Guru Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Reprezentacija koja trenutno nema krila, bekove i čiji veznjaci su jednosmerni i limitirani... Rezultati su zapravo sasvim ok, možda čak i bolji od očekivanih. 2
Small Owl Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Koliko đubre i loš čovjek moraš biti kad ti nakon petarde kuće izađeš na press i lagano ispljuješ igrače i kažeš da si i ti nezadovoljan. Pa ja ne znam kolika je ta naknada u slučaju raskida ugovora na njegovu štetu ali do sada je zaslužio da ga neko pljune u facu i onda ga nabije nogom u guzicu i otjera nazad u Japan. I koliko god ja pisao iz udobne stolice doma svog a nisam na prvoj liniji, čudi me da i neko od igrača ne prebaci nikad i ne popljuje Mistera tačno u čelo, onako kako je i zaslužio ovakvim nastupom.
СтелаРоса Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 minutes ago, Sector said: Ja ne pratim toliko fudbal tj neuporedivo manje od košarke ali sa likovima poput Gudelja, Živkovića i sličnima koji su svake godine zacementirani u 12 reprezentacije ja ne vidim ako možemo puno bolje od ovoga. Druga je stvar ako imamo bolje od njih a isti iz nekog razloga ne igraju. Za neke ranije generacije se slažem da je moglo više da se uradi te da su neke dosta slabije selekcije pravile bolje rezultate, samo sam konstatovao da i sa dosta boljim igračima od ovih nismo postigli više od samog plasmana. Pazi, i taj Gudelj koji je toliko omrazen kod nas igra vec 5 godina standardno u Sevilji, poslednje dve sezone sa kapitenskom trakom na ruci. U sezoni kada je Sevilja osvojila LE igrao je 90 minuta svaku utakmicu u tom takmicenju. Prosao je holandsku skolu fudbala, igrao za Ajax. Ni prvi ni poslednji cija karijera je mozda bolja nego sto mu je kvalitet, ali da je tolika truba nije sigurno. I Zivkovic je sad vec kapiten u Paoku, nije ni to mala stvar. Konkretno sto se tice Zivkovica decko je skroz pogresno koriscen u reprezentaciji, na poziciji i u ulozi koja mu ne odgovara i koju ne igra u klubu. To je do struke. Sasa Lukic je isto u reprezentaciji nesnadjen i pogubljen, a standardan je u jednom Fulamu. Zasto vecina tih igraca igra slabije u reprezentaciji nego u klubu je pitanje. 4 minutes ago, Guru said: Reprezentacija koja trenutno nema krila, bekove i čiji veznjaci su jednosmerni i limitirani... Rezultati su zapravo sasvim ok, možda čak i bolji od očekivanih. I to se resava lako formacijom sa tri nazad. Sto mi doduse i pokusavamo, ali slaba vajda. Ako nista drugo bar imamo solidnih stopera na izvoz pa u svakom momentu trojicu mozemo izabrati, za ta dva bocna igraca se mozemo snaci sa Kosticem, Nedeljkovicem, Birmancevicem... Slazem se da su veznjaci jednosmerni, kao da ih imamo 5 copy-paste, ali ipak imaju odredjene kvalitete koje mozemo iskoristiti. Odlazak Tadica je veliki udarac za kreaciju tima, ali tu se postavlja pitanje zasto je narusen odnos sa Sergejom i zasto smo dozvolili sebi da ostanemo bez jednog takvog kreativca na sredini terena. Iako ga ne cenim mnogo kao igraca, sada je bila prilika da se konacno gradi tim oko njega koji ce da mu pokriva mane tako da njegovi kvaliteti dodju do izrazaja, ali ipak nista. Alternativa je Samardzic koji je naravno daleko od prime Tadica, ali mora mu se dati sansa. I Tadic je u momentu kada je postao glavni igrac reprezentacije igrao za Sautempton, a ne za Barsu ili Bajern. 1
Guru Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 39 minutes ago, СтелаРоса said: I to se resava lako formacijom sa tri nazad. Sto mi doduse i pokusavamo, ali slaba vajda. Pa slaba vajda jer u toj formaciji ving-bekovi moraju da budu ozbiljne zverke koje pokrivaju celu stranu, donose prodornost i kreaciju sa bokova, a moraju da budu i defanzivno solidni kao deo back five-a. To je levo možda mogao prajm Kostić, koga rekao bih nema već par godina, sada su tu kao opcije Birmančević i Živković što je loša do katastrofalna improvizacija jer niti im je to pozicija, niti imaju potrebne karakteristike da odgovore na te zahteve. Poenta je da mi nemamo igrače ni za jednu formaciju, jer ne postoji formacija koja se može igrati bez: a) krila, b) bekova, c) ving-bekova. To je sistemski problem za koji ja jednostavno ne vidim rešenje, posebno kada se na to doda i manjak kvaliteta u veznom redu.
