Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Mladenović najbolji sinoć, jedini je bio konkretan i pravio višak svojim potezima.

Mladenović i Katai su doneli značajnu promenu u igri. Mi smo 2/3 u prvih 90 minuta uporno igrali po desnoj strani, i to napadali najjaču stranu Škota. Onog trenutka kada su zaigrali u tandemu Mladenović i Katai otvorila se leva strana i uspeli smo da postignemo gol posle akcije na toj strani. Svaki kasniji napad po toj strani je bio nekoliko puta opasniji nego što smo pokušavali preko Lazovića, koji je juče bio uštopovan.

Sada je lako niti general posle bitke, ali je morao da igra Katai umesto Sergeja, a Sergej je mogao da bude uparen sa Tadićem na sredini, i naravno samo sa jednim zadnjim bezveznim ako već mora da se igra tako. Ovako smo krenuli sa Maksimovićem i Lukićem i izgubili sredinu od prvog minuta i to je bio osnovni razlog zašto nismo uspevali da budemo opasniji, da menjamo strane i slično. Ta pičkasta igra sa dva igrača koji glume zadnje vezne i kao kvare igru nam je došla glave. Jebala ih više ta postavka igre. To da su nas iznenadili visokim presingom, to su takve prazne priče, problem je što nije bilo igrača koji bi odgovorio na taj stil igre, pošto smo krenuli pičkasto defanzivno na sredini. Tumbaković ako ostane na mestu selektora, crno nam se piše.

Edited by Don Juan
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Nema mesta razocaranju.

Ispade jedna ekipa bez identiteta, ideje, harizme, muda, nit' vere u sebe. Sa selektorom iz proslog veka... Ekipa cije su ikone (slike i prilike) jedan ultrahajpovani drugoligaskim napadac i sinoc (ne)opravdano odsutni jak-sam-na-recima "kapiten" (ili mozda je preciznije reci uzurpator mesta kapitena). Otvoreno je za polemiku dal' nam je takvima i mesto na EP, i da li bi nam odlazak tamo doneo ista dobro.

 

Cini se da je sve oko reprezentacije vec dugo pogresno, citav koncept. Kad god se biralo biralo se glasno i nekako divlje resenje umesto tiseg, mirnog i povucenog ali kvalitetnijeg. Konkretno oslonac reprezentacije Mitrovic > Tadic, kapiten Kolarov > Bane, ovo su samo neki meni najocigledniji primeri. Odaberes ih zato sto "kidaju", "izgaraju" i busaju se. A kad je gusto ko sinoc, muda se uvuku i retorika pada u vodu. Razumeo bih sve da se juce izgorelo u zelji pa da smo se zaleteli i nesrecno ispali, ali ne - otisli smo tiho bez ispaljenog metka, predali se jos pre pocetka... My two cents, mozda sledeci put bolje da se okrenemo kvalitetu nego srcu junackome...

 

Anyway, ja licno nisam razocaran - reprezentacija vec godinama nema tu moc da me razocara. Prosto, na EP su otisli oni koji su to vise zeleli i to tako i treba.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gudelj i Mladenovic najbolji juce, jedini koji su pokazali srce i zelju

 

Mitar je drugoligaski napadac, nevezano za penal, mnogo je dao reprezentaciji i sve ali dokle god je on prvi izbor, necemo igrati moderan fudbal

 

Ovo ostalo sve ocekivano, gomila precenjenih igraca i prejadni Tumba 

Link to comment
Share on other sites

Eh rođaci, braćo, drugov gde će vam duša 🙂

 

Loše smo igrali sinoć, puno je razloga za to ali najače su mi kritike igrača koji nose igru ove reprezentacije. Sad su mnogi pametni pa im Mitrović nije dovoljno kvalitetan a zaboravili su na primer sjajno izdanje Jovića protiv Mađara, takođe čitam da i tadić nikad ništa nije odigrao ta reprezentaciju🤥 što se stvarno graniči sa teškom klupskom zaslepljenošću.  Tumbak je sinoć izveo ono što je mogao u datom trenutku, kapitan je kao povređen, Milivojević i Đuričić zaraženi, ristić povređen, Kostić dugo nije igrao a postavljenje u prvih 11 Mladenovića, Jovića i Katai međika bi ipak bilo prevelika igranka pred značajnu utakmicu. uneli su određenu živost, doneli i gol ali igrun am je podiglo Gudeljev povratak u sredinu i igra sa samo dva štopera. Igrati sa tri štopera koji ne znaju da iznesu loptu je samoubistvo i tu je tumbak podbacio žestoko. Takođe je podbacio u celoj pripremi utakmice, psihološki i na svaki drugi način ali tu se postavlja pitanje autoriteta. Što se tiče igrača oni nemaju taj pobednički mentalitet, njihov ulazak u utakmicu je sve sem pokušaj da se pobedi, strah od lopte, duela i kasna reakcija su nam znak prepoznavanja što se reprezentacije tiče. Neće se ništa postići pojedinačnim promenama kako selektora tako i pojedinih igrača. Ne postoji red, rad i struka, pogledajte samo ko radi sa mlađim kategorijama od klubova do saveza, pa nama klinci izlaze iz zvzdine i partizanove škole nespremni za prvu ligu a ne za nešto više.

Imali smo šansu ali po ko zna koji put pokazali da nemamo kvalitet od glave do pete.

   

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ajde što su nas smorili i nisu otišli na EP nego su iznervirali predsednika :classic_sad:

 

Quote

"Ja moram i pred ambasadorima Evropske Unije da kažem da očekujem da Srbija bude najbolja u Evropi u narednih tri ili pet godina. Mislite da je to lako? Videli ste kako nam nije lako da budemo među 24 u Evropi u šutiranju lopte nogom", rekao je Vučić.

Još važnije, Vučić se osvrnuo na širu sliku i najavio promene u srpskom fudbalu!

"Gledao sam sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo u pre svega u infrestrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost", najavio je Vučić..

 

:lol_2:

  • Love 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Juan said:

To da su nas iznenadili visokim presingom, to su takve prazne priče, problem je što nije bilo igrača koji bi odgovorio na taj stil igre, pošto smo krenuli pičkasto defanzivno na sredini. Tumbaković ako ostane na mestu selektora, crno nam se piše.

Istina. Pričati da je u današnjem nogometu neko nekog iznenadio presingom je smiješno. 

Ali Srbija zbog toga dobrih sat vremena nije mogla kroz pas prijeći pola. To je bilo iznenađenje za mene. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Stavljati rovitog Kostića od starta je bio zločin a u isto vreme i budalaština. Sergej osim one glave neposredno pre nego što je zamenjen nije pokazao baš ništa. Trebalo je da ostane u svlačionici već u poluvremenu ali je možda postojala i bolja opcija. To je da ne bude starter već da uđe oko 60-70. minuta i donese kvalitet. Škoti su fizički jaka ekipa ali nemojmo ignorisati da su sve vreme igrali visoku odbranu i presing, i da umor čini svoje. E tada ubaciš SMS u igru bato, pa da vidimo gde smo...

 

Đuričić nam je falio. Igrač koji može i ume da prođe kroz odbranu protivnika. Gudelj na poziciji štopera kao iznuđeno rešenje, Milivojevića nema, i tek kad su ušli Mladenović, Katai i Jović počinje da nam radi leva strana. Konačno se fokus prebacuje na druge igrače a ne na Mitrovića koji je dobio batine po ko zna koji put. Tada Gudelj prelazi na svoje mesto, u sredinu, i počinje da se pojavljuje neki trag smislene igre. 

