Shunsuke Nakamura Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Kengur? Meni omiljeni iz tog perioda. Klopka je top. Sedam i po je skroz dobar film. 1 na 1 je tanak film, ali ima dobar status kod mlađe populacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harmonika Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 nekako je netipican i originalan za nase podrucje, a solidno odradjen.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Taj Hadersfild mora da je jako dobar pošto si ga dva puta stavio 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harmonika Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Greskom, bas umesto Kengura, ja gledam gde sam pogresio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 (edited) On 3/24/2021 at 1:07 PM, Bugl Khan said: E, da. Sjetio sam se dobre domaće serije. Crno bijeli svijet. Radnja se dešava u bivšoj Jugoslaviji (uglavnom u Zagrebu) 80-ih i pojavljuje se hrpa poznatih ličnosti iz tog vremena. Houra, Rundek, Gobac, Debbie Harry, Jura Stublić, Bregović, Električni orgazam, Dražen Petrović, Marina Perazić, Dino Dvornik, Ali Rahimovski, Stipe Šuvar i mnogi drugi..... Serija je stvarno dobra, a i zabavno je pogađati jel to trebao bit ovaj ili onaj 🙂 Prilično su pazili sa odjećom, govorom, vozilima, stvarima itd. Naravno da ima grešaka tipa grafit na zidu, sluša,se pjesma koja još nije izašla, vozi se auto koji nije još proizveden i sl. (kao u svakoj sličnoj seriji), ali uglavnom su jako dobro pogodili duh tog vremena. Tu seriju bi preporučio. Je li to ovo? Zagreb kroz prizmu novog talasa, pocetkom osamdesetih. https://m.imdb.com/title/tt3674454/ Znas li mozda jesu li je izdavali na nekakvom disku? Ako budu bacili Sretno dijete, Igora Mirkovica na disk, ostavite hint ovde bilo gde. https://m.imdb.com/title/tt0410657/ Edited March 25, 2021 by Plavi Golub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 1 minute ago, Plavi Golub said: Je li to ovo? Zagreb kroz prizmu novog talasa, pocetkom osamdesetih. https://m.imdb.com/title/tt3674454/ Znas li mozda jesu li je izdavali na nekakvom disku? Ako budu bacili Sretno dijete, Igora Mirkovica na disk, ostavite hint ovde bilo gde. https://m.imdb.com/title/tt0410657/ To je to, da. Nemam pojma jel su je ikako izdavali. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Just now, Bugl Khan said: To je to, da. Nemam pojma jel su je ikako izdavali. OK, hvala. Nema problema, proguglace se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harmonika Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 A od 2010 pa na ovamo, manje sma i gledao nase filmove..Neprijatelj, mozda i najbolji film o ratovima ovde posle Lepih sela, Krugovi, Smrt coveka na Balkanu, to bih izdvojio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzo Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Meni je Hadersfild odličan film, plus vrhunska gluma Glogovca. Često pogledam samo onaj njegov monolog u završnoj sceni. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harmonika Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 (edited) A najgor sto sam video od dvehiljaditih, licni utisak, znaci, ne racunm lose komedije tipa Seljaci, ali, neka bude i toh honorable metnions..ovo su filmovi koji su mi..gaaahhh dorcol Menhetn, Isidora Bjelica autor, enough said Normalni ljudi, zali Boze odlicne glume Glogovca i Klaicke, zalosno d aona debatuje u ovakovm govnetu..nista gore do filma koji te me iznervira, em ubije u pojam, ovaj film ladno ide u top 10 filmova koje mrzim uopste Pad u raj, Milos Radovic, posle Malog sveta, koji je pristojan eksperiment, snimi ovo..cak ni Branka ne vadi stvar.. Zvezde ljubavi, da Gaga nije sniio Veliku frku, ovo bi verovatno bio njegov najgori film.. Krojaceva tajna, jos jedan producentski poduhvat gosn Ristovskog, and boy does it shows..ako ste morbidno radoznali, preporucujem teske opijate uz ovo, trebace,smejacete sea,a smeh leci.. Promeni me, ne znam ni zasto sma gledao ovo.. u stvari znam, htela tadasnja devojka..neki spin off onom Mjesovtom braku valjda.. Andjeli 2, pocetak kraja Dragojeviceve bespreorne karijere Sveto Georgije, najveci promasaj ubedljivo, projekat koji je najvise obecavao, imao sam ogromna oekivanja, mada, vec mi je trejler rekao da se ne nadam previse,a i kasting, prsto, neverovatno d afilm sa tolikim budzetom i otencijalom nema ama bas nikakav kvalitet,a mana i gresaka, pa grhova, koliko volis..film ocigledno snimljen d abi se Kovacevic, Dragojevic, Laza i ekipa ugradili..ima jedan blog koji ga je lepo i fer napljuvao, kako i zasluszuje.. Djavolja varos, Laza iznenadjujuce odlicno odglumio, ostalo..nenam ni komentar, kao los plod Normalnih ljudi i Bureta baruta.. Edited March 25, 2021 by Harmonika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Neka moja top lista, bez ranigranja, do 90-tih. 1. Sinji galeb 2. Ne okreci se sine 3. Kad golubovi polete 4. Visnja na Tasmajdanu 5. Quo vadis, Zivorade? 