СтелаРоса Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 42 minutes ago, Guru said: Pa slaba vajda jer u toj formaciji ving-bekovi moraju da budu ozbiljne zverke koje pokrivaju celu stranu, donose prodornost i kreaciju sa bokova, a moraju da budu i defanzivno solidni kao deo back five-a. To je levo možda mogao prajm Kostić, koga rekao bih nema već par godina, sada su tu kao opcije Birmančević i Živković što je loša do katastrofalna improvizacija jer niti im je to pozicija, niti imaju potrebne karakteristike da odgovore na te zahteve. Poenta je da mi nemamo igrače ni za jednu formaciju, jer ne postoji formacija koja se može igrati bez: a) krila, b) bekova, c) ving-bekova. To je sistemski problem za koji ja jednostavno ne vidim rešenje, posebno kada se na to doda i manjak kvaliteta u veznom redu. Pa ok limitirani smo kvalitetom na tim pozicijama, ali nije da nemamo nikakve opcije. Recimo mozes pomeriti Erakovica na desnog beka, a levo koristiti Terzica koji je krenuo da igra redovno za Salzburg. Birmancevic je po prirodi levo krilo, a Zivkovic desno. Opet nije neki kvalitet, ali eto Madjarima koje sam pomenuo na tim pozicijama igraju igraci iz madjarske lige i Rapid Beca. Ima i mali Jovanovic u nastajanju, samo treba imati onu stvar pa probati klinca za A tim. 1
Bugl Khan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago On 9/7/2025 at 9:53 AM, Drug Crni said: Mi smo jedna veoma kvalitetom skromna ekipa, dosta igrača nam je karijerno u padu i jasno je su Englezi veliki favoriti u Beogradu. Kvalitet jeste na njihovoj strani; to valjda niko ne osporava. Bili su ogromni favoriti i na Evropskom, pa su izvukli samo mršavu 1-0 pobedu. Kane je kod njih glavni baja. Meni igrači poput Maduekea ili Rashforda ne lede krv u žilama. Ni Piksiju očito.
Bugl Khan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Btw, skidam kapu ljudima na zapadu. Znam koliko je teško. Šta da vam kažem nego BSN. 1
DJORDJE Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago Nisu Englezi tako sjajno igrali koliko je Srbija bila ocajna. Branili su se sa svih 11 igraca od samog pocetka, u prvom poluvremenu nisu uspeli da izvedu jedan ozbiljniji napad na protivnicki gol. Kako su igrali dobro su jos i prosli, Kejn je promasio cist zicer u prvom, njemu se to ne desava bas cesto. Englezi su jos dosli i oslabljeni, nisu iz raznih razloga u timu imali nekolicinu vrhunskih igraca, Belingem, Saka, Palmer. Konferencija selektora nakon utakmice… Ako covek izuzme Piksijeve politicke aranzmane mimo fudbala, a cisto gleda ono sto je rekao , onda realno nije rekao nista sto nije istina. Oni su daleko bolji tim, ali i na individualnom nivou. Fizicki su isto daleko izdrzljiviji i barem taj deo nije krivica selektora. Vecina igraca kojima raspolaze nisu stalni igraci prve postave u maticnim klubovima, sa nekolicinom izuzetaka. Srbija u celom timu nema jednog igraca koji moze da se pored sa Gordonom. Ono sto Piksi nije rekao je da je povrh svega Tuhil za njega izmislio fudbal, tako da i tu ne mozemo da se merimo sa njima. Koliko god da su ocekivanja od kosarkasa bila realna, a oni usrali motku, ocekivanja od fudbalske reprezentacije su tradicionalno nerealna , to je prica koja se ponavlja vec decenijama. Neko sa malo vise fudbalskog znanja bi verovatno mogao da izvuce neresen rezultat protiv Engleza, ali ni Anceloti tu ekipu ne bi mogao da dovede do recimo cetvrtfinala SP.
Recommended Posts