 

Škotima se umalo osvetilo onoliko trčanje i izgaranje po terenu jer su pred kraj pali a kad su primili gol u poslednjim sekundama, pali su i psihološki. Mogli smo ovo da okrenemo, ali neshvatljivo mi je bilo da od starta faktički idemo na penale protiv reprezentacije koja je došla da nas pobedi na penale. I na kraju, kardinalna greška kod redosleda za izvođenje penala. Nije kriv Mitrović što je mašio nego onaj ko mu je dao da šutira poslednji. ILi bolje rečeno, što je uopšte šutirao. Kad se setim one priče oko Mijatovićeve prečke protiv Holandije, "umro mu je sin dan pre toga, jadno dete, bolesno", logično je da pomislim kako je strašan osećaj izgubiti dete ali i da nije trebalo da šutira on nego bilo ko drugi. Mitrović je skoro mašio penal za Fulam (fulao :)), ima tamo i drugih problema, u padu je generalno ali na bio koji način da bude kriv što nismo ni zaslužili da odemo na EP - ni pod razno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Patriota iz kauca said:

Mene interesuje hoće li Luka Jović, napadač Real Madrida da startuje večeras pre Mitra i zašto ne?

Da li se osećaš glupo nakon ovako nebuloznog upisa i zašto da?

21 hours ago, John Dies at the End said:

 

Klasično sipkasko pitanje... ali pojedinci ne poseduju kapacitet da dobace dalje od iste .

Čudo jedno kako taj čovek uspeva da opstane na ovom forumu,

16 hours ago, Bugl Khan said:

Nema vam sredine

Čovek je ključnu stvar primetio nakon 10 minuta fudbala, u stvari svi smo to primetili. Maksimović i Lukić nisu postojali na terenu, ni agresivnosti ni kreativnosti jedna ogromna nuletina. Zaista ne znam zašto nije pokušao sa Grujićem kraj Gudelja, ali valjda TUlumba zna odgovor na to pitanije.

15 hours ago, ZiS said:

Čas fudbala Škota... Kapa dole za presing, zadnja linija im stoji na pola... 

Logična odluka kad nam napadački trougao čine Mitrović-Sergej-Tadić, oni ne bi mogli pobeći ni mojoj babi, a kamo li profesionalnom fudbaleru. Nekompatibilnost pomenute trojke je toliko očigledna da je to tužno, treba nam brži i agilniji igrač u navali, pa neka ga ture gde god hoće. Na prethodnim utakmicama je Lazović bio taj koji je donosio brzinu i prodornost, ali protiv Škota je naletao na Robertsona i Tirnija, a oni su već vrhunska klasa pa ne može sam da kreira višak. Kostić jako efikasana, za kratko vreme vrlo dobra asistencija za protivnike, žali bože što ga ranije nije izbacio.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, vepar said:

Gudelj i Mladenovic najbolji juce, jedini koji su pokazali srce i zelju

 

Mitar je drugoligaski napadac, nevezano za penal, mnogo je dao reprezentaciji i sve ali dokle god je on prvi izbor, necemo igrati moderan fudbal

 

Ovo ostalo sve ocekivano, gomila precenjenih igraca i prejadni Tumba 

 

Mi nećemo igrati moderan fudbal bez obzira ko bio prvi centarfor reprezentacije. Moderan fudbal je ekipna disciplina i svih 11 na terenu moraju da rade na tome. Takvih 11 nećeš naći među sedam miliona ljudi koji imaju državljanstvo Srbije, jer ih niko tome ne uči.

 

Od prvih fudbalskih koraka dece u Srbiji treneri i menadžeri traže samo individualce koji mogu da plate privatne treninge za bolji razvoj, koje preko veza u klubovima uguraju u prvi tim a preko plaćenih novinara ih iskuju u zvezde i sa 19-20 godina ih uvaljaju negde preko grane za lepu lovu sebi u džep. A kada takvi primerci odu preko grane u ozbiljan klub, žestoko opale glavom o zid kad shvate da blagog pojma nemaju šta se od njih traži, pa završe na par pozajmica a na kraju se vrate u Srbiju, još uvek sa oreolom od burek novinara da su neke zvezde, oreolom koji ekspres spičkaju na splavove, starlete i sve što s tim ide i na kraju zarađuju hleb u Zadruzi i na sličnim mestima.

