Jump to content

EUROLEAGUE 2020/21, devotion in the time of covid

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Chaos Is Me said:

@goldbergJesi preživeo dešavanja u Blaugrani sinoć, buraz? 

Vece je ulepsala pobeda Efesa nad Fenerbahceom i odlicna partija Micica (opet, Fenerbahce je samo pobedjivao tamo gde je trebalo da dobija - u 9 od 10 meceva su bili favoriti).

Mecevi Asvela su od pocetka sezone mucni za gledanje - ili ih protivnik shvati ozbiljno i rutinski ih savlada ili ih ne shvati ozbiljno i onda se desi da imaju 6 uzastopnih pobeda.

To je tako limitiran sastav, ali eto, ima valjda nekih kojima je normalno da oni rutiniraju Barselonu u gostima i razbijaju je kod kuce. Neka Barcelona to odigra kao da je polufinale EL, pa neka gube od koga hoce, to biranje meceva gde ce da se pojave, a gde ce da dodju uspavani postaje mucno.

• Like 1
Posted
On 2/27/2021 at 1:17 AM, Del Piero said:

Meni nije do kraja jasno zasto se Barsa uzima kao neka predominantna ekipa, imaju samo dva poraza manje od osmoplasiranog, nije bas da ciste sve pred sobom. A Gasol ce tesko biti neko ogromno pojacanje koje ce ih uciniti nedodirljivim. Veci je tu problem sa CSKA i Realom i njihovim povredama, ali nikog ne bih otpisao na jednu utakmicu. Tu je i Efes opet u prici.

Uostalom bilo je mnogo dominantijih sezona nekih ekipa pa se to neslavno zavrsavalo na F4-u.

Pa upravo to, ne govorim samo iz ugla neke super dominantne Barse, nego i nego i problemi koje ima CSKA, plus Real koji mi je neverovatno tanka ekipa za njihove uslove.

Efes je ozbiljan, tu nema spora.

Posted

Propustio sam desavanja u Jordiligi, pa ako bi mogao neko da me uputi, da li to Alba ima zagarantovano mesto i sledece sezone?

Raspodela je 13 licenci + EC osvajac + EC finalista + 3 WC?

Posted

mvp kola - Vasa
mvp februara - Kalina

dve nagrade za igraca meseca - Milutinov decembar i Kalina sad
6 nagrada za igraca kola (Vasa 2, Lucic 2, Nedovic 2)

• Like 13
Posted
13 hours ago, goldberg said:

Propustio sam desavanja u Jordiligi, pa ako bi mogao neko da me uputi, da li to Alba ima zagarantovano mesto i sledece sezone?

Raspodela je 13 licenci + EC osvajac + EC finalista + 3 WC?

Ima 11 licenci i 2 privremene koje su dobili Bajern i Asvel na par godina, a one isticu na kraju ove sezone.

Bilo je informacija da ce Asvel i Bajern sada posle isteka ovih privremenih licenci dobiti takodje stalne tako da bi ovo sto si naveo trebala da bude raspodela. Ipak, uz ove informacije da Asvel i Bajern dobijaju stalne licence je bila i informacija da ce Alba dobiti neku privremenu licencu (otprilike kao sto je ovaj dvojac imao do sada) i ako se to ispostavi kao tacno onda ce verovatno umesto ove 3 jednogodisnje pozivnice ostati 2.

Sto se ABA lige tice, kada su istekle "B" licence koje su imale ABA, VTB i Nemacka liga i ta 3 mesta postala pomenute jednogodisnje pozivnice bilo je "obecanje" da ce jedna od te 3 pozivnice ici klubu iz ABA lige. To je prvi put trebalo da bude "testirano" proslo leto da se prosla sezona zavrsila na terenu umesto sto je prekinuta i ozvanicen ostanak svih klubova u EL koji su igrali u prekinutoj sezoni.

Ako ostanu samo 2 pozivnice (tj Bajern i Asvel dobiju "A" licence, Alba dobije licencu na nekoliko godina) onda cemo videti sta ce se desiti. Bice dosta klubova platezno "mocnih" koji nece imati nikakvu licencu, a sigurno su "interesantni" Djordiju i ekipi.

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Ja mislim da EC finalista ne ulazi u EL sledeće sezone ako Valensija uđe u Top 8, bilo je priče o tome.

Da, u tom slučaju, samo osvajač. 

Posted (edited)

Tako je ali to su svakako 2 mesta koja u EL idu preko EK, da li finalisti EK ili osvajac EK i prethodni EK kvalifikant koji je usao u top 8.

Edited by Borca
Posted

Efes nastavlja da melje. Imaju neke nenormalne ofanzivne brojke u ovoj seriji pobeda.

Vanja i dalje bas skroman iz driblinga, sve vise postaje trojka.

Posted

Realu sad visi plasman u TOP 8. Uopste mi ne bi bilo zao da ispadnu, zasluzili su to nekim blamiranjima na pocetku i u sredini sezone.

Zalgiris pokazao kako se igra protiv mocnog Asvela koji je vezao 7 pobeda u takmicenju. Tih desetak razlike je prilicno realan rezultat.

Bayern se izvukao protiv Crvene zvezde, sve pohvale za obe ekipe koje na vecini meceva daju sve od sebe. Bayern ni sa 17-10 nije siguran, ali jednom nogom su tu.

Rutinska pobeda Barcelone u Atini, ovog puta nije bilo lezernog pristupa. Izgleda da Panatinaikos nije imao srece, a ni Nedovic im nije igrao. Jedna od najlosijih sezona atinskog velikana.

Fenerbahce gostuje u Milanu, Baskonia ceka otpisani Olympiacos. Vazni mecevi za 3 od 4 ekipe sutra.

Posted

Mora Guduric mnogo bolje da odigra drugo poluvreme da bi Fener mogao do pobede. 

Nema Meliha, Dixona, Pereza I teško će Dekolo I Zo izneti celu tekmu bez pomoći bar još jednog igrača spolja. 

Posted
42 minutes ago, propolis said:

Mora Guduric mnogo bolje da odigra drugo poluvreme da bi Fener mogao do pobede. 

Nema Meliha, Dixona, Pereza I teško će Dekolo I Zo izneti celu tekmu bez pomoći bar još jednog igrača spolja. 

U ovoj utakmici je Gudura otprilike u 5. planu u Feneru i slabo šta zavisi od njega.

Naravno da bi im značilo da se i on probudi, ali nije da ne mogu da dobiju bez toga.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...