Dragan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kako ono bese, "ima finih ljudi i na jednoj i na drugoj strani" (Charlottesville). Rasprodaja USA.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 hours ago, Henry Chinaski said: Je l' ovo u nekom od poslednjih kadrova Trump pijucka pivo sa Bibijem? Nisam sigurna da u Bibijevoj glavi u Trump Resort-u "uživa" ijedan Palestinac... 1
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, Kronostime said: 3 razloga zasto je vecina u USA izabrala Trampa Nije sramota ne znati, ne može niko od nas biti stručan za svaku oblast (sem McLeoda lol). Ali ovo tvoje trolovanje teme koje traje mesecima više nije čak ni smešno. Trumpovi glasači će morati da stanu iza svog glasa i snose posledice, kao što uostalom svi snosimo posledice za svoje životne izbore. Nema skrivanja iza Bidena, Kamale ili, još gore, Obame. Za sada posao radi racionalizacija, zajedno sa mantrom kako "treba sačekati rezultate", ali bojim se da će otrežnjenje doći po principu po kom su i glasali - čim neki od superkorisnih i smislenih executive ordera zakuca na njihova vrata. 10
Mina D. Harker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Kronostime said: Ogromnom vecinom i prihvatite to vec jednom. Onda budi dosledan i pozovi sve članove foruma koji su protiv Vučića da ga prihvate već jednom. Ista je logika, zar ne? 13 2 1 2
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, Mina D. Harker said: Onda budi dosledan i pozovi sve članove foruma koji su protiv Vučića da ga prihvate već jednom. Ista je logika, zar ne? Ne samo Vucica, i Hitlera je tako trebalo prihvatiti, pobedio covek na izborima. Sramota sta mu uradise woke lefticari i zli ljudi koji nisu hteli da prihvate demokratsku volju naroda Treceg Rajha da pokore Evropu i pobiju sve koji nisu pripadnici arijevske rase. Stvarno istorijska sramota, to treba ispraviti. 8 1
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 52 minutes ago, Mina D. Harker said: Onda budi dosledan i pozovi sve članove foruma koji su protiv Vučića da ga prihvate već jednom. Ista je logika, zar ne? Ouf Mina, mene je zabolelo 3
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 4 hours ago, Mina D. Harker said: Onda budi dosledan i pozovi sve članove foruma koji su protiv Vučića da ga prihvate već jednom. Ista je logika, zar ne? Da li je ovo bio propeler-zviz? 😬 Edited 4 minutes ago by Beonegro 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Je l' ovo u nekom od poslednjih kadrova Trump pijucka pivo sa Bibijem? Nisam sigurna da u Bibijevoj glavi u Trump Resort-u "uživa" ijedan Palestinac... Mislim da su plesacice sa bradama
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 hours ago, Nek grmi jako said: Sećam se, kao klinac sam se vraćao kući noćnim autobusom, i kada je bus stao na semafor, na uglu Despota Stefana i Braće Jugovića, video sam kroz prozor kako su petorica-šestorica cipelarila nekog lika u onom parkiću naspram Doma vojske. Podsetio bih se te scene kad god bi gomila naskočila na Angeliu na ovom topiku... I jednostavno nisam mogao da ostanem po strani u trenucima kada je bila sama, kao taj lik iz parkića. Ili kao Henri Fonda, glumeći porotnika u klasiku - 12 gnevnih ljudi... Jer, nije lako kad sam stojiš na braniku vlastitih misli i stavova, a svakako je mnogo lakše i komfornije biti u gomili... Kao onaj čovek koji je sam stajao u znak podrške studentima u Despotovcu, da bi mu se zatim pridružio još jedan čovek. Ja mu dođem kao taj drugi... Da Angelia ne stoji ovde sama. Mislim hvala za sentiment, volim poredjenje sa Fondom. Ja imam licno misljenje, I drzim se razuma. Politika mi generalno ne izaziva emocije. Nije Tramp savrsen, upravo suprotno, ali to niko nije. Ono sto treba gledati su rezultati. 1 1