 

Otprilike jedan od stotinu takvih u stranom kljubu naleti na dobrodušnog trenera koji ga uzme u svoje ruke i pokuša da ispravi sve krive Drine kojima su ga u Srbiji naučili pa i napravi neku karijeru preko. Dok ne pređe granicu na putu ka Beogradu i krene kao pas sa lanca da juri da "nadoknadi štetu", pa smo maltene jedina reprezentacija koja bolje igra na gostovanju nego u Srbiji.

 

A jedan od hiljadu se odbrani od svih zala i izgradi respektabilnu fudbalsku karijeru.

 

Ostala deca u školi fudbala su tu samo da kupe trenereke, dres i šorc i da plaćaju članarinu. Poneki doguraju do superligaškog fudbala i to im je plafon.

 

U kojoj od te dve grupe ćeš naći 11 igrača za moderan fudbal?

 

 

 

33 minutes ago, mare80 said:

Kako li je sada Kokezi ... ode mu 9 250 000 evra iz dzepa ... :tired:

 

Njemu bi zapalo možda 5% od te svote, ostalo bi morao da prosledi onima koji su ga postavili na to mesto. Ali ne brini se ti za njega, uzeće on svoj procenat (a i ovi iznad njega) na projektima Nacionalnog stadiona, reflektora na svakom stadionu, uvođenja VAR-a...

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tumbu pustiti jos ove dve tekme i onda traziti novog selektora. Ja licno njemu necu da zamerim poraz od Rusa i od Portugala posto su generalno iskusnije reprezentacije, cak i Rusi su vezali kontinuitet ucestvovanja na velikim takmicenjima. Ono sto nam je itekako falilo sinoc, ti igraci nisu osetili slast pobede protiv dostojnog rivala. U najboljem slucaju remiziramo. Ispustili smo prednost i protiv Ukrajinaca i protiv Turaka. Nekako bih i prezalio remi sa igracem manje protiv Turaka da smo ih dobili tamo, pa i poraz Madjara kuci. Takve male pobede bi psihicki znacile sinoc. Da bi napravio veci uspeh, ti treba da pocnes od malih uspeha i da tezis ka vecem. Znaci za pocetak nam trebaju male pobede koje mi nismo imali, nismo stvorili dobre preduslove i pozitivnu atmosferu pred bitan mec.

 

Ne mogu nista dobro da ocekujem dobro ako Tumba ostane selektor, u najboljem slucaju remiziramo za ekipom iz treceg sesira, dok mozda slavimo u obe tekme protiv autsajdera mada poznajuci nas mozda bi se okliznuli na nekom gostovanju. Nismo imali ni nesto preterano pozitivne rezultate pod Tumbom, a nismo ni toliki odron od ekipe. Treba nam promena selektora, pa da vidimo gde smo u narednim kvalifikacijama. Prosto moramo da rizikujemo, pa ili cemo ponovo da se izblamiramo ili cemo se ponovo plasirati na SP. Sinocna tekma je samo nastavak slicnih partija kakve smo pruzili od kad je Tumba selektor, mada ruku na srce sinoc nam je bila mozda i najslabija partija od kada je Tumba selektor. Ali i ulog je bio najveci.

 

Iz danasnje perspektive mnogo mi je vise zao sto smo ispustili dva gola protiv Turaka, jer da smo tu slavili manje bi se plasili sinoc i moguce da bi bio drugaciji ishod. Remi sa igracem manje i pobeda u Istanbulu, fudbaleri bi stvari posmatrali drugacije i imali bi drugaciji pristup mecu. Pridodas na to da smo slavili u Oslu. Ovako samo da se hvatas za glavu sto si ispustio dva gola prednosti pred odlucujuci mec. Kako drugacije da se osetis nego popisano sto si ispustio dva gola? Taj mec je mogao da anulira poraz od Madjarske i lakse bi se disalo. Prosto da bi pruzio vise, moras da osetis pozitivne vajbove. Mi nakon Osla smo imali dva kiksa koji nisu smeli da nam se dese. Tako da sinocna partija je posledica razlicitih izdanja protiv ekipa koje igraju EP, imamo 0 pobeda. Sa Tumbom smo imali previse malih kikseva i partija od sinoc je i vise nego dovoljan razlog da treba da leti.

