Jump to content

tecra

Član foruma
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tecra's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular
  • Collaborator
  • First Post
  • Dedicated
  • Reacting Well

Recent Badges

206

Reputation

  1. tecra

    Bliski Istok

    Procitao sam sve. Ako pre podrske 'civilima u Gazi' ne osudis nezamislive zlocine koje je Hamas pocinio, onda je ocigledno da to podrzavas. Ceo taj spisak strasnih muka (uhvacena pa pustena, otpusteni sa posla, itd) mi se nesto ne cini kao bog zna kako velika kazna za podrsku ubijanju beba pred roditeljima (a o tome se ovde radi). Zato mi je whataboutism ovog tipa neprihvatljiv. *** Da se ne lazemo, Palestinci ove zlocine podrzavaju, ili barem u velikoj vecini podrzavaju. Ja zivim u Kanadi, ima ih dosta ovde. Ne volim bas da se pozivam na anegdotalne dokaze, ali kada na solidnom uzorku uporedim Irance (koji takodje imaju u maticnoj zemlji zlocinacki rezim) sa ovdasnjim Palestincima, razlika u misljenju je drasticna. Iranci svi odreda su zestoki protivnici rezima, a Palestinci svi odreda podrzavaju Hamas. Doslo mi je da povracam kad sam cuo sta pricaju. Istina je da je poginulo mnogo dece u saveznickom bombardovanju Nemacke, kao i od bacenih atomskih bombi na Japan. Nemci i Japanci su jako dobro shvatili zasto se to desilo. Da li ce Palestinci jednom da shvate zasto se desava ovo sto im se desava, to ne znam. Ali da Hamasa ima da nestane, u to ne sumnjam. Da li ce nakon toga Palestinci da prestanu da slede zlikovacku parolu koju su ispisali pre par dana na setalistu pored moje kuce 'From the river to the sea...", to isto ne znam. Bilo bi im pametno da u nekoj buducoj drzavi, ako je budu imali, stave tako nesto van zakona (kao sto se u Nemackoj ide u zatvor za nacisticki pozdrav).
  2. tecra

    Bliski Istok

    Uhapsilo pevaljku pa je pustilo. Strasno.
  3. Citajuci neke komentare ovde, reklo bi se da Putlerova vojska pobedjuje na svim frontovima. Nije valjda da Peskov i Lavrov lazu? Napredovali par kilometara na jednom delu fronta, sto je siguran znak da koliko sutra utaze u Kijev, odmah zatim u Pariz, a neka se i London pripremi.
  4. Danac jasno i glasno na kraju kaže upravo suprotno: They are NOT going to run out of soldiers. Ukrajinci nemaju puno izbora. Ili će se boriti, ili će postati ruski robovi. S druge strane: According to official statements, the starting salary for a Russian soldier fighting in Ukraine is 195,000 rubles ($2,535) per month, which is nearly 14 times higher than the median salary in some regions of Russia... Veliko je pitanje koliko je Rusiji preostalo love da plaća svoju vojsku, kao i koliko je preostalo gologuzije koja će ići da ratuje za ovu lovu. Uostalom, zašto skoro niko iz Moskve i Sankt Peterburga ne ide u rat? Slabo se plaća.
  5. Ali Rusi kažu da ratuju protiv Amerike. Dakle ipak imaju problem.
  6. Prigožin je ispao budala sto je uopšte leteo. Nije da nije imao prilike da vidi da Rusima 'soft landing' bas ne ide od ruke ovih dana.
  7. Znaćemo sa sigurnošću da stiže kraj rata kad Putler počne da mobilizuje babuške.
  8. Sve je to ekipa koja baca cveće na tenkove.
  9. B92 pravi najveću moguću štetu. Imao sam prijatelja koji je imao sasvim OK racionalno razmišljanje. Vesti je čitao samo na B92, koji je bio glavno opoziciono glasilo u Miloševićevo doba. B92 se mic po mic menjao, a on nije prestajao da čita vesti tamo, uključujući i komentare. Šteta je napravljena, sada je drugi čovek nažalost. Ne verujem da su Pink, Politika i Novosti bilo koga preobratili. B92 jeste....
  10. Verovatno jos ne mogu da shvate kako to da je druga najjaca armija na svetu, nakon sto je postala druga najjaca armija u Ukrajini...sada postala i druga najjaca armija u Rusiji?
  11. Ne verujem da je Putler nešto mnogo zabrinut. Ako se uzme u obzir koliko vremena je trebalo Prigožinu da zauzme Bahmut, do Moskve nema da stigne za našeg života... 😁
  12. Nalazi se na putu prema Moskvi?
  13. Zna li se nešto o tome šta će biti sa nama u Kanadi? Da li ćemo mi biti zaboravljeni? Dodik: Putin rekao da RS neće biti zaboravljena u novom svetskom poretku https://n1info.rs/region/dodik-se-u-moskvi-sastao-s-putinom-ambasada-sad-prokomentarisala-susret/
  14. U stvari Berlin samo sto nije pao.
×
×
  • Create New...