Nek grmi jako Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 29 minutes ago, Angelia said: Mislim hvala za sentiment, volim poredjenje sa Fondom. Ja imam licno misljenje, I drzim se razuma. Politika mi generalno ne izaziva emocije. Nije Tramp savrsen, upravo suprotno, ali to niko nije. Ono sto treba gledati su rezultati. Nema na čemu. Evo, samo u vašu čast, dakle u čast osobe koja je ovde predugo stajala sama, jedno skromno razmišljanje moje malenkosti. Epl će u naredne četiri godine uložiti 500 milijardi dolara u američku ekonomiju... To je objavila kompanija obeležavajući, kako kažu, izvanredno novo poglavlje u istoriji američkih inovacija. I kad se to sabere sa onih već potpisanih japanskih 500 milijardi, to nas dovodi do 1.000 milijardi dolara samo dve kompanije, i to za svega mesec dana Trampovog mandata... Jel tako? Ali ovde nije reč o patkometrisanju, iako će Tramp svakako lopatom nabacivati na leđa demokrata ta svoja dostignuća, nego o nečemu mnogo, mnogo većem. Jer, šta bi se dogodilo ako bi Si Điping zaključao Epl u Kini? Tržišna kapitalizacija od 2.000 milijardi dolara bi nestala u sekundi, i to samo u slučaju te kompanije, dok bi prilikom zaključavanja svega što je američko to imalo uništavajući karakter po US privredu... Skoro sve što Epl pravi - napravljeno je u Kini. Od kineskih delova... Tako da bi to bio kraj Epla, jedne od najvrednijih kompanija u američkoj istoriji koja danas postoji, i postojala je juče, samo zato što to dozvoljava diktator koji upravlja Kinom. Možete li da zamislite da se to dogodilo tokom Hladnog rata, pa da je Kremlj mogao da izda samo jedan pravni dokument koji bi uništio najveću kompaniju tada u SAD, recimo - General Motors?! Uopšte nemam iluziju da to sve ogroman broj ljudi, sa obe strane političkog spektra, nema šanse da razume. Kao što zbilja i ne razume, jer imaju predstavu o globalizmu kao o zemlji malih, plavih štrumpfova koji razdragano prihvataju deindustrijalizaciju i autsorsing jer je svejedno gde proizvodite nešto, sve dok stiže novac koji je veći zbog manje cene rada i poreskih troškova. Ali glupi i svakako nesavršeni Tramp je instiktivno razumeo tu opasnost, jer ako ništa ne proizvodiš u svojoj zemlji, gubiš prednosti u svetskom nadmetanju i ostavljen si na milost i nemilost nekakvom diktatoru. I kada ljudi uvreženo smatraju da bi sukob oko, recimo, Tajvana počeo tako što bi u Južnokineskom moru jedna flota zapucala na drugu, oni u stvari greše... Jer ne... Taj sukob bi započeo tako što bi Si pozvao Trampa telefonom i rekao: Sad ćeš da vidiš kako ti uništavam ekonomiju potezom za koji mi treba manje od jedne minute. I zato je bitno da se Epl, kao i druge američke kompanije - vrate kući. Edited 2 hours ago by Nek grmi jako
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pravi vodja, cvrsta ruka ne dopusta da se ovako odnose prema njemu. Maxwell je izbacen napolje... Dobar dan severna Korejo... 1
Dragan Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 38 minutes ago, Angelia said: Mislim hvala za sentiment, volim poredjenje sa Fondom. Ja imam licno misljenje, I drzim se razuma. Politika mi generalno ne izaziva emocije. Nije Tramp savrsen, upravo suprotno, ali to niko nije. Ono sto treba gledati su rezultati. Inflation, looming trade war take a toll as confidence of the U.S. consumer tumbles WASHINGTON (AP) — U.S. consumer confidence plummeted in February, the biggest monthly decline in more than four years, a business research group said Tuesday, with inflation