 

Isto tako Norvezane smo prosli zato sto su se usrali iako su oni zasluzili da prime vise golova od nas nego mi od Skota. Sinoc je bila zamena uloga i samo smo mi bili Norvezana, a Skoti su bili mi. Razlika je samo sto su Skoti krkani i generalno operisani od fudbala kao i celo Ostrvo, nisu mogli da nam daju gol u produzetku kao sto nisu mogli ni osetno slabijim Izraelcima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Barem vise da se ne lozimo na novozelandjane, u18 pobede, doceke i sl....Nasi igraci ocigledno imaju dobre menadzere koji ih kao tinejdzere uvale za dobre pare. Par godina pozajmica, pa onda nazad u ling long.

 

Vecina ostane na tom juniorskom nivou, ili cak i nazaduju. To i ne cudi kada cujes komentare : " Sta ga briga, uzeo je lovu, sada moze da ne radi nista do kraja zivota".

 

Radna etika ne postoji, postoji zelja da se qurce nekom starletom po splavovima, dobrim kolima...I ne cudi sto je dobar deo svake sezone na transfer listi. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lukic nije zadnji vezni on je ofanzivni vezni i to igra u Torinu, povlace se u sredinu normalno kao i svi ofanzivni igraci u modernom fudbalu, ali mu je primarna ofanzivna uloga. Mitrovic je u losoj formi, kada igra dobro onda se cuti jer valjda nema argumenata da se kenja po njemu, ali cim odigra lose eto smo sa objasnjenjima zasto Mitrovic ne treba da igra. 

 

A tek kad dodju u ekipu bez osnova i reda, discipline nece znati sta ih je snaslo. Pristup i priprema utakmici sinocnjoj je bila katastrofa. Tacno sam video pred utakmicu po izjavama njihovim i nasim sta nas ceka. Bio sam ubedjen maltene u ovo, zato se nisam zaludjivao i nista preterano pisao pred utakmicu kako trebamo ovako, kako mislim da cemo izaci visoko kao protiv Norveske i Turske recimo, kako mislim da cemo napadati, da ovaj bude najbolji itd. Bilo je bespotrebno trositi neku energiju na reprezentaciju kad su se oni predali i pre utakmice i to se jasno videlo. Gol za 1:1 nije ni morao da dodje jer je i ovako bilo sve jedno. Nije postojao nacin dobiti sinoc utakmicu protiv onako spremneekipe u svakom smislu potiv ekipe koja je izasla da joj pobeda bude data tek onako. Jbg, ne moze i bila bi nepravda da je Skotska sinoc ispala na penale, zato i nije. Nepravde u fudbalu se desavaju, ali sinoc nije mogla jer su neke stvari bile ocite i pre nego sto su ekipe istrcale na teren.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Železničko gnomče said:

Sto se tice izbora igraca, mi bolje nemamo. I formacija je sasvim ok. Problem je nedostatak Kolarova koji bi razbio skotski presing, i stavljanje Kostica u 11.

 

 

Em imamo bolje, em je formacija problematična pošto je taktika nepostojeća. Bunarenje na jednog igrača protiv ostrvske ekipe. Vrhunska ideja. A i taj škotski presing nije uopšte bio agresivan, da je barem jednom razbijen pasom Škoti bi se više povukli, ali to se naravno nije desilo pošto je svaki štoper po 20 puta vratio loptu Rajkoviću. Rajković mora na terapije da oporavi stopala, u životu nije ovoliko ispucavao loptu.

 

Kada je reč o izboru igrača, Ristić je  na ovoj poziciji bolji od Kostića jer to on igra, a Kostić znatno ređe, Grujić je bolji od Lukića, svaki srpski štoper od LingLonga istočno do Kazahstana i zapadno do Portugala je bolji od Stefana Mitrovića, a i Jović i Vlahović su bolji od Mitrovića. To je već 4-5 igrača nevezano za formaciju. A onda bih dodao da se u ovoj formaciji Nemanja Maksimović ne snalazi nikako, a i Mitrović kakav da je bi sigurno igrao bolje u formaciji sa 2 špica.

