Jump to content

The Rings of Power


SteveFrancis#3

Recommended Posts

  • 1 month later...

U mojoj glavi je postojala verzija u kojoj autori kreću doslovce ispočetka,da isprave brljotine iz prve sezone. Objektivno,šanse su se merile promilima :classic_biggrin:

Pojma nemam kako će sada da uklope u priču dolazak Saurona u Eregion u formi Anatara..kad su onako nakaradno odradili deo oko kovanja Prstenova...a to im je,ponavljam,bio zicer najveći. Bojim se novih brljotina..ili su u strahu samo velike oči?

Največi strah me dela oko Khazad-duma..po jednom delu teasera bi se moglo zaključiti da je Balrog već počeo da ga uništava što je nezamislivo prerano u odnosu na lore. Ali ajde..neka bude da je nešto drugo u pitanju..

Vizuelno trailer deluje jako dobro,ali to nije bio problem sa prvom sezonom. Problem je bio priča i problem je bio scenario,dijalozi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha, kakvo smeće od trejlera. Venom, guyladriel u fazonu avengers assemble a sauronu stavili plavu periku i nema šanse da ga iko prepozna, nema veze što guyladriel još iz prve sezone zna da je halbrand u stvari sauron, samo nikome nije rekla. Nije samo smeće od trejlera već tipujem da će biti još veće smeće od prve sezone. Svaka čast, treba i to umeti. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni se sada na osnovu par sitnica iz ovog tizera cini da je on-point ona teorija o tome kako je citava prica o mithrilu i opstanku vilenjaka zapravo Gorthaurova konstrukcija i da ju je podmetnuo pri prvom dolasku u Eregion, u oblicju Annatara. Sto ce reci da su ove scene iz tizera u kojima gledamo Annatara zapravo flesbek, kao i da zapravo nije doslo do obrnutog redosleda kovanja prstenova u odnosu na Tolkienovu hronologiju - devet i sedam prstenova je iskovano za vreme dok je Sauron blejao sa Celebrimborom u Eregionu i prenosio mu svoja znanja i vestine, pa se iz nekog razloga izgubio (serija treba da da odgovor zasto), da bi se vratio ponovo u formi coveka Halbranda da zavrsi posao, odnosno proveri sta rade Gil-galad i drustvance i postara se da licno ucestvuje u njihovoj izradi kako bi mogao da obezbedi da imaju isto dejstvo kao i preostalih 16. Nije uspeo u tome jer se otkrio Galadriel i nakon njene reakcije zapalio, ali posto je upoznat sa tim da su prstenovi iskovani, nece biti problem da ih kasnije trazi kada i ostali vilenjaci otkriju ono sto zna Galadriel. Ono sto jeste veliki problem za objasniti jeste kako je zavrsio na onom splavu i otkud  i zbog cega je bas tu ako je vec imao solidan prijem u Eregionu pre toga i mogao neometano da rovari? Mozda kljuc za objasnjenje lezi u nacinu i razlogu tog prvog odlaska i/ili bezanja dok je jos koristio formu Annatara kao Auleovog izaslanika. E sad, ako tada nije sam otisao, nego je provaljen, potpuno besmisleno bi bilo da vilenjaci progutaju Halbranda ponovo - ispali bi sasvim zaostali. Ako jeste sam otisao, onda je pretpostavljam ideja da je Eregion bio prva faza plana, da je potom sracunato otisao na jug da tamo pripremi teren, a Numenor bi valjda dosao kao treca faza ili je prosto video novu priliku za sebe i mogucnost da pricu prosiri i tamo ako je stvarno slucajno nabasao na Galadriel.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Izaci ce Durin's bane u nekom trenutku, to je izvesno, pitanje je samo za kada je isplanirano. Meni je logicno da se to desi nesto kasnije, jer moramo imati neki period kontinuiteta kako bi se prstenovi mogli podeliti medju patuljcima i mi upoznati bar neke od njihovih nosilaca. Plus mi najverovatnije deluje da kreatori serije upravo prstenove iskoriste kao pojacivac, dodatni podsticaj pohlepi i strasti za blagom koja ih na kraju dovodi i do Balroga. Videcemo hoce li se odluciti za ideju da je i to deo Sauronovog plana, da tako pronadje i regrutuje starog drugara, ili ce se drzati pisanog - ako se ne varam, inicijalno je Sauron nameravao da svi prstenovi zavrse kod vilenjaka, ovo deljenje drugim rasama je doslo kao nuzno zlo kad su ga ferest ov ol bijings odjebala.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Shvatam da vas ima par koji ste veliki fanovi Tolkineovog književnog djela, univerzuma a i filmova.... Samo ne kuzim kako neko ima volju gledati sezonu 2 nakon onog krša i nebuloza iz prve sezone... Mislim ja sam Witchera tako odusto nakon 1 sezone... ne znam nikakva kritika... divim vam se 😄 😄 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 5/15/2024 at 8:09 PM, K.Dot said:

Haha, kakvo smeće od trejlera. Venom, guyladriel u fazonu avengers assemble a sauronu stavili plavu periku i nema šanse da ga iko prepozna, nema veze što guyladriel još iz prve sezone zna da je halbrand u stvari sauron, samo nikome nije rekla. Nije samo smeće od trejlera već tipujem da će biti još veće smeće od prve sezone. Svaka čast, treba i to umeti. 

 

o maj gad

  • Ha-ha 11
Link to comment
Share on other sites

Da ne bude sad da sam aplogeta ove dvojice nesrecnika od showrunnera, ali... Ova Annatar verzija vrlo verovatno dolazi pre Halbranda i osim sto je golobrad i ima drugaciju boju ociju (a morao bi biti i visi od one covecije inkarnacije) mislim da nije slucajno izabrana ova plava, zapravo zlatna boja kose. Posto dolazi da proda pricu kako je izaslanik Valara, tacnije Aulea od koga je naucio sve tajne kovackog zanata i kako zeli da pomogne vilenjacima Eregiona, logicno je da izabere ovakvu pojavu - zeli da izgleda kao Vanyar, pripadnik najcistijeg i 'najuzvisenijeg' roda vilenjaka, jedinog plemena koje je posle Budjenja otislo direktno u Valinor i tamo ostalo zauvek, bez ikakvih kasnijih izleta i ekskurzija u ME i raznoraznih kasnijih picvajza na tu temu. Oni su koliko se secam i nesto visi rastom od svih drugih vilenjaka. Noldori cak ni dok su bili u Amanu (Valinor and stuff) nisu imali neke kontakte sa njima i poznavali su ih jako slabo. Otud i ne bi toliko nezamislivo bilo da ih obrlati bas kao Vanyar. Uz to bi u tom oblicju emitovao i energiju i sluzio se iluzijama i slicnim stvarima koje ni Galadriel, Celebrimbor, Gil-galad ni ostali ne bi mogli reprodukovati, a ne bi im nuzno to moralo biti sumnjivo bas zato sto to dolazi od vilenjaka iz kuce o kojoj znaju vrlo malo i koji uz to tvrdi da je bas zato poslat njima od 'visih instanci'. Da je mozda trebalo ipak izabrati drugog glumca, slazem se, jer bi bilo znatno uverljivije, ali donekle i razumem zelju da se Vickersu da da iznese do kraja ulogu koja mu je dodeljena...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izvini, tebi svaka čast, ali stvarno mi je teško da zamislim da iko tamo sve to analizira i deseti deo u sitna crevca koliko ti ovde, pa i Crni. Nekako nemam utisak da se odluke donose na osnovu zakonitosti Tolkinovog univerzuma ili da je nekog za to uopšte briga.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Steva opet doktorski cedi suvu drenovinu, što znaci da vrv nista od toga ovi padavicari nece implementirati.

Bukvalno da su uzeli 50% od onoga što je momak pisao od početka ove teme imali bismo spektakl.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ovo stvorenje će da mi peva:

 

Old Tom Bombadil is a merry fellow;

Bright blue his jacket is, and his boots are yellow.

 

:ajme:

 

A tek ova pogrbljena što izgleda kao da ju je poplava izbacila a šumski požar osušio da bude Zlatozrna, the River-daughter?

 

Izvinite, @SteveFrancis#3 i @alcesta, nisam znalac poput vas dvoje, ali morao sam da se zgadim.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
22 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

@Stiletto

Kapiras valjda da ovo nije Goldberry nego Stranger aka Gandalf/Blue wizard:D

 

To sam i ja prvo pomislio, ali ime slike je "Tom-Bombadil-Lord-of-the-Rings-First-Look-01.jpg".

 

 

Edited by Stiletto
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...