Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

5 hours ago, Liska Manjina said:

Sinoć su briljirala dva mlada igrača - Roko Prkačin i Fedor Žugić. Za Roka sam i ranije čuo, obzirom da sam gledao jedan turnir na kojem je razvalio konkurenciju, a za Fedora sam tek nedavno čuo i vidim da dečko ima strašan potencijal.

 

Pa taj Fedor je jos pre dve godine bio u rosteru Future, a decko je 2003. Cak se pricalo tad da je mali zvezdas i da hocemo da ga pokupimo, al ocigledno nista od toga. 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Markoss said:

 

Pa taj Fedor je jos pre dve godine bio u rosteru Future, a decko je 2003. Cak se pricalo tad da je mali zvezdas i da hocemo da ga pokupimo, al ocigledno nista od toga. 

Znam da je upadao u rooster, ali nisam obracao paznju na njegovo godiste, a tek sada vidim da decko jos nije ni punoljetan 😮

Link to comment
Share on other sites

Žugić je talentovan, a ima i fin size za beka.

Rekao bih i da ima samopouzdanja jer ce da napadne iz ulaza bez problema,ali mi se cini da ne veruje mnogo u svoj sut za tri mada ume da pogodi. Kao manu bih dodao da kad uzme loptu ne gleda mnogo saigrače i raspored na parketu,tesko daje pas. U odbrani dosta cesto pravi faulove zbog loseg postavljanja.

Verujem da ce te neke mane popraviti vremenom kada stekne iskustvo.

 

 

U principu rad sa Milojevicem ce mu sigurno dosta pomoci da otkloni te nedostatke, a nisam siguran koliko bi mu bilo od koristi da Budućnost dogodine udje u EL jer bi mu mpg vrv drasticno pali.

 

Link to comment
Share on other sites

Moze Zugic igrati ABA ligu u tom slucaju, cak i to ce mu biti od koristi.

 

Krka dobila Split 77-71, zakuvalo se u borbi za izbegavanje 13. mesta (trebalo je tri ekipe da ispadnu i jos jedna u baraz, ali se ABA liga pravi luda).

 

Zadar 9 pobeda: Crvena zvezda

Cibona 8 pobeda: Cedevita, Borac

Split 8 pobeda: Borac, Partizan

Krka, 8 pobeda: Crvena zvezda, FMP

Borac, 7 pobeda: Split, Cibona

 

Boldovano su pobede koje se ocekuju. Zadar je siguran, trebalo bi bas mnogo toga da se poklopi da ih svi stignu na tabeli, a i tad imaju 2 pobede u mecevima sa Borcem. Ako se dogode ocekivani rezultati Split ide na 9, a Cibona, Krka i Borac na 8 pobeda.

 

Split - ako pobede Borac izbegavaju baraz. Ako izgube oba meca najverovatnije Krka, Cibona i Split ostaju na 8 pobeda i svi u medjusobnim duelima imaju po 2-2 (Split -3, Cibona +21, Krka -18). Prakticno Split je 13. samo ako izgube oba meca i Cibona dobije Borac u Cacku.

 

Cibona - potrebna im je pobeda nad Borcem da bi se osigurali. Ako izgube, dovoljno je da Krka ne dobije FMP ili Crvenu zvezdu.

 

Borac - moraju da dobiju bar jos jedan mec. Pobeda u Splitu znaci i osiguravanje opstanka u ligi, pobeda nad Cibonom sa +7 isto. Takodje navijaju protiv Krke.

 

Krka - u najtezem polozaju. Za njih bi najbolje bilo da Borac izgubi obe, ako se to ne desi moraju dobiti jos jednu do kraja.

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Del Piero said:

Sad moze, ali da je Dela Vale ubacio potpuno otvorenu trojku bilo bi malo drugacije. Plus je Smith nekako uspeo da uhvati Cobsa na onom polaganju.

Da da, dva napada su volšebno preživeli. Doduše sa druge strane ni oni nisu imali sreće sa onom trojkom Nidama kad im je bukvalno istekao napad 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...