 

3 hours ago, Chaos Is Me said:

 

O Tumbakoviću ne znam šta da mislim, on je kao neka amorfna masa bez oblika, karaktera i makar zrnca neke harizme. Bezveznjak koji prosto zrači mediokritetstvom u svakom smislu.

 

 

Čemu ovo bezrazložno vređanje mediokriteta? Sve ono iznad što sam napisao naravno nema ko da vidi, jer je selektor potpuni bezveznjak koji se suklja tu 30 godina, od jedne do druge pozicije, nigde nije postigao apsolutno ništa. Jedini trener kojeg je Bata Krstaja uspeo da pobedi i to 2 puta. Sramota što čovek prima dinar državnih para.

Link to comment
Share on other sites

Po kom osnovu je sada u ovom trenutku Grujic bolji od Lukica? Grujic igra po 10. minuta utakmice a Lukic igra standradno ligu petice? Ajde malo saberite se kad pisete nesto a ne da klupske boje govore kad se radi o reprezentaciji posto je to toliko nebitna stvar. Jer ovaj mulj ovde nema veze sa fudbalom koji igraju svi ovi igraci koje navodite. 

 

Sta cemo recimo sa Kataijem koji nije znao da hoda u Spaniji, kad je protiv sebe imao pravu konkurenciju, kad je imao stvarne protivnike, timove koju dodju protiv njegovog tima da se bore, da mu nedaju da igra fudbal, da ga pobede? 

Neki od vas pisu da je on imao uticaj na igru sinoc kad je usao, evo ja se ne slazem. Ok imao je jedan bezuspesan sut po sredini gola u golmana koji se racunao kao okvir gola, i par bezuspesnih driblinga po strani gde su ga Skoti lako pecali i uzimali loptu. Njegov ulazak se poklopio kad je cela ekipa kao nesto zivnula i krenula bojazljivo da juri taj gol. Nikakav konkretan ucinak nije napravio. 

 

Moje pitanje recimo e zasto je taj Maksimovic (koji je isto neznalica po nekim strucnjacima) igrao duplo bolje (ako ne i jace) protiv Norvezana koji su ako nista drugo na istom nivou kao Skotska (po meni su jaci) i protiv Turske i zasto je Lukic igrao isto duplo bolje protiv Turaka (koji su isto jaci od Skotske po meni) a onda onako izasli protiv Skota u jednoj krucijalnoj utakmici gde su trebali da preoru teren? Eto to bih pitao i njih i selektora.

Link to comment
Share on other sites

Fudbal je vrlo jednostavna igra kad znaš da je igraš ali je naš problem što imamo malo igrača koji znaju da igraju fudbal. Nemamo ko da povuče loptu iz zadnjeg reda i kroz pas igru je prebaci u polje napada, to su naši rešavali ispucavanjem na Mitra u prthodnim mečevima ali sinoć su Škoti bili jači u skoku od njega a i ostali naši igrači stajali su daleko od njega i tu nismo imali prolaz. Zato su nam se naigrali štoperi i golman poto nije bilo veznjaka, sad da li bi na toj poziciji igrao bolje Grujić od Lukića ostaje pitanje a isto tako i koliko bi bilo bolje da je Gudelj držao svoje mesto a neko drugi bio na štoperu. Pisao sam nakon utakmica u kojima je forsiran Pavlović da nije vreme da se on isprobava i nabija mu se statistika pošto nas čekaju važni mečevi a sinoć njega naravno nema u timu. Kad je izvršio promene u prešao na 4-4-2 malo smo povezali redove a i Škoti su nakon izmena koje su izvršili pali. Nažalost nismo u produžetku dodali gas i napali još jače, tu nam je bila šansa ali pokazalo se da nemamo taj kvalitet kojim bi pobedili sasvim pristojnu reprezentaciju. priče da su Škoti krš mogu da pričaju samo neznalice. Niko od naših igrača koji je sinooć počeo sa klupe nije bio prethodno standardan pa da je neopravdano izostavljen. Možda je jedina greška što nije i Vlahovića pridodao napadu u zadnjih desetak minuta ali to je tumbak usrani golub on nikad nije imao hrabrosti za nešto više.

Ja kao svog kandidata za selektora odavno "guram" Jokanovića ali u ovim odnosima u savezu to je prosto nemoguća misija.

   

Edited by Perkos2
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, lajavi krelac said:

Po kom osnovu je sada u ovom trenutku Grujic bolji od Lukica? Grujic igra po 10. minuta utakmice a Lukic igra standradno ligu petice? Ajde malo saberite se kad pisete nesto a ne da klupske boje govore kad se radi o reprezentaciji posto je to toliko nebitna stvar. Jer ovaj mulj ovde nema veze sa fudbalom koji igraju svi ovi igraci koje navodite. 

 

Sta cemo recimo sa Kataijem koji nije znao da hoda u Spaniji, kad je protiv sebe imao pravu konkurenciju, kad je imao stvarne protivnike, timove koju dodju protiv njegovog tima da se bore, da mu nedaju da igra fudbal, da ga pobede? 

Neki od vas pisu da je on imao uticaj na igru sinoc kad je usao, evo ja se ne slazem. Ok imao je jedan bezuspesan sut po sredini gola u golmana koji se racunao kao okvir gola, i par bezuspesnih driblinga po strani gde su ga Skoti lako pecali i uzimali loptu. Njegov ulazak se poklopio kad je cela ekipa kao nesto zivnula i krenula bojazljivo da juri taj gol. Nikakav konkretan ucinak nije napravio. 

 

Moje pitanje recimo e zasto je taj Maksimovic (koji je isto neznalica po nekim strucnjacima) igrao duplo bolje (ako ne i jace) protiv Norvezana koji su ako nista drugo na istom nivou kao Skotska (po meni su jaci) i protiv Turske i zasto je Lukic igrao isto duplo bolje protiv Turaka (koji su isto jaci od Skotske po meni) a onda onako izasli protiv Skota u jednoj krucijalnoj utakmici gde su trebali da preoru teren? Eto to bih pitao i njih i selektora.

 

Po osnovu da svako ko je gledao 2 utakmice obojice vidi da je bolji. To što Lukić igrao standardno u 17-plasiranom Torinu je praktično nebitno, jer bi sigurno igrao i Grujić. Grujić je na kraju krajeva tek prešao u Porto, ulazio je u Ligi šampiona a pre toga je igrao za Liverpul u Liga Kupu, na pozajmici je jer Klop odbija da ga proda te je normalno da ima manju minutažu pa je svejedno polako dobija u ekipi prvaka Portugala. I ne vidim kakve klupske boje imaju veze, pogotovo jer je Lukić igrao možda 5 minuta za Partizan. Nemojte nekome govoriti da radi po klupskim bojama, a prvi put čitate postove. Mi se ne poznajemo. Ili odgovori argumentovano da je Lukić bolji ili preskoči.

 

Eto ja navijam za Zvezdu, pa sam saglasan da Katai nema šta da traži na ovom nivou. Andrija Živković je recimo bolji sigurno i Mijat Gaćinović, pa i Kostić ako bi igrao krilo i Radonjić je sigurno opasniji mada on je i najsličniji Kataiju, zavisi da li im se igra taj dan. Sve što Katai može je da proba potezom da reši protiv slabijih ekipa kojima Škotska pripada, probao je malo juče i nije uspeo, pa je i takav bio bolji od 75% ekipe. Za mene je bilo iznenađenje što je na spisku uopšte, ali i to je na Tumbakoviću što nema definisanih 11, ni klupu a već ima 10ak utakmica na klupi.

Isto važi i za Spajića, solidan igrač, Nastasić je sigurno bolji.

 

Toliko o klupskim bojama.

 

Ne znam zašto su Maksimović i Lukić igrali tako slabo, možda su i oni bili žrtve jučerašnje bunar taktike. Šta uopšte mogu vezni da urade kada zadnja linija ne može da iznese loptu iz 20 metara nijednom za celu utakmicu. Ili su jednostavno mnogo lošiji igrači nego što se misli. Ili i jedno i drugo.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...