Ridji Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 46 minutes ago, drperce said: Malo su mi glupe ove kritike za Lojda kad em je odbrana Budicnosti koncipirana da njega brane svim silama i to otvara prostor drugim nasim igracima, em toliku zelju i potrosnju u odbrani i skoku nisam video kod nekog stranca jos od Djenke. Rid ide da monstruoznu zakuca a Lojd ni da ustukne za pedalj nego pravo u meso i pravi odlican faul Znali smo da Lojd moze odigra pleja ali ovakav pregled i proigravanja kao u ove dve utakmice, posebno sinoc i posebno veza sa Nokom i Davidovcem, su me bas iznenadile. Kod tog zaustavljanja Rida dodatni opis Lojda i njegovog karaktera je scena kad se okrece od klupe Buducnosti ka saigracima, jasno se vidi stav Uradicu sve za tim. Zbog toga ja Lojdu ne zameram mnogo ni kad pretera sa iscpucavanjima, jer on nije sebican igrac iz razloga nabijanja svojih brojki i postizanja sto vise poena. Svestan je da je tu prva zvezda, najskuplji igrac i na kraju krajeva da se u njega gleda i ocekuje da istupi kad je tesko i bitno. Da l ce da pogodi svaku loptu, posebno u odlucujucim utakmicama pa jbga nece. A nisu ni svi igraci tog sklopa, poput nekog Bodiroge, Spanulisa i sl. Obozavao sam na primer Pedju ali cesce je promasivao u poslednjim minutima/sekundama nego pogadjao, i to ono sto je uglavnom za njega u standardnim okolnostima gotovo rutina. 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dropkick Murphys Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 5 minutes ago, djura.net said: Opet, makar u ovom plejofu, iako su mu sve partije (osim druge utakmice protiv Igokee) bile vise nego korektne, u tim do or die momentima u timu su se bolje pokazali I Dobric I muceni Simon. Zasto je to toliko tesko priznati? Ajde sve, ali šta je to Simonović konkretno pokazao u ovom plejofu? Juče dao 3 koša iz igre, od toga dva servirana na tacni. Protiv Igokee tamo pokušao nešto i pogodio kad je već bila izgubljena utakmica. Na ostale 3 utakmice, zbirno 4 poena. Promašivao otvorene trojke i pravio toliko gluposti. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 nemam vise lajkova, ali na temu loyda potpis na ridjijev post loyd je top igrac i top sportista ko to ne vidi jednostavno ne razume ovu igru i uopste se ne slazem sa pojedinima ovde da nas je on ukanalio u trecoj i ispucavao se sebi za volju on je samo uzeo na sebe to breme, da kad nikome nista ne ide i potpuno se raspala koncepcija, on je taj koji mora da pokusa da povuce dakle igre nema, niko nista ne moze da pogodi, ja sam taj koji mora da preuzme odgovornost, pa makar i masio i navijaci me pljuvali meni je to za pohvalu, ne za pljuvanje top igrac i velika steta sto ne verovatno necemo biti u prilici da ga gledamo duze od jedne sezone 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 11 minutes ago, djura.net said: Opet, makar u ovom plejofu, iako su mu sve partije (osim druge utakmice protiv Igokee) bile vise nego korektne, u tim do or die momentima u timu su se bolje pokazali I Dobric I muceni Simon. Zasto je to toliko tesko priznati? Pa bas sad koliko su se pokazali u prvoj utakmici... Simonovic je bacio 3 cigle a Dobric je promasio 2 potpuno otvorene trojke na 2-3 minuta do kraja kad su nas stizali. Za Ogija slicna prica kao iz mog prethodnog posta, on mi je jedan od (naj)drazih igraca u ovoj ekipi, i sinoc je konacno pogadjao sve kad se lomi i u poslednja 3 minuta. U proslosti se nije bas proslavio time, umeo je protiv Partizana da promasuje oba bacanja u poslednjim sekundama (i to ako se dobro secam u 2 razlicita meca), trojke da debelo podbaci. Neizmerno mi je drago sto je sinoc konacno probio tu barijeru jer on svojom nestednjom i borbom zasluzuje da bude potpuni heroj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Just now, Takeshi_Kovacs said: nemam vise lajkova, ali na temu loyda potpis na ridjijev post loyd je top igrac i top sportista ko to ne vidi jednostavno ne razume ovu igru i uopste se ne slazem sa pojedinima ovde da nas je on ukanalio u trecoj i ispucavao se sebi za volju on je samo uzeo na sebe to breme, da kad nikome nista ne ide i potpuno se raspala koncepcija, on je taj koji mora da pokusa da povuce dakle igre nema, niko nista ne moze da pogodi, ja sam taj koji mora da preuzme odgovornost, pa makar i masio i navijaci me pljuvali meni je to za pohvalu, ne za pljuvanje top igrac i velika steta sto ne verovatno necemo biti u prilici da ga gledamo duze od jedne sezone Nemam ni ja lajkova, ali slazem se. Pitanje je, gde bismo bili ove sezone generalno bez Loyda. Ipak, mislim da je 3. cetvrtina morala da se igra malo drugacije. Ne samo on nego i Dobric, Davidovac, Lazic nisu pogadjali za tri. Tu je moralo da se trazi drugacije resenje, recimo igra iz reketa / pod kosem. Tu smo poceli da dajemo neke koseve i na kraju ih dobili. Simonovic koliko god da nervira i lose igra, ipak je bio u odlucujucim momentima sinoc a i u 1. utakmici zlata vredan. Ni manje ni vise od toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Jos samo jedan dodatak na Lojda, ono sto je dodatni plus na neki nacin jeste da vecina tih suteva koje je uzeo nisu bila divljanje i indijanisanja. Mozda je preterao jer je bio van balansa, mada mislim da je ralog tome sto je pokusavao da iznudi faul od sudija, ali vecina suteva je bila sa poludistance, sto je logicno i nesto sto je generalno Radonjic pripremio za ove meceve a to je to koriscenje prostora koje ostavlja Rid kod pika. E sad sto je promasivao te suteve je druga stvar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
svarozicslo Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 To je ono što se zove podređenost timu. A domaći igrači, kao juče Dobrić i Lazić (zaista svaka mu čast na koncentraciji i trudu), povuku i strance. Nisu svi Ameri u tom "prvo tim" raspoloženju, ali smo mi manje-više proteklih godina uglavnom pronalazili takve. One druge smo obično liferovali pre kraja sezone. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 I kad su nas preokrenuli, bio sam siguran da cemo da dobijemo i da samo treba da se zavrsi 3Q. Doduse uzdao sam se u to da ce da nam krene sut, ali nije se bas to desilo. Sto se tice igraca, Dobric jeste prelomio, on igra u fantasticnoj formi i za sada je MVP serije, iako i Lojd igra majstorski. Jbg, silio je juce malo, ali tukli su ga dosta, umorio se, trebao je da povuce rucnu. Mnogo rezervi imamo u Davidovcu koji ce nadam se u Podgorici dati doprinos. Veliki naklon za ono sto Lazic u odbrani igra ove dve utakmice. Ovo je onaj beast mod iz 2016 godine kad je mogao da cuva najbolje plejeve Evrope. I on, ali i Dobric, ubijaju Kobsa i Ivanovica, a pogotovo ovog drugog Lazic. Mislim da nocne more ima. Takodje i visoki odradjuju posao u ovoj seriji, Noko j e bio odlican sinoc, Kuzmic je bio solidan u prvoj i to je daleko veci doprinos od onog sto je realno da dobijemo od njih. Radonjic je nadigrao Milojevica u ove prve dve tekme, iako je serija sinoc mogla da se zavrsi kad se zapalio crnogorski Ajon. Ne bih imao nista protiv ni njega da pokupimo za sledecu sezonu. Sudjenje u 1/4 katastrofa. Da ih nisu gurale sudije, ne bi dali 5 poena. Posle je i bilo ok. U svakom slucaju, nek i nama bude ovakvo sudjenje u Podgorici i dobicemo bar jednu. Al nece biti. Tako da sams iguran da se igra peta. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavani Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 (edited) 1 hour ago, drperce said: Malo su mi glupe ove kritike za Lojda kad em je odbrana Budicnosti koncipirana da njega brane svim silama i to otvara prostor drugim nasim igracima, em toliku zelju i potrosnju u odbrani i skoku nisam video kod nekog stranca jos od Djenke. Rid ide da monstruoznu zakuca a Lojd ni da ustukne za pedalj nego pravo u meso i pravi odlican faul I posle toga klima glavom u fazonu, neka, neka ti faul, ne u mojoj kuci. Bratina. Timski igrac, odlican karakter. Bilo bi ekstra da svake godine zabodemo stranca koji 'podbaci' kad postigne 15ak poena i ima 5+5 skokova i asistencija. Pa Bili, Zo, Panter, svi redom su imali bedne utakmice sa 5,6,7 poena pa se nije pisalo da su chokeri. Lojd za 31 utakmicu u Aba nije bio dvocifren samo na 4!! U poslednjih devet utakmica imao je redom poena: 18,21,18,16,21,11,15,23,16. Ako to nije primer konstantnosti, onda ne znam sta je. Edit. Sut nije nesto sto mozes da 'ocekujes' i podrazumevas, pogotovo u plejofu kada se igra zverska odbrana, a nama je u rotaciji samo 9 igraca. Pa juce je Lazic posle samo tri minuta na pocetku odmah izasao da odmori i borio se za vazduh na klupi, eto toliki je nas intenzitet bio. Edited May 19, 2021 by Cavani 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inbox Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 2 hours ago, Ridji said: Sto se tice Lojda, slika/e (nisam mogao da nadjem bolje na netu) govori Ma jasno je onom ko hoce i zna da vidi. Nisam siguran da li je to ova situacija, ili druga, ali kada je Uskok dao Dobricu u kontri za kucanje, Lojd je bio pod kosem pokusao da uhvati, odbila se, dosla do Uskoka, dodavanje iz okreta i bammm Covek se ne stedi ni ne jednoj str. terena. Pakuj za sl. sezonu, samo ako moze 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Dva ključna poteza juče su bila kradja Lazica i Nikolicev promašaj kad je lopta napravila dva kruga i izasla van obruča. Nakon svega sto je Nikolić pogodio taj promašaj kao da je vratio momentum na nasu stranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Jedan mali podsednik, Dejan Radonjic nije osvojio ABA ligu u Pioniru. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 5 minutes ago, Ridji said: Jedan mali podsednik, Dejan Radonjic nije osvojio ABA ligu u Pioniru. Nadam se da ce se ta tradicija nastaviti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Kakav je rolerkoster bila sinocnja utakmica govori i Dobriceva sekvenca iz samog finisa utakmice. Na +4 se spotice o nogu Noka i gubi loptu. Na +2 pravi bespotreban faul u napadu (i naivan). Kad se cinilo da ce biti tragicar,mece trojku kojom odgovara/ponistava tricu Ivanovica i postaje junak pobede. (mada i dalje mislim da ogromnu zahvalnost dugujemo Amerikancima iz Future koji su u poslednjoj cetvrtini potpuno masakrirali svoj tim) Link to comment Share on other sites More sharing options...
madafaka73 Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Svaka čast svima koji su uspeli nešto da napišu na forumu sinoć posle tekme. Meni je trebalo dobra dva sata da dođem sebi posle smenjivanja ekstremnih emocija koje su išle od euforije i sreće, preko zabrinutosti, besa i defetizma, pa opet na početak. Obe ove utakmice, a posebno druga, su me podsetile na nekadašnje derbi utakmice i serije protiv Partizana. Kao da u poslednjih nekoliko godina prisustvujemo zameni arhineprijatelja, od onih sa crno-belim u ove sa plavim dresovima. Prvo poluvreme je bilo vintage Radonjizam. Agresivnost, fokus, želja, tranzicija... Lepo su ljudi ovde primetili da je razlika trebala ili morala biti veća posle prve dve četvrtine. Ali, Budućnost je ponovo pokazala da ume pronaći način da ubacuje poene, makar i sa bacanja. To ih je spasilo potpunog knock-outa već na poluvremenu i održalo iznad površine. Ogromna potrošnja u prve dve došla je na naplatu u trećoj četvrtini. Morali smo smanjiti broj obrtaja i u napadu tražiti rešenja bez previše kretnji, sa ili bez lopte. Verujem da je plan Radonjića bio da odigramo jednu egal četvrtinu, možda čak i sa malim minusom, a da prioritet bude usporavanje ritma utakmice i prikupljanje snage za poslednjih 10 minuta. Niko, pa ni gostujući igrači, nisu mogli da se nadaju takvom padu Zvezde, odnosno rapsodiji Budućnosti. Zato je košarka