Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Don Dusko said:

To sto se niko nije bunio ne znaci da nisu koraci. A dzabe bi mu bilo sve da igrac Partizana nije naseo na prvu fintu.

Pa naravno, kosi stav, blokada jedne strane, pa nek skoči na ovu drugu i dobije blokadu u facu.

Posted
9 minutes ago, realno *w said:

@KnipexMa nemaju šta se oglašavaju, nema ovo veze sa koracima. Prežvakali smo ovu temu 100 puta.

Jer ovaj zakorak možeš da uradiš samo ako čuvar nije baš u idealnom položaju, jer će te u suprotnom vrlo lako ispratiti i blokirati. Druga stvar, kad i predješ tu prvu prepreku, dobiješ šut iz koraka, uglavnom iz skoka koji je u dalj, ne u vis. 

Ako je tu drugi igrač, blokiraće to samo sa podignutim rukama. A čak i ako to nije, dobijemo taj šut van balansa, sa skokom unapred, pa ako ima neki igrač koji to zna da pogađa u visokom %, samo napred.

Da, ako je šut ovako daleko, ali evo kako se lako pravi prednost za zicer : ) 

(kačio sam već davno) 

• Thanks 1
Posted
5 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ovo jesu koraci zbog malog pomeranja stajne desne noge, ali ne svira se to na kraju. 

Kakav je ovo argument, života ti? Evo i Chaos mi to napisao na KKP temi. Kakve veze ima da li je zadnja sekunda ili prva sekunda utakmice? Zašto se toleriše bukvalno 6 koraka, usitnio lik kao da igra Moravac. Pa sudije ako ovo ne vide, ne treba ni da sude košarku...

Ja stvarno ne razumem te argumente da se to ne svira na kraju. Nama protiv Efesa, Dario Šarić raspiči Cirbesa po šuterskoj ruci i nema veze ne svira se to na kraju?

Pa šta se svira? Što onda jednostavno ne ponese loptu do koša kao u ragbiju....

Posted

Čekajte, hajde da batalimo da li se svira ili ne, mogu li sudije da vide ovo, da vraćaju i slično. Dakle, da li su koraci ili ne?

Jbm mu miša, ja uz sva nova pravila i sve, ovo vidim kao korake pa ne znam šta da je. Pomeranje stajne noge kao kuća

Posted

Inače, tek sad vidim da su bili koraci i na polasku u dribling, po prijemu lopte.

Just now, NMX said:

Čekajte, hajde da batalimo da li se svira ili ne, mogu li sudije da vide ovo, da vraćaju i slično. Dakle, da li su koraci ili ne?

Jbm mu miša, ja uz sva nova pravila i sve, ovo vidim kao korake pa ne znam šta da je. Pomeranje stajne noge kao kuća

Nije samo stajna noga. Prvo koraci u polasku, pa onda pre nego što je napravio dva koraka za side step šut opet koraci, pa onda pomeranje stajne noge posle dva koraka, pa sve preko toga još jedan korak napred pre šuta....nije li mnogo majstore?

Posted
2 minutes ago, JPM said:

Kakav je ovo argument, života ti? Evo i Chaos mi to napisao na KKP temi. Kakve veze ima da li je zadnja sekunda ili prva sekunda utakmice? Zašto se toleriše bukvalno 6 koraka, usitnio lik kao da igra Moravac. Pa sudije ako ovo ne vide, ne treba ni da sude košarku...

Ja stvarno ne razumem te argumente da se to ne svira na kraju. Nama protiv Efesa, Dario Šarić raspiči Cirbesa po šuterskoj ruci i nema veze ne svira se to na kraju?

Pa šta se svira? Što onda jednostavno ne ponese loptu do koša kao u ragbiju....

Argument je - desilo se protiv komšija ( :

• Ha-ha 1
Posted
Just now, Dropkick Murphys said:

Argument je - desilo se protiv komšija ( :

Jedino to, ako hoćemo da ih zajebavamo. Sve drugo ovo su dupli koraci.

Posted (edited)

Kosarka je zakon. Ili ustav, kako god...

Ove stvari su nizi hijerarhijski nivo, i treba da budu u skladu sa kosarkom. A ne da se kosarka savija, menja i unakazava zbog tamo nekih debila koji nemaju osecaj za kosarku, a dato im da pisu pravila. Ne treba da pati kosarka od "pravila", nego da se pravila menjaju ili shodno kontekstu ignorisu.
Cuj pravila... Sudi po kontekstu, u duhu ideje same igre.

Kosarka je kao igra formirana tako da je tuckanje lopte i vestina koriscenja koraka GLAVNI domen koji daje kosarci smisao kao igri. kao VESTINI.
Znaci napadac ima loptu u rukama, on bira gde se ide, on trci napred, defanzivac trci nazad ili lateralno.  Znaci mnogo mu je lakse. Po prirodi stvari tu je napadac u ogromnoj prednosti i vestina vise ne postoji.
Svaki sport postoji da bi se ispoljila vestina, i da vestina bude prakticno najbitnija. Paralisani ste stalnim blagim pomeranjem stativa po malo, pa vise i ne oseceate koliko je sve uzelo maha.
Sta je sledece, da napadac moze da se zaleti pun sprint, i da zakoci sa cupkanjem, i da da kos. To se gubi vestina, tu se gubi kosarka.  Npr poenta kosarka je da donosis odluku da li ces da udjes maksimalno na dvookorak full brzin, ili ces da budes u stanju promene ritma, bez full speed-a. Tu odluku donosis shodno tvojim tehnickim vestinama vodjenja lopte i footwork-a, u miksu sa konkretnom situacijomo i sa time ko te cuva i kakve su sposobnosti tvog cuvara. Kad pomeris stative u toj meri da kosarka vise nije igra gde se donose takve odluke, to vise nije kosarka.

Zaista ne mogu da obuzdam frustraciju koliko to ljudi ne mogu da razumeju.
Vodite se jebeno glupavim redovima na papiru, na nekom sajtu...
Teraj ih u kurac.

Edited by BattleBender
Posted
26 minutes ago, Ludi za Poli said:

Koraci na polasku ko suza. Ovo minimalno pomjeranje stajne kod pivotiranja se pusta redovno. 

Ovo je toliko očigledno da nisam ni pitao za to, nego me situacija kod driblinga kod koša zanimala jer lično isto mislim da to ne treba svirati. Zato me najviše i zanima mišljenje sudija. Znam da je više puta bilo rasprava ovde, što je i @realno *w pomenuo pa reko aj sad kad se desilo jednom od naših klubova.