Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

1 minute ago, ters said:

Ko ce prvi zaplakati u studiju Happy TV za Prigozinom? 

 

a) Ljubinka

b) Karan

c) Milica 

d) Laban

 

Ja bih se zapitao ko je sledeći i kako će skončati. Tipujem na Surovikina i na samoubistvo iz zasede koje će izvršiti tupom grickalicom za nokte.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, paviljoni88 said:

Navodno poslednji tvit...

tako da moguce da su ga i ameri oborili 🙂 

 

image.png.de715a1cfa681d122dbbfa7f9052af1b.png

 

Baš navodno pošto je nalog sa tim hendlom (i drugim avatarom i korisničkim imenom) poslednji put nešto objavio pre 13 godina.

 

 

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

Osta Putin bez najvećeg junaka 🙂 . Sad Surovikin strepi šta je njemu spremljeno. No da sačekamo, za sada su našli samo 8 tela.

 

Špekuliše se da ga je oborila PVO. Navodno je trup aviona pun rupa no ja te slike nisam video tako da je za sada to nepotvrđena vest. Edit : sad videh slike ali i dalje nije sigurno da su to autentične slike.

 

90,4 % Ukrajinaca je protiv bilo kakvog mira po kom bi Ukrajina predala neku teritoriju Rusiji. Biće ovo dug rat.

 

Izgleda da je i Robotine oslobođeno, sada već i dosta Ruskih blogera potvrđuje tu vest. Ukrajinci su objavili video zgrade na krajnjem jugu sela sa Ukrajinskom zastavom. Ako išta drže u selo to je možda par kuća uz put prema Novoprokopivki što baš i nije logično jer bi tu bili lake mete.

 

 

3. Udarna brigada izgleda više nije kod Bahmuta. Nema nikakvih novih materijala od njih a od pre neki dan se južno od Bahmuta se spominje 4. ukrajinska brigada koja pre nije bila tu. Takođe postoji i ta nova Azov Brigada za koju se još uvek ne zna gde je. Ukrajinci uvek imaju nekoliko starih brigada u rezervi na odmoru tako da u slučaju prodora imaju oni šta da ubace. Problem je što je ovo isuviše uzak prodor da bi mogao još dublje da se eksploatiše. Ja mislim da će sada krenuti da šire taj klin na obe strane. U dubinu mogu još da uzmu Novoprokopivku i onda moraju da prošire klin da ne bi Rusi mogli lako da im osmatraju komunikacije. Ako računamo i sivu zonu klin trenutno ima 10km širinu a to sa dronom sa linije fronta može da se osmatra. Mora to da se duplira. Po mogućstvu da se oslobodi Verbovo i da se ugrozi i taj deo fronta. Meni se čini da je taj deo fronta takođe veoma aktivan unazad par dana.

 

Edited by Klotzen
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, fancy said:

 

 

 

Lupeta za Berića (baš čudno od propagandističkog naloga), u drugom tvitu je čak eksplicitno napisala da je bio u avionu.

 

Ovo je zvaničan spisak svih putnika i članova posade.

 

Quote

По данным авиакомпании на борту самолета Embraer - 135 (EBM-135BJ) находились следующие пассажиры:

Propustin Sergey
Makaryan Evgeniy
Totmin Aleksandr
Chekalov Valeriy
Utkin Dmitriy
Matuseev Nikolay
Prigozhin Evgeniy

Члены экипажа:
Levshin Aleksei, командир;
Karimov Rustam, второй пилот;
Raspopova Kristina, бортпроводник.

Выполнение полёта самолета Embraer - 135 (EBM-135BJ) осуществлялось на основании разрешения на использование воздушного пространства, выданного в установленном порядке.

https://t.me/favt_ru/1278

Edited by erwin
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, 40Wins said:

Ova Natalija Grbic je fejk nalog koji za profilnu sliku koristi sliku neke Ruskinje sa interneta. Pise se da iza naloga stoji Nebojsa Krstic i ne bi me cudilo da je tako. 

 

Ja lično poznajem N.G. (ali ne ovu s TviterX-a :lol_2:) koja čak i jezivo liči na profilnu sliku ove tviterke, pa uvek intimno zamišljam da je to "moja" Nata :classic_tongue:

 

Ako je stvarno Krlo iza tog naloga ubit ću se ko siroče :twak: - now it can't be unseen.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, 40Wins said:

Ova Natalija Grbic je fejk nalog koji za profilnu sliku koristi sliku neke Ruskinje sa interneta. Pise se da iza naloga stoji Nebojsa Krstic i ne bi me cudilo da je tako. 

 

A koja poenta je da Krlo ovo radi?Da bi nas narod dobio negativno misljenje o Ukrajincima?Kao da vec nemaju...

Link to comment
Share on other sites

Sledeći država koje bi mogla da pošalje svoje F-16 će najverovatnije biti Norveška sa 12 aparata.

 

Opozicija Švedski Socijal demokrati traže da se pošalju Gripeni Ukrajini. Mislim da od ovoga neće biti ništa jer da su planirali objavili bi to pre par dana kada im je Zelenski bio u poseti.

 

Ukrajinska obaveštajna služba je gumenim čamcima iskrcala svoju grupu koja je sinoć provela par sati na Krimu. Ima raznih natpisa šta je tamo radila ali osim slikanja pored neke kuće sve ostalo je rekla-kazala. U svakom slučaju lepa akcija za PR.

 

Sad vidim da juče nisam okačio ovaj snimak kuće u Robotinu sa ukrajinskom zastavom.

 

 

Danas se već spominje da je uništeno skladište municije u Novoprokopivki. Velika eksplozija u nekoj većoj zgradi. U svakom slučaju počela su dejstva i po ovom selu možda je to naznaka da će ipak ići u dubinu i dalje.

 

Da završimo u šaljivom tonu :

 

 

 

Ukrajinci obaraju ruski dron.

 

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...