toliko lep sport, u svojoj dinamici i nepredvidljivosti. Moja taktička zamerka za ovaj period utakmice je forsiranje šuta za 3 na uštrb guranja lopte centrima. Takođe, moglo se pokušati sa ISO za Davidovca, koji nije imao veliku minutažu u prvom poluvremenu i mogao je da izmisli neke poene. No, to ostaje za analizu pred sledeću utakmicu u Podgorici. Lojd je ponovo pokazao da je bolji plej i od Halla i od Voldena. Ne zaslužuje ni najmanju kritiku, jer čovek radi sve na terenu. I to kažem kao neko ko je potpuno svestan limita ovog igrača, odnosno kao neko ko smatra da Lojd nije vrhunski EL igrač. Ali za nas je i bukvalno Jordan. Dobrić je dočekao svojih 5 minuta, zaslužena nagrada za godine rada i strpljenja. Samo da tako nastavi do kraja serije. Napokon opipljiviji doprinos Nnokoa, poeni iz tranzicije koje sam prizivao u nekom od ranijih postova su klasičan trenerski pečat. U Podgoricu putujemo kao favoriti, moramo to biti posle 2:0, hteo to neko da prizna ili ne. Imamo rezerve u oporavcima Voldena i MJK, ali i u nedovoljno iskorišćenom Davidovcu. Verujem da ćemo igrati na isti način i sa istom energijom. Samo da kriterijum suđenja ne bude kao u "izađi mala" seriji i imamo šanse da posao završimo pre majstorice. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leki bg Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Ja se i dalje ne secam drugog poluvremena. Sve mi izmesano. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 3 minutes ago, leki bg said: Ja se i dalje ne secam drugog poluvremena. Sve mi izmesano. Onako, u izmaglici se secam kosmara i onda sjaja... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 11 minutes ago, madafaka73 said: Budućnost je ponovo pokazala da ume pronaći način da ubacuje poene, makar i sa bacanja. To ih je spasilo potpunog knock-outa već na poluvremenu i održalo iznad površine. vec duze vreme razmisljam kako nas tim bas skromno koristi ovu opciju, recimo kada nam ne ide, voleo bih da vidim Davidovca i Loyda cesto na sl bacanjima, ali mi kao da zaboravimo da se poeni sa slobodnih bacanja takodje broje u konacnom skoru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profaarmor Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 1 minute ago, drakon1 said: Onako, u izmaglici se secam kosmara i onda sjaja... Totalni off ali malo jace od mene, da sudis Zvezdi jel bi malo kraduckao, mislim moze li da se bude navijac i objektivan u isto vreme. Isto taako bih prokomentarisao korake Edzima, moje licno misljenje je isto tako da nisu bili korac i ali posle gledanja snimka dok sudije moraju da reaguju u milisekundi i omda ih ponekad zavara govor tela koji je btw signalizirao da jesu koraci, hoce sudije da sankcionisu taj laznjak jedna pa polazak u drugu stranu. Ovo govorim posto sam imao prilike da puno razgovaram i druzim se sa jednim bivsim sudijom i delagatom iz bivse Juge, radi se o Kumanovu, Nini Lalevski mu je ime, kaze druze ja jos ofsajd nisam svirao u korist Zvezde, a nije da nisam razmisljao o tome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 1 minute ago, djura.net said: vec duze vreme razmisljam kako nas tim bas skromno koristi ovu opciju, recimo kada nam ne ide, voleo bih da vidim Davidovca i Loyda cesto na sl bacanjima, ali mi kao da zaboravimo da se poeni sa slobodnih bacanja takodje broje u konacnom skoru. Problem je sto sudije nece da sviraju nad Lojdom bas ocigledne kontakte tj pustaju malo jace kontakte nad njim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalHead Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 4 hours ago, 12Laki said: @MetalHead Daj pluseve sto si se stisao? 😛 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridji Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 39 minutes ago, Crni Bombarder said: Na +2 pravi bespotreban faul u napadu (i naivan). Retka greska sudija u drugom poluvremenu, nije bio faul u napadu, faul odbrane. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaga Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 45 minutes ago, Crni Bombarder said: Kakav je rolerkoster bila sinocnja utakmica govori i Dobriceva sekvenca iz samog finisa utakmice. Na +4 se spotice o nogu Noka i gubi loptu. Na +2 pravi bespotreban faul u napadu (i naivan). Kad se cinilo da ce biti tragicar,mece trojku kojom odgovara/ponistava tricu Ivanovica i postaje junak pobede. (mada i dalje mislim da ogromnu zahvalnost dugujemo Amerikancima iz Future koji su u poslednjoj cetvrtini potpuno masakrirali svoj tim) I Dela Valeu isto zahvalnica za sekvencu u zadnjoj cetvrtini. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoly Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 (edited) Stvarno samo Zvezda moze ovakve rolerkostere da priredjuje, makar i u ovakvoj sezoni punoj jurnjave i gresaka o kojima se onoliko pisalo. Definitivno je Dejo to vezivno tkivo u kk Crvena zvezda, iako nije delovalo dobro pred kraj ligaskog dela Abe, covek priprema ekipu pre svega na psih planu uz to da igramo bez dva vazna igraca u rosteru ovo finale gde je Volden naravno vazniji. Pritisak je preseljen na Djetice, i mada su pokazali da nisu macji kasalj tj da imaju oruzja iz kog pucaju, mislim da onih +9 od sinoc pred kraj meca gube samo luzerske ekipe gde nema kocnice kad kola podju nizbrdo. Kod nas su sinoc kola bas posla nizbrdo, a opet se pojavio heroj u liku Dobrica koji kod Radonje igra odlicno i zasluzuje samo pohvale. Mora serija da se zavrsava u Pg iako nece biti nimalo lako, sto smo i vicelu u bgd mecevima. Edited May 19, 2021 by Manoly Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 (edited) 37 minutes ago, Profaarmor said: Totalni off ali malo jace od mene, da sudis Zvezdi jel bi malo kraduckao, mislim moze li da se bude navijac i objektivan u isto vreme. Isto taako bih prokomentarisao korake Edzima, moje licno misljenje je isto tako da nisu bili korac i ali posle gledanja snimka dok sudije moraju da reaguju u milisekundi i omda ih ponekad zavara govor tela koji je btw signalizirao da jesu koraci, hoce sudije da sankcionisu taj laznjak jedna pa polazak u drugu stranu. Ovo govorim posto sam imao prilike da puno razgovaram i druzim se sa jednim bivsim sudijom i delagatom iz bivse Juge, radi se o Kumanovu, Nini Lalevski mu je ime, kaze druze ja jos ofsajd nisam svirao u korist Zvezde, a nije da nisam razmisljao o tome Evo ovako: Moj SVESNI stav bi bio da pokusam da sudim neutralno po svaku cenu. Da li bi mi to uspelo, ne znam. PODSVESNO (to podvlacim!) bi cak ispalo tako da kod skakljivih 50-50% situacija odluka bude 49-51% protiv Zvezde... Ako bih uvideo da sam se tu zajebao, onda bi mozda gledao da u prvoj sledecoj akciji u istoj utakmici bude 51-49% za Zvezdu, ali to su nijanse... Ovo Belosevicevo je za mene kao (bivseg) sudiju ipak malo neobjasnjivo. Sve si u pravu, odluka se mora brzo doneti, mada to nije vise kao pre, "u milisekundi". Sad se sviraju stvari sa zadrskom... Opet ka Belosevicu: Ima covek visegodisnjeg, EL iskustva. Ovo nije bilo ni izbliza sumnjivo. Cak je Ejimov dribling bio trom/spor da uopste nije mogao da napravi klasicnu gresku u koracima koja je karakteristicna za ovakve situacije (pogotovo za Amerikance). Ko je sudija, razume da ovo nije bio close call ni izbliza. Mozda je Belosevic bio triggerovan Radonjicevim gestikulacijama, ali ne bi trebalo, jer je Belosevic preiskusan za takve stvari. Ili mu mozda, ako se setimo cetverokoraka Barona, koraci ne idu bas od ruke... 😀😀 Salim se, odlican sudija je on. Nema tu namere, ali je bila greska. Bilo je toga i na nasu stetu sinoc, ali je sudjenje sinoc bilo sasvim ok, nije odlucilo utakmicu (to je najvaznije!) i ekipe su se sportski poklale i odlucile pobednika same izmedju sebe. Edited May 19, 2021 by drakon1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts