Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021

Gudura

Recommended Posts

On 6/24/2020 at 10:30 AM, Markoss said:

Uprkos Lojdu, nama svakako trebaju dva strana pleja. Mi na dvojici uz Lojda imamo i Lazica i Radanova. Mora se malo i rizikovati sa Aleksom. Nema potrebe da tu dovodimo Nedovica ili nesto slicno. Vise imamo rupu na 3 i 4, bolje da se tu usmeri kes. 

Nije Lojd bolji odball-handler od Berona, niti razigravac, tu su negde, ali je raznovrsniji skorer sto ce bas da nam znaci.

Svidja mi se koncept gde dovodimo igrace u najboljim godinama. U prevodu, imace ambiciju da se izbore za jos bolji ugovor od ovog, sto se do sada u nasoj praksi pokazalo kao najbolja moguca opcija. 

Expand  

Dva cista pleja se verovatno sad nece dovoditi, a da budu stranci. To bi znacilo da ce jedan od njih igrati 10 minuta, a za stranca je to mala uloga. Eventualno jos neki 1 2 igrac. Inace, Loyd je mnogo bolji ball-handler od Berona, ne znam kako si to zakljucio da nije. Evidentno bolji i raznovrsniji napadac, a opet tek za nijansu slabiji suter, ili manje bolji, jer je Beron u top 3 u Evropi.

• Like 2

Loyd je sigurno zamena za Barona a ne jedan od dva PG koja treba dovesti. Jeste kombo i može da vrti pik povremeno, ali je pre svega strelac i to odličan, a za nas može da bude i vrhunski. Šutira iz svih pozicija, nabada i iz driblinga i iz spot upa i posle blokova, solidan atleta, može i jako do samog kraja, mnogo volim da ga gledam jer je fluidan madafaka, a mislim da je dobar karakter i iako zna da izdivlja, u službi je tima. 

• Like 5
  • Thanks 1

Džordan Lojd je rođen 1993. godine u Čikagu. Pokriva pozicije 1-2, preko 190 cm visok.

Nakon srednje škole upisuje koledž Furman, gde je proveo prvu godinu. Naredne tri provodi na koledžu Indijanapolis.
U senirskoj sezoni prosečno je beležio 20,9 poena, 6,3 skokova i 2,5 asistencije.

web_DSC0706.jpg

Nije draftovan, te sezonu 2016/17 provodi u G ligi, u filijali Indijane. Tu je igrao sa Aleksom Pojtresom, Trevisom Leslijem, Džulijanom Stounom, Benom Bentilom... Po meču je imao 15,1 poen, 4,2 skoka i 4 asistencije.

eea6d7d8-jordan_loyd-625x375.jpg

2017. prelazi u Izrael potpisavši za Hapoel Eliat.
Brutalne "ol araund" brojke je imao i ovde - 17,4 poena, 4,9 skokova i 3,6 asistencija.
Po indeksu korisnosti 3. igrač lige.
U četvrtfinalu izgubili 3:2 od Hapoel Holona, kasnijeg finaliste.

5b461c44ae298b08fbf819a4.jpg

Sezona u Izraelu impresionirala je Darušafaku i potpisuje ugovor s njima... Međutim, sjajne partije u letnjoj ligi navele su Toronto da iskoristi klauzulu ugovora s Dačkom i "otimaju" im ga te potpisuju s njim "two way" ugovor. Odigrao je 12 utakmica za Toronto u šampionskoj NBA sezoni i 41 utakmicu za filijalu Toronta u G ligi.
U G ligi je prosečno beležio 22,5 poena, 6 asistencija i 5,8 skokova.
Kako god, i on postaje NBA šampion, nebitno s kakvim doprinosom.

getty-images.jpg

Reptorsi su ga "vejvovali" a pokupila ga je Valensija prošlog leta.
"Narandžasti" su bili sve vreme u aktivnoj borbi za Top 8 Evrolige uz doprinos Lojda s prosečno 11,1 poena i 2,4 asistencije.
U Endesa ligi prosečno beleži 12,3 poena i 2,2 asistencije.
Imao je povredu desnog stopala krajem januara, prelom skafoidne kosti i čini mi se da se nije ni vraćao na parket sve do ovog "post korona" perioda. Inače igrač kojem je karijera proticala bez značajnijih povreda.

15798860827690.jpg

• Like 6

On 6/24/2020 at 10:30 AM, Markoss said:

Uprkos Lojdu, nama svakako trebaju dva strana pleja. Mi na dvojici uz Lojda imamo i Lazica i Radanova. Mora se malo i rizikovati sa Aleksom. Nema potrebe da tu dovodimo Nedovica ili nesto slicno. Vise imamo rupu na 3 i 4, bolje da se tu usmeri kes. 

Nije Lojd bolji ball-handler od Berona, niti razigravac, tu su negde, ali je raznovrsniji skorer sto ce bas da nam znaci.

Svidja mi se koncept gde dovodimo igrace u najboljim godinama. U prevodu, imace ambiciju da se izbore za jos bolji ugovor od ovog, sto se do sada u nasoj praksi pokazalo kao najbolja moguca opcija. 

Expand  

Ovo prosto nije istina, Lojd je imao takvu ulogu u Valensiji, ali generalno je sasvim dobar kreator, naročito za poziciju dva.

On je na koledžu čak više bio kreator nego strelac.

Za Berona je klasa u svakom segmentu sem šuta, te eventualno klača, tu nije imao priliku da se dokaže.

• Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...