6. Bice skoro propast sveta 7. Bitka na Neretvi 8. Most 9. Specijalno vaspitanje 10. Samo jednom se ljubi 11. Vreme cuda 12. Smrt gospodina Goluze 13. Vecernja zvona 14. Otac na sluzbenom putu 15. Braca po materi Maratonci, Balkanski spijun i Ko to tamo peva, van konk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Što se tiče perioda 2000ih treba pomenuti i film Tilva Roš. Ko nije gledao, topla preporuka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTripleDouble Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 1 hour ago, Godzo said: Meni je Hadersfild odličan film, plus vrhunska gluma Glogovca. Često pogledam samo onaj njegov monolog u završnoj sceni. Bas juce sam gledao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 15 hours ago, Harmonika said: A od 2010 pa na ovamo, manje sma i gledao nase filmove..Neprijatelj, mozda i najbolji film o ratovima ovde posle Lepih sela, Krugovi, Smrt coveka na Balkanu, to bih izdvojio.. E da, Neprijatelj je dobar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Meni su Kraj rata i Život je lep među najjačim filmovima osamdesetih, samo nekako su uvek u drugu u planu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Hadersfild je meni možda najbolji film od pomenutih, mada ima istine u tome da je više za predstavu zbog te neke hermetičnosti. 1 na 1 je teški treš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 Ja vecinu pobrojanih filmova iz 'dvehiljaditih' nisam pogledao,ukljucujuci Hadersfild. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 5 hours ago, Bugl Khan said: E da, Neprijatelj je dobar. Ideja je odlična, ali gluma, sem par izuzetaka, je jako loša. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Kengur je najveći film u ovom vijeku, što ne znači da je nužno i najbolji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 Meni "Kengur" nikako nije legao. Cak bih mogao da kazem kako je kombinacija hajpa koji se digao oko filma i moje razocarenje u njega i uticala na to da preskocim veliki deo filmova iz te dekade. Nije bas suvisla logika,priznajem,ali tako je. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 17 minutes ago, Don Juan said: Ideja je odlična, ali gluma, sem par izuzetaka, je jako loša. To je niskobudžetni horor koliko se sjećam. Ni nema nekih glumačkih imena unutra ja mislim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 (edited) Kengur je uspio sjajno da opiše taj besposličarski ili ležerni stil života u BG-u, a može to naravno da se odnosi i na mnoge gradove na našim prostorima. Totalno je Andrić pogodio DNK kladionica, likovi su dosta raznovrsni i humor je na odličnom nivou. Van kladionice su ona dva lika koja na krovu kradu Bogu dane, a tu je Sumpor koji se očigledno bori da izađe iz toga društva, ali je u suštini klasična definicija luzera. Gotovo svaki minut filma je dobro popunjen i gotovo da nema nijedna dosadna scena. Nijedan film u poslednjih 20 godina nije uspio da toliko pogodi širu publiku. Upoznao sam masu ljudi koji nijesu uopšte nikakvi filmofili, ali znaju praktično svaku repliku iz Kengura. Film generacije bez dileme. Edited March 26, 2021 by Betolingar Misdongard 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 Sve 5,verujem da je tako..ali..! Film i ja nikako nismo kliknuli. Jednostavno,film nije dopreo do nekog mog filmskog senzibiliteta.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 1 hour ago, Bugl Khan said: To je niskobudžetni horor koliko se sjećam. Ni nema nekih glumačkih imena unutra ja mislim. Tihomir Stanić, Štimac, Bandović.... Tu je i onaj Vuk Kostić, ali mi nije simpatičan 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 On 3/17/2021 at 10:13 AM, Bugl Khan said: Mislim da to nije razlog. Pa 100x teže je snimiti takav film za vrijeme rata nego 20 godina kasnije. Uglavnom filmovi snimljeni za vrijeme rata imaju u sebi manje ili više propagande. Mislim da su Lepa sela, jedan od rijetkih ratnih filmova koji je iskljucivo anti-ratni, bez ikakve propagande i samim tim je najbolji. Ako neko vidi neku propagandu volio bih da komentarise. Takodje u ovom tredu o ratnim filmovima, mislim da je nepravedno zapostavljen Zivot je cudo. On nosi neku lirsku crtu nevidjenu kod ostalih ostvarenja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts