Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ekstet i Sef - Jug

jug-katarina_ekstet-_ana_vinberj_sef_v.p

Nakon par dana, progutah i "Jug". Podjednako težak, mračan, napet ali u određenim nijansama ipak drugačiji od prvog dela. Kraj je još intenzivniji od onog u "Severu", s tim što još uvek nije jasno da li je ostavljen prostor za još jedan nastavak tj. da li se radi o serijalu. Završetak nije povezao baš sve tačkice.

Našao sam podatak da je u planu bila i serija, iako je informacija iz 2023. pa ne znam dokle se stiglo. Ako u međuvremenu nisu odustali.

https://nordiskfilmogtvfond.com/news/stories/filmlance-intl-hires-kamikaze-writer-for-psycho-thriller-series-nord

Edited by drgnk
Posted

E. M. Forster: Maurice - Pisac nije želio da knjiga bude objavljena za njegovog života (svi oko njega znali su da je gej, ali on to do smrti nije priznao). Roman se ne uklapa u kanone savremene kvir literature, jer se ne bavi separatnim identitetom i miljeom, nego pokušajima uklapanja u mainstream društvo. OK, može da se pročita.

Selin: Smrt na kredit - Selin piše bez inhibicija, blistavo, lucidno, nekim nemogućim jezikom, povremeno je konfuzan i narativno otegnut, ali nikad dosadan. Idejno, jednostavno ne vjeruje u čovjeka, ne vjeruje da može da se popravi i da će ikad išta biti bolje. Odlično!

Steven Millhouser: Disruptions - Zbirka priča ranije objavljenih po periodici koje se mogu grubo podijeliti na one o odrastanju i nekakve small town grotesque priče, sa fantastičnim ili bar bizarnim elementima. Ove prve mi se dopadaju, drugima izgleda nisam uhvatio metaforički potencijal. OK.

Andrew Porter: The Imagined Life - Nepretenciozan, pomalo prigušen, ali kvalitetan roman o potrazi za ocem, sa prijatnim throwback momentom i atmosferom. Sentimentalnost je teško izbjeći u takvoj priči, ali ne prelazi u patetiku. Preporuka.

Srđan Valjarević: Zimski dnevnik - Nisam neki ljubitelj Valjarevića, ali ipak mi se čini da je ova knjiga prilično dobro ostarila. Čak i uz ogradu da za pun doživljaj čitalac mora imati neko iskustva Beograda sredinom devedesetih. Plus, ovo Lagunino novo izdanje je obogaćeno fotografijama koje se odlično uklapaju.

• Like 1
  • Thanks 1