Maharaja Posted Saturday at 01:47 PM Posted Saturday at 01:47 PM Iako su ove MAGA budalaštine ispod svakog nivoa i vređaju zdrav razum, na neki način je dobro što se ovde prenose. Da se ne prenose, morali bi da idete na najdublje septičke jame MAGA univerzuma da vidite kakav MAGA proliv kultisti srču. Ovako imate sve na jednom mestu. 5
Beonegro Posted Saturday at 01:52 PM Posted Saturday at 01:52 PM 3 minutes ago, Maharaja said: Iako su ove MAGA budalaštine ispod svakog nivoa i vređaju zdrav razum, na neki način je dobro što se ovde prenose. Da se ne prenose, morali bi da idete na najdublje septičke jame MAGA univerzuma da vidite kakav MAGA proliv kultisti srču. Ovako imate sve na jednom mestu. Ja bih bio srećniji da ne znam. Na moju žalost, koliko god pokušavam da se izolujem, zlo direktno utiče na moj život, tako da nema bijega od sadržaja septičke jame. 3
Angelia Posted Saturday at 02:01 PM Posted Saturday at 02:01 PM 5 hours ago, Smrtokapa said: Kako smo došli do toga da se smatra da su anonimni komentatori u zabačenom internet kutku zabačene evropske države dužni da imaju više odgovornosti za izrečeno od predsednika SAD? Nisam rekla da imate vecu odgovornost, nego da ako kritikujete to ponasanje, nema objasnjenja zasto radite isto. A drugo, postalo je totalno nerazumljivo za citanje I dijalog. Jedan od razloga zasto sam ovde na forumu, je I da odrzavam shs jezik, postalo je sve teze zbog koriscenja tih "lokalizma". Zar nije lakse reci "mislim da je to glupost" nego "zvuci ko Pera Badzonja"? Onda ja moram da odem da probam da otkrijem ko je Pera Badzonja, pa da razumem u kom kontextu je to iskorisceno. Wtf je Space Karen? I zasto?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 02:29 PM Posted Saturday at 02:29 PM 25 minutes ago, Angelia said: Wtf je Space Karen? I zasto? Ajd jbt jednom razmisli pre nego sto spustis post
zoran59 Posted Saturday at 02:35 PM Posted Saturday at 02:35 PM 53 minutes ago, Angelia said: Ok sad barem razumem ...... .......................... 29 minutes ago, Angelia said: ,,,,,,,,,, Onda ja moram da odem da probam .... .................... There are at least two divergent interpretations of the maxim: in Buddhist tradition, it is about avoiding evil thoughts and deeds. In the West, however, it is often interpreted as dealing with impropriety by turning a blind eye. izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys Samo tako,Andjo, neces pogresiti. 1
Angelia Posted Saturday at 02:57 PM Posted Saturday at 02:57 PM 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ajd jbt jednom razmisli pre nego sto spustis post Razmislila, imam dve opcije: da razumem da se odnosi na Muska, ili da se odnosi na Karoline Leavitt. Bilo ko da je, zasto samo ne napisati ime? 22 minutes ago, zoran59 said: There are at least two divergent interpretations of the maxim: in Buddhist tradition, it is about avoiding evil thoughts and deeds. In the West, however, it is often interpreted as dealing with impropriety by turning a blind eye. izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys Samo tako,Andjo, neces pogresiti. Aha Zoki, ne treba da se zalim na ne koriscenje jezika kako treba.... 😀
nonick Posted Saturday at 03:31 PM Posted Saturday at 03:31 PM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Wtf je Space Karen? I zasto? Samo mala ispravka, napisao sam Ketamin Space Karen. 🙂 Edited Saturday at 03:33 PM by nonick 1 5
Angelia Posted Saturday at 04:11 PM Posted Saturday at 04:11 PM 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije problem u jeziku... Mislis? A ja upravo o tome pricam, cudno.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 04:16 PM Posted Saturday at 04:16 PM 2 minutes ago, Angelia said: Mislis? A ja upravo o tome pricam, cudno. Ovde svi pricaju engleski, ako pokusavas da budes pametna ili zabavna preporucujem ti da probas na drugom jeziku jer ovaj ti stvarno ne ide... pa da vidimo da li je do jezika. 1 1
Angelia Posted Saturday at 04:28 PM Posted Saturday at 04:28 PM 44 minutes ago, nonick said: Samo mala ispravka, napisao sam Ketamin Space Karen. 🙂 Ok, da ne drvim, da probam u normalnom razgovoru da upotrebim te izraze niko me ne bi razumeo o cemu pricam. To je valjda neka nova internet meme spika, isto mi je frustrirajuce kao kad citam poruke mog klinca, koji ne koristi normalan engleski jezik sa svojim prijateljima pa moram da dekodiram sta znaci. Nema nikakve ideologije u tome sto govorim, inace cete cesto dobiti odgovor "ne razumem sta ovo znaci". Mogao si da kazes drogeras Musk. Onda razumem tvoj stav. Ne kosta nista. 13 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ovde svi pricaju engleski, ako pokusavas da budes pametna ili zabavna preporucujem ti da probas na drugom jeziku jer ovaj ti stvarno ne ide... pa da vidimo da li je do jezika. Eh kad bi meni bilo stalo da zvucim pametna ili zabavna...znaci to je razlog? Pokusavate da zvucite pametno ili zabavno? Ok
Rex Posted Saturday at 05:42 PM Posted Saturday at 05:42 PM 6 hours ago, Nek grmi jako said: Reveal hidden contents Ovaj upis je možda najneverovatniji od svih upisa koje sam ikada pročitao na ovom mestu. Osećam se kao neko ko je bacao tri dolara ovamo, sedam onamo, i tako godinama unazad. Imam samo nekoliko pitanja: koliko dugo ovo postoji, u kom otprilike procentnu zaobilazi paywall i da li ste imali problem sa nekim malware, odnosno da li vam je antivirus program detektovao neke promene? Ne znam da li je neverovatnije to što nisam izbegao plaćanje tolikih portala, ili što ovoliko dugo nisam znao za postojanje ovakve platforme... Hvala u svakom slučaju za informaciju. Izvinjavam se na offu, kratko ću, a ako imaš još pitanja, može na PM da ne pišemo mimo teme. Arhiva interneta je sajt, koji postoji oko 10-15 godina i zaobilazi dobar deo sajtova, bar onih koje ja posećujem i koji su američki. Sa evropskim retko, do nikad ne radi (tako da ništa od FT). Dosta je koristan za američke sajtove: iskopiraš link, pejstuješ ga u Arhivi (ima nekoliko poddomena) i ako ga neko nije arhivirao pre tebe, sačekaš proces i dobiješ link. Postojao je na Firefoxu do prošle godine addon koji zaobilazi sve paywalls, ali su ga ukinuli. Ima još alata, ali meni Arhiva radi posao. Ja inače podržavam plaćanje medija i uvek bih to radio da mogu, dobro novinarstvo treba da košta, ali ne mislim ni da novac treba da bude prepreka za dobro i važno novinarstvo. 1 1
Nek grmi jako Posted Saturday at 06:46 PM Posted Saturday at 06:46 PM (edited) 1 hour ago, Rex said: Izvinjavam se na offu, kratko ću, a ako imaš još pitanja, može na PM da ne pišemo mimo teme. Arhiva interneta je sajt, koji postoji oko 10-15 godina i zaobilazi dobar deo sajtova, bar onih koje ja posećujem i koji su američki. Sa evropskim retko, do nikad ne radi (tako da ništa od FT). Dosta je koristan za američke sajtove: iskopiraš link, pejstuješ ga u Arhivi (ima nekoliko poddomena) i ako ga neko nije arhivirao pre tebe, sačekaš proces i dobiješ link. Postojao je na Firefoxu do prošle godine addon koji zaobilazi sve paywalls, ali su ga ukinuli. Ima još alata, ali meni Arhiva radi posao. Ja inače podržavam plaćanje medija i uvek bih to radio da mogu, dobro novinarstvo treba da košta, ali ne mislim ni da novac treba da bude prepreka za dobro i važno novinarstvo. Isrpobao sam na portalima koje plaćam, NYT i WSJ iz SAD, i na po jednom iz Australije i UK, i radi na svima. Jedino ne radi na Le Monde diplomatique jer oni imaju neki privju teksta, a kad platiš, oni ti daju pristup celom članku, tako da ću njih i dalje da plaćam jer su oni, po mom skromnom mišljenju, najbolji levi opinion outlet ne samo u Evropi, nego i u svetu. Hvala još jednom, sad mogu neki novac drugačije da preraspodelim. Edited Saturday at 06:50 PM by Nek grmi jako 1
ters Posted Saturday at 08:03 PM Posted Saturday at 08:03 PM (edited) 6 hours ago, Angelia said: Otvorite malo oci, pogledajte pollove. Vecina ne podrzava pricu sa Kanadom, ali podrzavaju deportaciju ilegalaca. T Prije dva dana si nas bukvalno pitala zasto ne ukinemo tarife prema Sjedinjenim Drzavama da zadovoljimo ono sto je Trump trazio ??? A zaboravljas da tarife uopste nisu "originalni razlog" jer ih je uveo pod izgovorom "smrtonosnog dotoka fentanila" u Sjedinjene Drzave (20 kila - pola ranca za godinu dana), ili jedna unca (30 grama) - u Februaru 2025, pa nam uveo je tarife, pa nam pauzirao tarife, pa nam uveo tarife, pa nam uveo druge tarife, pa nam pauzirao neke tarife, pa najavljuje udvostrucenje tarifa koje ja pauzirao... Trenutno gotovo niko nije siguran koje tarife se primjenjuju...A njegove kretenizme o aneksiji Kanade ponavljaju svi iz administracije - Rubio, Lutnick, zvanicni bullshiter Bijele Kuce Levitt...Da li ovi debili imaju legitimitet pobjede na izborima na kojima su dobili malo manje od pola, ali definitivno relativno najvise glasova Sjedinjenodrzavljana ? Onih koji se zele zidom odijeliti od ostatka Amerike. Tramp nema pojma o biblioteci o kojoj smo pricali juce, i o mnogim drugim detaljima, a neko je odlucio da primijeni pravila za nesto sto je ostavstina koja je pravljena sa ciljem da poveze dvije drzave. I onda je neko to proveo u djelu. Kao sto je neko digao ogradu, i naredao kamenje pored 0-te avenije (koja je u stvari granica) ovdje kod Vancouver-a - dakle definitivno postoje hiljade i milioni Sjedinjenodrzavljana koji traze nacin da na bilo koji nacin naruse odnose sa Kanadom... On 3/20/2025 at 2:50 PM, Angelia said: Ako su tarife nepostojece, samo mu kazu ok od sutra nema tarifa....a ja koliko se secam to je trazio. Nista se ne menja za Kanadu, posto kazes tarife se ionako ne desavaju, on proglasi pobedu i win-win. Edited Saturday at 08:29 PM by ters 6
Smrtokapa Posted Saturday at 09:27 PM Posted Saturday at 09:27 PM (edited) 8 hours ago, Angelia said: Nisam rekla da imate vecu odgovornost, nego da ako kritikujete to ponasanje, nema objasnjenja zasto radite isto. A drugo, postalo je totalno nerazumljivo za citanje I dijalog. Jedan od razloga zasto sam ovde na forumu, je I da odrzavam shs jezik, postalo je sve teze zbog koriscenja tih "lokalizma". Zar nije lakse reci "mislim da je to glupost" nego "zvuci ko Pera Badzonja"? Onda ja moram da odem da probam da otkrijem ko je Pera Badzonja, pa da razumem u kom kontextu je to iskorisceno. Wtf je Space Karen? I zasto? Pa upravo je odgovornost objašnjenje. Mi smo slobodni da damo neki stilski pečat svojim postovima ili da malo damo sebi oduška, jer su posledice toga apsolutno zanemarljive. To ne važi za jednog predsednika SAD, bilo da je on svestan toga ili ne. Što se tiče srpskohrvatskog / srpskog, sleng, žargon i reference na pop kulturu i trenutne događaje su ti isto deo jezika pa ti tako pomažemo da ostaneš u toku sa događajima, relevantnim informaciama i da voliš sve što vole mladi. Isto ti je i za engleski sleng i reference. Za Space Karen ti je dovoljno da pojam ukucaš u guglu i dobićeš odmah nekoliko korisnih linkova, prvi je sa en.wiktionary koji će ti potanko objasniti na koga se to odnosi i zašto i šta to znači. Inače srpski prevod bi bila Vasionska Slavica. Edited Saturday at 10:12 PM by Smrtokapa 3 1 1
Angelia Posted Sunday at 12:32 AM Posted Sunday at 12:32 AM 3 hours ago, ters said: Prije dva dana si nas bukvalno pitala zasto ne ukinemo tarife prema Sjedinjenim Drzavama da zadovoljimo ono sto je Trump trazio ??? A zaboravljas da tarife uopste nisu "originalni razlog" jer ih je uveo pod izgovorom "smrtonosnog dotoka fentanila" u Sjedinjene Drzave (20 kila - pola ranca za godinu dana), ili jedna unca (30 grama) - u Februaru 2025, pa nam uveo je tarife, pa nam pauzirao tarife, pa nam uveo tarife, pa nam uveo druge tarife, pa nam pauzirao neke tarife, pa najavljuje udvostrucenje tarifa koje ja pauzirao... Trenutno gotovo niko nije siguran koje tarife se primjenjuju...A njegove kretenizme o aneksiji Kanade ponavljaju svi iz administracije - Rubio, Lutnick, zvanicni bullshiter Bijele Kuce Levitt...Da li ovi debili imaju legitimitet pobjede na izborima na kojima su dobili malo manje od pola, ali definitivno relativno najvise glasova Sjedinjenodrzavljana ? Onih koji se zele zidom odijeliti od ostatka Amerike. Tramp nema pojma o biblioteci o kojoj smo pricali juce, i o mnogim drugim detaljima, a neko je odlucio da primijeni pravila za nesto sto je ostavstina koja je pravljena sa ciljem da poveze dvije drzave. I onda je neko to proveo u djelu. Kao sto je neko digao ogradu, i naredao kamenje pored 0-te avenije (koja je u stvari granica) ovdje kod Vancouver-a - dakle definitivno postoje hiljade i milioni Sjedinjenodrzavljana koji traze nacin da na bilo koji nacin naruse odnose sa Kanadom... Vidi jako je tesko normalno komunicirati kad sve stavljas u ideoloske okvire. Pitala sam za tarife jer naravno nema smisla da se trazi ukidanje tarifa ako one ne postoje, kao sto nema smisla da Kanada insistira na tarifama koje ne postoje. Bice da postoji razlog zasto Kanadske vlasti ne kazu ok od sutra nema tarifa, osim ako neces da mi kazes da je moronski inat. I onda su jednako kreteni I on koji trazi ukidanje nepostojecih tarifa, I oni koji ih brane. 2 hours ago, Smrtokapa said: Pa upravo je odgovornost objašnjenje. Mi smo slobodni da damo neki stilski pečat svojim postovima ili da malo damo sebi oduška, jer su posledice toga apsolutno zanemarljive. To ne važi za jednog predsednika SAD, bilo da je on svestan toga ili ne. Nekad je ideja ovog foruma bila malo visa od stilskog pecata, secam se da su se mnogi bunili na stilske pecate forumasa koji su sad odavno otisli. Ali razumem sta je Baby probala da kaze sa "zvuci pametno ili zabavno". 2 hours ago, Smrtokapa said: Što se tiče srpskohrvatskog / srpskog, sleng, žargon i reference na pop kulturu i trenutne događaje su ti isto deo jezika pa ti tako pomažemo da ostaneš u toku sa događajima, relevantnim informaciama i da voliš sve što vole mladi. Isto ti je i za engleski sleng i reference. Za Space Karen ti je dovoljno da pojam ukucaš u guglu i dobićeš odmah nekoliko korisnih linkova, prvi je sa en.wiktionary koji će ti potanko objasniti na koga se to odnosi i zašto i šta to znači. Inače srpski prevod bi bila Vasionska Slavica. Izvini, sleng mi nije bio potreban u SR dok sam tamo zivela, nego smo se trudili da ostanemo malo blize knjizevnom jeziku, da nas svako razume. Mozda je to deo moje kratke istorije sa zurnalistikom. Sleng bi mozda koristila sa mojim najuzim krugom poznanika, ali nikad javno. Nedavno sam pitala prijatelja u SR, zasto cujem toliko o Cacilendu, objasnjenje jeste smesno, ali ja to kao izraz ne bi koristila, osim da nekom objasnim sta znaci. Tako isto retko koristim engleski sleng, osim kad skracujem izraze koje inace ni licno ne bi izgovorila. Zarad pristojnosti. Prihvatam da vam je zelja da izrazite neke frustracije. To mi je razumljivo I ljudski. I moja frustracija je isto ljudska jer cesto nemam pojma sta neki post znaci. A pogotovo sto neki koriste izraze koje I ne znaju sta znace, ili su licno izmislili.
ters Posted Sunday at 02:00 AM Posted Sunday at 02:00 AM 1 hour ago, Angelia said: Vidi jako je tesko normalno komunicirati kad sve stavljas u ideoloske okvire. A koji je to ideoloski okvir? Neprihvatanje ANSCHLUSS-a od koji firer susjedne drzave najavljuje? Nikada nisam mislio da bih mogao biti protiv ukidanja granica i normalnog protoka ljudi, ideja, kapitala i pravljenja sto vecih politickih saveza i jedinica dok se na sceni nisu pojavili Putin sa ruskim mirom, Vucic sa srpskim svijetom i Trump sa svojim MAGA pokretom... 6
zoran59 Posted Sunday at 02:09 AM Posted Sunday at 02:09 AM 22 minutes ago, Angelia said: Vidi jako je tesko normalno komunicirati kad sve stavljas u ideoloske okvire. Pitala sam za tarife jer naravno nema smisla ............ ............ Izvini, sleng mi nije bio potreban ............ Prihvatam da vam je zelja da izrazite neke frustracije. To mi je razumljivo I ljudski. I moja frustracija je isto ljudska jer cesto nemam pojma sta neki post znaci. A pogotovo sto neki koriste izraze koje I ne znaju sta znace, ili su licno izmislili. Andjo, tesko je normalno komunicirati (tako si napisala u citiranom postu) kad sagovornici imaju kratko pamcenje. Ili, proizvejava iz celog posta, menjaju jezik. Sada skoro svi pominju "tarife." Cak i ovde, na forumu. A na naskom (tj. srpskohrvatskom) jeziku se to zove "carine." OK, hoces engleski? Moze, ima toga na Wiki i drugde. What Is Import Duty? Import duty is a tax collected on imports and some exports by a country's customs authorities. A good's value will usually dictate the import duty. Depending on the context, import duty may also be known as a customs duty, tariff, import tax, or import tariff. Ali jebiga, mase treba da slede velikog vodju (Führer), pa kad nepismeni Trump upotrebi inace manje koristen izraz "tarife" ima ga usvojimo. ( @DJ_Vasa, jezikoslovce - sa 'ch' -, je li ispravno "koristen" ili "koriscen?") Trump je u nekom tweetu izmislio "Trump derrangement syndrome" i sada svi desnicarski mediji tako opisuju one koji se ne slazu sa Trumpovom politikom. Zivim u USA duplo duze nego ti. Uselio sam '81. Kad sam dosao, predsednik je bio Carter. Kad sam napokon dobio green card, predsednik je bio Reagan. Ipak, sve do pojave Trumpa nikada nisam cuo/procitao sintagmu "weaponization of judicial system." Istovremeno je ismesno i otuzno da to loristi on, kad se to upravo moze primeniti na njega koji sad progoni (pseudopravno) politicke protivnike. No, jeb'o jezik. Da se vratimo na Trumpovu vladavinu. Evo, ja cu da ovde ispadnem konzervativac. Svet je do pre par meseci funkcionisao onako kako smo navikli. A danas... - svi svetski politicari (sem Putina) kritikuju USA - turisti iz citavog sveta otkazuju putovanja za USA, agencije najavljuju gubitke - sveze povrce u mojem supermarketu kosta duplo vise nego pre godinu-dve (sve je to uvoz iz Meksika) a prihod mi se nije bitno promenio - i, licno,prvi put u 40+ godina se plasim da posetim domaju jer ne znam hocu li moci da se vratim evo link, a Newsweek nije "levicarski" https://www.newsweek.com/lewelyn-dixon-green-card-detained-ice-2049154 Ajde, napisi mi nesto iz cega (bi da) sledi da je svet ili nas boravak u USA lepsi jer je Trumpova politika uspesna i pametna. 4 1
Angelia Posted Sunday at 03:17 AM Posted Sunday at 03:17 AM 1 hour ago, zoran59 said: Andjo, tesko je normalno komunicirati (tako si napisala u citiranom postu) kad sagovornici imaju kratko pamcenje. Ili, proizvejava iz celog posta, menjaju jezik. Aha 1 hour ago, zoran59 said: Trump je u nekom tweetu izmislio "Trump derrangement syndrome" i sada svi desnicarski mediji tako opisuju one koji se ne slazu sa Trumpovom politikom. Nije Tramp nego neki kongresmen ili senator, ne secam se tacno ali nije Tramp. I ne opisuju svakog, nego samo one koji bez obzira na temu, ili ideju, dobijaju sizitis na Trampa. Znaci, deportovanje ilegalaca je bilo normalno za sve Predsednike, ako dobijes histeriju jer Tramp radi isto... patis od TDS. 1 hour ago, zoran59 said: Evo, ja cu da ovde ispadnem konzervativac. Svet je do pre par meseci funkcionisao onako kako smo navikli. Kako si tu konzervativac? Zoki, jel znas ti sta konzervativci zastupaju?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:19 AM Posted Sunday at 03:19 AM 1 hour ago, zoran59 said: Trump je u nekom tweetu izmislio "Trump derrangement syndrome" i sada svi desnicarski mediji tako opisuju one koji se ne slazu sa Trumpovom politikom. Isti taj Tramp koji pati od Hillary, Obama, Biden derrangement syndrome, a i njegovi sledbenici. Nema posta (ne samo ovde, nego bilo gde je moguce komentarisati) gde nije bilo, 'a Hilari, a Obama, a Bajden...' cim se narandzastom ime pomene. 3
Angelia Posted Sunday at 03:19 AM Posted Sunday at 03:19 AM 1 hour ago, ters said: A koji je to ideoloski okvir? Neprihvatanje ANSCHLUSS-a od koji firer susjedne drzave najavljuje? Nikada nisam mislio da bih mogao biti protiv ukidanja granica i normalnog protoka ljudi, ideja, kapitala i pravljenja sto vecih politickih saveza i jedinica dok se na sceni nisu pojavili Putin sa ruskim mirom, Vucic sa srpskim svijetom i Trump sa svojim MAGA pokretom... Da li ima smisla da Kanada brani tarife koje ne postoje I zasto to rade?
