Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

29 minutes ago, marko_pantelic said:

Danas MJK ubedljivo najgori po meni.

Drugi je neprimentni Simonović.

 

Mada su svi pali u igri. Jednostavno, kao da nema dovoljno energije, posebno u odbrani.

Moraće to mnogo bolje za EL.

Mozda su jedine dve stvari koje me raduju znaci zivota kod Rocestija i Dobrica. Treba pohvaliti i igru u oba pravca Voldena

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Walden isto zalaganje i protiv CSKA i protiv Primorske, da ga nije bilo veceras uz sut Rocestija u prvom poluvremenu ne znam kako bi se zavrsila utakmica. Npr. za Hall-a bi se retko ko setio da je igrao na utakmici da ne pogodi ulaz uz faul kad je vec bilo izvesno da je pobeda upisana.

Igraci na 4-ci i 5-ci veceras blago receno kriminalni, Kuridza je svaki potez uradio suprotno od necega sto bi doprinelo plusu tima za koji nastupa, Reath posle one sekvence u prvom poluvremenu nije dobio ni sekund, verujem prvenstveno zbog "fantasticne" odbrane koju je odigrao u zadnjem napadu Primorske na samom kraju druge cetvrtine.

Simonovic, dovoljno je reci da nije uputio ni sut ka kosu za sve minute koje je odigrao, Terry ne postoji decko u odbrani posebno na defanzivnom skoku. Jedini u nekom plusu na pozicijama 4 i 5 je bio O'Bryant, a najznacajniji deo njegove partije koji sam zapamtio su ona 2 ili 3 skoka u napadu koji su dali sanse za novi napad tima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kakav nam je raspored do kraja meseca u El, nista ne treba da nas boli. Ajd ovo Lakijevo ocno krvarenje i mogu da shvatim, al pricati o celavom prepotenku sa klupe i starcima koji treba da lete je ipak u rangu ciganjske sage "mi smo bre srpska BarCa, treba sve da kidamo" i pored cinjenice da se doselektujemo svake sezone i da apsolutno nismo krem ove i ovakve El. 

 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Najvažnije je da smo danas dobili jer fokus je sigurno na Evroligi ovih dana. Kad sam video novembarski raspored odmah sam rekao da će biti vraški teško održati ekipu energetski na optimumu. Dobro je da je Loyd odmorio, možda je trebalo isto da bude i sa Hallom ili Waldenom ali verovatno će i oni odmarati u lakšim ABA utakmicama. 

 

Stvarno je smešno ovo što se piše u poslednje vreme ovde, ide se dotle da neki prizivaju Štimca, a neki stidljivo čak i tatinog sinčinu. Piše se opet o nekoj doselekciji i čudima, kao da OBryant nije živi primer da ovo nije igrica o da sad odjednom dovedeš kvalitetnog igrača i on se cap odmah uklopi idealno. Treba da guramo sa ovim, a ako treba već cutovati (za šta mislim da je u svakom slučaju prerano), treba gurati sa ovim što imamo jer imamo dubok roster. 

 

Odbranu već sad igramo dosta dobro, to je meni lično ono što sam želeo da vidim nakon mučenja prethodnih godina, ne može se reći da nema zalaganja (osim možda kod nesrećnog JOB, o kome ću malo kasnije). Imali smo strpljenja za jednog Đenku koji iako je bratina najveća, stranac je a nije igrao ni blizu onoga što npr Walden igra u napadu, a ovome se broji svaki loš potez, valjda što je došao iz KKP, šta li. Retko pošten igrač je Walden, ja čak mislim da mora imati i više protagonizma u napadu iako nije klasičan PG, to je jasno. Neki idu dotle da kritikuju Loyda, čovek nam je maltene svojeručno doneo EL pobede i igrao kao u transu do sada, da tako igra svakubio bi u NBA. Jeste isforsirao grozno protiv Bajerna ali i on je žrtva pokušaja uklapanja OBryanta koji uzima sve što mu dopadne šaka, pa i Loyd traži svoj ritam nekako na silu, samopouzdanje mu je palo jer je novi šerif u gradu koji se ne libi da bezobrazno forsira a očigledno pod patronatom Obradovića. U tom smislu Loyda nikako ne možemo u istu rečenicu sa Johnnyem, Loyd se savršeno uklopio u tim, kao lider i glavni strelac, pokazao je da ekipa može da pobeđuje s njim u toj ulozi i uopšte govoreći, on je daleko najmanji problem ovog tima. Priče o njemu kao "čistom šuteru" su daleko od istine, on je vrlo raznovrstan napadač, pa samo protiv CSKA je imao uspešnih ulaza koliko čisti šuteri imaju za polusezonu. 