seemingly stuck and a trade war under President Donald Trump seen by a growing number of Americans as inevitable. ‘Delicate time’ for US economy as growth fears build Concerns are growing about the health of the US economy as businesses and households struggle to weather the disruption caused by the first months of Donald Trumps’ presidency. The world’s largest economy has been the standout global performer for the past couple of years, with growth far outstripping other advanced economies. But data over the past week has come in markedly below expectations, driven by fears about tariffs and the possible effects of Elon Musk’s attempt to slash federal spending. Americans are getting fed up with the economy. Does that mean we’re heading into a recession? American consumers and businesses are feeling uneasy, fearing higher inflation is lurking around the corner as President Donald Trump talks massive tariffs. That’s raising questions on what America’s souring economic mood means for spending, hiring and the future of the world’s largest economy. “The kinds of changes that are occurring under Trump are arguably unprecedented, and it’s making people very nervous,” Mark Zandi, chief economist at Moody’s, told CNN. “If confidence continues to fall for another three months, and consumers actually pack it in, then game over.” PS US nacionalni dug 20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $ 26.02.2025. - 36,529,000,000,000 $ Edited 2 hours ago by Dragan
freethrow Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Podseti me ova priča na jednu anegdotu kada smo ja i Beonegro i pokojni Fićka igrali neki basket u blokovima, i dođoše neki Bugari i počeli da se kurče, da dobacuju, da prave neke masne viceve i kao hoće da igraju. I sad mi uzmemo da odigramo sa njima, ali oni igraju po nešto drugačijim pravilima, iznose loptu iz reketa posle skoka, nema šuta iz prve, nema dvojke, prave neke tajmautove. I sad Fićko koji je bio nervozan uzme usred basketa i samo ode, tada je bio još relativno zdrav ali se jako drogirao, što mu nije smetalo u basketu. I sad šta ćemo, Beonegro i ja, glupo je da menjamo sad ekipu, ovi Bugari zbunjeni, uzmemo mi da se dodajemo loptom, objašnjavamo da je to pravilo iz Amerike kada igrač napusti ali će možda da se vrati u igru. Taj neki fazon, kao Džejn Fonda. 1 1
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ovde se stalno pominju neki rezultati, ali ja vise ne znam sta da gledam. Cak sam usao i na rezultati.com ali ni tamo ne nalazim nista relevantno. 7
Beonegro Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, freethrow said: Podseti me ova priča na jednu anegdotu kada smo ja i Beonegro i pokojni Fićka igrali neki basket u blokovima, i dođoše neki Bugari i počeli da se kurče, da dobacuju, da prave neke masne viceve i kao hoće da igraju. I sad mi uzmemo da odigramo sa njima, ali oni igraju po nešto drugačijim pravilima, iznose loptu iz reketa posle skoka, nema šuta iz prve, nema dvojke, prave neke tajmautove. I sad Fićko koji je bio nervozan uzme usred basketa i samo ode, tada je bio još relativno zdrav ali se jako drogirao, što mu nije smetalo u basketu. I sad šta ćemo, Beonegro i ja, glupo je da menjamo sad ekipu, ovi Bugari zbunjeni, uzmemo mi da se dodajemo loptom, objašnjavamo da je to pravilo iz Amerike kada igrač napusti ali će možda da se vrati u igru. Taj neki fazon, kao Džejn Fonda. Eh, dobri Fićko, uvijek je igrao na rezultat... upade mi sad nešto u oko ☹️
