Jump to content

EUROLEAGUE 2020/21, devotion in the time of covid


Chaos Is Me

Recommended Posts

Pao pre svega nema pleja za ikakav makar solidan rezultat.Jackson je bivsi, njima je ona prevara Sykes jedini nominalni plej u timu.Juce je odigrao prvih 9 minita a onda ga Vovoras nije vise uvodio jer verovatno nije mogao da dodje sebi kakvog su bezveznjaka pokupili (ja jos ne mogu da objasnim sebi situaciju da smo ga zamalo potpisali).Ok, imaju i Bohoridisa, ali on je nivo treceg pleja kad bas zagusti ili imas ogromnu razliku.Odavno Pao nije imao slabiju ekipu

Edited by Gudura
Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa svima vama vezano za PAO. Barsa ih je dobila na bazi kurca, bukvalno na individualni kvalitet iako su i sami izgledali jako loše, još ostali bez Abrinesa poret zaraženog Mirote.

 

Sama činjenica da u PAO Papapetru igra skoro 40 minuta svaku tekmu jasno govori da je kvalitet tanak. Foster bi morao da igra kao Kobe da bi ih povadio, i na sve to oni dovedu potpunog bezveznjaka Sykesa. Nedovića očekujem sledeće sezone u Mornaru, to je taj stil i nivo igre. Neće PAO dobijati svaki dan trojke od Sant Roosa, ni ovakvu partiju od Mitoglua pa opet nisu dobili sinoć očajnu Barsu.

Link to comment
Share on other sites

@Chaos Is Me

Poštujem tvoje mišljenje i u većini slučajeva se slažem, kao danas npr na kkp i nba temi. Ali ovde je Ataman skroz u pravu, u stvari imaš pravo imajući u vidu ko je dao izjavu. I meni je odvratan lik, ali stvarno nije fer jer neki timovi žive od publike i dešavaju se iznenađenja baš zbog tog x faktora. Mada evroliga je u mnogo slučajeva pokazala da nije ozbiljno takmičenje, ili imaš publiku svuda ili nigde. U ovom slučaju pošto države diriguju da li će publike biti, doneseš odluku da se svi mečevi igraju bez prisustva iste.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto bi to Evroliga radila i time uskraćivala mogućnost klubovima i da nešto zarade. To bi bilo kao kad bi Evroliga naložila svima da putuju redovnim avio letovima a ne čarterima ili privatnim avionima. Ili kad bi Evroliga obavezala sve gledaoce da moraju da sede i da se ne deru jer su u prednosti oni klubovi po tom principu čija je publika bučna i vatrena. Igraju igrači na parketu, 5 na 5, nema tu šta da se žale na prisustvo ili neprisustvo publike. Odluka oko publike je na mnogo višem nivou od nivoa EL odlučivanja. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Prvo zato što je mnogo veća verovatnoća da se neko od igrača zarazi ako je prisutno 6000 gledalaca umesto 50. A drugo zato što se tako narušava regularnost takmičenja jer neko ima domaći teren, a neko nema. A to sa avionima nema veze, time se ne narušava regularnost, neko ima kintu, a neko ne za privatni avion. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da ako pitaš bilo kog profesionalnog igrača taj "domaći teren" se u većoj meri odnosi na koševe, ambijent hale, svlačionice, nadmorsku visinu u nekim slučajevima i slično nego na samu publiku, posebno kad nije nešto vatrena. U svakom slučaju, to su za mene samo izgovori koje praktikuju sore luzeri. Nije propisano da su gostima koševi viši ili uži ili da igraju sa 4 igrača.

 

Ne verujem da igrači mogu da se zaraze ako ima publike, jer oni nemaju nikakav kontakt sa publikom, već publika može da se zarazi.

 

Što se evrolige tiče, ne verujem da ona ima išta protiv publike u halama pa ne znam zašto bi zabranjivala publiku, to jednostavno nije pitanje u okviru kompetencija evrolige nego na državnom nivou.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad nije publika vatrena, slažem se. Ali npr za nas i kkp nije isto, niko ne moze da mi kaže da bi rezultati bili isti da nije bilo publike sve vreme. Posebno što smo i mi i oni imali 80% pobeda kući od ukupnog broja pobeda.

 

Virus se ne prenosi samo kontaktom, već vazduhom putem respiratornih organa i može da preživi dosta vremena u vazduhu. Utakmica traje otprilike 2 sata, i ako ventilacija nije dobra, a i ako jeste nevažno, dovoljno vremena za cirkulaciju vazduha i to u malom zatvorenom prostoru.

 

Evroliga nema nista protiv publike generalno, ali valjda ima protiv toga da smanji verovatnoću da se igrači zaraze, a samim tim i da pokušaju da održe takmičenje do kraja. 

 

Sve je ovo neka moja percepcija, ne tvrdim da sam u pravu.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Sve se svodi na Džejmsa i Klajburna, kad oni stanu, stane i CSKA. 

Očekivao sam više od Šengelie.

 

 

Milutinov će im puno značiti, vidi se da nema snage, a svejedno im je puno značio kada je bio u igri. Sa njime dobijaju tu dimenziju pod košem, jači skok, realizaciju pika, niski post.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...