 

 

 

Kod nas ogromna većina ne razume razliku između incidence i mortaliteta. A kada im kažeš da je Srbija u donjoj polovini 20 zemalja Evrope po incidenci (što je dobro), a u prvih 3 do 5 po mortalitetu - što je strašno loše... tek ništa ne razumeju.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Constantin said:

Imaju Talijani preko 300 presuda u korist vojnika i osoblja koji su boravili za vreme rata na Kosovu. Skoro je u Nišu bio i njihov zastupnik Angelo Fiore Tartalja, koji saradjuje sa niškim advokatom Aleksićem i koji sprema, za sada, oko 3000 tužbi protiv NATO...

 

Ovde nesto fali. Ako znamo da tamo za vreme rata nisu boravili samo Italijani, onda je prvo logicno pitanje - a vojnici i osoblje iz drugih zemalja? Za lokalno stanovnistvo ne pitam jer je to nemoguce utvrditi, kod nas se nikada nije vodila ozbiljna evidencija tako da zapravo nema sa cime merodavnim da se uporedi situacija pre i posle. 

 

41 minutes ago, Eddard said:

Verovao ti ili ne, zaista jeste tako, u mnogim oblastima medicine, ne samo u ovoj. Bolja dijagnostika, više otkrivenih slučajeva, veća incidenca. 

 

To sam cak i ja silom prilika ukapirala. Nije to neka tajna, ima o tome podrobnih informacija. 

Edited by Cyber
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

„Pravda je na nasoj strani. Rusija je iza nas.

Verujem u duhovnu snagu ruskog naroda i

prihvatam njegovu istorijsku sudbinu

svojim instinktom i svojom voljom.

Njihov duh je moj duh,

njihova sudbina je moja sudbina,

patnja je moj bol, i

njihovo blagostanje je moja radost.“

 

 

 

('I was chosen by heaven,

say my name when you pray to the skies....')

Spoiler



 

Edited by KfJ
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Eddard said:

 

Verovao ti ili ne, zaista jeste tako, u mnogim oblastima medicine, ne samo u ovoj. Bolja dijagnostika, više otkrivenih slučajeva, veća incidenca. 

Ne isključujem, samo što sam sklom da poverujem u tako nešto, na našim prostorima, Zapad je ipak nešto drugo, decenijama i vekovima ispred nas.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...