Nek grmi jako Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Bi-Bi-Si piše da je Zelenski potvrdio da je dogovoren sporazum po kome Ukrajina deli deo svojih rudnih bogatstava sa SAD. On je rekao da sporazum može biti veliki uspeh, ali će zavisiti od razgovora sa Trampom, na kojima će Zelenski insistirati da moraju postojati bezbednosne garancije za njegovu zemlju. I kad Zelenski potpiše taj sporazum sa Trampom najverovatnije prekosutra, odbaciće i američko glasanje u UN, i to što je nazvan diktatorom... Neko će reći - pa da, kad mu je Tramp zavrnuo ruku, ali ipak izgleda skoro neverovatno da Zelenski poklekne pred zavrtanjem ruke, a nije poklekao kad mu je Putin bacao rakete na glavu. Šta li im radi i čime li ih zamađija pa na kraju, iako nije ni glup ni krezav, i Zelenski na svojoj izbornoj poziciji glasa za - Trampa. Edited 2 hours ago by Nek grmi jako
Dragan Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Alternativna stvarnost 1984. Ko ce se pre iskriviti, balvani ili istina ? Ima jedan izraz na nemackom (lügen, dass sich die Balken biegen). Edited 1 hour ago by Dragan
nonick Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 56 minutes ago, Nek grmi jako said: prazna slama mlat-mlat... I zato je bitno da se Epl, kao i druge američke kompanije - vrate kući. Prvo americki predsednik da vrati svoju auto kompnaiju iz Kine, Nemacke, kao dobar primer drugima. Jebote, koliko hovana ovaj Fantom napise, melje covek sigurno preko nekog AI generatora- verbal diarrhea joj nije ravna. 1
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 41 minutes ago, Dragan said: Zbunjen sam. Taman sam hteo da bešujem Amere što koriste muke Ukrajinaca, kradući im prirodna bogatstva dok se oni bore za goli život, ali ispada da ovi numeju ni bad guys da budu kako treba. Čuo sam za virtue signalling, ali vice signalling mi je novina.
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Što bi rek'o pokojni Fićko, bok da mu dušu prostre - samo rezultat, bajomoj, samo rezultat: WASHINGTON, Feb 26 (Reuters) - The U.S. government spent more during President Donald Trump's first month in office than it did during the same period a year ago, in a sign his cost-slashing effort has yet to reduce the nation's heavy fiscal obligations. ... Overall, the government spent about $710 billion between Jan. 21 and Feb. 20, Treasury daily spending data shows, up from the roughly $630 billion during a comparable period last year.
Angelia Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 15 minutes ago, Nek grmi jako said: I zato je bitno da se Epl, kao i druge američke kompanije - vrate kući. upravo, zato sam ja promovisala smanjenje poreza. Neke investicije su otisle. 13 minutes ago, Beonegro said: Što bi rek'o pokojni Fićko, bok da mu dušu prostre - samo rezultat, bajomoj, samo rezultat: WASHINGTON, Feb 26 (Reuters) - The U.S. government spent more during President Donald Trump's first month in office than it did during the same period a year ago, in a sign his cost-slashing effort has yet to reduce the nation's heavy fiscal obligations. ... Overall, the government spent about $710 billion between Jan. 21 and Feb. 20, Treasury daily spending data shows, up from the roughly $630 billion during a comparable period last year. Budzet je bio odobren u Bidenovom mandatu, kako si ocekivao da ga Tramp promeni za mesec dana? Da ukine sve zakone, ukine Kongres I Senat? Naravno da treba vremena da to sve prodje. 1