ters Posted Sunday at 03:26 AM Posted Sunday at 03:26 AM (edited) 11 minutes ago, Angelia said: Da li ima smisla da Kanada brani tarife koje ne postoje I zasto to rade? Kanada brani trgovinski sporazum koji je potpisala sa Sjedinjenim Drzavama i koji i dalje vazi a ne tarife kao takve. Plus Kanada se brani od bezocnog napada naciste koji izmislja jedan po jedan razlog. OPET NA POCETAK - Tramp je pricu o tarifama i napad na Kanadu poceo radi 20 kila fentanyl-a. Dodatak: Ostavi se bullshitinga o tome kako vecina ne podrzava ono sto radi Kanadi, kada i ti koja kazes da nisi glasala za njega pronalazis svaki moguci razlog za opravdanje brutalnog napada i ugorzavanja susjedne zemlje koja vam realno nakon 1812. nikada nista lose nije uradila. Edited Sunday at 03:32 AM by ters 3
nonick Posted Sunday at 04:18 AM Posted Sunday at 04:18 AM 40 minutes ago, Angelia said: Da li ima smisla da Kanada brani tarife koje ne postoje I zasto to rade? Opet si okrenula naopacke, Kanada se brani od tarifa, ali ne brani tarife. Evo i na engleskom, to ces valjda sada razumeti, da ne bude zabune: Canada is not defending the tarrifs, it is defending itself from tariffs. Ili ipak ovako: Manchild je nama postavio tarife i laze da mi stavljamo velike tarife na uvoz na robu iz Amerike da bi prodavao maglu svojim biracima i sprovodio svoju glupu i ujednom i jako opasnu politiku. Kad shvatis da on laze i pokvareno manipulise, onda ce ti biti jasno. Ali samo onda. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 04:22 AM Posted Sunday at 04:22 AM 1 hour ago, Angelia said: Da li ima smisla da Kanada brani tarife koje ne postoje I zasto to rade? Koliko je u tvom svetu sve naopacke postavljeno, prosto neverovatno. Kad citam mislim da trolujes samo tako... jer nemoguce je da neko ovako zaista misli, a svasta sam se naslusala.
Angelia Posted Sunday at 04:58 AM Posted Sunday at 04:58 AM 1 hour ago, ters said: Kanada brani trgovinski sporazum koji je potpisala sa Sjedinjenim Drzavama i koji i dalje vazi a ne tarife kao takve. Plus Kanada se brani od bezocnog napada naciste koji izmislja jedan po jedan razlog. OPET NA POCETAK - Tramp je pricu o tarifama i napad na Kanadu poceo radi 20 kila fentanyl-a. Dodatak: Ostavi se bullshitinga o tome kako vecina ne podrzava ono sto radi Kanadi, kada i ti koja kazes da nisi glasala za njega pronalazis svaki moguci razlog za opravdanje brutalnog napada i ugorzavanja susjedne zemlje koja vam realno nakon 1812. nikada nista lose nije uradila. Znaci iz inata? Jer tarife ne postoje. Kanada brani ugovor po kome ne dobija nista. Kako ste mi objasnili. Prihvatam objasnjenje da Kanada nema nista od toga, tarife stvarno ne postoje...zasto ih brane? 41 minutes ago, nonick said: Opet si okrenula naopacke, Kanada se brani od tarifa, ali ne brani tarife. Evo i na engleskom, to ces valjda sada razumeti, da ne bude zabune: Canada is not defending the tarrifs, it is defending itself from tariffs. Ili ipak ovako: Manchild je nama postavio tarife i laze da mi stavljamo velike tarife na uvoz na robu iz Amerike da bi prodavao maglu svojim biracima i sprovodio svoju glupu i ujednom i jako opasnu politiku. Kad shvatis da on laze i pokvareno manipulise, onda ce ti biti jasno. Ali samo onda. Objasni mi sto brane ugovor ako su tarife nepostojece? Meni to nema smisla
Recommended Posts