 

Pesimista sam po pitanju uklapanja OBryanta u sistem, izuzev ovoga što igra, sasuće on neku i 30 ali tim ne verujem da će imati mnogo uspeha, jer on je uvek tako i igrao i nikako drugačije. On je jako dobar individualac ali ne tako dobar da bi, zaljubljen u svoj skok šut sa perimetra, trošio ovoliko poseda. Na papiru ti procenti za sad i ne izgedaju tako loše ali kad se tome dodaju 3,5 izgubljene lopte po meču u EL stvari su dosta gore. Johnny ne doprinosi ni u odbrani, ni u skoku nešto naročito, baš ono igrač za sebe i svoju statistiku, alibi igrač kakve dovode Himki i Makabi, a ja sam mislio da smo malo pametniji. Verovatno je izazov Saši da proba da ukroti takvog bizgova verujući u to da je tako nešto moguće jer takva telesina sa dosta skilla je intrigantna, priznajem. Međutim, Johnny nigde nije igrao "pobedničku košarku", u situaciji kad mu zbog imena trener dodatno titra jajca ego mu je sigurno na maksimumu. Ne vidim njega kao bilo kakvog lidera, već potpuno suprotno, individualnog nabijača statistike stvorenog za Kinu. Nama je trebala poenterska opcija pod košem ali ne guzati pripaljivač sa poludistance bez savesti nego neko ko razume koncept timske igre ali je sposoban da izmišlja poene, neko ko se ne plaši rudnika, a ne salonac. 

 

No šta je tu je, ja sam samo serator po forumu, pa me možda JOB razuveri kao npr Stratos ili u izvesnoj meri Punter koji su mi takođe svojevremeno delovali kao štetni igrači po sistem, ali njihove uloge su bile manje. Johnny je za mene crni Alessandro Gentile, igrač koga motkom ne bih pipnuo ma kako na papiru delovao impozantno. 

 

Saša je rešio da živi i umre sa ovakvom raspodelom uloga ali onda ne treba da čudi ako ne bude bio u stanju da implementira ostatak igrača u ovaj egocentrični napad. No, trenutno je svakako rano za bilo kakve ultimativne ocene mogućnosti ekipe u EL, tamo ništa nije garantovano ni Barseloni a ne nama i to mora da se shvati. Lično preferiram čak i ovalvu fajtersku kompoziciju sa banalnim napadom, nego neko kvazi napucavanje gde smo bušni na sve strane. 

 

Što se Terrya tiče, pa nije ni on džabe doveden ispod radara iako je brutalan atleta, taj atleticizam i motor su otprilike sve što ima, treba ga naučiti gde da stoji i kako da se kreće i biće on koristan. Ne znam šta ste očekivali od njega, ja baš ovo što pruža. 

  • Like 15
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, mislim da su neki domaci igraci odavno potrosili sve kredite da bi igrali ozbiljne uloge u timu.

 

Kosarkaski gledano, najkompletniji nas igrac je Davidovac. Nakon njega odredjeni doprinos moze da da i Dobric i Kuridza. Lazic je kosarkaski ekvivalent Gobeljica, i dokazuje da se u Srbiji najbolje prolazi ako si ponizni dupelizac. Kuzmic vise nema potrebe da bude u Zvezdi. Covek ne moze, dajte sansu mladjima... Dajte da vidimo Radanova bar polusezonu, i da vidimo eventualno Djordjevica. Jednostavno, igraci sa nasim pasosem koje mi imamo su daleko ispod potrebnog nivoa i nije potrebno drzati ih jebenih 10 godina da se to vidi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Dropkick Murphys said:

Hm, zanimljivo.

 

J*bo te Lazic, zbog Rocha sam postavio pitanje, jer sam, naravno, proverio pre nego sto sam pitao 😄 

I nije i ako izgleda.

 

Bez odbrane na njemu. Bas je imao prostora.