Nek grmi jako Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago (edited) 33 minutes ago, Angelia said: upravo, zato sam ja promovisala smanjenje poreza. Neke investicije su otisle. Hteo sam još ranije da vam preporučim da pogledate jedan materijal, koji nije politički, ali smatram da je vredan vaše pažnje. Jehudi Menjuhin i David Ojstrah su, naime, polovinom prošlog veka svirali, čini mi se u Parizu, Bahov Koncert za dve violine, a taj duet dvojice violinista koji spadaju u vrh svetskih virtuoza svih vremena, unikatan je u smislu da je jedini takav koji se može naći na Jutjubu i drugim mrežama. Kada, međutim, obratite pažnju gledajući snimak i slušajući taj neponovljivi koncert, čućete da jedinstvenost tog čina kvari, na nesreću, sporadično kašljanje nekoga iz prvih redova publike. Ali ja zbilja neću sebi dozvoliti da mi jedinstveni doživljaj boravka na ovom forumu pokvare neka kašljanja iz publike. Zato su kašljanja iz publike na ignor listi. Pa obraćajući se mojoj malenkosti ili zarad moje malenkosti, zapravo kašlju jedni ka drugima u svom ekočemberu. Dok meni ostaje - muzika. Čista i bez nedoličnih zvukova. Što je i moj skromni predlog za vas kada vam neko kašlje u lice, u trenucima kada stvarate svoj forumski opus. Edited 24 minutes ago by Nek grmi jako 1 1
mrd Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago 53 minutes ago, Angelia said: upravo, zato sam ja promovisala smanjenje poreza. Neke investicije su otisle. Budzet je bio odobren u Bidenovom mandatu, kako si ocekivao da ga Tramp promeni za mesec dana? Da ukine sve zakone, ukine Kongres I Senat? Naravno da treba vremena da to sve prodje. Trump je kriv za sve. Evo kazu da se nivo rezerve vode podigao u poslednjih mesec dana. 🙂
Angelia Posted 1 minute ago Posted 1 minute ago 32 minutes ago, Nek grmi jako said: Hteo sam još ranije da vam preporučim da pogledate jedan materijal, koji nije politički, ali smatram da je vredan vaše pažnje. Jehudi Menjuhin i David Ojstrah su, naime, polovinom prošlog veka svirali, čini mi se u Parizu, Bahov Koncert za dve violine, a taj duet dvojice violinista koji spadaju u vrh svetskih virtuoza svih vremena, unikatan je u smislu da je jedini takav koji se može naći na Jutjubu i drugim mrežama. Kada, međutim, obratite pažnju gledajući snimak i slušajući taj neponovljivi koncert, čućete da jedinstvenost tog čina kvari, na nesreću, sporadično kašljanje nekoga iz prvih redova publike. Ali ja zbilja neću sebi dozvoliti da mi jedinstveni doživljaj boravka na ovom forumu pokvare neka kašljanja iz publike. Zato su kašljanja iz publike na ignor listi. Pa obraćajući se mojoj malenkosti ili zarad moje malenkosti, zapravo kašlju jedni ka drugima u svom ekočemberu. Dok meni ostaje - muzika. Čista i bez nedoličnih zvukova. Što je i moj skromni predlog za vas kada vam neko kašlje u lice, u trenucima kada stvarate svoj forumski opus. Prvi pogled na kako predsednik radi, je nakon njegovih 100 dana, iako realno ni tu niko ne ocekuje znacajne rezultate, nego je vise kakvu podrsku ima. Kad je Biden usao u WH, niko nije pitao prvih par meseci da li inflacije ide na gore, da li jaja kostaju vise...jednostavno je bilo "nasledio od Trampa". Cak je I Obama tvrdio da je ekonomija koja je bila dobra u prvom Trampovom mandatu, upravo njegova ekonomija, koju je Tramp nasledio. Ali kad je Tramp u pitanju, onda je sve lose, njegova odgovornost, nakon par dana u WH. Odma krece prica o jajima, cija cena je prosle godine skocila 65%, sto nije spustio inflaciju... I legendarno, rekao je da zaustaviti rat u Ukrajini za jedan dan, kad krene da pregovara "aaaa ali nismo mislili tako". Ja sam vise puta tokom ovih godina rekla, nisam imala ocekivanja od njegovog izbora 2016te, cak sam bila veoma skepticna kako ce to ici 4 godine, I moram reci da me je prijatno iznenadio. Tako da imam otvoren um da mu dam sansu sada. Sto sam imala za svakog predsednika. Ako padne, sam pao sam se ubio. Znaci dokle vristanje?
Recommended Posts