 

Ali nesporan talenat i trenutno izuzetan sut kada je sam. Ali realno tesko probija cuvare. Kada proba da probije, uvek mu zakace nekako loptu, pa je on tu nekao prihvata jedva, onako staracki i prosledjuje odmah dalje. Danas je imao isto takav slucaj ali je uspeo da je prosledi u kos, jer su ga i ovi tretirali za cuvanje kao starca. Ali usrao ih je lepo.

 

Nije ovo po meni nikakvo merilo i ako volim tog matorog.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeste Roch danas imao 4 otvorena suta i kao sto bi trebalo svaki profesionalni kosarkas da uradi, pogodio sva 4 puta u tim situacijama, ali.... posle njega su isto tako ostajali sami redom: Volden, Hol, O'brajant. Sami kao duh, nikoga oko njih...i promasili. Tako da treba i to pogoditi u igri, bez promasaja.

Svakako da ne ocekujem da ce matori vaskrsnuti i poceti da trpa u EL po 20 poena, kao ranije, ali mislim da moze bolje od ovoga i da mu je dobro dosla ova utakmica, da oseti malo sut i na utakmicama, a ne samo na treningu, pa da pretoci to u samopouzdanje i za EL, koje mi se cini da mu fali, iako je sam rekao da ga ima. Kada ga bude krenuo sut i u EL, lakse ce probijati jer ce defanzivci morati da mu pridju blize, ali ne ocekujem preveliki pomak u tom segmentu.

Licno, bio bih zadovoljan sa nekih 7-8p i 3-4ass prosecno za 15ak min. uz solidne procente i max 1-2 izgubljene lopte. Zasad mnogo bolje izgleda u odbrani nego napred, ali doci ce do switcha, siguran sam.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

dobric je danas uzeo 14 suteva, od cega 10 za 3

da je dzoni to uradio ovde bi bilo ritualnog spaljivanja sezonskih

 

 

A sto ga konstantno, danima, i sa tolikim ushicenjem - branis?

 

Ne vole ljudi takvu kosarku i igrace i to je to. Nikom ne smeta sto covek sutira, vec im smeta sto SAMO sutira. Nismo nikada imali igraca sa takvom rolom, sta vise uvek smo bezali od takvih...i normalno da ce se  to reflektovati na navijace. I mislim da ljudima ne smeta konkretno on, nego im smeta to sto se tolerise takva igra, sto znaci da je ona planski deo nekog sistema, a sto dalje govori da se nece promeniti niti da je ovo samo neko uvodjenje u ritam.

 

Posle "ja volim samog sebe" prvog poluvremena protivu Bajerna, u drugom poluvremenu je imao ona dva dodavanja Kuridzi na trojku, i ne mogu da se setim kome isto na desni cosak gde su oba suta nagradjena pogotkom. Odmah je tim nekako prodisao, ali na zalost to je bio samo usamljeni incident.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, 12Laki said:

@Chaos Is Me Hoces da kazes da je JOB neka verzija Earl Clarka za bogate?A svi znamo kako se buducnost provela sa njim u glavnoj ulozi.

 

Pa nekako tako deluje, a stvarno je lose ako krilni centar uzima mnogo suteva umesto da skace i kupi promasaje drugih.

 

Mec sa Primorskom je nebitan, to i treba igrati sa sto manje obrtaja i glupost bi bila pobedjivati sa 35 razlike da bi neko na nekom forumu mogao da napise: "Uh sto ovo dobro izgleda, Minhen je bio los dan" ili "deljemo sve u EL, zadrzali smo 3 pobede vise u odnosu na komsije".

 

Isto tako ce i Split biti nebitan, daj da se pobedi sa 6 razlike i dovoljno.

 

Ono sto je bitnije je da se spreci rano odustajanje od borbe za TOP 8 u EL i da se pobedjuju derbiji u ABA, a oni slede posle Splita.

 

Sto se tice petica, to ce pokrpiti O'Bryant i Reath, moracemo da kvantitetom odgovorimo tamo gde nema dovoljno kvaliteta. Plej je veci problem, mora vise da se uigrava ekipa i da se svi angazuju oko asistencija jer sa stalnim izolacijama i 15 suteva po mecu pojedinih igraca ni plejmejkeri vise nemaju smisao i tonu u sivilo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...